Home > Wi-fi gecontroleerde FPV rover robot (met Arduino, ESP8266 en stappenmotoren)

Wi-fi gecontroleerde FPV rover robot (met Arduino, ESP8266 en stappenmotoren)

Tags:arduino
Advertisement

Wi-fi gecontroleerde FPV rover robot (met Arduino, ESP8266 en stappenmotoren)

Dit instructable laat zien hoe een op afstand bestuurbaar met twee wielen robot rover te ontwerpen via een Wi-Fi-netwerk, met behulp van een Arduino Uno aangesloten op een ESP8266 Wi-Fi module en twee stappenmotoren. De robot kan worden bediend vanuit een gewone internet browser of een HTML ontworpen interface. Een Android-smartphone wordt gebruikt om video en audio van de robot control interface exploitant uitgezonden.

Er is veel robot kits online beschikbaar met verschillende vormen, maten en prijzen. Maar, afhankelijk van uw toepassing, geen van hen zal passen, en je zou kunnen vinden dat ze te duur zijn voor uw experimenten. Of misschien wilt u uw uw mechanische structuur te maken in plaats van het kopen van een volledige één.
Dit instructable laat ook zien hoe het ontwerpen en bouwen van een low-cost acryl frame voor uw eigen robot project, met slechts gewone instrumenten voor degenen die geen toegang hebben tot die dure 3D-printers of lasersnijmachines heeft. Een eenvoudige robot platform wordt gepresenteerd.

Deze gids kan worden aangepast zijn interface vorm of controle veranderd te hebben. Het werd aangepast voor andere van mijn robot projecten ( "Robô da Alegria '), dat u in de links hieronder kunt controleren:

https: //hackaday.io/project/12873-rob-da-alegria -...

https://github.com/ferauche/RoboAlegria

https://www.hackster.io/igorF2/robo-da-alegria-joy-robot-85e178

[Waarschuwing: sommige van de foto's zijn verouderd, omdat het ontwerp is verder verbeterd. Echter, het idee hier gepresenteerde is nog steeds geldig.]

Stap 1: Gereedschap

Wi-fi gecontroleerde FPV rover robot (met Arduino, ESP8266 en stappenmotoren)

De volgende gereedschappen zijn nodig voor de bouw van dit prototype:

 • Handzaag (om de eerste delen van de acryl plaat uit te voeren)
 • Screewdriver (voor bouten en moeren plaatsing)
 • Ruler (voor afmetingen meting)
 • Utility mes (voor het snijden van de acryl plaat)
 • Boormachine (om gaten voor de bouten te maken)
 • Schuurpapier (naar ruwe randen glad)

Stap 2: mechanische constructie en materiaal

Wi-fi gecontroleerde FPV rover robot (met Arduino, ESP8266 en stappenmotoren)

Als u een aangepaste robot bouwen, eerst moet je je mechanische structuur te ontwerpen. Het zou gemakkelijk zijn, afhankelijk van uw toepassing, of vol met details en beperkingen. Het kan nodig zijn om het te ontwerpen in een 3D CAD-software of gewoon tekenen in 2D, afhankelijk van de complexiteit van uw model.

Je zou ook de volledige structuur online als je niet wilt uw eigen mechanische structuur op te bouwen. Er is veel robot kits online beschikbaar. In dat geval kunt u direct naar stap 6.

Hiervoor instructable is een goedkope acrylkader ontworpen voor de bevestiging van de motoren en andere componenten. De structuur die in deze tutorial was 3D ontworpen met behulp van 123D ontwerp CAD-software. Elk deel werd later omgezet in 2D met behulp DraftSight software.

De volgende materialen werden gebruikt:

 • 2mm acryl plaat
 • 42x19mm wielen met rubber loopvlak (x2)
 • 49x20x32mm stalen kogel Omni Wheel (x1)
 • M2 x 10mm bouten (x12)
 • M2 x 1,5mm moeren (x12)
 • M3 x 10mm bouten (x8)
 • M3 x 1,5mm moeren (x8)
 • 5/32 "x 1" bouten (x3)
 • 5/32 "moeren (x6)
 • Handheld selfie stok clip
 • 3 x 3 cm aluminium beugel (x4)

De constructie van de structuur van de basis bestaat uit de volgende stappen:

 1. Snijd de acrylbasis volgens de afmetingen in de 2D tekening;
 2. De gaten in de posities getoond in de tekening 2D;
 3. Monteer de componenten met bouten en moeren volgens de 3D-tekening.

Helaas is de diameter van de stappenmotor-as groter is dan de opening op het wiel. Dus je zult waarschijnlijk nodig om lijm te gebruiken voor het koppelen van deze componenten. Voor deze tutorial geïmproviseerde ik een houten koppeling tussen de motor as en het wiel.

