Home > Raspberry Pi Alamode CNC Controller

Raspberry Pi Alamode CNC Controller

Tags:cnc
Advertisement

Raspberry Pi Alamode CNC Controller

Dit is mijn eerste poging om een ​​instructable. Ik hoop dat iemand anders helpt.

Schakelaars en lampjes en fans, oh my ...

Lees de opmerkingen voor meer informatie.

Ik kocht een CNC machine enige tijd geleden en ik was niet blij mee. Het gebruikte een traditionele parallelle poort controller en natuurlijk geen moderne computers hebben deze. Zo was het altijd een punt van frustratie. Ik gebruikte een oude Pentium computer en liep LinuxCNC op het voor een tijdje, maar was nog steeds niet blij mee. Dus ik ging op zoek naar een andere oplossing. Ik besloot dat ik zou proberen om een ​​Arduino gebaseerde controller samen te stellen en proberen om USB gebruiken om te communiceren met het.

Na het bestuderen van dat voor een tijdje Ik kwam tot het besef van de Arduino was gewoon niet in staat zijn om alles wat gedaan moest worden op zijn eigen doen. De Arduino UNO werkt gewoon niet genoeg geheugen of verwerkingscapaciteit naar een ontwerp bestand te verwerken door zelf. Dus ik gewijzigde mijn oplossing en begon te werken aan het gebruik van een Raspberry Pi als mijn host-computer.

Ik heb een Visio-tekening van wat ik van plan was te doen: Het bleek niet op die manier en de tekening verder evolueren als ik meer geleerd. Het bleef op het veranderen totdat ik eindelijk mijn project afgerond.

Ik heb nu bouwde een Arduino gebaseerde CNC Controller systeem dat een Raspberry Pi gebruikt als host-computer. De Raspberry Pi verwerkt een "nc" bestand, dat een ontwerp dat wordt beschreven in GCode commando's die kunnen worden begrepen door de Arduino bevat. Ik heb gebruik gemaakt van een paar tools op mijn Windows 8.1 Pro laptop om een paar eenvoudige dingen te ontwerpen (zoals tutorials in makercam hier: http://www.makercam.com/ ). Dit is een geweldige kennismaking met het ontwerpen van dingen voor CAD / CAM en het is echt makkelijk te gebruiken.

Na het maken van een ontwerp dat ik wilde gebruiken ik draadloos verbonden met de Raspberry Pi met behulp van WinSCP te ontwerpen bestanden naar de Raspberry Pi. Je kunt WinSCP hier: http://www.soft-now.com/listing/123823/WinSCP?did=11055&pid=1&ppd=search,44532390848,winscp20download,e,,c,0,,,&gclid=CJuIkNHds74CFagWMgodpxMAJw . Het is geweldig, kunt u gewoon een bestand te slepen van het ene venster naar het andere om bestanden tussen systemen te verplaatsen. Je zult moeten weten het IP-adres van uw Raspberry Pi om verbinding te maken. Als u door de eerste installatie van de Raspberry Pi en inrichten van een netwerkverbinding zijn gegaan kunt u het IP-adres te krijgen met behulp van de ifconfig opdracht in het PI Raspberry. Een heel handig hulpmiddel voor het krijgen van uw IP adres en zien dat je Pi is online is een tool genaamd de Advanced IP Scanner hier: http://www.advanced-ip-scanner.com/ . Nog een geweldige tool is Wireshark: http://www.wireshark.org/

Ik gebruikte toen Remote Desktop Connection (Verbinding met extern bureaublad is een onderdeel van Windows en moet worden op uw Windows-machine Het kan worden uitgevoerd door het invoeren van mstsc in de Run Open:. Box) aan te sluiten op mijn Raspberry Pi. : Anders kon je VNC of TightVNC gebruiken http://www.tightvnc.com/ . TightVNC is wat je nodig hebt op uw Raspberry Pi te zetten, zodat u Remote Desktop Connection vanaf een andere machine te gebruiken. Ik kan nu lopen de Grbl Controller op de Raspberry Pi, die op zijn beurt aangesloten op een Alamode (een Arduino zoals boord die direct wordt aangesloten op de GPIO aansluiting op de Raspberry Pi en zorgt voor automatische spanningsniveau vertaling. Zodat de Arduino kan communiceren met de Raspberry pi direct. De Alamode ook Arduino headers mogelijk te maken voor Arduino schilden direct in worden gestoken. Dus ik eindigde met een stack van drie borden die nauw geïntegreerd zijn doordat ze direct in elkaar gestoken. De Alamode (Arduino) processen de GCode opdrachten van de Raspberry Pi in signalen die naar de CNC Controller schild op worden verzonden naar de stappenmotoren draaien en gaat de verschillende functie signalen naar de CNC-controller te schermen ook. Ze kunnen dan worden geopend vanuit de buitenwereld. Alles is goed zo ver ... Maar nu moet ik deze dingen te verbinden met de buitenwereld.

