Home > Save Heat & $ 's - Herbruikbare doorgangsafdichtingen

Save Heat & $ 's - Herbruikbare doorgangsafdichtingen

Tags:groen
Advertisement

Save Heat & amp; $ 'S - Herbruikbare doorgangsafdichtingen

* De helft van de wereld is het invoeren van de winter en waarschijnlijk de helft van die in een koud klimaat waarin verwarming nodig is.

Hier in Australië krijgt het ook warm in de zomer dus adiabatische Air-conditioning is gemeenschappelijk.

Dit leidt tot een probleem wanneer je winter verwarming belandt ontsnappen in de air-conditioning leidingen. Terwijl moderne verdampingskoelers moeten winter luiken aan de lucht die het dak unit te stoppen, de hete lucht komt nog steeds het kanaal, en terwijl het heeft een aantal isolatie, al die warmte uitstraalt uiteindelijk in uw dak ruimte.

Met de toenemende energiekosten het loont om zoveel mogelijk van uw verwarmde lucht als je kunt besparen. Dit heeft ook het voordeel van kleinere footprint. Ik ga dit in te voeren in de Green Design Competition, dus als je het leerzaam, geef me uw stem.

Afgelopen winter, heb ik geprobeerd het sluiten van de beweegbare schoepen in de ventilatieopeningen, maar het was duidelijk dat ze waren nog steeds lekt mijn dollars in het dak. Dus dit jaar wil ik een echte oplossing te hebben. Deugdelijk afgesloten kanalen (leidingen niet eenden, dat zou wreed zijn).

Ik zocht en vond Instructables iectyx3c's Winter HVAC Hack die gegolfd plastic-draft afdichtstroken en klittenband, wat me wat inspiratie gaf gebruikt. Ik heb een 3D-printer, dus ik hoewel ik kon een clip in plaats van het klittenband ontwerpen, had ik een ontwerp getest, maar met een centrale clip had moeite om de randen afgesloten flat.

Dus terug naar de tekentafel ... (en nee, je niet beschikt over een 3D-printer voor nodig)

[Let op: dit is voor het koelen van openingen (of ongebruikte verwarming ventilatieopeningen) en zoals framistan hieronder zegt, de ventilatieopeningen niet met fans / warmte lampen te blokkeren als ze oververhit raken en brand veroorzaken. Ook niet blokkeren luchtuitlaten, tenzij je weet wat je doet; ze hebben waarschijnlijk een reden van bestaan]

----------------------

* U noorderlingen nog een paar maanden voor te bereiden.

Stap 1: Light Bulb!

Save Heat & amp; $ 'S - Herbruikbare doorgangsafdichtingen

Dan gloeilamp ogenblik *, plaatst u gewoon het bord onder de verwisselbare ventilatieopeningen.

Bang - verzegeld!

Dus dit zal niet werken voor vaste verkooppunten, zoals iectyx3c's, maar ik denk dat deze verwijderbare / verstelbare ventilatieopeningen worden vaak gebruikt tegenwoordig.

Dus als dat is wat je hebt, lees-on ...

Terminologie: Ik ben niet zeker van de juiste technische termen, maar hier gebruik ik Outlet aan de hele zaak over het gat in het plafond, die, in mijn geval, heeft 4 Vents, die verwijderd / kan worden aangepast betekenen. De openingen hebben lamellen om de lucht af te buigen.

Dus, aan wat je nodig hebt ...

----------------

* Ik had ook een ander; hersenen kwetsen. Wilt u een eventueel eenvoudiger oplossing, lees tot het einde.

