Home > Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

Tags:klokken
Advertisement

Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

Dag iedereen!

Dit is mijn vijfde project op Instructables & Bedankt iedereen vond dit.

Je hebt een gebroken harde schijf? Je zou het in de prullenbak of te verkopen op Ebay voor een paar dollars? Oh nee!

Maak je klaar om uw gecrashte harde schijf te zetten in een unieke klok. Dit project vereist slechts een weinig vaardigheid, je vernuft en een beetje kennis van de elektronica.

Dit werk is gebaseerd op Ian Smith de versie van hetzelfde. Zijn werk is uitstekend, en zijn website over dit onderwerp zal bijdragen tot een compleet beeld van dit instructable.

U kunt zoeken met zoekwoorden "HDD Clock" of "POV klok" om de unieke klok te zien vanaf de harde schijf.

In dit project heb ik twee versies van HDD Klok: een eenvoudige versie en een andere versie met het nummer.

In de eenvoudige versie, kun je drie handen te zien van de klok ziet eruit als mechanisch horloge. Ja! Dat is de uurwijzer en minutenwijzer secondewijzer. Maar je kunt ze niet te onderscheiden door de hand korte of lange kant. Je moet ze te onderscheiden door de kleur. Rood voor de uurwijzer, de minutenwijzer groen en blauw voor de tweede hand.

Dus hoe een harde schijf kan worden weergegeven als dat?

De schaal van een harde schijf draait meer dan zestig keer per seconde. Als een smalle sleuf in de schotel werd gesneden om LEDs te schitteren door, kunnen we flicker fusion bereiken en bedriegen het oog in het zien van een stabiel beeld. Dit fenomeen staat bekend als persistentie van de visie (POV). Er zijn vele voorbeelden van LED's worden gebruikt voor POV, het opbouwen van een beeld door de LED of die de waarnemer bewegen ten opzichte van hen. De in dit project LED's niet bewegen, en het beeld wordt gebouwd met behulp van de inmenging van de sleuven, spinning platter.

Versie klok kan het nummer weer te geven lijkt complexer. U kunt eenvoudig zien van de tijd en het toont ook de animatie, zal ik in een ander project te presenteren.

Edit: Ik heb net mijn HDD Klok project gelanceerd op Indiegogo, het is de Kit en Volledige versie. Ik wil heel graag een succesvolle Indiegogo, dus check it out en vertel je vrienden!

De Kit versie voor iedereen die houdt van DIY (do it yourself). Het vereist enige vaardigheid montage hardware. HDD klok kit zal komen met alle onderdelen en montage handleidingen om een ​​complete klok monteren, zult u niet solderen of boren of lijmen nodig hebt, ze gewoon bij elkaar monteren en vastdraaien.

Je kunt hier check out van de campagne:
https://www.indiegogo.com/projects/hdd-clock-cool-clock-from-hard-drive/x/6124484

Als je denkt dat je er een nodig, dan kunt u beloven en te ondersteunen mijn project.

Stap 1: Intro

Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

Het systeem werkt door de timing van de sleuf in de schotel. De microcontroller gebruikt een interne timer klok elke omwenteling. Dit wordt bereikt met behulp van een Hall-sensor, die een hardware-interrupt op elke volledige omwenteling van het plateau triggers. De microcontroller maakt gebruik van de revolutie tijd en fase naar een tweede interne timer plannen. Deze tweede timer gebruikt een interrupt op het tijdstip van de LED schema, vuren tienduizenden malen per seconde om een ​​stabiele, zichtbaar beeld te bouwen.

Voor minder dan $ 60 kan je zelf bouwen van een HDD klok. Het is compact en heeft geen sterke ruis veroorzaken bij het in werking is.

Stap 2: Materialen List

Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

Hier is wat je nodig hebt om je HDD klok te maken:

Gereedschap:

 • een beschadigde laptop harde schijf 2,5 "
 • 30-40W soldeerbout met kleine tip
 • Soldeer
 • Tang
 • 3mm schroeven Hexagon en schroevendraaier
 • Boren
 • boorkoppen
 • superlijm
 • Hete lijm en het pistool

Elektronica:

 • 0.5m van 5050 RGB LED-strip (Beter je moet een meter te kopen).
 • AH175 Hall-sensor
 • ATMEGA8A SMD
 • DS1307 SMD
 • TDA1540AT SMD
 • houder 3V batterij
 • 12VDC 1A power adapter
 • DC-aansluiting 3 pins
 • LM2596 SMD
 • 5-weg tactile switch
 • 2-pin-knop SMD
 • Coil, condensatoren, weerstanden, LED's, transistors, headers, draden, kristal
 • ... (Schematisch file)

Acryl voor het geval en platter.