Stap 3: Het snijden van de structuur

Wi-fi gecontroleerde FPV rover robot (met Arduino, ESP8266 en stappenmotoren)

Ten eerste moet u de afmetingen van uw model over te dragen aan de acryl plaat. Print uw 2D tekening met een gewone printer op zelfklevend papier, snijd het papier in geschikte afmetingen en toe te passen masker op het oppervlak van de acryl.

Je zou kunnen gebruik maken van een handzaag de acryl op basis van uw afmetingen of het gebruik break techniek beschreven blaten te snijden.

Met een mes en met de hulp van een liniaal of een schaal, snijd de acryl in een rechte lijn. U hoeft niet helemaal te snijden via het blad, net score is om een ​​aantal tracks, waar het stuk later zal worden gesneden te creëren.

Plaats de acryl op een vlakke ondergrond, houd het op zijn plaats met een aantal klemmen en enige druk van toepassing tot de plaat breekt in twee. Herhaal dit proces totdat alle bezuinigingen zijn gedaan. Na dat, kunt u een schuurpapier gebruiken om ruwe randen glad.

Stap 4: Het boren van de bodem

Wi-fi gecontroleerde FPV rover robot (met Arduino, ESP8266 en stappenmotoren)

De gaten in de posities getoond in de 2D tekening (in de masker) met een boormachine.

Acryl is relativelly gemakkelijk te boren. Dus als u niet beschikken over een boormachine, kunt u de gaten handmatig boren met een scherp voorwerp, zoals een mes. Je zou het ook gebruiken om te vergroten kleine gaatjes bouten maten passen.

Verwijder het masker en je basis klaar zal zijn.

Stap 5: Montage van de structuur

Wi-fi gecontroleerde FPV rover robot (met Arduino, ESP8266 en stappenmotoren)

Monteer de componenten met bouten en moeren volgens de afbeeldingen en uw structuur zal klaar om te gaan.

M3 bouten worden gebruikt voor de installatie van de stappenmotoren, terwijl 5/32 "die worden gebruikt voor de installatie voor het voorwiel en de smartphone clip.

Neem nu een pauze en beginnen met het circuit in de volgende stap Schroef of draai ...

Stap 6: Electronics

Wi-fi gecontroleerde FPV rover robot (met Arduino, ESP8266 en stappenmotoren)

U vindt de volgende elektronische componenten nodig:

 • Arduino Uno
 • ESP8266
 • ProtoShield (voor een meer compacte versie) of een gewone broodplank
 • 1 kOhm weerstand (x2)
 • 10 kOhm weerstand (x1)
 • Sommige jumper draden
 • Stepper motor met ULN2003 (x2)
 • Een computer (voor het samenstellen en uploaden van Arduino code)
 • Power bank
 • USB-kabel

U zult er geen speciaal gereedschap nodig voor de montage van het circuit. Alle componenten kunnen online op uw favoriete e-commerce winkel te vinden. Het circuit wordt aangedreven door een power bank aangesloten op de USB-poort Arduino's.

Sluit alle componets volgens het schema. Vindt u een aantal jumper draden nodig om de ESP-8266 module en de stappenmotoren aansluiten. Je zou een ProtoShield (voor een meer compacte circuit), een gewone broodplank gebruiken, of ontwerp je eigen Arduino shield.
Steek de USB-kabel aan op de Arduino Uno board en ga verder met de volgende stap.

Stap 7: Arduino Code

Installeer de nieuwste Arduino IDE. In dit project werd stepper.h bibliotheek gebruikt voor de besturing van de stappenmotoren. Geen extra bibliotheek nodig was voor de communicatie met de ESP-8266 module. Controleer de baudrate van jullie ESP8266 en zet het goed in de code.

Download Arduino code (stepperRobot.ino) en de XXXXX vervangen door uw wifi router SSID en YYYYY door router wachtwoord. Sluit de Arduino board op uw computer USB-poort en het uploaden van de code.

Stap 8: Android IP cam

Wi-fi gecontroleerde FPV rover robot (met Arduino, ESP8266 en stappenmotoren)

Een Android smartphone werd gebruikt om de video en audio van de robot aan de bedieningsinterface uitgezonden. U kunt de app op Google Play Store (te vinden https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pas.webcam ).

Installeer het en ga naar de volgende stap.

Stap 9: Zet de circuits in de robot

Wi-fi gecontroleerde FPV rover robot (met Arduino, ESP8266 en stappenmotoren)

Installeer de circuits in de bovenkant van de robot met behulp van enkele bouten M1, zoals getoond in de afbeeldingen.

Daarna lijm je kracht bank in de achterkant van de robot met behulp van een dubbelzijdige tape (want het is gemakkelijk om later te verwijderen), en zet uw smartphone in de clip.