Stap 1: 100% Grbl compatibel CNC Controller

Raspberry Pi Alamode CNC Controller

Ten eerste, ik kocht de 100% compatible Grbl CNC Controller schild uit: http://blog.protoneer.co.nz/arduino-cnc-shield . Ik had al een Arduino en bedoeld om te gebruiken die bij de CNC Controller schild en iets te draaien op mijn laptop om alles te controleren. Toen kwam ik erachter dat de Arduino niet in staat zou zijn om een ​​hele ontwerp bestand te verwerken op zich. Dit komt door het niet genoeg geheugen om meerdere GCode opdracht verwerken tegelijk. In feite niet alle GCode opdrachten worden momenteel volledig geïmplementeerd in de Arduino Grbl software. Echter, de Arduino rechtstreeks communiceren met de CNC controller schild en kunnen opdrachten naar de stepper bestuurders op de CNC controller schild zonder enige extra circuits.

De sets van drie gele jumpers die je ziet op de foto zet de micro intensivering van de stappenmotoren. De één enkele gele jumper Kiest hoe de eindschakelaars werk. Mine zijn zo ingesteld dat wanneer de schakelaar gesloten wordt een grond gedetecteerd (standaard). Het alternatief is een hi voelen wanneer Vcc wordt geselecteerd. Dat wil zeggen dat de eindschakelaars logica kan worden ingesteld op een hoog of laag, uw keuze te voelen. De twee gele jumpers aan de linkerzijde van de foto zijn voor het selecteren waarvoor de A-as spiegels (twee motoren op één as) as.

Ik gebruikte gepolariseerde headers te verbinden met de stepper drivers, zodat ik niet in staat zou zijn om aan te sluiten in mijn stappenmotoren achteruit - dat is erg belangrijk.

De 100% compatible Grbl CNC Controller schild niet daadwerkelijk omvatten elke stappenmotor drivers. Het is slechts een middel om de integratie van de stappenmotor drivers in een Arduino shield gemakkelijk en het werkt geweldig voor dat doel. De CNC Controller schild is bedoeld om de Pololu soort stap driver modules zoals de A4988 stappenmotor driver drager die hier wordt getoond te gebruiken: http://www.pololu.com/product/1182

Ik kocht een aantal van China, dat ongeveer $ 4,00 elk waren en lijken precies hetzelfde (we zullen zien wanneer ik eigenlijk proberen om ze te gebruiken). Ze kwamen met een aantal heatsinks ook, maar ik besloot om degene die je te zien (van Adafruit) in plaats van degenen die in plaats daarvan werden opgenomen gebruiken. Je eigenlijk alleen nodig om de X, Y en Z stepper driver carriers op de CNC Controller board bevolken (omdat de Grbl software op de Arduino alleen weet over drie assen). Tenzij u van plan om de A-as te gebruiken (voor een tweede motor op een van de primaire assen). De CNC-controller kunt u de signalen van X, Y of Z om de A-as te spiegelen met behulp van jumpers. Ik ben niet met behulp van de vierde as. Ik omvatte enkel de vierde stepper bestuurder carrier, zodat ik een reserve voor het geval dat een van de anderen niet meer werkt zou hebben. Dan weer wie weet wat zou kunnen zijn in de toekomst?

