Home > Twin Lampen

Twin Lampen

Tags:microcontr
Advertisement

Twin Lampen

Kinoma Element kan de macht 3.3V sensoren, maar sommige projecten vragen om het gebruik van hogere huidige apparaten. De Tessel Relais module maakt het eenvoudig om extern gevoede apparaten in en uit te schakelen. In dit project, de controle we een netwerk van twee lichten met behulp van Kinoma Element, capacitive touch sensoren en relais.


Onderdelen lijst:

De genoemde delen voor twee lampen.

Raak Modes:

Het monster app bevat twee touch modes.

 • Een korte druk (minder dan 2 seconden) zal een enkele lamp aan en uit te schakelen. Zie afbeelding 2.
 • Een lange druk op een van beide zullen beide lampen aan / uit. Zie afbeelding 3.

Stap 1: bedrading

Twin Lampen

Het relais wordt gebruikt voor het openen en sluiten van het circuit van de lamp. De PAD pin op de capacitive touch sensor is bevestigd aan een metalen plaat, die de basis van de lamp fungeren als een externe elektrode maakt bevestigd. image 1 Zie voor een aansluitschema.

U moet de lamp snoer dat meestal is aangesloten op een stopcontact te demonteren. Snijd het einde af van de kracht draad, strip de uiteinden, en steek de twee blootgestelde uiteinden in de haven op het relais. Naar beneden te drukken op de connectoren met een balpen is nuttig bij het plaatsen en verwijderen van de draden. Zie afbeelding 2.

Stap 2: Scripting

Twin Lampen

In onLaunch functie van de toepassing, gebruiken we de Pins module voor het opzetten van de hardware en de verbinding met de andere lamp. Dit gebeurt in vier delen:

 1. Een oproep om Pins.configure het opzetten van de verbinding met de pinnen op het lokale apparaat. Dit is waar de pin nummering en types zijn opgegeven. Het is ook de plaats waar we aangeven welke BLL elke sensor vereist; omdat we alleen maar eenvoudig lezen en schrijven functies, maken we gebruik van de ingebouwde digitale BLL. Zie afbeelding 1.
 2. Een oproep aan de relais BLL om de schakelaar op het gebruik van Pins.invoke schakelen. Dit zet de lamp aan om aan te geven dat alles correct is geconfigureerd. Zie afbeelding 2.
 3. Een oproep aan Pins.share de hardware mogelijkheden van dit apparaat toegankelijk voor de andere in hetzelfde netwerk. Hier specificeren we dat andere apparaten verbinding kunnen maken met dit apparaat via WebSockets en verzoek dat de gedeelde pennen reclame worden gemaakt met behulp van Zeroconf. Zie afbeelding 3.
 4. Een oproep om Pins.discover, die het zoeken naar apparaten begint wordt geadverteerd met behulp van Zeroconf.
  • Het eerste argument doorgegeven aan dit is een functie die wordt aangeroepen wanneer een apparaat wordt ontdekt. Wij controleren de eigenschap naam van de beschrijving van het apparaat om ervoor te zorgen dat het de dubbele lamp, en zet de verbinding om het door te bellen naar Pins.connect. Zie afbeelding 4.
  • Het tweede argument is een functie die wordt aangeroepen als een apparaat verloren. Als het de andere lamp in ons netwerk, verwijderen we de verwijzing naar het externe apparaat door main.remote terug undefined.See afbeelding 5 aan.

Zodra de pennen zijn allemaal opgezet, noemen we het startReading functie. Dit is waar we beginnen aan herhaalde oproepen om de read functie van BLL de capacitive touch sensor te maken. De read functie retourneert 1 als de sensor wordt aangeraakt en 0 anders. Zie afbeelding 6.

Als de sensor wordt aangeraakt, veranderen we de toestand van de lokale relais en wacht 2 seconden. Als de sensor nog aangeraakt, we ook de status van de remote relais wedstrijd. In beide gevallen willen we de write functie BLL een relais noemen; voor de lokale relay gebruiken we Pins.invoke. Zie afbeelding 7.

De verwijzing naar de pennen apparaat op afstand is opgeslagen in main.remote, maar de rest van de oproep lijkt identiek aan de lokale sensoroproep. Zie afbeelding 8.

Als u wilt dat de lengte van de tijd dat een 'long' tintje definieert veranderen, gewoon de main.hold object bewerken om de gewenste waarde in milliseconden. Zie afbeelding 9.

Stap 3: Snijd houten bases

Twin Lampen

Om te zorgen dat dit project lijken meer op een echt product, zetten we extra inspanning in crafting een houten sokkel dat alle onderdelen nesten van de lamp.

We gebruikten de verwijderbare bodem van een taartvorm als het metalen oppervlak van de lamp een perfecte cirkel te krijgen. Twee stukken van 1 "hout werden ruw uit tot een cirkel vervolgens met behulp van een top van invloed beetje werden op een router gesneden om de metalen cirkel aan te passen. Het stuk dat we gebruikt voor de bodem was midden vervelen om de onderdelen te houden.