Stap 10: Web-based control interface

Wi-fi gecontroleerde FPV rover robot (met Arduino, ESP8266 en stappenmotoren)

Een HTML interface wordt gebruikt voor de besturing van de robot.

Download interface.rar en pak alle bestanden naar een bepaalde map. Open vervolgens op Firefox.

Een tekstvak formulier wordt gebruikt om in die interface om IP-adressen van de ESP-module en van de video / audio server (van Android IP Webcam app) in te voeren.

Er is een test, maar dat de robot draai zal maken totdat anoter opdracht wordt ontvangen. Pijltoetsen op het toetsenbord worden gebruikt voor de robot vooruit of achteruit te bewegen, en om te draaien naar links of rechts.

Stap 11: Gebruik

Wanneer de Arduino opnieuw wordt opgestart, zal het proberen om uw Wi-Fi-netwerk automatisch verbinding. Gebruik de Serial Monitor om te controleren of de verbinding succesvol was, en te verkrijgen die IP aan uw ESP-8266 werd toegewezen door uw router. Open het html-bestand in een internet browser (Firefox) en dit IP-adres te informeren in het tekstvak.

Je zou ook de gebruiker een andere manier om uit te vinden welk IP-adres dat u router toegewezen aan uw toestel.

Koppel de de Arduino Uno van uw computer en sluit deze aan op de Power Bank. Wachten tot het opnieuw te verbinden.

Lancering IP Webcam app in de smartphone aan de robot. Typ de video / audio IP op uw control interface en de verbinding met de server en je bent klaar om te gaan. Mogelijk moet u de resolutie van de video te verminderen in de app om de vertraging tussen te verminderen tijdens de transmissie.

Klik en houd de pijltoetsen van uw keyboar om de robot te draaien of verplaatsen vooruit / achteruit en veel plezier het verkennen van je omgeving.

Advertisement

Related Articles

 • IoBot - Hoe maak je een mobiele telefoon en computer gecontroleerde 3D Printed Robot met Arduino maken.
  IoBot - Hoe maak je een mobiele telefoon en computer gecontroleerde 3D Printed Robot met Arduino maken.

  Als u op zoek bent naar een manier om een ​​Arduino gebaseerde apparaten te bedienen, zal deze instructie laten zien hoe dat te doen door het bouwen van eenvoudige robot. De IoBot kan worden gecontroleerd door mobiel en computer applicatie via LAN of

 • Koel! Cube Solver Robot Met Arduino
  Koel! Cube Solver Robot Met Arduino

  Dit product is een kubus oplosser robot met Arduino. Op dit moment zijn er 3 acties, waaronder 90 graden rechtsom draaien, 90 ° linksdraaiend en 180 graden rotatie. De robot voert de bijbehorende actie, afhankelijk van de Rubik's Cube reductie formul

 • Basic Line volgende Robot met Arduino
  Basic Line volgende Robot met Arduino

  2015/09/07 Het is al een paar jaar geleden dat we in eerste instantie postte deze Basic Line Na Robot met Arduino tutorial en het lijkt zo veel mensen vonden het nuttig dat we een update die de huidige Arduino Bibliotheken loopt moet plaatsen, inclus

 • Het regelen van een Roomba robot met Arduino en Android
  Het regelen van een Roomba robot met Arduino en Android

  Als een van de Robotics Contest 2016 De winnaars hier bij Instructables, kreeg ik als prijs een iRobot Roomba Create2 . Het is een grote en zeer betaalbaar platform voor de ontwikkeling van robotica, kost rond de US $ 200. Maak 2 maakt verschillende

 • Obstakel vermijden Robot met Arduino
  Obstakel vermijden Robot met Arduino

  Obstakelvrije VERMIJDEN ROBOT Een obstakel VERMIJDEN ROBOT is er een die een obstakel kunnen vermijden door het gebruik van ultrasone sensor en navigeren in zijn eigen pad. Met een broodplank bevestigd aan de robot kunt u veel plezier spelen binnen e

 • Real Time Face Tracking Robot Met Arduino en Matlab
  Real Time Face Tracking Robot Met Arduino en Matlab

  Real-time face tracking verwijst naar de taak van het lokaliseren van de menselijke gezichten in een videostream en het bijhouden van de gedetecteerde of erkende faces.Nowadays, zijn er veel echte wereld toepassingen van gezichtsherkenning en andere

 • 2WD Voice Controlled Robot met Arduino en BitVoicer Server
  2WD Voice Controlled Robot met Arduino en BitVoicer Server

  In dit Instructable ga ik zien hoe je een te bouwen 2WD spraakgestuurd robot. Hoewel ik het regelen van alleen DC-motoren om de robot te verplaatsen, kan dezelfde benadering worden gebruikt voor voice-control stappenmotoren en servomotoren , dus als