Stap 3: Verwijder een harde schijf

Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

Selecteer een harde schijf, en open de topkoffer. Het openen van een harde schijf vereist een reeks van Torx schroevendraaiers. Als je die niet hebt, kun je pick-up een set op een goed gevulde ijzerhandel.

Ik gebruik een zeshoekige schroevendraaier om het deksel van de harde schijf te openen, is vrij gemakkelijk.

Vervolgens demonteren alle onderdelen van de aandrijving. Zodra u de bovenkant van de behuizing te verwijderen, verwijdert u de hele lees / schrijf-assemblage.

Haal de schotel vasthoudende kraag, en verwijder de schotel stack. Zorg ervoor dat u de kraag, de schroeven, geen spacers en alle schotels op te slaan. Opmerking: houd de harde schijf van de lezer is niet gebroken.

In de harde schijf magneten hebben sterke magnetische velden, moet je laat het uit de buurt van elektronische apparatuur om mogelijke storing te voorkomen.

Laat alle onderdelen (behalve de beugel harde schijf) in een verzegelde doos stof omdat je ze later weer in elkaar zetten.

Stap 4: Drilling

Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

Middels 3 en 5 boor om gaten op dezelfde locatie boren als in Fig. U vindt de LED en de sensor draad te trekken door deze gaten.

Stap 5: Bedrading van de BLDC motor

Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

De motor is gemonteerd harde schijf BLDC motor (borstelloze DC motoren). Deze motor heeft 4 pinnen zijn: COM, MOT1, MOT2, MOT3.

Ik 4 kleine draden gesoldeerd in 4 pinnen van de motor. Zij worden verbonden met de motor driver IC.

De las is zeer klein en makkelijk te breken, dus ik vast met hete lijm.

Stap 6: Hall-sensor

Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

Hall-sensoren zijn belangrijke onderdelen, je moet het in de buurt van de rand van het plateau waar de magneet bevestigd aan een signaal naar de microcontroller te genereren te zetten.

Hall-sensoren AH175 heeft 3 pins: één voor GND, één voor VCC en één voor Signal pinnen.

Met behulp van een pull-up weerstand 10k Ohm om ervoor te zorgen dat de input voor microcontroller vestigen op verwachte logische niveaus.

Solder sensoren op een kleine printplaat met een gat geboord om vaste positie schroeven.

Stap 7: RGB LED-strip testen

Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

Om het beste effect te bereiken, wil je de onderkant van de schotel volledig te omringen met de LED-strip.

Ik gebruik 5050 RGB LED-strip, zult u gemakkelijk kopen op Ebay voor goedkoop. Er zijn 60 RGB LEDs per meter.

Als u gebruik maakt van een standaard 2,5 "drive, dan is uw schotel kamer moet geschikt voor 12 LED's.

De LED-strip kan worden gescheiden in groepen van drie. Knip een deel van de drie groepen. Laat de tape niet te scheiden in drie groepen. Je wilt een stukje tape met 16 LED's. Dit moet een redelijke kloof voor het plateau sensor, waarbij de lees / montage schrijven gebruikt om te zitten vertrekken. Zorg ervoor dat u de tape af te snijden op de lijn tussen koper tabs, of anders je kan ernstige inwendige sporen waardoor het getroffen gedeelte nutteloos.

Als u niet beschikt over draden pre-verbonden aan de sectie die u wilt gebruiken, moet u solderen op draden. Welk rode, groene, blauwe en 12V lijnen en soldeer vier draden op de koperen lipjes. Het is het beste als je tin de koperen blokken is voordat het solderen van de draden. Nadat u de kabels aansluit, rekening te houden met de stress die u op de soldeerverbindingen, kunnen ze gemakkelijk breken. Test uw werk met behulp van een 12V voeding.

Stap 8: LED-ring bevestigd aan de harde schijf

Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

Voor het installeren van de LED-strip aan het station, moet u draad op de eerste plaats door de gaten. Soldeer dan de draden van de LED. Wees voorzichtig om niet het breken van de koperen contactpunten.