Stap 2: Raspberry Pi

Raspberry Pi Alamode CNC Controller

Het werd duidelijk dat ik een manier om een ​​compleet ontwerp bestand te verwerken en breken in individuele GCode opdrachten die de Arduino dan kan doorgeven aan de CNC Controller schild nodig. Veel artikelen zijn beschikbaar op het internet over het uitvoeren van de software Grbl Controller die deze specifieke functie op een Raspberry Pi biedt. Ik had een Raspberry Pi die ik had gespeeld met een beetje, enige tijd geleden, maar het was een oudere versie. Ik ben er zeker van dat het zou hebben gewerkt, maar ik besloten om een ​​nieuwe te krijgen en wijden de nieuwe aan het zijn de gastheer in mijn nieuwe CNC Controller systeem. Voor meer informatie over het uitvoeren van de Grbl Controller software op een Raspberry Pi Kijk hier: http://zapmaker.org/raspberry-pi/running-grbl-controller-on-raspberry-pi/

Als gevolg van het lezen van veel van deze artikelen die ik noemde ik bezorgd dat de Raspberry Pi zou oververhit raken als binnenkant van een kast dus ik zet heatsinks op werd. Toen moest ik trim van het koellichaam van de processor als het te lang was.

Ik kwam ook te beseffen dat de Arduino en de Raspberry Pi zijn iets, elektrisch onverenigbaar. De Arduino werkt met 5V logica en de Raspberry Pi werkt met 3,3 V logica. Dus een spanningsniveau vertaler van een soort is nodig als interface tussen de twee omgevingen. Ik keek om me heen naar een oplossing en vond een paar. Ik heb niet echt graag iets dat ik was het vinden en het duurde een tijdje om wat ik wilde, maar ik uiteindelijk vond de Raspberry Pi Alamode boord te krijgen.

Stap 3: Raspberry Pi Alamode

Raspberry Pi Alamode CNC Controller

De Alamode board kan rechtstreeks op de GPIO aansluiting op de Raspberry Pi en geeft het niveau verschuiven functie die nodig is voor de Arudino om te communiceren met het. Het biedt ook Arduino compatible headers, zodat elke standaard Arduino shield in het ook kan worden aangesloten. Inclusief de CNC Controller schild. Dus nu bleek dat ik een stapel van drie platen die met elkaar communiceren goed en elegant kan hebben - zonder additionele schakelingen vereist.

Een aantal snelle kenmerken van de Alamode - dat ik ben geïnteresseerd in: De Alamode heeft een real-time klok die is direct beschikbaar voor de Raspberry Pi (met een knoopcel batterij back-up). De Alamode kan worden gevoed vanuit de Raspberry Pi of het kan rechtstreeks worden gevoed via een eigen micro-USB-aansluiting. Er is een kleine jumper waarmee u kunt kiezen hoe je wilt aan de macht. De jumper header viel van mijn board (waarschijnlijk mijn eigen schuld). Ik keek ernaar en besloot dat ik gewoon niet nodig als ik op het voeden van het door zijn eigen micro-USB-poort toch de bedoeling. Het grote probleem is dat de Alamode omvat het signaalniveau verschuiven dat nodig is voor een Arduino communicatie met een framboos Pi.

Zodra de Alamode is aangesloten op de Raspberry Pi kunt u dan laadt de Grbl software op de Alamode. De Grbl code wordt geladen in de Alamode met de Arduino IDE. U moet de Arduino IDE op de Raspberry Pi laden de Grbl code in de Alamode laden. De slag instructies aan het Alamode site zijn zeer goed en compleet: http://wyolum.com/projects/alamode . Raadpleeg de gebruikershandleiding voor instructies over het opzetten van de real-time klok.

Laat ik alleen zeggen dat het werkt precies zoals ze zeggen dat het doet. Het is een beetje van een taak om alles bij elkaar te krijgen om daadwerkelijk te gebruiken, maar als het eenmaal is ingesteld (meestal op de Raspberry Pi) het werkt geweldig.