Stap 2: Wat je nodig hebt

Save Heat & amp; $ 'S - Herbruikbare doorgangsafdichtingen

1. Corrugated plastic

Volgens wikipedia "ook bekend onder de handelsnamen van Polyflute, Coroplast, IntePro, Proplex, Correx, Twinplast, Corriflute of Corflute - verwijst naar een breed scala van geëxtrudeerde dubbelwandige plastic vel geproduceerde high-impact polypropeenhars met een soortgelijke make tot gegolfde vezelplaat. Het is een lichtgewicht taai materiaal dat gemakkelijk met snijmes kan worden gesneden. "

In principe dat holle kern plastic dat politieke / ad borden zijn gemaakt van.

Terwijl u een vel materiaal zou kunnen gebruiken om de opening te blokkeren, denk ik dat corflute (zoals het hier wordt genoemd) is ideaal als het gemakkelijk is om mee te werken, en met de kleine luchtspleet kan een beetje extra isolatie te geven.

Ik weet zeker dat je kon vinden sommige opknoping rond ergens, maar ik wilde een schone look, dus kocht het van mijn lokale hardware winkel, gebruikte ik de 3 mm (1/8 ") dikte. Er was ook een 5 mm (3/16" ) versie, maar ik denk dat het meer werk te snijden en het was aanzienlijk duurder.

Hoewel het zal afhangen van uw stopcontact / vleugel grootte, voor mij, een blad van 900 x 600 mm (~ 3 x 2 ft) was genoeg voor drie en een beetje verkooppunten. Het was ook beschikbaar in 1200 x 900 mm (4 x 3 ft) bladen, denk ik dat moeilijker om mee te werken, tenzij u een grotere werkruimte zou zijn.

2. Stap ladder of stevige stoel etc. om toegang te krijgen tot uw stopcontact / ventilatieopeningen. Herinner balanceren zijwaarts op tip-tenen resulteert in een val. Sex met een gebroken bekken is niet zo goed, of zo is mij verteld ...

3. Eén of meer van uw openingen

Nu is het tijd om u dat ze komen in verschillende maten te herinneren, dus als u meerdere formaten, krijgt de ene uit het stopcontact u wilt blokkeren, niet de gemakkelijkste te bereiken; zoals ik deed - en eindigden met verkeerde formaat cut-outs. Gelukkig was ik naar de andere openingen te uit te blokkeren ...

4. Werktuigen

 • A Fine Markeerpen, dunne lijnen = nauwkeurig snijden
 • Een doos cutter - je zou kunnen gebruik maken van andere snijwerktuigen, aan jou
 • Een stalen rechte rand - om lijnen te regeren, en het mes langs lopen om een ​​rechte snede te krijgen. U kunt wegkomen met een liniaal, maar in het verleden vond ik het mes graaft in de rand van het hout / plastic heersers
 • Sloophout sheet of snijplank - om uw werk oppervlak te beschermen. Tenzij uw oppervlak al wordt gesneden
 • Reinigingsdoekje etc - die luchtopeningen zijn smerig. Bonus tip: Bovenste lade van de vaatwasser - zonder uw gerechten;)
 • (Optioneel) Thin ribbon - zoals voor het verpakken cadeautjes
 • (Optioneel) Insect Spray / Shoe - ik heb het niet gebruikt, maar het openen van de eerste vent bevrijd van een grote spin 8 ^ | Ik liet hem zien hoe mooi het weer buiten was ...

5. Een stevige vlakke werkblad met armslag

Stap 3: Meet twee keer, eenmaal gesneden, herhalen ...

Save Heat & amp; $ 'S - Herbruikbare doorgangsafdichtingen

Het inzetstuk moet iets kleiner dan de ontluchtingsafmeting, dus het zit binnen de uitlaat zonder buigen, die een tussenruimte te creëren.

Ofwel het meten van de breedte van de pop-out vent, of het gebruiken als een sjabloon om de breedte van de corflute markeren.

De buitenrand is een U-vorm, gemeten vanaf de buitenzijde van de U.