Bij het aanbrengen van de LED's, moet je niet vertrouwen op de sticker steun van de fabrikant. Het is gewoon niet sterk genoeg. Get some superlijm, en langzaam lijm de strip aan de kamer muur, stevig te drukken als u doorgaat. Het is noodzakelijk de LED's zijn bevestigd als straight en flush mogelijk, zo langzaam en zorgvuldig te werk.

Stap 9: Maak uw klok Witte achtergrond

Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

De meeste harde schijven zijn afgewerkt met een zwarte matte. Het is niet bevorderlijk achtergrond voor onze LEDs, dus moeten we een reflecterende achtergrond te maken.

Pak een stuk van dik, wit papier (fotopapier voor inkjetprinters) en teken de omtrek van een schotel (zowel binnen als buiten). Knip uw papieren schotel, en verbreding van de centrale opening een paar millimeter. Slip deze over de as, en duw hem naar beneden naar de bodem van de schotel kamer. Mogelijk moet u het papier een beetje trimmen zodat het niet scheurt. Dit zal dienen als een witte, reflecterende steun, waardoor de kleur in uw LEDs meer helder schitteren.

Zodra de achtergrond is geplaatst, zorg ervoor dat de as kan nog steeds vrij draaien. Als het niet kan, trim het gat in het midden van de achtergrond.

Stap 10: Bevestiging van Hall-sensoren op uw harde schijf

Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

Zodra u uw sensor klaar en via de kabel, test zijn positie voordat u het te hechten aan de harde schijf chassis. Een oscilloscoop is ideaal voor dit, maar een voltmeter kan net zo goed werken. U wilt ervoor zorgen dat de sensor positie zorgt voor een high fidelity signaal wanneer de index (magneet) passeert.

Zodra u tevreden bent met de plaatsing zijn, maar bevestigde het door een hard plastic schroef.

Stap 11: Macht en RTC en Knopen

Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

Vermogen:

Omdat HDD klok heeft een grote stroom aan de motor en microprocessor leveren, moet ik gebruiken IC LM2596 5V 3A.

U kunt gemakkelijk het ontwerpen van een eenvoudige schakeling met een stroombron macht door LM2596 en een paar andere componenten.

LED's vereisen 12V spanning, moet u de 12V DC adapter te gebruiken voor LED's werken met maximale helderheid. 5V voeding uitgang voor microcontroller en motorische activiteit.

Toetsen:

Ik heb gebruik gemaakt van een 5-weg schakelaar. U kunt foto's van zien hierboven, dit type schakelaar is compact dus het is flexibel, zodat ik kan een printplaat gemakkelijk te ontwerpen. Het heeft alle 10 pinnen, waaronder vier pinnen Common, twee pennen Center te worden ingedrukt en vier pinnen over voor de resterende vier richtingen (rechts, links, omhoog en omlaag).

Op deze switch, ik druk in het centrum om te functioneren Set / OK, druk naar rechts om naar de volgende setup, drukt u op de links te gaan naar de vorige setup, drukt Tot de tijd / datum / maand te verhogen, en ten slotte op neer aan de tijd / datum / maand te verlagen.

Real Time Clock (RTC):


Wat is een RTC? Een real-time klok is eigenlijk net als een horloge - het draait op een batterij en houdt de tijd voor u zelfs wanneer er een stroomstoring! Met behulp van een RTC, kunt u bijhouden van de lange termijnen te houden, zelfs als u uw microcontroller herprogrammeren of de stekker uit een stopcontact.

De RTC ik zal gebruiken is de DS1307. Het is lage kosten, gemakkelijk te solderen, en kan draaien voor de komende jaren op een zeer kleine knoopcel. Zolang het een knoopcel om het uit te voeren, zal de DS1307 vrolijk teek mee voor een lange tijd, zelfs wanneer de de klok verliest macht of wordt geprogrammeerd. Je MOET een knoopcel geïnstalleerd voor de RTC te werken, als er geen knoopcel, moet u de batterij pin laag te trekken.

Stap 12: HDD's BLDC motor controller

Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

TDA5140AT is gewijd IC aan de BLDC motor te regelen. Je moet het circuit met de juiste parameters om datasheet van de fabrikant te ontwerpen, het is een beetje van mijn ervaring van de BLDC motor. U kunt deze IC op Ebay voor minder dan $ 7.

