Home > Zonne-energie aangedreven ventilator aan het plafond (Chirstmas gift)

Zonne-energie aangedreven ventilator aan het plafond (Chirstmas gift)

Tags:groen
Advertisement

Zonne-energie aangedreven ventilator aan het plafond (Chirstmas gift)

Ik maakte dit project voor een vriend die een beetje op zijn geluk en het leven in een kleine gemeenschap, zonder elektriciteit, water, toilet of vrijwel alles wat je zou verwachten in een westers land. Er zijn een aantal permanente bewoners in illegale keten, caravans, bussen, zeecontainers of campers en een aantal anderen die verblijven voor een paar weken of maanden van het jaar, maar meestal verlaten voordat het warme weer als het kunt krijgen 45 ° C (113 F) gedurende dagen per keer. Het gebied staat plaatselijk bekend als voet rot flats en het is niet anders dan een kleine versie van de plaat stad in de Verenigde Staten.

Terug naar mijn vriend in zijn golfplaten aarden vloer shack, het echt warm daar, dus ik dacht dat ik zou maken van een ventilator aan het plafond, dat een zonnepaneel zou vandoor.

Stap 1: Stuff je nodig hebt

Zonne-energie aangedreven ventilator aan het plafond (Chirstmas gift)

Het hart van dit project is een loopband motor. Ze zijn een permanente magneet DC motor en zijn beoordeeld op 180 volt en 4700rpm. We zullen alleen worden uitgevoerd op ongeveer 15 volt en lopen ze mooi op een 12 volts zonnepaneel op ongeveer 400 rpm. Ik pakte een loopband in de lokale tip en vond ook een oude plafond ventilator, zodat de motor en de bladen werden verwijderd.

Als u cant vinden van een motor ze soms komen op ebay met prijzen van $ 5 - $ 70

Winkellijst

 • loopband motor
 • Plafondventilatorbladen
 • 12 volt zonnepaneel 40 watt als deze
 • bedrading
 • schakelaar
 • buis om een ​​motor te monteren
 • Moeren bouten en schroeven
 • verf

Gereedschap

 • 5mm boor
 • 6mm tap
 • centerpons
 • gatzaag
 • volt en amp meter
 • CAD-programma of liniaal, papier en kompas
 • algemene werkplaatsuitrusting

Stap 2: Verwijder het vliegwiel

Zonne-energie aangedreven ventilator aan het plafond (Chirstmas gift)

Deze bit is gemakkelijk gewoon verwijderen van de grub schroef binnenkant van het vliegwiel en de schroef in het einde van de motor, en het vliegwiel zal gewoon glijden. bewaar alle schroeven voor later

Stap 3: Maak een papieren sjabloon

Zonne-energie aangedreven ventilator aan het plafond (Chirstmas gift)

De montage voor de bladen moeten echt nauwkeurig zijn of de ventilator zal worden van de balans en wiebelen. Dit zou niet alleen een storend geluid zou ook machtsafval energie in het schudden van de ventilator dood meer dan het draaien van de messen wordt gebracht. Ik maak mijn template met behulp van een CAD-programma, maar als je handig met een kompas en een liniaal zijn kun je ook een met een computer te maken.

Je zou willen denken over hoeveel bladen u zou graag op uw fan in dit stadium, hoe meer messen op je fan hoe meer belasting zal worden op de motor en meer watt je nodig hebt om te rijden.

Ik vond drie bladen met een 40 watt 12volt panel was ongeveer hetzelfde als een binnenlandse AC ventilator aan het plafond gaan flat out. Met behulp van een 100 watt 24 volt panel was als een industriële ventilator en is waarschijnlijk een beetje dom binnen, als het gereedschap begon vliegen in het rond en begon het een beetje luidruchtig.

 • Voor drie messen trekken 2 cirkels men een 30mm de andere 110mm
 • Als met behulp van CAD trekken één lijn van het centrum en dupliceren 3 keer rond het centrum. u kunt dan koos het juiste formaat papier en afdrukken in ware schaal.
 • Bij gebruik van een kompas, na het tekenen van de 110 mm cirkel hebben het kompas niet aan te passen, u kunt dan markeren zes punten rond de omtrek van de cirkel en koos ooit 2 één voor het bevestigingspunt van de messen.
 • Bekijk de foto's als je niet duidelijk over hoe dit te doen. (De template werd getekend met aa viltstift voor foto duidelijkheid, in de praktijk zou je een heel scherp potlood op juistheid te gebruiken.)
 • U kunt dan voorzichtig vouw het papier dubbel en knip het centrum
 • Controleer de messen voor de pasvorm en de meeste vliegwielen zal balancing gaten je moet vermijden

Stap 4: Boor en Tik op het vliegwiel

Zonne-energie aangedreven ventilator aan het plafond (Chirstmas gift)

Zodra de sjabloon in de juiste positie van de drie bevestigingspunten kan centrum geponst en boor met een 5 mm boor. Ik vond de ventilator aan de achterkant van het vliegwiel mengde met de boor dus verwijderd. Het vliegwiel is gietijzer en vrij zacht, zodat boren en taping met een 6mm tap was vrij eenvoudig.

