Home > The Wooden Dowel Lightsaber

The Wooden Dowel Lightsaber

Tags:woodworkin
Advertisement

The Wooden Dowel Lightsaber

Kan een lightsaber worden gemaakt van houten pennen? Dat was de willekeurige vraag die geknald in mijn hoofd tijdens het wachten voor de lijm te drogen op een ander project. Een snelle zoektocht op het bracht resultaten voor houten lightsabers draaide op een draaibank ... maar kon het gedaan worden met pluggen? Ook heb ik niet een draaibank ... maar ik heb altijd pluggen hebben.

Let op: We hebben het niet-functioneren lightsaber hier. Geen lasers, geen licht, geen geluid ... gewoon de vorm.

Het verdict ... Ja, je kunt inderdaad een lightsaber met houten deuvels te maken. Ik heb ook twee metalen ringen (één 1 "en een 2"), een stukje 1/8 "stalen staaf, en een stukje vierkant populieren voorraad.

Ik vond een paar mooie foto's van lightsaber Luke Skywalker's uit Return of the Jedi maakte mezelf een schets op 1/4 "millimeterpapier (zie hierboven), dus ik kon komen met een plan en een gesneden lijst, die ik heb vermeld op de einde van dit Instructable.

Dowel diameters waren 1/2 ", 3/4", 7/8 ", 1", 1 1/4 "en 2"

Stap 1: Het snijden Grooves Into A Pen

The Wooden Dowel Lightsaber

Ik ben begonnen met wat ik beschouwd als de meest ingewikkelde deel zijn om [Deel 9] te maken. Het is een deel van de lightsaber met langsgroeven in te snijden, zodat u afwisselend hoge en lage ringen. Er zijn negen groeven op de referentie-foto's en schema's die ik heb gezien, maar ik heb uiteindelijk met elf om de ruimte te vullen. Dit kan worden gecorrigeerd door het aanpassen van de metingen en de afstand, maar aangezien dit was eigenlijk een proof of concept, heb ik er geen zorgen over.

Mijn groef snijden methode die mijn kleine onderdelen kopse slee op de tafel zag. Ik gebruikte een Kreg mijter slot stootblok om een ​​definitieve stopplaats voor de slede en zet mijn gewenste bladhoogte. Mijn slee heeft geen geïntegreerde heerser, dus ik tijdelijk hierbij een naaister meetlint met behulp van duidelijke verpakking tape. Tot slot, ik stel de slee stop blok naar een willekeurig beginpunt.

Let op: Ik sneed deze groeven in een lange lengte van de pluggen en snijd het aan de uiteindelijke lengte achteraf ... dat is hoe ik mijn handen op een veilige afstand. Ik zou dit met een korte plug doen.
Opmerking 2: Als u zich ongemakkelijk voelt met deze methode in een of andere manier zijn .. doe het dan niet. Gewoon trekken ze op of zoiets.

Hoe ik Cut The Grooves:
1. Ik geavanceerde de slee in het blad tot het dieptepunt van de mijter stootblok.
2. Ik gebruikte mijn linkerhand op de uiterst rechtse kant van het hek om de plug tegen de achterkant hek te houden. Net genoeg druk om het strak tegen het hek te houden, maar nog steeds draaien.
3. Ik gebruikte mijn rechterhand om de plug te draaien tot de groef over de gehele omtrek werd gesneden.
4. Zodra snijden, zou ik de slee terug uit de buurt van het mes en zet het mes.
5. Tot slot zou ik mijn slee stootblok 5/16 "naar links en herhaal het proces.

Wat ik uiteindelijk met 1/8 "grooves met 3/16" afstand tussen hen.

Op dit punt werd het verstekaanslag blok verwijderd en het blad verhoogd tot kon deze deuvel gesneden om het uiteindelijke lengte van 4 1/4 ".

Stap 2: Scherpe Pen Lengths

The Wooden Dowel Lightsaber

De rest van de tafel zag werk is gewoon snijden severl plug diameters om verschillende lengtes. Zoals eerder vermeld, heb ik een kniplijst eind Instructable deze dienst en de schets in stap 1 omvat tevens alle relevante informatie.

