Home > Zuinig afstandsbediening belangrijkste vervanging voor een Toyota Yaris

Zuinig afstandsbediening belangrijkste vervanging voor een Toyota Yaris

Tags:auto's
Advertisement

Zuinig afstandsbediening belangrijkste vervanging voor een Toyota Yaris

De sleutel met afstandsbediening voor mijn 2006 Toyota Yaris had 2 knoppen die waren bedekt met een dunne laag plastic. Na verloop van tijd, het blad droeg uit en de knoppen eronder waren vallen! Voor een tijdje, gebruikte ik een laagje silicium lijm te dekken over de knoppen, die de sleutel werkbaar gemaakt, maar zag er niet mooi.

Om het probleem te verhelpen, gebruikte ik het volgende:

Blanco sleutel shell van eBay $ 6,25 afgeleverd
Key snijden bij een lokale hardware winkel $ 3,80
Een platte schroevendraaier
Mijn rotary tool voor het snijden (u kunt gebruik maken van andere / handgereedschap)
Sommige nagellakremover

Stap 1: de startonderbreker chip uit de oude sleutel

Zuinig afstandsbediening belangrijkste vervanging voor een Toyota Yaris

Ik opende de oude sleutel door nieuwsgierige elkaar de voor- en achterkant plastic covers met een kleine platte schroevendraaier. Het controlemechanisme afstandsbediening, die ook de batterij bevat, werd vervolgens gemakkelijk verwijderd (zie een latere foto).
De startonderbreker chip was in de in de bovenstaande foto (aan de rechterzijde) locatie. Het werd gelijmd op zijn plaats met een soort lijm die ik kon niet gemakkelijk verwijderen. Ik knip het deel rond het gebruik van mijn draaiend gereedschap en gedrenkt in nagellak remover 's nachts. De volgende dag, was ik in staat om de chip gemakkelijk verwijderen.

Stap 2: Het snijden van de nieuwe sleutel en zetten het samen

Zuinig afstandsbediening belangrijkste vervanging voor een Toyota Yaris

Na het verwijderen van de startonderbreker chip, moet u de onderdelen moeten volgens Figuur 1.
De nieuwe sleutel moet worden gesneden door iemand die bekwaam is in het snijden van autosleutels. Als ze een fout maakt, of de kopie niet juist is, zult u voor de kosten van een nieuwe sleutel! In mijn geval heb ik de lokale hardware winkel waar ik altijd heb gehad sleutels snijden zonder enige problemen. Om te testen of de sleutel correct geknipt moet het portier geopend en moet de motor uitzet. U zult merken dat de starter zal beginnen te werken, maar de motor gaat niet aan totdat de startonderbreker chip is op zijn plaats.
Door zijn vorm is er slechts één manier zal het immobilisatiesysteem op zijn plaats past de nieuwe sleutel. Figuur 2 heeft de chip Fuly geplaatst waar het zou moeten gaan. Hoewel deze foto is niet vertoont, moet de zwarte rubberen plaat met betrekking tot de knoppen van binnen ook op zijn plaats. Je kunt het zien in de plaats in figuur 1.
Vervolgens komt de controlemechanisme afstandsbediening. Het moet worden opgenomen met de knoppen aan de achterkant rubber en het label naar u toe (Figuur 3). In mijn geval, vanwege de vorm van het mechanisme, was er maar één manier om het te plaatsen.

Na het indrukken van de achterkant van de sleutel tot het vastklikt op zijn plaats, heb je een nieuwe sleutel met afstandsbediening voor uw auto.

Athough dit is specificaly voor een Toyota Yaris, vindt u vele lege sleutels op eBay voor diverse merken en modellen van auto's te vinden. Wees voorzichtig dat dit alleen werkt waar je de originele sleutel en al zijn inwendige.

Leuk om een ​​paar honderd dollar besparen :-)

Advertisement

Related Articles