Stap 4: Stack 'em Up

Raspberry Pi Alamode CNC Controller

Dus nu heb ik een stapel van drie planken. De Framboos Pi op de bodem, de Alamode in het midden en de CNC controller schild op de top. Alles bij elkaar gestoken. Een probleem voor mij was dat de Alamode geen montagegaten biedt. Het verschaft een rubberen strip die komt bovenop de RJ-45 Ethernet-aansluiting op de framboos Pi en is de juiste hoogte (moet zeer zorgvuldig worden gepositioneerd op de RJ-45 connector) maar er is geen vaste verbinding anders dan de plaats GPIO connector. De CNC controller schild is zoals de meeste andere Arduino shields en is zeer goed op zijn plaats gehouden door de wrijving van de header extenders die op de Arduino. Mijn oorspronkelijke Raspberry Pi had geen montagegaten in het ofwel. Dat is een deel van de reden waarom ik besloten om een ​​nieuwe te krijgen en te gebruiken in plaats daarvan. Later kocht ik een assortiment van nylon afstandhouders en de bijgevoegde een paar van hen om de Raspberry Pi - met een paar ringen om de hoogte goed te krijgen. Dan heb ik voorzichtig een druppel superlijm bovenop elk van de nylon afstandhouders en zet de Alamode op de framboos Pi. Vervolgens heb ik liet het alleen voor een tijdje. Ik was later in staat om de schroeven te nemen uit de bodem van de Raspberry Pi en neem de Alamode met de aan de Alamode afstandhouders - het werkte! Ik maakte ook een impasse tussen de Alamode en de CNC Controller schild als er een gat in een plaats die dat mogelijk maakte op beide besturen. Dus nu heb ik al drie platen stevig met elkaar verbonden.

Stap 5: een behuizing

Raspberry Pi Alamode CNC Controller

Al vroeg heb ik besloten om een ​​soort van behuizing gebruiken om mijn voltooide project te beschermen. Dus kocht ik een en dan kwam tot het besef het was niet groot genoeg en had alles te meten en te kopen een andere. Degene die ik gebruikte is mooi doosje, maar bleek toch een uitdaging. Deze doos is gemaakt van Bud en ik kreeg via Amazon hier: http://www.amazon.com/dp/B005T7ARB6/ref=pe_385040_30332190_TE_M3T1_ST1_dp_1 . Het is een BUD Industries PN-1339-DG-High Impact ABS NEMA 4x Indoor Box, 6-19 / 64 "Lengte x 6-19 / 64" width x 3-17 / 32 "height Donkergrijs Finish behuizing.

Er zijn enkele leuke messing schroefdraad bevestigingsgaten in de hoeken binnenkant van de doos en de doos wordt geleverd met schroeven aan de bovenkant vast aan de bodem met de koperen schroefgaten in de buitenhoeken. De doos heeft ook een pakking om waterdicht als je dat nodig hebt. In mijn geval het maakt voor een zeer mooi verzegelde doos.

Ik kwam om te geloven dat ik nodig had om een ​​soort van vervoerder aan mijn "stack" monteren aan de binnenkant van de doos te hebben. Dus kocht ik een vel acetal van Zoro Extra: http://www.zoro.com/g/Acetal%20Sheet%20Stock/00153128/ . Acetaal wordt verondersteld enigszins ESD veilig, maar ik heb niet geheel uit beide bestudeerde die. Nadat ik het vel van acetaal sneed ik een stuk dat de binnenkant van de behuizing zou passen bij mijn Dremel tool. Het is niet mooi en dit is een van de dingen die ik van plan om te vervangen toen ik eindelijk mijn freesmachine weer aan het werk. Ik eindigde te uitsnijdingen snijden aan beide kanten van mijn eerste vervoerder om een ​​betere toegang van de draden en kabels die de "stack" om de buitenwereld te verbinden bieden.

Ik vond ook dat het belangrijk was om ervoor te zorgen dat er voldoende ventilatie in de doos. Dus ik gemonteerd twee 40mm, 12 VDC, uitlaat fans op de top en twee inlaat openingen met filters op de bodem.

Op de foto's kun je zien dat er een paar extra gaten in de drager - Oeps.