De belangrijkste zorg is dat je wilt al je bezuinigingen helemaal recht is ... dus dat wanneer je ze te controleren met een combinatie plein, de uiteinden zijn loodrecht op de kant. Als ze zijn uitgeschakeld, zal de plug staan ​​/ zitten in een hoek op de kolomboormachine tafel en de gaten zal daarom in een hoek .. dan wanneer je het samen te stellen, zullen de dingen scheef kijken. Ik gebruikte de aanslag blok naar de plug beweegt tijdens het snijden .. vast te houden tegen het hek met alleen mijn hand te houden was gewoon niet nauwkeurig genoeg.

Opmerking: Een eenvoudige oplossing hiervoor zou zijn om een boorkop te gebruiken op een draaibank om alle gaten. Niet alleen zou het veel meer accuraat, maar je kunt ook blanks boren van tevoren en dan gewoon afgesneden ringen als dat nodig is.

Stap 3: Drilling deuvelgaten

The Wooden Dowel Lightsaber

Aangezien ik niet een draaibank hebt, moet ik al mijn gaten met de kolomboormachine boren ... dus ik moet alle van de centra te markeren. Om dit te doen, gebruikte ik mijn winkel maakte pluggen centrum finder.

Deel 9 had een 1/2 "gat 1/2" diep in zijn "forward" of "top" end. Om de plug parallel aan de bit te houden, gebruikte ik een kladje 2x4 met een gat erin en vastgeklemd aan de kolomboormachine tafel. Het is zeer effectief.

Deel 10 had een 1 "gat 1/2" diep in beide uiteinden. Je kan hetzelfde 2x4 methode te gebruiken, maar ik was in staat om dit met mijn hand vast te houden zonder dat het spinnen en / of leunen.

Alle korte plug secties krijgen een 1/2 "gat geboord helemaal door. Ik boorde de helft van de diepte van elke kant te elimineren uit te blazen. De 3/4" pluggen bleef kapot, dus ik belandde boren ze uit met een 1/4 "bit en vervolgens met behulp van een Unibit / stap bit in een accuboormachine te vergroten het gat tot 1/2".

Overigens heb ik ook deze Unibit te vergroten de gaten in de metalen ringen tot 1/2 ". Ik hield de ringen met een paar vice grips en de accuboormachine in de andere hand.

Stap 4: fabriceren The Pommel

The Wooden Dowel Lightsaber

De pommel is de grootste diameter plug op de lightsaber. 1 3/4 "zou ideaal zijn, maar de grote doos winkel had dat niet, dus ik ging met 2". Ik sneed een 3/4 "lengte ... en moest een klem gebruiken om te helpen houden op de slee te wijten aan gewicht.

Na het markeren van het centrum, moest ik 6 punten op gelijke afstand rond de omtrek te vinden. Ik deed dit door eerst mijn mini kompas om een ​​kleinere straal dan de plug en het trekken van die cirkel. Ik pakte een punt op deze lijn en gebruikt het kompas om de lijn naar rechts en links kruisen. Om de drie resterende punten te krijgen, pakte ik een richting (Ik hou van de klok mee) en verhuisde van punt tot punt.

Het centrum door het gat werd geboord met behulp van een 1 1/4 "bit ... halverwege van elke kant om te voorkomen dat uitblazen. Ik gebruikte een F klem om veilig houden tijdens het boren. Als de bit grijpen, zal het proberen om neem de klem van u ... houden een stevige grip.

De zes verhoogde hoofdstukken over de werkelijke prop zijn gelijkbenige trapeziumvormig en terwijl ik weet zeker dat ik kon komen met een mal om dat te doen met mijn kopse slee, leek het vervelend en overbodig. In plaats daarvan gebruikte ik de oscillerende as stander om gebogen grooves te creëren. Ik weet wat je denkt ... "Hoe zijn OCD hem in staat om dat te doen free-handed? ' Mijn wens om een ​​jig niet bouwen troefde de OCD in dit geval.

De 2 "diameter leek te groot ten opzichte van de andere delen, dus ik de oscillerende bandschuurmachine aan de diameter dichter bij 1 3/4 verlagen".