Het symbool waarschijnlijk niet in het midden van een kanaal van de corflute. Als het is, lucky you. Als het voorbij het centrum, maak een nieuw merk in het centrum. Als het in de eerste helft, markeert het midden van de volgende kortere kanaal, dat wil zeggen de breedte moet kleiner zijn dan de opening zijn. Als je eindigt met een rand gelijk met de verticale kanaal zal het moeilijk zijn om later trimmen indien nodig.

Met behulp van een lijn in het midden van het kanaal je straight edge te trekken, voor de lengte van de plaat.

Meet het weer. Zet de vent op het blad weer om dubbel te controleren is het een schaduw kleiner. Zodra je snijd het te laat is.

Dus nu heb je een strook langs het blad, iets dunner dan de breedte van een vent gemarkeerd. Tijd te snijden.

U wilt een paar lichtere passes te gebruiken, gebruik dan de straight edge, in beheersbare kortere bezuinigingen, de plaat en / of schroot / cutting-board bewegende eronder als je gaat. De eerste snede moet licht en gewoon dwars door de bovenkant van de corflute zijn. Maak de eerste snede traag en nauwkeurig, het zal de komende bezuinigingen leiden. Volg met een stevigere cut drukken in het schroot / cutting-board, dan is een derde lichter cut indien nodig. Vergeet niet om te zorgen dat uw schroot positie goed te laten of je zal snijden in je werkblad, slecht als u de eettafel ...

U kunt off gegaan natuurlijk hier en daar, het uitbreiden van het mes en zorgvuldig whittle terug elke grove vooruitstekende bits.

Herhaal het bovenstaande voor zoveel strips zo fit op het vel, afhankelijk van het aantal openingen van die grootte die u nodig hebt. Voor de plaat mm 900 x 600 kreeg ik drie bruikbare strips, met een dunne strook overblijft.

Stap 4: Maatregel tweemaal snijden weer en herhalen. Duidelijk?

Save Heat & amp; $ 'S - Herbruikbare doorgangsafdichtingen

Gebruik de ventilator als sjabloon weer. Lijn het met het einde van de strip, markeer de andere rand boven en onder.

Als we willen dat de cut-out om iets kleiner te zijn, bewegen de rand terug ~ 2-3 mm (1/8 ") en het gebruik van uw kant, markeert een lijn.

Snijd als voorheen, moet u wellicht 3 of 4 licht passes, waarschijnlijk veiliger dan het gebruik van veel geweld.

Plaats de cut-out over de vent om de grootte te controleren.

Herhaal, maar controleer dat de voorkant is vierkant en trimmen vierkante indien nodig.

Je moet nu een aantal cut-outs iets kleiner dan de vent.

Voordat u te veel te maken, wilt u waarschijnlijk om vooruit te kijken en doe een test fit ... dit is waar ik vond ik had gebruikt een ander formaat vent aan degene die ik wilde eerst fit, gelukkig heb ik had alleen gedaan één strip.

Stap 5: Fit, trimmen en herhaal ...

Save Heat & amp; $ 'S - Herbruikbare doorgangsafdichtingen

Dus krijg je veiligheid ladder, of zoals in mijn geval een stoel met de gele pagina's op de top ...: | (Niet doen zoals ik doe)

Neem een ​​vent, schoon rond het gat en plaats de cut-out *. Zorg ervoor dat elke Marker lijnen zijn op het bovenvlak.

Als de cut-out niet zitten vlak mogelijk moet u de rand die het vangen van trim, maar probeer het draaien van de cut-out eerste. Whittling de corflute met een uitgebreid mes werkt goed, ga langzaam anders kun je guts te veel uit of snijd je vinger af. Als je dat doet, houd het in een plastic zak op ijs totdat de ambulance arriveert.

Vervang de vent op de top van de cut-out. Het zal niet zo zitten stevig als normaal, het is echt alleen maar om de vent te slaan uit het zicht en wegen naar beneden.

Herhaal dit twee keer en je bent vertrokken met de laatste vent.

Dus hoe kan je de laatste past?