Met een sponning beetje we gerouteerd een 1/8 "grove in het onderste stuk op een acryl plaat om de componenten te beschermen vast te houden. We waren in staat om te kopen acryl schijf van een lokale leverancier van kunststof .

Stap 4: Boor gaten voor lantaarnpaal en bevestigingsmoer

Twin Lampen

Bepaal het exacte midden van de cirkel en boor gaten voor lantaarnpaal en bevestigingsmoer.

Een moer aan de lantaarnpaal te houden werd flush geperst in een strakke pasvorm gaatje in het bovenste houten stuk. Een draad werd bevestigd aan de onderzijde van de metalen en door een opening in het bovenste stuk aanvoelt voeren om de capitative aanraaksensor board.

Stap 5: samen Installeer componenten en lijm base

Twin Lampen

Lijm de 2 houten stukken en metalen plaat samen om de basis te maken, zoals geïllustreerd in afbeelding 1.

Componenten werden geïnstalleerd, zoals weergegeven in afbeelding 2. Zorg ervoor dat u goede verbindingen te maken op het 110V relais zonder blote draad tonen. Voeg stress aan het netsnoer voor de veiligheid, en schroef rubberen voetjes geven de lamp stabilty en zet de acrylplaat.

Stap 6: Finish

Zodra je alles op hebt bedraad, het downloaden van de element-twin-lampen steekproef toepassing en open het in Kinoma Code . Draaien op je beide Kinoma Elements en tik op de aanraaksensor om de lampen aan en uit te schakelen.

Houd in gedachten dat je niet beperkt zijn tot het creëren van een netwerk van slechts twee lampen. U kunt extra lampen toe te voegen aan het netwerk met slechts een paar wijzigingen in de code, en het relais kan worden aangesloten op andere apparaten. Misschien wilt u in te schakelen op uw koffiemachine wanneer u uw wekker te raken, of draadloos van de ventilator, speakers en lamp in je kamer bedienen met een touchpad op uw bureau.

Advertisement

Related Articles

 • Twin Socket hanglamp
  Twin Socket hanglamp

  Nu dat ik woon dicht bij de oceaan, kan ik niet genoeg van krijgen - en van alle dingen nautische. Ik ontwierp mijn Twin Socket hanglamp naar het koraal te lijken, zodat ik de kust te allen tijde kan worden, zelfs als ik verscholen in thuis met geen

 • Twin-Full-Queen-King platform bed met de Deense Inspiration
  Twin-Full-Queen-King platform bed met de Deense Inspiration

  Dit is mijn bed. Ik heb altijd van de look en feel van een platform bed. Maar ze kan heel duur zijn. Hier zijn een aantal losse instructies over hoe je een platform bed te maken van een aantal gerecyclede materialen en een aantal oplossingen voor de

 • Concrete & Upcycled glazen lampen
  Concrete & Upcycled glazen lampen

  Tot de concrete vormen gebruikte ik een draad wiel op sommige pine om het profiel in het graan bloot te leggen. De aluminium delen worden samengehouden door solderen, het is een soort lassen van aluminium, met een installatie meer vergelijkbaar met s

 • Hoe te goedkoop, maar zeer krachtige LED-lampen maken
  Hoe te goedkoop, maar zeer krachtige LED-lampen maken

  Het is bijna een jaar geleden dat ik begon te "LEDify" mijn huis, met de resultaten min of meer bemoedigend, maar slechts een ongeluk gemaakt â € <â € <me de beste oplossing vinden tot nu toe. Stap 1: Motivatie Hoe vaak gebeurd dat u of ie

 • Handgemaakte decoratieve Diya (Lampen van de Olie)
  Handgemaakte decoratieve Diya (Lampen van de Olie)

  Diya zijn traditionele olielampen van India. De Diya zijn zeer elegant en eenvoudig aan te maken. Toen stak geven ze een vreedzame lichtstraal. Tijdens Diwali, het feest van het licht elke Indiër huizen zijn verlicht met Diya (Lampen van de olie), da

 • Draai de orkaan lampen in LED-lampen
  Draai de orkaan lampen in LED-lampen

  Ik gebruikte oude spotlight armaturen aan paraffine lampen te zetten in LED-verlichting. Deze LED-lampen gebruiken alleen 4W van de macht, wat betekent dat ze niet alleen verminderen uw maandelijkse verbruik van elektriciteit en vermindering van uw c

 • Twin High-Power LED koplampen van de motorfiets
  Twin High-Power LED koplampen van de motorfiets

  Deze gids toont je een manier om een ​​paar krachtige LED-koplampen voor uw chopper, varken, kruis-raket, kruiser, scoot, of gewoon motorfiets. Het ontwerp maakt gebruik van direct beschikbaar koperen fittingen voor de woningmarkt en een aantal bronz

