Home > Wearable PCB Guerilla Currency - De 'Golden Goat'

Wearable PCB Guerilla Currency - De 'Golden Goat'

Tags:financiën
Advertisement

Wearable PCB Guerilla Currency - De 'Golden Goat'

Elke zichzelf respecterende anarchist zult begrijpen hoe verslaafd zijn dat het kapitalistische economische systeem dat ons herhaaldelijk meeneemt naar de rand van de economische apocalyps door middel van hebzucht en incompetentie van de bankiers.

Lokale valuta's worden steeds meer en meer populair in sommige dorpen en steden in het Verenigd Koninkrijk en in het buitenland en hebben een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van reguliere nationale valuta's:

 1. Houd de rijkdom in de gemeenschap - niet 200 mijl afstand krijgen besteed.
 2. Onafhankelijkheid van inflatie / deflatie en economische ineenstorting als gevolg van bankfaillissementen etc.
 3. Bescherming tegen de centrale overheid 'Bezuinigingen'.
 4. Bescherming tegen 'speculaties' op de financiële markten.
 5. Boeren en producenten van levensmiddelen kunnen werknemers in dienst in het voorjaar en betalen ze in de zomer.
 6. Ze werken vooral goed in arme wijken.
 7. Bijzonder bruikbare na de naderende Apocalyps wanneer alle nationale munt ter ziele zal zijn.

Nu, met gemakkelijke toegang tot de CNC-machines, kan 3D-printers etc. iedereen maken hun eigen munt, het opzetten van hun eigen bank en onafhankelijk van de dreigende economische apocalyps. Vive La Revolution !!!!

Oorspronkelijk wilde ik mijn valuta laser gesneden uit roestvrij staal te krijgen, maar dit zou erg duur zijn geweest, dus ik moest denken aan een goedkope en effectieve manier om hetzelfde eindresultaat. Prima als ik had mijn eigen 3D-printer! (Maar ik denk niet). Ik maakte een aantal PCB's ongeveer een jaar geleden en ze werkten heel goed, waren goedkoop om te maken en zag er helemaal geweldig, dus ik dacht: 'Waarom niet mijn geld te verdienen op PCB'

Ik heb nu mijn eigen munteenheid, of notitie / tokens, zoals ik nodig seizoenarbeiders in het voorjaar om me te helpen planten en onkruid groenten, die vervolgens in de zomer krijgen geoogst. herfst en winter. Ik heb gebruikt PCB printplaten de vormgeving en ontworpen ze hoofdzakelijk een munt, maar ook een interessante object slijtage als tegenhanger en zelfs elektronische projecten te produceren! (Ja, ze zijn volledig functioneel PCB's met USB, ATMEGA en ATTINY85-20SU chips, LED's, mini-luidspreker, 20 x 4 LCD, power regulator en hackable tracks / pinnen). En om het af ........ Ze zijn bedekt met echt goud!

Om met John Rogers : "Een nieuwe munt incentivises mensen om hun schaarse middelen te delen en meer doen met activa waarin ze al tijd en geld hebben geïnvesteerd: persoonlijke vaardigheden, bedrijfsinventaris, kamers, auto's, enz. Het geeft slapende potentieel voor uitwisselingen die anders misschien niet gebeuren. " Heb je niet gewoon love it?

Waarom heet de 'Gouden Geit' als ik de verkoop van groenten? Goede vraag! Voor een lange tijd Tecwyn is geobsedeerd met geiten dus, om hem gunstig te stemmen, riep ik de Gouden Geit. Persoonlijk zou ik heb het 'The Golden Wortel' genoemd of iets dergelijks. Ik heb zelfs geen geiten, dus ik te tuigen een wisselkoers van één Goat = een zak groenten hebben gehad. Erg ingewikkeld ....... Zucht! (Toevallig, Het is ook het Chinese jaar van de geit dit jaar 2015)

Stap 1: Juridisch

Wearable PCB Guerilla Currency - De 'Golden Goat'

Zorg ervoor dat het legaal is om uw eigen valuta waar je woont te maken. Sommige landen zullen vereisen dat u betaalt belasting op transacties, zelfs als ze op een ruilhandel basis, dus dit zou wat onderzoek vereisen.