Zodra de eerste 3 holes zijn boor de ventilatorbladen kunnen worden aangebracht en de volgende 3 gaten centrum geponst zoals op de foto's.

De messen kunnen dan worden verwijderd en de laatste 3 gaten kunnen worden geboord en afgeplakt.

Stap 5: Keer het veld op de bladen

Zonne-energie aangedreven ventilator aan het plafond (Chirstmas gift)

Nu hoef je niet om deze stap te doen als je niet wilt, maar ik zeg u waarom het een goed idee. De loopband motor normaal draait tegen de klok die tegengesteld aan een normale plafondventilator. Nu kunt u verander gewoon de + en - leidt rond en maak de motor achteruit lopen en je fan zal goed werken, maar op alle motoren die ik heb gevonden, de borstels maken een klikkend geluid wanneer de motor wordt omgekeerd. De motoren zijn duidelijk niet bedoeld om achteruit te lopen en ik denk dat het zal waarschijnlijk slijten de borstels snel als lopen in omgekeerde richting.

Terug naar de bladen, op slechts grip elk blad in de bankschroef en draai ze andersom proberen en krijgen ze allemaal hetzelfde

Stap 6: Het merken van de motor te monteren

Zonne-energie aangedreven ventilator aan het plafond (Chirstmas gift)

De motor mount is slechts een stukje van de rechthoekige buis met een aantal gaten boren erin Sommige van mijn studenten worstelen met het boren van twee gaten op een lijn met twee boutgaten, dit is hoe ik het doe.

 • Verf de staal met een zwarte stift, en het gebruik van sommige digitale remklauwen op een lijn in het midden van de stalen de schrijver.
 • Gebruik remklauwen meten van de ene zijde van de opening naar dezelfde zijde van het andere gat (zie de foto)
 • U kunt dan markeren het midden van de twee gaten, centrum punch en boren.
 • Een gatzaag wordt gebruikt op de rug, zodat de bout kan worden opgeheven en de eind bezuinigen op een hoek toegang gemakkelijk voor de tweede grendel te

Stap 7: bedrading en het testen

Zonne-energie aangedreven ventilator aan het plafond (Chirstmas gift)

De motor leads kan vervolgens worden verlengd door solderen en de lengte van de draad aan het en het gebruik van warmte krimpen om alles te isoleren. Een gatenzaag werd opnieuw toegepast en het zeefdoek schroefdraad het midden van de buis om alles netjes.

Met een 12 volt 40 watt paneel in de volle zon was het tekenen van 1,65 ampère bij 17.46volts (28.8 Watt).

Na het verhogen van het veld op de bladen was ik in staat om een ​​beetje meer luchtstroom en 1,87 ampère te krijgen en 16.0volts hij trok rond de 30 watt. Ik denk dat het ongeveer net zoveel prestaties als ik ga om te overwegen, zonnepanelen zijn beoordeeld bij 25 ° C en zijn een beetje optimistisch, er prestaties daalt ook af met warmte, cloud, vuil en het tijdstip van de dag.

Na vergelijking van de fans in mijn huis heb ik een vergelijkbaar bedrag van de luchtstroom alsof ze ingeschakeld hoog. En met een 24 volt panel zijn ontzagwekkende, papieren en onzin zijn verdwenen!

Stap 8: Schilder

Zonne-energie aangedreven ventilator aan het plafond (Chirstmas gift)

Paint zal elk project er beter uitzien. Dus na afschuren van elke vorm randen en verf verliest, werd de ventilator afgeveegd met aceton en de achterkant van de motor afgeplakt verf binnen kan dringen en gommen de werken. Ik had een aantal crèmekleurige verf in een spuitbus, en ik gaf het drie lagen.