Stap 5: The Glue up

The Wooden Dowel Lightsaber

Over het algemeen, de lijm up proces is vrij eenvoudig. Hier zijn een paar snelle tips opgedaan met mijn ervaring:

1. Het is gunstig voor een schroot boord te hebben met gaten geboord in voor het geval de onderdelen moeten sommige overredingskracht met een hamer. 2. Ik vond het gemakkelijker te doen twee sub-assembleert .. dan is de eindassemblage van de vier grotere secties.
3. Zet geen lijm binnenkant van de ring. Schuif het deel dicht bij het uiteindelijke locatie, doe wat lijm op de plug op die locatie, schuif de ring op zijn plaats. Het veel minder rommelig en je echt niet veel lijm toch nodig hebben.

Sub-assembly 1 - The Pommel: Lijm de pommel op het onderste gedeelte van 1 1/4 "plug [onderdelen 11 & 12].
Sub-assemblage 2 - The Tip: Raadpleeg de schets in stap 1 voor ring orde en plaatsing .. of gewoon oogbol dat je gek dier.
Opmerking: Naar het einde ring op zijn plaats te houden, gebruikte ik twee componenten epoxy.

Final Assembly 1: Lijm de Stomp [Deel 11 & 12] in de belangrijkste handvat [Deel 10]
Final Assembly 2: Plak de tip Sub-assemblage in het midden sectie [Deel 9]. Ik heb een snelheid vierkant en twee secties van 1 "dowel te zorgen voor de delen waren in hetzelfde vlak (recht).
Final Assembly 3: Plak de bovenste helft in de onderste helft.

Stap 6: The Belt Hook

The Wooden Dowel Lightsaber

Voor de riem haak, gebruikte ik 1/8 "stalen staaf. Ik ben begonnen in het midden en boog totdat ik een smalle gelijkbenige driehoek. Voor de onderste hoeken, hield ik de lange kant met vice grips en maakte de bocht met regelmatig een tang ... want dat is wat ik had. ik had gemaakt merken, maar het werkte ook op dat ik kon gewoon onderkant van de driehoek met het lichaam van de vice grips.

Overtollig materiaal werd afgesneden met behulp van een betonschaar en ik het opruimen van de scherpe uiteinden met een bestand.

Stap 7: Het bedieningspaneel

The Wooden Dowel Lightsaber

Voor het bedieningspaneel, gebruikte ik gewoon een populier schroot. Om de concave contour te creëren, gebruikte ik het smalle uiteinde van de oscillerende bandschuurmachine. Het werd bevestigd met wat houtlijm en schilders tape tegen licht klemdruk.

Opmerking: De prop heeft het controlepaneel een beetje ten opzichte van de pommel bergkam die de riem haak.

Ik boorde de 1/8 "gaten in de pommel ridge met een accuboormachine en kneep de haak dicht met channel sloten - geen lijm.

Stap 8: Afwerking

The Wooden Dowel Lightsaber

De pluggen waren behoorlijk glad, dus niet veel schuren nodig was ... vooral als je voorzichtig op te ruimen alle lijm squeeze out voordat het droogt zijn. Ik eigenlijk gewoon brak alle randen met 150 grit. Het zou nog beter zijn als deze voor de montage gedaan.

Mijn oorspronkelijke bedoeling was een faux metallic afwerking met behulp van verf (aluminium, koper), gevolgd door Rub-N-Buff. Echter, ik dacht dat de schaduw variatie in de pluggen was cool en aangezien dit was het prototype, heb ik besloten om deze natuurlijke vertrekken.

Ik ging met een laag 50/50 gekookte lijnolie / terpentine het graan ... gevolgd door twee lagen van schellak uit te brengen.

Stap 9: Glamour Shots

The Wooden Dowel Lightsaber

U bent klaar om het huis / kantoor / buurkap te lopen met uw nieuwe lichtzwaard .. citeren lijnen van de originele trilogie .. misschien zelfs van The Force Ontwaakt. Het is ok als de mensen denken dat je een gek, idioot, nerd ... gewoon je.