Ik heb gebruik gemaakt van deze IC wat tijd en besefte dat het was lawaaierig wanneer u het apparaat uitgezonden te dicht te zetten. Als u belt, kan de motor stoppen met draaien en klinken "ek ek ek ...", controller chip is ook opwarmen snel na dat. De oplossing is om de filtercondensator dichtbij de IC power kunnen toevoegen.

Stap 13: Schematische

Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

Ik ben klaar met het schema en opgeslagen als PDF-bestanden

U kunt deze pdf-bestand te downloaden, of gebruik Eagle software te bekijken.

Stap 14: Adelaar Board

Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

Ik heb tweelagige gedrukte schakeling ontworpen om te passen bij bevestiging op de achterzijde van de harde schijf.

U kunt zien door Eagle Software versie 6.4 of hoger.

Stap 15: Bestel printplaat online & Wait

Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

Nadat het ontwerp klaar is printed circuit, ik het bestand naar een printplaat machinale bedrijf in China. Wacht ongeveer 3 weken de tijd om het circuit terug te krijgen, ziet er echt geweldig kwaliteit. ongeveer $ 45 voor.

Als dit je eerste online bestellen van printed circuit, het lijkt ingewikkeld bij het kiezen van de parameters van de PCB en je zult geen zorgen te maken als de wachttijd is te lang. Echter, alleen het vertrouwen dat uw bestelling op tijd aankomt. Wees voorzichtig bij het instellen van de parameters van de PCB's, als er een fout, moet u de PCB onderneming e-mail op te lossen als ze konden.

Stap 16: solderen componenten op de printplaat

Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

Het grootste deel van de onderdelen op de PCB zijn SMD soort, dus je zult moeten een goede solderen vaardigheden om dit te doen.

Vergeet niet om flux te gebruiken bij het lassen te lassen ziet er perfect uit, het reinigen van de overtollige flux met water om de printplaat te wassen.

U moet solderen LM2596 machtsblok eerst, controleer dan de output van 5V tot kortsluiting te voorkomen.

Stap 17: Laser Cut & Carving

Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

Ik heb ook ontwierp een case voor HDD klok van acryl. Het ontwerp is eenvoudig met Corel Draw, maar ik moet zorgvuldig te berekenen van de grootte van panelen printplaat geplaatst in het geval passen.

Ik gebruikte 2 mm en 5 mm dik acryl plaat om de zaak voor de HDD klok te maken. Dit is nodig om te voorkomen dat het geluid van de aandrijfmotor, de case beschermt u ook bij de hand aanraken van de roterende schijf.

Hier zijn een paar foto's van mijn acryl platen na het lasersnijden in een winkel.

De snit is volledig accuraat en glad, ziet er erg mooi.

Als u een laser cutter, wordt dit gedaan met relatief gemak. Zo niet, stuur dan uw bestand ontwerp om een ​​verhuur winkel voor lasersnijmachine, zult u de zaak al snel na te krijgen. Opmerking zorgvuldig gemeten de afmetingen van de zaak design aan te passen op uw harde schijf

Stap 18: Gemonteerd Acrylic Disc naar harde schijf

Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

Ik heb zwarte verf de schotel, dit verhoogt het contrast van het scherm gebied, dus zie je duidelijk de LED-strip binnen. gemonteerd is voorzichtig op de as van de motoraandrijving. Je moet proberen om plaats de schaal is gekalibreerd voor het aandraaien van de schroeven. Als de schijf locatie te ver om de spil is scheef, zal zijn wanneer de motor draait een zeer onaangenaam geluid veroorzaken.

Stap 19: Zet de onderdelen op de harde schijf

Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

Neem nu de onderdelen van de harde schijf die u in stap 3 verwijderd, assembleren het weer in elkaar. U kunt de magneet verlaten om er beter uitzien.

Deze componenten zijn gemakkelijk geoxideerd, dus zorg ervoor dat je je handen te drogen voordat u deze aanraakt, zweet in je handen kan ze nog erger te maken.

Zorg ervoor dat u de schroeven, zodat ze niet uit kunnen vallen als de motor draait.

Stap 20: Vaste PCB

Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

Ik gebruik een plastic zeshoekige schroeven voor het bevestigen van het gat printplaten slakken op de harde schijf.