Ik maakte een schaal 1: 1 tekeningen van de openingen in de box in Visio wordt gebracht en vervolgens afgedrukt die op mijn printer. Daarna sneed ik de gedrukte tekeningen en geplakt ze naar het vak en gebruikte ze als templates. Het was niet perfect, natuurlijk, maar was vrij goed. Ik begon elke wijziging aan de doos met behulp van een Exacto mes om voorzichtig te markeren door middel van de sjablonen en vervolgens gebruikt een Sharpie om ervoor te zorgen dat ik kreeg het juist. Daarna heb ik mijn Dremel uit te snijden de verschillende openingen in de doos. Niet al te moeilijk om te doen, maar je moet geduld hebben en laat de Dremel het werk doen of je zal eindigen met een veel gesmolten plastic op je handen en het punt dat u in de Dremel zal proberen om zo nu en dan graven in het materiaal . Mijn enige advies is geduld, neem je tijd, niet op te hard, te snijden in de goede richting en het zal allemaal uit te werken acceptabel - niemand is perfect. Het moeilijkste openingen te snijden waren degenen die voor de schakelaars en de aansluitingen. Elk van de connectors en schakelaars hebben een flatscreen plekken aan weerszijden. Al mijn schakelaars en connectoren zijn 16mm. De vlakke plekken houdt de schakelaars en aansluitingen draaien in het chassis. Dat is geweldig als je gebruik maakt van het chassis stoten, maar ik weet niet van een van degenen die zijn ontworpen om te werken op plastic. Dus ik moest heel voorzichtig snijd de gaten met de hand met mijn Dremel. Ik snijd ze en test voorzien elke connector een voor een en zodra ik in staat om de schakelaar of connector in het gat ben ik gestopt te krijgen was. Ze zijn redelijk goed, maar een mooie CNC machine zou een betere baan hebben gedaan dan ik - misschien de volgende keer zal ik een werkende CNC machine en ik kan proberen.

Stap 6: The Hard Part

Raspberry Pi Alamode CNC Controller

Dus hier is het harde deel. De meeste CNC-machines (freesmachines, lasersnijmachines, graveurs, waterstralen, enz.) Te gebruiken stappenmotoren om de assen te positioneren. De CNC controller module voorziet X, Y en Z-assen en een A-as die kan worden gebruikt om één van de andere assen te vullen, indien nodig met een extra motor of vierde as kan worden uitgevoerd (maar Grbl kent slechts drie assen direct). Mijn toepassing is alleen maar om drie assen te gebruiken op dit moment. Echter, heb ik besloten dat ik nodig had om de A-as uit te brengen, omdat ik misschien ooit willen gebruiken. Verder is de CNC Controller kaart voorziet de controlefuncties op de houder en twee andere functies mogelijk. Standaard zijn ze spindel koeling en spindel richting (afwisselend deze functies kunnen worden gebruikt om een ​​laser te controleren, een vacuüm ingedrukt of een blazer / afzuigkap en een verwarmingssysteem mat voor een 3D-printer). Ik wist niet wat ik zou willen beheersen later dus heb ik besloten om deze signalen uit de doos te brengen. Uiteindelijk heb ik met vijf connectoren aan de ene kant van mijn doos die kan worden gebruikt om verbinding te maken met de machine die ik wil controleren. Ik heb alles gelabeld en alles is ook een kleurcode.

Ik wil zeggen dat ik vroeger uitbreidbaar kous draden bundelen waar mogelijk en het aantal ontbundelde draden in de bouw te verminderen. Het helpt in veel opzichten en beschermt de draden een beetje, maar het allerbelangrijkste: het maakt het echt duidelijk wat elk van de bundels is. Het maakt ook het hele project een stuk beter uit. Hier is een plek die je uitbreidbaar kous kunt krijgen: https://www.parts-express.com/Search.aspx?keyword=expandable%20sleeving&sitesearch=true . NTE biedt draad en krimpkous assortimenten die echt bruikbaar zijn in het bouwen van elektronica.

NTE / Elenco aansluiting draad assortiment: http://www.amazon.com/Elenco-Electronics-WK-106-Storage-25-Feet/dp/B008L3QJAS/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1400363023&sr=8-1&keywords=elenco + draad

Krimpkous assortiment: http://www.amazon.com/NTE-Heat-Shrink-Assorted-Colors/dp/B000FIDTYG

Andere nuttige dingen zijn zoals deze:

Krimptang te pinnen op de uiteinden van de draden te zetten om te worden aangesloten op de verschillende plaatsen: http://www.pololu.com/product/1928 . Dit is echt een leuke tool en werkt beter dan een heleboel andere crimpers die zijn een stuk duurder. Natuurlijk, je moet pinnen en behuizingen om een ​​verbinding te voltooien. Je kunt zien dat ik vroeger veel pennen en behuizingen in het bouwen van mijn CNC Controller.