Stap 2: Historische Informatie

Wearable PCB Guerilla Currency - De 'Golden Goat'

De term 'Guerrilla Currency' of 'Guerrilla Money' werd voor het eerst gebruikt in de Filippijnen tijdens de tweede wereldoorlog. Na de Japanse invasie van de verschillende eilanden, elk opzetten van hun eigen verzetsbeweging en alternatieve regering met hun eigen ondergrondse valuta. Meer informatie is hier te vinden:

http://www.guerrilla-money.com/gm/

Wearable PCB Guerilla Currency - De 'Golden Goat'
Bekijk deze lokale valuta: Filipijnen guerilla munt

Stap 3: Het ontwerpen van de Munt

Wearable PCB Guerilla Currency - De 'Golden Goat'

Bij het ontwerpen van een bankbiljet of token, zijn er een paar echt belangrijke overwegingen hieronder opgesomd:

 1. Het moet moeilijk te kopiëren zijn.
 2. Het moet data en serienummers, indien mogelijk hebben.
 3. Overwegen om een ​​'uiterste gebruiksdatum' op de munt. Nee, ik ben geen grapje!

 4. Als andere mensen willen je geld te gebruiken, overweeg dan het te beperken tot een bepaald geografisch gebied. Bijv. Een eiland.
 5. Maak de munt multi-purposing bv. Wearable, gegevensopslag, enz.

De noot / token moet een voldoende complex ontwerp zijn zodat het moeilijk te kopiëren en niet symmetrisch zijn of duidelijke geometrische patronen. Dit kan worden bereikt door veel complexe illustraties, doorboorde en zelfs chips gesoldeerd met serienummers etc. Ook zijn er honderden kleine fouten opgenomen, zodat het maakt het moeilijk voor de potentiële vervalser gemakkelijk kopiëren. De boorgaten zijn erg nuttig als u snel kunt lijn ze allemaal te zien of het een vervalsing is of niet.

Het token moet aannemelijk te kijken, is dat genoeg werk en aandacht voor detail is gedaan om mensen vertrouwen te geven in het product. Ik heb mijn tokens multifunctioneel gemaakt zo goed, dus ze zijn draagbaar, kan worden gemaakt musical te zijn of te activeren knipperende LED's etc.

Stap 4: Het maken van een PCB (Printed Circuit Board)

Er zijn een paar zeer goede stukjes software die kan worden verkregen voor gratis, bijvoorbeeld, Eagle en Ontwerp Spark . Het maken van PCB's is vrij eenvoudig en de software is zeer intuïtief. Hier zijn 14 belangrijke punten te begrijpen, hieronder opgesomd:

 1. Copper giet - na het circuit tracks worden vastgelegd, wordt de rest van het bord bedekt met koper met behulp van de koperen pour commando.
 2. Geïsoleerde koperen pour eilanden - Grote gebieden van geïsoleerde koper kan fungeren als condensatoren en hebben een zeer ongewenste effecten op de elektronische prestaties. Zorg altijd links naar de grond.
 3. Dubbelzijdig - Deze borden zullen kleiner en de aansluitingen veel sterker dan enkelzijdige boards, waar de nummers hebben de neiging om gemakkelijk te scheiden van de raad van bestuur zelf.
 4. Koper Pour area - Het gebied binnen het bord waar u koperen goot behoeften met een doos op elke laag van de raad van bestuur te worden gemarkeerd. Ik gebruik meestal 2 lagen, boven en onder.
 5. Ground - Label alles aangesloten op de grond met dezelfde netto naam bijvoorbeeld 'Ground'. Op deze manier, als je dat doet de koper giet, alle middelen zullen worden aangesloten als u de juiste optie te selecteren.
 6. Vias - Dit zijn koper omhulde gaten die kan worden gebruikt om een ​​schakeling op de bovenkant van de plaat verbinden met een aan de onderzijde. Kunnen ook deelnemen aan boven- en onderkant koper giet gebieden zeer mooi. Erg nuttig!
 7. SMT - Kun je zeer kleine onderdelen solderen? Er zijn een aantal uitstekende tutorials voor het solderen op Youtube .
 8. Warmtegevoelige componenten - LEDs en macht toezichthouders krijgt warm of zelfs heet tijdens het gebruik dus gebruik heatsinks / fans en aparte hete onderdelen van warmtegevoelige degenen. Printplaten kan zelfs barsten als gevolg van de warmte, zodat in deze gevallen overwegen om uitbreiding gaten of sleuven in de raad van bestuur.
 9. Track size - brede sporen om de macht, smalle degenen voor signalen.
 10. Documentatie laag - Dit betekent niet afgedrukt op het bord en is alleen voor referentie.
 11. Gerber-bestanden - U moet deze set bestanden te creëren in de software output. Het is makkelijk! Stuur deze naar de fabrikant.
 12. Fabrikanten - Dit zijn bijna uitsluitend in China en het bedrijf waar ik heb behandeld Sitopway , is zeer betrouwbaar en behulpzaam. Laat je niet intimideren door het bestellen van China - het is helemaal cool! Vergeet niet dat China gaat 10 dagen tijdens de Lente Festival rond het Chinese nieuwe jaar, de data die van jaar tot jaar!
 13. Controleer uw planken alvorens te bestellen. Check ze weer. Houd over en weer controleren van hen. U zult fouten te vinden!
 14. Bestel een kleine eerste groep van 10 om te controleren of de planken zijn ok voor het bestellen van een volledige partij.

Als iemand kan denken aan meer nuttige tips kunt u het opmerkingenveld hieronder en ik zal ze toe te voegen aan deze lijst.

Stap 5: Elektronica voor Basic LED Functionaliteit

Wearable PCB Guerilla Currency - De 'Golden Goat'

LEDs 3528 surface mount

Surface Mount SMD 0805 Series LEDs

Knoopcelbatterij 2032

PCB Battery Coin Cell Holder 2032

Stap 6: Het gebruik en de valuta beheren

Wearable PCB Guerilla Currency - De 'Golden Goat'

Er zijn enkele zeer belangrijke punten om te overwegen:

 1. Houd de munt op een veilige zoals het is waardevol.
 2. Nooit geven mensen het ontwerp blauwdrukken.
 3. Noteer / munt / object dat een begrip als een pond goud, een doos met eieren of een koe vertegenwoordigt, bijvoorbeeld.
 4. Controleer of je nodig hebt om belasting te betalen over de transacties met uw lokale wetten.
 5. Probeer de gaten houden hoeveel geld in omloop is op elk moment.
 6. circuleren nooit meer geld dan je kunt vervullen.

Het laatste punt heeft wat uit te leggen - mensen zullen snel het vertrouwen verliezen in uw notities / tokens als je niet voldoet aan wat belofte is gedaan op de notitie. In het geval van een landbouwer kan het zijn dat hij nodig heeft seizoenarbeiders naar de appels in oktober plukken en ze krijgt omgezet in cider in december. Als hij gaat uit en drankjes alle cider zelf, zullen de arbeiders zeer ongelukkig te zijn en komen kloppen op de deur vragen om compensatie. Het zou een goed idee om een ​​grootboek hoeveel tokens krijgen uitgedeeld en kreeg weer terug te houden. Dit kan gedeeltelijk worden geholpen door het gebruik van een 'gebruikt door date', maar dit kan ook het vertrouwen in de munt te verminderen.

Stap 7: Vertrouwen in de Munt

Elke munt is gebaseerd op vertrouwen, zelfs US dollars. Als mensen, om wat voor reden begonnen om het vertrouwen te verliezen in de USD en de overgang naar de euro, zouden we een stortvloed van USD notes zien komen in het verkeer uit alle mensen in de wereld die ze hebben verstopt in hun matrassen en er zou worden massaal devaluatie. Hetzelfde zou gebeuren als de Amerikaanse regering besloten om een ​​hele lading van geld te drukken om zichzelf uit een fix te krijgen.