Stap 21: bedrading

Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

Vervolgens heb ik via de kabel in het moederbord zijn onder meer:

 • motorkabel
 • sensor kabel
 • Loden strip

U moet de kabels aansluiten van de juiste positie mee, zodat er geen kortsluiting veroorzaken.

Stap 22: Gemonteerd LED achtergrond

Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

Om de klok ziet er stijlvol en in het oog springende 's avonds, voegde ik de LED backlight achter de harde schijf.

De lampjes gaan branden de onderste verdieping waar u de klok plaatsen.

Ik gebruik maken van groepen van drie LED's van de ongebruikte delen van de LED-strip en soldeer de draad, dan de LEDs bevestigd op de achterkant van de vaste schijf.

Stap 23: Upload Firmware to board

Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

De broncode is hieronder. Download hier de code en het compileren in uw lokale WinAVR omgeving. De code voor de firmware is veel commentaar, waardoor het gemakkelijk te hacken zou moeten maken.

Stap 24: Assembly HDD Case

Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

Stap 25: Special Edition

Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

De speciale editie van HDD klok met digitaal display, kan het de dag, maand, jaar en de temperatuur weer te geven. U kunt de woorden op te schrijven.

Stap 26: Veel plezier!

Recycled Hard Drive Clock - FuneLab

Advertisement

Related Articles

 • Recycled Hard Drive Desk Clock
  Recycled Hard Drive Desk Clock

  Dit is een idee dat ik bedacht, terwijl het nemen van elkaar oude harde schijven voor de lol. Het werd een regelmatige ding en nu heb ik het proces tot een wetenschap kreeg. Hier is hoe ik het doe. Ik verkoop ze ook http://www.etsy.com/shop/Yooderstu

 • Hard Drive Lamp (een andere)
  Hard Drive Lamp (een andere)

  Hoi, geïnspireerd door deze Instructable: http://www.instructables.com/id/HDD-recycled-lamp/ en willen een "echte" ding te maken met dit: http: //www.instructables.com/id/hard-drive-clock-t ... Ik maakte een HDD lamp :) Het is in principe foto's

 • DIY Mini Solar Car! (14kph Toy)
  DIY Mini Solar Car! (14kph Toy)

  Feest uw ogen op het beest van alle zonne-auto's! Een kleinschalig dragster, loopt 14-20kph !. Een project ideaal voor beginners! Ik maakte dit toen ik 6 y / o, deze gids is een beetje * een remake van mijn oorspronkelijke project. Het kostte me slec

 • Hoe maak je oude harde schijf te zetten in de tijd gadget
  Hoe maak je oude harde schijf te zetten in de tijd gadget

  ... Dag iedereen! Dus, wat gaan we om te recycleren vandaag? Laten we eens kijken wat we hebben in die grote doos. Ik ben er vrij zeker van dat we iets om mee te beginnen te vinden. Nou, dat is de harde schijf ... één ... twee ... nog veel meer; inte

 • Arduino Analoge Hard Drive POV Clock
  Arduino Analoge Hard Drive POV Clock

  Dit werk is gebaseerd off van het werk van twee andere personen dat een uitstekend werk van de weg vrijmaakt voor mijn project deden. Auteur: vishnubob http://www.instructables.com/id/Hard-Drive-Persistence-of-Vision-HDPOV/ Zijn werk was gebaseerd of

 • Hard Drive NeoPixel 3D Gedrukte Clock
  Hard Drive NeoPixel 3D Gedrukte Clock

  De harde schijf klok weer te geven de tijd dat via de NeoPixels die zich bevinden op de harde schijf platter omgeving. Dit project is ontworpen rond het gebruik van een afgedankte notebook 2.5 "harde schijf. De harde schijf is gemonteerd op een 3D-ge

 • Recycled Cd Clock
  Recycled Cd Clock

  Recycled Cd Clock Parts List: oude gebrande CD `s oude bureauklok uit kringloopwinkel voor 50 cent want het werkte niet, maar ik vast met sleutelen pakte een patroon ik graag aan elkaar gelijmd met superlijm Dank voor het bekijken.

 • Recycling van een oude cd-rom-drive in een magnetisch noteboard!
  Recycling van een oude cd-rom-drive in een magnetisch noteboard!