 • Awesome Twin verstralers
  Awesome Twin verstralers

  Ze zeggen dat de noodzaak is de moeder van alle uitvinding ....... Goed zijn winter daglicht uur nu en ik nodig om fit te blijven en dat is voor mij het fietsen in het donker. Ik moet nieuwe fiets lichten om de weg vooruit te branden als ik fiets op

 • Bouw een Twin Bed
  Bouw een Twin Bed

  Dit instructable zal u hopelijk laten zien hoe je een twin-size bed te maken (voor een 75 "x38" matras) het gebruik van gemeenschappelijke vakwerkbouw en zonder de noodzaak voor een speciale houtbewerking vaardigheden. De tools die ik gebruikte

 • Ikea lampen maken oude lamp bases nieuwe weer!
  Ikea lampen maken oude lamp bases nieuwe weer!

  Ik vond twee gebruikte-to-be-vrij lampen vast te zitten in de modder op mijn vriend boerderij. Ik hosed hen weg en bracht ze naar huis, en tot slot bedacht hoe ze bruikbaar opnieuw te maken. Ik kwam toevallig op twee Ikea lamp bases bij de kringloopw

 • Twin Peaks Tribute - "Who killed Laura Palmer? ' - Wedstrijden brand domino

  Twin Peaks komt terug naar TV. "Ik zal je weer te zien in 25 jaar," Laura Palmer beloofd in de Red Room. Toeval? "Als je het ziet, dan weet je, 'zei Frost. Seizoen 3 zal binnenkort ... Ondertussen hebben we met lucifers, memorabele vraag: &

 • Hoe maak je Log lampen maken

  Scott laat zien hoe twee ontzagwekkende lampen te bouwen met behulp burl esp!

 • Breng uw zonne-energie-lampen weer tot leven
  Breng uw zonne-energie-lampen weer tot leven

  Iedereen heeft een heleboel van deze thuis. Je ziet ze in de winkel, kopen ze, zet ze in uw tuin en, afhankelijk van de kwaliteit vindt u ze gooien een manier om een ​​paar weken tot een seizoen later. Zonne-energie lampen werken als dit; 1. de zon s

 • Seedling tafel en groeiende lampen - Grow zaailingen tafel idee
  Seedling tafel en groeiende lampen - Grow zaailingen tafel idee

  Hoi, Ik installeerde een zaailing tafel in mijn kelder in het voorjaar. Ik wil graag mijn experiment te delen aan u. Voordat Greenhouse Ik begin mijn planten indoor (tomaten, vaste planten en andere ...). Gids: http://www.revolution-saglac.com/garden

 • Twin flash op mijn weg
  Twin flash op mijn weg

  Hoe gaat het? Ik wil macro (micro) opnamen te maken. En om deze reden dat ik heb een licht. Het is omdat ik wil dat ti gebruiken ISO 100. En ik moet meer mogelijk DOF. En daarom F moet 16 .... til 32. Bij normale zonnige dag foto is zwart. Als u nog

 • Brengen van oude lampen om nieuw leven
  Brengen van oude lampen om nieuw leven

  Dit is een eenvoudig en snel te doen "How to". Soms zie je een aantal mooi ogende, ouderwetse gloeilampen, maar helaas ze zijn opgebrand. Don niet gooi ze weg! Volg deze "How to" om ze te recyclen en te gebruiken voor andere leuke LED

 • geschilderd Lampen
  geschilderd Lampen

  Ik kwam in een bos van deze lampen in een recycle centrum en besloot te grijpen sommigen misschien te schilderen voor mensen voor kerst gifts.They waren vrij, dus ik nam een ​​koffer lading. Ze zijn plastic denk ik, niet keramische dus de meeste medi

 • Wat zit er in LED-lampen?
  Wat zit er in LED-lampen?

  Ik ben een klusjesman en als zodanig ik veel veranderen van gloeilampen. Ik ben het oppakken van LED-lampen de laatste tijd en ik was benieuwd wat voor soort onderdelen waren in hen. Ik pakte twee van de minder dure lampen die je kunt krijgen bij uw

 • Twin / Twin stapelbed set, Montana stijl!
  Twin / Twin stapelbed set, Montana stijl!

  Ik heb een aantal vrienden die in Montana opereren een prachtige Ranch over en ze hebben onlangs vroeg me om een ​​drievoudige muur-eenheid van stapelbedden met inbegrip van trappen en Captain's Drawers voor hun belangrijkste guest house te maken. Ik

 • LED LAMPEN VAN OUDE LAMPEN
  LED LAMPEN VAN OUDE LAMPEN

  Na de LED-build nacht hadden we een groot aantal projecten, gingen we over het omzetten van alle oude tafel lampen in LED-Ones. De LED die waren veel koeler dan de gloeilamp versies ervan. De enige extra ding dat we moesten toevoegen aan het was een