De waarheid wordt verteld, ben ik begonnen met het maken van deze 4 jaar oude zoon van mijn vriend, maar het eindigde op mijn mantel. Ik zal het maken van een verkleinde versie voor hem met de faux metalen afwerking in de nabije toekomst.

Dowel Cut Lijst [Parts genummerd van links naar rechts]
Deel 1: 1/2 "Diameter x 4" Lengte - Extra 1/2 "voor insetting
Deel 2: 2 "Fender Washer
Deel 3: 1 1/4 "Diameter x 1/4" Lengte - 1/2 "door het gat
Deel 4: 1 "Diameter x 1/2" Lengte - 1/2 "door het gat
Deel 5: 3/4 "Diameter x 1/4" Lengte - 1/2 "door het gat
Deel 6: 7/8 "Diameter x 3/8" Lengte - 1/2 "door het gat
Deel 7: 1 "Fender Washer
Deel 8: 3/4 "Diameter x 1/4" Lengte - 1/2 "door het gat
Deel 9: 1 "diameter x 4 1/4" Lengte - Extra 1/2 "voor insetting & 1/2" gat geboord 1/2 "diep in het ene uiteinde
Deel 10: 1 1/4 "Diameter x 4 1/4" Lengte - 1 "gat geboord 1/2" diep in elk beide uiteinden
Deel 11: 1 "diameter x 2 1/4" Lengte - Extra 1/2 "voor insetting
Deel 12: 2 "Diameter x 3/4" Lengte - 1 "door het gat

Advertisement

Related Articles

 • Maak je eigen miniatuur Electric Hub Motor
  Maak je eigen miniatuur Electric Hub Motor

  In-wheel vertegenwoordigen elektrische aandrijfmotoren een effectieve methode om aandrijving op voertuigen die anderszins niet ontworpen voor aangedreven wielen. Dat wil zeggen, ze zijn geweldig voor EV hacking en conversie. Ze zijn compact en modula

 • Dress-up Kleding Organizer
  Dress-up Kleding Organizer

  Dit instructable zal u door de stappen om de dress up organisator hier getoonde te maken. Als uw kinderen graag spelen dress-up, maar je hoeft er niet van om de kleding en alle accessoires verspreid rond het huis hebt dan wil je blijven lezen. GEREED

 • DIY $ 125 futon
  DIY $ 125 futon

  / * Ik dit project ingediend in de 4e Epilog uitdaging. Het project werd aanvaard, maar niet de final cut niet voordat oordelen. Bedankt aan iedereen die gestemd, en proficiat aan de wedstrijd finalisten! * / Hallo collega DIYers. Ik ben de DiscountC

 • Luke Skywalker Lightsaber - Hoe DIY
  Luke Skywalker Lightsaber - Hoe DIY

  Anakin Skywalker's blauwe lightsaber is overgeleverd tot en met 3 generaties van Star Wars. Het is voor het laatst in de handen van Luke Skywalker tijdens het duel op Cloud City met Darth Vader voordat het verloren was, toen gevonden in The Force Ont

 • Obi Wan Kenobi Lightsaber
  Obi Wan Kenobi Lightsaber

  Dag iedereen. Vandaag zijn we op weg naar dat deel van onszelf waarin we dromen van toekomstige sci fi werelden en sterrenstelsels ver weg. In dit Instructables gaan we op de volgende vragen, die in de mening van iedereen en met een zak vol munten te

 • Star Wars Lightsaber Borden
  Star Wars Lightsaber Borden

  Ik hou van de Star Wars-films. Met de nieuwe film kwam er een stroom van producten in de markt. Een daarvan was een set van bestek thema zoals lightsabers. Op het moment dat ik ze zag ik dacht: "Ik kan dat doen". En ik heb met mijn eigen twist.