Stap 9: Installatie

Zonne-energie aangedreven ventilator aan het plafond (Chirstmas gift)

Het installeren van de ventilator is makkelijk gewoon schroef het aan het plafond en laat de draad naar buiten om uw zonnepaneel. Een paar van de lokale bewoners gaf me een hand, en ze waren zo dankbaar, ze kon niet geloven dat ik het voor hen had gemaakt. Voor velen van hen Kerstmis is niet een gelukkige tijd van het jaar, hebben allemaal financiële problemen sommige zijn vervreemd van hun familie, of drugs of alcohol problemen. Het duurde niet lang voor een aantal bewoners naar buiten te komen en onder de ventilator zelfs een passerende hond kwam te zitten en ging eronder.

Bij het bedraden het omhoog heb je een aantal opties om de ventilator aan te drijven.

 • Macht direct van een zonnepaneel
 • Stroom van een batterij en het gebruik van het zonnepaneel om de batterij op te laden.
 • Gebruik overtollige energie van een bestaande zonne-energie opladen systeem. (Zie de afbeelding)

Na gesprekken met de bewoners hebben we gekozen voor de 3e optie, omdat ze een groot scala aan panelen, maar de batterij bank is aan vervanging toe als het loopt vlak vrij snel.

Dit zou betekenen dat de ventilator werkt alleen wanneer de zon op de panelen, zou de batterij geen extra belasting niet zien, en zij niet zouden moeten binden een ander paneel alleen voor de ventilator.

De ventilator is aangesloten tussen het zonnepaneel en de toezichthouder, en na een paar testen bleek dat in de volle zon het de ventilator liep op 19 volt en de batterij zal nog steeds nog steeds maximaal 15 ampère (12volt systeem).

Dit werkt goed als regulator wordt de belasting van het paneel uit en de ventilatorsnelheid met elke extra stroom uit de panelen.

Advertisement

Related Articles

 • Steampunk thema propeller ventilator aan het plafond.
  Steampunk thema propeller ventilator aan het plafond.

  Mijn kinderen gaf me een 6 'replica Sopwith propeller voor vaders dag en door een gelukkig toeval dat we nodig hadden een ventilator aan het plafond voor het conservatorium. Een houtkachel verwarmt het conservatorium in de winter, maar de lucht kon e

 • Airplane propeller ventilator aan het plafond
  Airplane propeller ventilator aan het plafond

  Ik had deze oude propeller aan toe te voegen aan de collectie van het vliegtuig delen Ik was het weergeven in mijn garage gevonden. Ik wist niet dat op het eerste wat je moet doen, maar zodra ik kreeg het idee omzetten in een ventilator aan het plafo

 • Balancee ese ventilador de techo! (Balans die ventilator aan het plafond!)
  Balancee ese ventilador de techo! (Balans die ventilator aan het plafond!)

  Los ventiladores de techo zoon Artefactos muy útiles, económicos, amistosos con el medio ambiente y que pueden ayudar een soportar un verano agobiante. Geen sustituyen al aire acondicionado Cuando el calor es muy elevado, pero en Casi todos los casos

 • Ventilator aan het plafond licht te installeren
  Ventilator aan het plafond licht te installeren

  Voor dit artikel, ga ik een low profile LED-lamp op een ventilator aan het plafond te installeren. Dit was nodig omdat het plafond in dit huis is vrij laag, en een standaard fan lamp zou niet passen. Stap 1: Veiligheid Dit is elektrotechnische werkza

 • Hoe maak je een ventilator aan het plafond installeren

  Brent Holland toont u stap voor stap hoe te vervangen of installeren van een ventilator aan het plafond.

 • Ventilator aan het plafond blade boekenplank
  Ventilator aan het plafond blade boekenplank

  Hallo dit is mijn eerste Instructable Ik had een aantal ventilatorbladen van een uitgebrande ventilator aan het plafond was ik sparen voor een project liggen en besloten om ze te gebruiken om een ​​boekenplank te maken. Stap 1: Stap 1: gereedschappen

 • Ventilator aan het plafond gloed wereldbol
  Ventilator aan het plafond gloed wereldbol

  Mijn zoon wilde de wereld te maken in zijn ventilator aan het plafond glow-in-the-dark. Het werd een project nacht voor ons. 2 part-water helder epoxy (We gebruikten "Easy Cast") fosforescerende poeder Stap 1: Het mengen van de epoxy met de fosf

 • Monteer een goedkope Led Hall Lamp een ventilator aan het plafond
  Monteer een goedkope Led Hall Lamp een ventilator aan het plafond

  Ik ben het vervangen van oudere plafond ventilatoren in mijn huis met een betere eenheden, en toen ik geprijsd moderne LED-verlichting accessoires voor hen vond ik de retail-prijzen veel verder dan wat redelijk was en ging naar mijn eigen bron. Dit i

 • Hoe maak je een ventilator aan het plafond snelheid schakelaar vervangen
  Hoe maak je een ventilator aan het plafond snelheid schakelaar vervangen

  Mijn plafond ventilatorsnelheid schakelaar brak en kwam vast te zitten op hoog. Ik had een andere fan zitten rond, dus ik nam de een van die. Stap 1: Neem het licht kit. Open de dangly bit.