  Heeft u een oude CD-ROM drive gewoon liegen over? Misschien is dat degene die je vorig jaar opgepakt in de lente het schoonmaken en je ouders zal het weggooien als je niet iets met het te doen? (Zoals ik.) Anyways, vandaag zullen we het maken van een

 • DIY-Recycle A Hard-Drive naar een koele Lamp

  Deze tutorial laat zien hoe je een gebroken recyclen harde-schijf in een mooie zelfgemaakte lamp voor decoratie doel, studie of iets anders ... Een Samimy Production Music From: sonnyboo.com A Peter John Ross Royalty vrije Track Abonneer je op mijn k

 • (Update) Recycle A Hard-Drive naar een koele Lamp

  Dit is een update versie van mijn vorige video over hetzelfde onderwerp, dankzij PHILG64, voor zijn nuttige opmerkingen en idee! (Leuke video. Heel duidelijk, goede verlichting, aardig richting, maar Ben je kiddin '???? Dat is de lelijkste stukje jun

 • Hard Drive Desk Clock
  Hard Drive Desk Clock

  Omzetten van een oude harde schijf uit een decktop PC in een koele het kijken bureauklok. Stap 1: Zoek een oude harde schijf. Ik vond er een met de werkelijke schroeven waarmee de behuizing en printplaat. Koop een klokmechanisme met een 3/4 inch lang

 • Arduino MAX7219 Real Time Clock
  Arduino MAX7219 Real Time Clock

  Arduino-MAX7219-7-segment LED-Clock Deze real-time klok is gebaseerd op RTC chip DS3231 7 Segment leidde de bouw (gemeenschappelijke kathode type) Weergave board is een op maat gemaakte 7 Segment led (u kunt elke direct beschikbaar 7 segment leds te

 • Sleek word clock
  Sleek word clock

  Geïnspireerd door de grote instructable drj113 op het maken van een woord klok, wilde ik mijn eigen te maken. Na het zien van de (veel te duur) commercieel "qlocktwo" word clock, heb ik besloten om zijn gladde glossy zwart design lenen, terwijl

 • Arduino DCF77 Master Wall Clock
  Arduino DCF77 Master Wall Clock

  Arduino Master Wall Clock. Tijd die wordt weergegeven op een groot 1 "(26mm) 7 segment displays met secundaire 4x20 LCD display. De klok kan stand-alone worden gebruikt of levert de volgende pulsen nevenuurwerken 1 sec afwisselend, 30 sec, 1 min, 1 u

 • Geek Chic: Hard Drive Wind Chimes

  Geek Chic: Hard Drive Wind Chimes - Klik hier voor de grappige video clips Praktisch Recycling: Het draaien van een paar dode harde schijven in een mooie, glanzende wind klokkenspel. Sparen het milieu, sparen de stortplaatsen en vind uw Zen.

 • "Zo niet nu, wanneer?" Jute / Cardboard Clock
  "Zo niet nu, wanneer?" Jute / Cardboard Clock

  Sinds ik begonnen met het maken DIY projecten (niet zo lang geleden), werd ik me meer bewust van kwesties zoals recycling en hergebruik van materialen, en nu zijn opstapelen dingen die normaal gesproken weg zou worden geworpen. Om die reden heb ik nu

 • Maak een Doomsday Clock
  Maak een Doomsday Clock

  Van Wikipedia : De Doomsday Clock is een symbolische klok, sinds 1947 onderhouden door de raad van bestuur van het Bulletin van de Atomic Scientists aan de Universiteit van Chicago . Hoe dichter de klok om middernacht wordt hoe dichter de wereld gesc

 • De Tnychron Clock
  De Tnychron Clock

  Heb je ooit een rekenmachine uit de jaren 1970 gezien? Als je hebt, weet je dat veel gebruik gemaakt van een reeks van kleine, rode, LED zeven-segment displays. Deze displays gebruikt kleine "bars" lichtgevende materiaal dat achter de kleine ver

 • Lichter USB Flash Drive
  Lichter USB Flash Drive

  een leuke half uur project dat een verheugend resultaat. je hebt nodig: Een lege aansteker (ik gebruikte bic mini als ik een thumbdrive voor deze had) Een grote spijker (brute kracht nodig is bij momenten) Een zaag (ijzerzaag's goed) een dremel of sc