 • Luke's Lightsaber (Return of the Jedi) - Hoe DIY
  Luke's Lightsaber (Return of the Jedi) - Hoe DIY

  Luke Skywalker is een legendarische Jedi in de Star Wars-universum. Zijn verhaal is de kern van de originele trilogie. Een deel van wat hem koel maakt, is zijn zelf gebouwde groene lightsaber te zien in Return of the Jedi. Met mijn gids door video za

 • dowel Arrows
  dowel Arrows

  Deze pijlen zijn gemaakt voor mijn pvc boog Ik heb een instructible op Stap 1: Supplies 1 dowel rod 69cents Elektrische tape / tape Zag Mes

 • Lightsaber blade effect gratis
  Lightsaber blade effect gratis

  Een tijdje geleden zag ik een instructable dat was voor het maken van een lightsaber blad beïnvloeden gratis. De instructable riep op tot een programma genaamd LSmaker. Ik weet niet veel over het programma weten, maar ik weet van een programma dat ee

 • Eenvoudige houten Dowel Plant Stand
  Eenvoudige houten Dowel Plant Stand

  Dit is een eenvoudige houten plug planten staan ​​heb ik gemaakt voor mijn vrouw. Het idee was iets licht en eenvoudig en ze wilde iets "clean" en minimaal voor het huis. Het hele project is zeer snel en zeer goedkoop voor materialen, het is sle

 • Luke Skywalker Lightsaber Prop Draaide op een draaibank
  Luke Skywalker Lightsaber Prop Draaide op een draaibank

  Ik heb het opbouwen van een paar van de draaibank, (mijn viking pole draaibank en deze) en zijn het draaien van een aantal leuke projecten. Voordat iemand vraagt, is er geen instructable op deze bijzondere draaibank zelf omdat alle foto's die ik had

 • Real Lightsaber Pictures
  Real Lightsaber Pictures

  Zomaar wat foto's nam ik van lightsaber hilts en ik de bladen toegevoegd ook met verf toen ik me verveelde, Enjoy!

 • Bouw een Lightsaber
  Bouw een Lightsaber

  Dus je hebt besloten om de laatste stap te omarmen de kracht te nemen. Heeft uw pad te volgen het licht of de donkere kant? (Ik hoor de donkere kant heeft cookies). Wat ooit kant je op, wat volgt is hoe je een Duel-Worthy Lightsabre te maken. Dat bet

 • Metal Lightsaber Replica
  Metal Lightsaber Replica

  Dit is hoe je een lightsaber replica prop te maken. Stap 1: wat je nodig hebt 1: 6 inch schroefdraad pijp 2: 3/4 metalen kap 3: 3/4 metalen plug 4: 20 O-ringen Stap 2: De O-ringen Ok dus je moet je 6 inch threaded pipe dus wat je gaat doen is schuif

 • blauwe lightsaber
  blauwe lightsaber

  blauw Jedi lightsaber Stap 1: wat je nodig hebt celotape 5 keukenrollen (zonder papier) 4 vellen blauw papier

 • Hoe maak je een houten Lightsaber maken
  Hoe maak je een houten Lightsaber maken

  Dit geeft je een mooie lightsaber te maken. Stap 1: Gereedschap Je zal nodig hebben: - Een middelgrote stok - Paint - Paintbrush - Schuurpapier * - Handmatig Jigsaw * U kunt ook een afwerking schuurmachine gebruiken. Stap 2: Het schoonmaken Met de pu

 • Maak je eigen lightsaber!
  Maak je eigen lightsaber!

  Lightsabers! Gebruik de Kracht en uitgegroeid tot een Jedi .... of een Sith! Bekijk de nieuwe en bijgewerkte instructable hier! --- U kunt nu bouw je eigen! Dit project is nu onderdeel van Parts and Crafts 'Monthly Make-It : een nieuw kickstarter in

 • Simple Homemade Lightsaber

  Mogelijk is de eenvoudigste manier om een ​​zelfgemaakte lightsaber te maken. Ik gebruikte een beetje sleutelhanger fakkel als lightsaber handvat en een gekleurde rietje voor de laser, rood of blauw (kies een kant!)

 • Lightsaber Die Van Potloden dat werkt!
  Lightsaber Die Van Potloden dat werkt!

  Heb je ooit wilt uw eigen lightsaber te bouwen? Goed nu kunt u alleen met behulp van een paar huishoudelijke materialen! Stap 1: Materialen U moet verzamelen ... 1: 4 of meer mechanische potloden 2: LED-licht (vinger lichten aanraden) (Dit is wat maa