Stap 7: de buitenwereld

Raspberry Pi Alamode CNC Controller

Het volgende dat moest worden gedaan was om de binnenkant van de doos verbinden met de buitenwereld. Schakelaars om de bediening en pluggen om de signalen naar de stappenmotoren en de spil en tenslotte een verbinding met een voedingsbron.

De schakelaars zijn allemaal verbonden met een kopbal die wordt aangesloten op de CNC Controller schild en een ander die wordt aangesloten op het openbare stroomnet board voor de LED's die in de schakelaars. Zodat de schakelaars een verbinding zowel onder de drager en boven de drager.

De switches zijn E-Stop of Arduino resetten (rood), Afbreken Reset (geel), Pause / Feed Hold (Blauw) en Cycle Start / Hervatten (Groen). De reset, afbreken en Hold switches zijn push-push-switches. Dat is blijven ze ingedrukt totdat u ze weer te duwen. Dat geeft een positieve indicatie van het al dan niet op een knop werd geduwd. De knop Doorgaan is een kortstondige drukknop en slechts blijft zolang je houd hem in. Elke knop verlicht, zodat je duidelijk kunt zien als het wordt ingedrukt of niet. Zoals je kunt zien op de foto's gebruikte ik gekleurde uitbreidbaar kous en krimpen slangen van dezelfde kleur als de knop voor elke functie om het gemakkelijker voor mij om alles recht te houden te maken.

De aansluitingen aan de andere kant van het vak worden kleurcode ook. Ze zijn X-as (Groen), Y-as (blauw), Z-as (rood), A-as (Purple) en As (Geel). Deze kleuren overeenkomen met de kabels op mijn freesmachine. De X, Y en Z-as bevatten de draden voor de stappenmotoren en de eindschakelaars. De A-as slechts stappenmotor draden, niet gebruikt op mijn freesmachine. De Spindel connector heeft de Spil inschakelen, Spindel Direction en koeling inschakelen draden erin. Ook hier kun je zien dat ik heb geprobeerd om de zelfde kleur uitbreidbaar kous en krimpkous zo veel mogelijk te gebruiken.

Ik heb de twee 12 VDC uitlaat fans om een ​​header die uiteindelijk wordt aangesloten op het openbare stroomnet bord.

Ten slotte heb ik gebruik gemaakt van een PowerWerks Powerpole snap-in-chassis mount die biedt 5 VDC door middel van een rode connector en rode kabel, 12 VDC door middel van een gele connector en gele kabel en een grond voor elke zijde door middel van zwarte connectors. Het chassis mount houdt de Powerpole connector behuizingen in plaats binnenkant van de snap-in-chassis monteren met een pin en deze connectoren zijn zeer goed gemaakt. Meer informatie over de PowerWerks Powerpole connectors kunt u hier vinden: http://www.powerwerx.com/powerpole-accessories/pow ...

Extern Ik gebruik een ATX voeding die enigszins is aangepast om stroom te leveren voor mijn freesmachine (het kwam met mijn machine). Ik bouwde een kabel met de PowerWerks Powerpole aansluitingen op het die overeenkomen met mijn CNC Controller box Powerpole snap-in chassis monteren. Later voegde ik een noodstroom uit-schakelaar om mijn voeding. : U kunt de noodstop hier http://www.sourcingmap.com/red-mushroom-cap-1no-1nc-dpst-emergency-stop-push-button-switch-ac-660v-10a-p-256918. html

Aansluiten van de schakelaars en aansluitingen was het meest tijdrovende deel van de bouw.

Stap 8: Power Distribution

Raspberry Pi Alamode CNC Controller

De volgende vraag was hoe aan de macht te komen aan mijn "stack". Ik besloot om een ​​stroomverdeling board te bouwen. Ik had ook een probleem met de schakelaars die ik heb gebruikt. Zoals u kunt zien hebben ze LEDs binnenkant van hen. De LEDs zijn volledig gescheiden van de schakelaars. Op de top van dat de switches bieden slechts een pad naar de grond voor de CNC Controller / Alamode. Dus, om de LED's te branden als de schakelaar wordt ingedrukt moest ik een omvormer (SN7404 Hex Inverter) te gebruiken. De LED-functie is het merendeel van de circuits op het prototype bord. Aan de randen 5 VDC aan de ene kant en 12 VDC aan de andere rand. De vier weerstanden zijn stroombegrenzende weerstanden om de stroom door de LED's te beperken. De 12 pin header is waar de schakelaars aansluiten op het bord. De headers zorgen voor stroom voor alles wat er in de doos. 5 VDC voor de Raspberry Pi en de Alamode. 12 VDC voor de fans en de 12 VDC circuits op de CNC Controller schild en voor de 12 VDC pad door het relais. De zwarte connector op het prototype bord wordt gebruikt om de gronden voor de signalen worden geregeld door de relais stack te bieden. Merk op dat ik bond alle gronden samen op het openbare stroomnet bord.