-------------

* Als je anale bent, net als ik, zorg ervoor dat je line-up van het kanaal 'grain' in de 4 ventilatiegaten. Anders doe een schaakbordpatroon van uw keuze of ga radicaal willekeurig ...

Stap 6: Het verpakken omhoog

Save Heat & amp; $ 'S - Herbruikbare doorgangsafdichtingen

Dit had me stumped kort.

In eerste instantie heb ik opgeslagen het 4e vent op de top van de andere openingen en had net de cut-out zitten.

Als je het moeilijk vindt om de cut-out in de juiste positie te krijgen kunt u de platte lint omheen wikkelen. Dit geeft u een mooi handvat waarmee u de cut-out naar beneden te trekken, en u kunt het lint glijden. Ik gebruikte deze voor het eerst op een hoog plafond omdat het moeilijk te bereiken op de juiste hoek was.

Als alternatief als het niet te regelen bij het handmatig geplaatst, moet u aan de zijkanten een beetje (tegelijk) trimmen, zodat het gemakkelijk valt plat zonder vangen aan de zijkanten. Ik gebruikte deze methode vervolgens in makkelijker om verkooppunten te bereiken.

Dat zag er goed uit. Tot...

Stap 7: De oplossing. Het einde.

Save Heat & amp; $ 'S - Herbruikbare doorgangsafdichtingen

... Totdat ik opende een naar binnen gerichte deur, om een ​​anders gesloten ruimte; popping up de laatste cut-out.

Dus, viel ik terug naar het lint oplossing, met de opening van de cut-out naar beneden te houden.

Plaats de cut-out op de top van de ventilator, wikkel met lint over beide slechts in één richting. Rond de zijkanten zonder de lamel instelmechanisme maakt het gemakkelijker om de band te verwijderen. Als je de vent te krijgen in de juiste richting, zal je niet moet opstaan ​​/ de ladder naar beneden twee keer: |

Gebruik het lint aan het paar op positie manoeuvreren en trek omlaag om zowel plaats in de stand. Iets op te tillen de ene kant helpt bij het verwijderen van de lint. tikjes tegen om het te krijgen om opnieuw te vestigen. Als al het andere faalt, heb ik niet te proberen dit kort te worden op de airco.

dan heb ik getest het openen van de deur en alles bleef op zijn plaats.

Gedaan.

De twee kamers die ik tot nu toe gedaan zijn merkbaar warmer en sneller te verwarmen, dus ik kijk ernaar uit om kleinere stookkosten deze winter.

Als de lente komt, verwijder dan de cut-outs en op te slaan in de rug kast voor hergebruik volgend jaar.

Wilt u een goedkopere oplossing?

Stap 8: Goedkoper, maar misschien niet zo mooi oplossing.

Save Heat & amp; $ 'S - Herbruikbare doorgangsafdichtingen

Ik heb niet volledig geprobeerd, maar toen ik dit Instructable het schrijven had ik nog een gloeilamp ogenblik. Ik geef het een keer te proberen op mijn volgende vent (die ik niet doen zoals het op een minder gebruikt kamer).

Wikkel de ventilatieopeningen in folie / keuken plastic wrap / Glad Wrap / Saran Wrap. Dat is makkelijk voor de montage van de eerste drie openingen zijn. Ik zie een aantal problemen krijgen van het laatste nummer op netjes, maar je weet nooit, gebruik maken van een glad lint en het kan werken.

Ik denk niet dat het zou zo schoon uitzien (wil je de ramen schoon te maken), is het misschien mogelijk toch nog warmtegeleidende door, maar heb je het waarschijnlijk in uw keuken, en u zult geen gereedschap nodig etc. Onwaarschijnlijk te snijden uw vinger ook.

Maar het niet herbruikbaar zijn, zal je gram plastic om het land-fill sturen ...

Laat me weten als je het probeert. Succes.