Vertrouwen is ook belangrijk op een micro-schaal. Het eenvoudigste voorbeeld zou een alledaags gezin met man, vrouw en twee kinderen. De kinderen wilden hun klusjes handel met elkaar wanneer één van hen een speciaal evenement bij te wonen, als een online video game toernooi gehad. Ze besluiten onderling om hun eigen valuta af te drukken en het creëren van 20 bedrukt papier notities, elk ter waarde van 1 uur van klusjes en geeft zichzelf 10 notities elk aan het begin van de regeling. James wil niet Sally uit zijn zak geld dat hij aan het sparen voor een nieuwe B57 bommenwerper betalen, dus als het toernooi komt rond geeft hij haar een van zijn aantekeningen. Ook zijn ze het erover eens dat de noten alleen worden gebruikt binnen de grenzen van hun huis.

Een andere dag, Sally heeft een aantal vrienden willekeurig opdagen voor de deur en ze wordt verondersteld te wassen van de auto. James stemt ermee in om haar klusjes doen en krijgt de notitie weer terug. Ze zijn allemaal nog steeds betaald krijgen hun zakgeld, zelfs als ze niet de klus te doen en al snel James is in de controle van een nieuwe jet aangedreven vliegtuigen.
Uiteraard is er een groot element van vertrouwen en het zou niet werken als de kinderen niet met elkaar samenwerken of als een van hen probeerde de notities te vervalsen.

Stap 8: Infation / Deflatie

Wearable PCB Guerilla Currency - De 'Golden Goat'

Vroeger was het heel gebruikelijk om voor een valuta in te stellen tegen de prijs van goud en voor de bank die de toelichting op massale reserves van goud te houden in hun kluizen back-up van de munt. Dit is prima, totdat op een dag een aantal slimme jongen ontdekt een enorme reserve van gouderts ondergronds in zijn achtertuin en graaft het allemaal en overstromingen de markt mee. Plotseling goud zal verliezen zijn waarde en het hele economische systeem begint te instabiel worden. Hetzelfde zou kunnen gelden voor uw eigen valuta zijn als je het koppelen aan de waarde van een schaap, bijvoorbeeld. Als alle lokale boeren overschakelen van koeien schapen, zullen de noten worden in ernstige problemen, hoewel in ieder geval uw gemeenschap nog steeds iets te eten te hebben!

Het grote voordeel van de boekdrukkunst merkt op jezelf is dat je kleine oplagen kan doen en de valuta veranderen als en wanneer dat nodig is. Een 3D-printer in de garage zou ideaal voor dit. PCB's zijn niet slecht want zelfs vergulde degenen vrij goedkoop kunnen worden afgedrukt in batches van 20 - 50. Het is duidelijk dat in de partij en de individuele kosten moeten in evenwicht te houden, dus als het een zeer kleine partij dan de waarde van elke noot moet voldoende hoog zijn om maken de drukkosten effectief.

Stap 9: Finale

Als je genoten van deze Instructable of als het je geïnspireerd, kunt u stemmen boven, rechts boven. Dank je.

Gelieve Stem nu!

De stemming zal helpen de planeet te redden

Stap 10: lokale valuta in het Verenigd Koninkrijk en Middelen

Wearable PCB Guerilla Currency - De 'Golden Goat'

Wearable PCB Guerilla Currency - De 'Golden Goat'
Bekijk deze lokale valuta: Totnes Pound Opmerking lokale valuta
Wearable PCB Guerilla Currency - De 'Golden Goat'
Bekijk deze lokale valuta: Lewes £ 1 Pound Note lokale valuta
Wearable PCB Guerilla Currency - De 'Golden Goat'
Check dit boek over lokale valuta's: Hoe maak je Local Currency Book
Wearable PCB Guerilla Currency - De 'Golden Goat'
Check dit boek over lokale valuta's: Nieuwe Mensen Geld: De belofte van de regionale valuta (boek)

Ook: de kaart - Hoe Out Your Local Economy (Ebook)

Advertisement

Related Articles