 • iphone gecontroleerde Internet PC robot met behulp van Arduino

  Arduino Internet PC robot gecontroleerd met behulp van de iPhone SPY Webcam robot op laptop wiel gebruik van Processing taal + arduino..Software - door Francisco Dias

 • SainSmart InstaBots Upright Rover (Self-Balancing Robot Met Arduino)
  SainSmart InstaBots Upright Rover (Self-Balancing Robot Met Arduino)

  Rechtop Rover is een self-balancing robot die werd ontworpen door SainSmart. Ze maakten het echt eenvoudig. Zoals u kunt zien, zijn er slechts 8 draden op de robot en 8 draden van de controller. Dus laten we eens kijken hoe het werkt! ONDERDELEN IN D

 • Bouw je Internet Controlled Video-Streaming Robot met Arduino en Raspberry Pi
  Bouw je Internet Controlled Video-Streaming Robot met Arduino en Raspberry Pi

  <De Instructable en de code klaar zijn. Genieten! Laat een reactie achter met je feedback!> Ik ben @RedPhantom (aka LiquidCrystalDisplay / Itay), een 14-jarige student uit Israël leren in de Max Shein Junior High School for Advanced Science and Math

 • Maak een Self-balancing Robot met Arduino UNO
  Maak een Self-balancing Robot met Arduino UNO

  Self-balancing Robot is zeer interessant. Veel vrienden om ons heen probeerden te maken, maar ze encounted veel chanllenges waaronder het ontbreken van een eenvoudig te monteren structuren, de geschikte elektronische circuits en de programma's. Dus b

 • Gesture control auto (robot) met Arduino en Android (bluetooth)
  Gesture control auto (robot) met Arduino en Android (bluetooth)

  Hallo mensen, Hier is een interessant project voor alles wat je creatieve geesten die er zijn. We gaan naar een Android-telefoon gecontroleerde RC auto te bouwen. Niets is boeiender dan op afstand bestuurbare auto's. Dit men gebruikt Bluetooth voor c

 • Goedkope Robot met Arduino

  Ik wilde elektronica, Arduino programmering en solderen te leren, zodat ik dacht dat ik zou één van de projecten Randy's te plukken en te kopiëren. Uiteindelijk heb ik met een andere motor configuratie. Mijn voorste motor wijst naar beneden en draait

 • Wi-Servo: Wi-fi browser gecontroleerde servomotoren (met Arduino + ESP8266)
  Wi-Servo: Wi-fi browser gecontroleerde servomotoren (met Arduino + ESP8266)

  Dit instructable laat zien hoe een aantal servomotoren op afstand te bedienen in een Wi-Fi-netwerk, met behulp van een gewone internet browser (Firefox, bijvoorbeeld). Dit kan gebruikt worden in verschillende toepassingen: speelgoed, robots, drones,

 • Plotclock DIY Robot Met Arduino Uno Drawing Robot

  Een klok die de tijd uitzet. Ontworpen met maakbaarheid in een Fablab / makerspace / hackerspace in het achterhoofd. Jij hebt nodig: Laser cutter of 3D-printer 1 Arduino 3 servo's 1 droge veeg pen M3 moeren, bouten, draad tap Update naar V1.01: toege

 • Candy-werpen Robot Met Arduino, gerecyclede onderdelen, en Dlib.
  Candy-werpen Robot Met Arduino, gerecyclede onderdelen, en Dlib.

  Met een paar gerecyclede onderdelen, een Arduino + motor schild, en Dlib computer software, kunt u een werkend-face detecteren candy werper te maken. materialen: Houten frame Laptop / computer (bij voorkeur een krachtiger dan een Raspberry Pi!). Ardu

 • Extremely Simple Line Na Robot met Arduino
  Extremely Simple Line Na Robot met Arduino

  In dit Instructable, gaan we een eenvoudige generieke lijn volgende arduinobot bouwen. Er zal veel ruimte voor creativiteit in deze Instructable zijn. De robot, in deze tutorial, is uitgeschakeld van 4 AA-batterijen en is in staat om zwarte elektrisc

 • Maak een robot met Arduino voor beginners
  Maak een robot met Arduino voor beginners

  Stap 1: Benodigde materialen Tamiya Track en Wiel Set Assembly ($ 7,95 bij Pololu) Tamiya 70168 Double Gearbox Kit ($ 9,25 bij Pololu) L298N Dual H Bridge ($ 3,65 bij Amazon en zou veel lager zijn op ebay) 4AA batterijhouder (gebruikt uit gebroken el

 • E-paper display Met Arduino / ESP8266
  E-paper display Met Arduino / ESP8266

  Hola Inventores hoy voy a mostrarles como utilizar una pantalla de tinta electrónica con un Arduino o un ESP8266 via de seriële de una manera muy sencilla. Las Pantallas de tinta electrónica es como las que pueden encontrar en Dispositivos como el Ki