En. Ik heb ook geprobeerd karton, als je niet zorgen te maken met de look, of zoek een mooie witte doos, het werkt goed. Tho Ik hou van de schone look van de corflute, en het zal een meer duurzaam zijn.

Advertisement

Related Articles

 • Heater: Save Money / Furnace Uitgifte / Jaarlijkse Cleaning
  Heater: Save Money / Furnace Uitgifte / Jaarlijkse Cleaning

  Ik had de stad vorig jaar en ze deden een emissietest en volledige inspectie op mijn oven. Ja, dit Ting is oud, maar het is een goodie! Ik heb het onderhoud van mijn oven jaarlijks sinds ik deze plek gekocht, en zijn naar de service anderen (ouders /

 • How To algemeen Save Energy
  How To algemeen Save Energy

  Dit instructable zal zijn over hoe om veel energie te besparen. Dit zijn dingen die je kunt doen rond het huis om geld op uw elektrische factuur op te slaan en ga groen. Stap 1: aanpassen van uw Gloeilampen! Dit is een van de belangrijkste dingen die

 • Kid's Science Project - Herbruikbare Hand Warmers
  Kid's Science Project - Herbruikbare Hand Warmers

  Hand warmers - klik op de knop voor directe warmte. Kook opnieuw te gebruiken. Een leuke regenachtige-dag project dat een beetje van de wetenschap achter de rug heeft, maar ook populair bij kinderen in de winter is het maken van herbruikbare hand war

 • Homemade Acetate Heater Pad

  Homemade Acetate Heater Pad - De meest verbazingwekkende bloopers bent hier Leer in deze video hoe natriumacetaat (heet ijs experiment) met huishoudelijke item te maken, en hoe verhitter pad herbruikbare meer dan 100time te maken, geven 45 * C gedure

 • Seed Bead opslag van een herbruikbare Container
  Seed Bead opslag van een herbruikbare Container

  Ik heb gemerkt in de ambachtelijke winkels is het gemakkelijk om zo veel op een goede opslag te besteden als het materiaal zelf - met name als het gaat om de kraal-werk. Er zijn punten rond het huis, die zo goed als ambachtelijke winkel oplossingen.

 • Holy Grail Project - Herbruikbare Opvouwbare Cup van Sustainable Materials
  Holy Grail Project - Herbruikbare Opvouwbare Cup van Sustainable Materials

  In het kort ... Een 'Re-Design' project - Hoe kunt u uw eigen neerklapbaar, herbruikbare beker die stort van 16cm hoog naar beneden te 2cm te maken, past in een zak of clip op een riem, houdt warme dranken zonder het branden van uw hand en is bijna v

 • Save The World One Drop At A Time, deel 2: Toezicht op uw Water Main (Loodgieter Free)
  Save The World One Drop At A Time, deel 2: Toezicht op uw Water Main (Loodgieter Free)

  Met het oog op een alomvattende idee van waar het water gaat, ik dacht dat het zou een goed idee om het zowel te controleren op de verkooppunten en de inlaat zijn. Ik kwam in een grote instructable door Gregory0. Het duurt een Hall-effect sensor en p

 • Schroot Heat Generator
  Schroot Heat Generator

  Dit project is geïnspireerd door het project "Fusie Jr Home Energy Reactor" gedaan door de Homebrew Guru. Ik zal verwijzen dat hier: http: //www.instructables.com/id/Fusion-Jr-Home-Ene ... Dit is een eenvoudiger (en weliswaar minder effectief) v

 • Save $ 200 in 2 minuten en hebben de World's Best Writing Pen

  Hack samen je eigen Mont Blanc schrijven pen voor slechts $ 15 in ongeveer 2 minuten! Deze video is volledig gebaseerd op het waanzinnig succesvolle Instructable Save $ 200 in 2 minuten en hebben 's werelds beste schrijfpen. Mont Blanc pennen in dien