 • Zonne-energie aangedreven draadloze Detector van Mark Dixon
  Zonne-energie aangedreven draadloze Detector van Mark Dixon

  Als onderdeel van de snelheid Festival van de digitale cultuur, heeft kunstenaar Mark Dixon een zonne-energie aangedreven versie van Network, zijn draadloze detector kunstwerk ontwikkeld, zoals op online workshop voor Instructables en dwaasheid. Een

 • Bouw je eigen DIY zonne-energie aangedreven mobiele telefoon
  Bouw je eigen DIY zonne-energie aangedreven mobiele telefoon

  Deze Instructables beschrijft in detail hoe je je eigen zonne-energie aangedreven mobiele telefoon op te bouwen. Linear Technology artikel bespreken van zonne-energie opladen, met behulp van maximaal vermogen volgen - zie extracten http://cds.linear.

 • Maak een zonne-energie aangedreven Led Lamp Post Light
  Maak een zonne-energie aangedreven Led Lamp Post Light

  Dit is mijn eerste instructie-staat dus geduld met mij, ik zal u tonen hoe maak je een zonne-energie aangedreven Led Lamp Post Light, zal het licht van een groot deel van uw tuin. Ik heb een soortgelijke licht te koop op ebay op deze link http://www.

 • Maak je eigen zonne-energie aangedreven Raspberry Pi Weerstation (update)
  Maak je eigen zonne-energie aangedreven Raspberry Pi Weerstation (update)

  Opmerking: Deze Instructable is vervangen door een nieuwe Grove gebaseerd soldeer minder instructable. http: //www.instructables.com/id/GroveWeatherPi-Ras ... In dit Instructable leert u: Hoe maak je een op zonne-energie systeem op te bouwen Hoe te o

 • Hoe flessen hangen aan het plafond
  Hoe flessen hangen aan het plafond

  Ik ga om te laten zien hoe je flessen hangen aan het plafond. dingen nodig hadden, Fles Flesdop Vleesmes duimkopspijker String / garen Stap 1: De fles Eerst moet je een fles met een fles dop op het nodig hebben. De fles kan leeg of vol zijn. Stap 2:

 • Een zonne-energie aangedreven speelgoed auto (Handgemaakt)

  Een zonne-energie aangedreven speelgoed auto (handgemaakt), Dit kan goedkoper en interessant, ook leerzaam zijn. zien hoe sterk is de zon macht.

 • Zonne-energie aangedreven model motoren de principes van duurzame energie te onderwijzen.

  De VS nog steeds afhankelijk van geïmporteerde olie voor onze energie te zijn. We moeten dat veranderen en energie-onafhankelijk. DAT is wat deze onafhankelijkheid project betekent voor mij! ACHTERGROND: Ik denk dat we nodig hebben om hernieuwbare en

 • Zonne-energie aangedreven pomp voor water vaten
  Zonne-energie aangedreven pomp voor water vaten

  Ik heb dit gepost op mijn blog met foto: http://sistersplayinghouse.blogspot.com/2012/07/solar-powered-water-pump.html Ik heb eindelijk een kans om te gaan zitten en schrijf dit - Ik wachtte op de slanghaspel wagen te krijgen opgericht als goed. Zo z

 • Zonne-energie aangedreven LED Origami bloemenvazen
  Zonne-energie aangedreven LED Origami bloemenvazen

  Ik maakte een origami bloemenvaas met een bos van papieren lelies (54) met LED's in het midden. Elke LED is een twisted pair van draden die aansluiten op een oplaadbare batterij in de basis (de draden ook fungeren als de bloemstelen) bevestigd. De ba

 • Bouwen deze op zonne-energie Hydroponic Tuin van het water on Wheels - MOET LEZEN!
  Bouwen deze op zonne-energie Hydroponic Tuin van het water on Wheels - MOET LEZEN!

  B uild deze verbazingwekkende op zonne-energie, volledig op zichzelf staand hydrocultuur tuin en groeien de grootste bloemen, de lekkerste fruit en groenten die je eigenlijk op het hele jaar door kunnen leven. Ontworpen voor gebruik buiten het kan ne