 • Sentry Bike Radiant Heater
  Sentry Bike Radiant Heater

  Het maken van de Arctic leefbaar heeft de mens uitgedaagd gedurende ten minste 50.000 jaar en met de problematiek van de opwarming van de aarde blijft ons bedwelmen. Hoe maken we ons leven in een koud klimaat efficiënt in het gebruik van koolstof-een

 • Vervang Makerbot Replicator 2 Heater Block
  Vervang Makerbot Replicator 2 Heater Block

  Als je printkop ziet eruit als een plastic aangekoekt puinhoop dan is deze tutorial is voor jou! Pak wat inbussleutels, een philips schroevendraaier en laten we de slag te gaan! Stap 1: Verzamel Gereedschap en te vervangen onderdelen Benodigd gereeds

 • Solar Spa Heater
  Solar Spa Heater

  Nou, het is die tijd van het jaar hier weer in Zuid-Californië de tijd te vullen de spa en breken de barbecues. Dit is een jaarlijks ritueel evenals een vernietigende herinnering dat elektriciteit is niet gratis geworden. Elke hoe mijn vrouw heeft al

 • Goedkoop en makkelijk Herbruikbare Swiffer Wet-Jet Pads
  Goedkoop en makkelijk Herbruikbare Swiffer Wet-Jet Pads

  Hoi. Dit is mijn eerste Instructable. Dit is zeer low-tech en zeer bescheiden. Degenen onder jullie (Instructabelers .... Instructabilians ... Instructabillys?) .. ..dat Doen deze high-tech genie projecten, man, jullie zijn zo veel koeler dan I. ik v

 • Shark and Life Saver Cupcakes
  Shark and Life Saver Cupcakes

  Dag iedereen. Dit is mijn eenvoudige manier om een ​​aantal leuke haai cupcakes te maken. Elk jaar kijk ik haai week op de discovery channel en zijn één van mijn absolute favoriet weken in het jaar. Ik weet niet waarom, maar ik heb een haai waarderin

 • Herbruikbare scheepvaart zakken voor schilderijen en ingelijste kunstwerken
  Herbruikbare scheepvaart zakken voor schilderijen en ingelijste kunstwerken

  Plastic platen, noppenfolie, karton en tape zijn duur, verkwistend, en neem een ​​buitengewone hoeveelheid prep tijd, niet om ruimte voor de materialen te noemen. Deze eenvoudige herbruikbare tassen zijn getest kust tot kust en kan worden aangepast a

 • Hoe maak je een houten plint heater dekt.
  Hoe maak je een houten plint heater dekt.

  Dit is een instructable over het maken van houten plint heater dekt. We kochten een oude huis en toen ik de vloeren afgewerkt in mijn slaapkamer waren de metalen die al verroest en gebroken. Helaas heb ik niet te documenteren dat proces, maar ik onla

 • Low Cost Circuit Board Pre-Heat werkstation voor Solder Re-work
  Low Cost Circuit Board Pre-Heat werkstation voor Solder Re-work

  pre-warmte-werkstations printplaat zijn erg duur, 350.00 $ - $ 2.500,00. Het doel van dit instructable is aan te tonen hoe je een printplaat pre-warmte-werkstation voor ongeveer $ 50,00 te maken zonder speciaal gereedschap en de meerderheid van de ma

 • LASER HEAT
  LASER HEAT

  LASER HEAT (Warmte / energie / Analyse / temperatuur) 21 juli Update: Toegevoegd nieuwe graphics van de eigenlijke test en de temperatuur-power percelen. Invoering: Ik schreef een artikel voor laserpointerforums en de critici waren aardig voor me, du

 • Heat-opzoek Desk Fan (met behulp van Arduino)
  Heat-opzoek Desk Fan (met behulp van Arduino)

  Samenvatting: De volgende is een stap voor stap handleiding over hoe je een Heat-Op zoek naar Desk Fan te maken uit een Arduino microcontroller, een computer ventilator, een servo, en een infrarood temperatuursensor. Het apparaat scant de kamer perio