Ik gebruikte een tijdelijke breadboard om erachter te komen hoe je de LED's aan de manier waarop ik wilde dat ze aan het werk te werken. Daarna verhuisde ik het circuit om een ​​Adafruit Perma-Proto Half-sized Breadboard PCB. Het ging vrij snel en gemakkelijk.

Er zijn afstopweerstanden in de Alamode (Arduino) dat trek de spanning tot nabij Vcc op de Alamode voor elk van de functies. Een functie verandering van de staat wordt gedetecteerd wanneer de spanning wordt getrokken lo of aan de grond. De CNC Controller schild biedt de functie pinnen en bijbehorende grond pinnen. Kortsluiten van de functie met massa verandert de status van de functie en wordt waargenomen door de Arduino code. Ik bedraad de schakelaars om dat te doen. Druk op de knop en de functie is verbonden met zijn respectievelijke grond pin. Maar ik liep ook een draad van elk van de schakelaars op één van de vier omvormers die ik heb gebruikt (twee van de omvormers in de HEX omvormer chip worden niet gebruikt). Zodat wanneer de schakelaar open een hoog of Vcc op de ingang van de inverter die resulteert in een laag op de output en de LED uit. Indrukken van de schakelaar geeft een lage of vermalen de ingang van de invertor en dus de uitgang van de invertor overgangen een hi en de LED wordt ingeschakeld.

Stap 9: Het samenstellen van het allen

Raspberry Pi Alamode CNC Controller

Ik keek in het aansluiten van een beeldscherm aan de behuizing, maar had niet genoeg USB-poorten. Dus kocht ik een 3-poorts USB-hub. Het kwam in een zwarte plastic behuizing, maar dat was veel te groot om te passen in mijn vak. Dus nam ik het uit zijn behuizing en vervolgens gebruikt een zip stropdas te verankeren aan mijn carrière. Nu heb ik vier bruikbare USB-poorten. Men heeft een draadloze netwerkadapter in. Ik gebruikte ook een met een miniatuur-toetsenbord, maar ik ben nu niet gebruiken als ik met behulp van de Verbinding met extern bureaublad in plaats daarvan. Ik keek ook naar het toevoegen van een LCD-scherm om de doos, maar vond dat ik gewoon niet genoeg ruimte in de doos te hebben. Een van de USB poorten zijn gebruikt om een ​​aanraakscherm te sluiten op het systeem.

Vervolgens heb ik hierbij de stapel aan de bovenzijde van de drager en de stroomverdeling board aan de onderkant met nylon afstandhouders.

De laatste stukken te gaan op de drager waren de relais. Er zijn drie relais. Een voor de spindel, een voor spindel richting en de laatste voor spindel koeling. Ze kwam in een stapel te zetten en gemonteerd op de drager met nylon afstandhouders ook.

Stap 10: Bedrading van de carrier

Raspberry Pi Alamode CNC Controller

Na het ophalen van alle stukken gemonteerd op de drager ze nodig hadden om elektrisch worden verbonden. Ik bouwde een kleine kabelboom aan de relais aan te sluiten op het openbare stroomnet commissarissen en aan de CNC-controller board. Elk relais verbindt met zijn controle pin op de CNC Controller board (de witte uitbreidbaar kous bundel). Dan krijgt elk relais aangesloten op het openbare stroomnet bord voor 12 VDC. Aan de andere zijde van het relais heb ik een paar kabels die de aarding van de signalen worden geregeld door de relais en een kleine kabel om de relais te sluiten op de spil connector. Het is sleeved met gele aan deze kant als het direct naar Spindle connector verbindt aan de zijkant van de box. Ik gebruikte inline verbindingen naar mij toe om makkelijker los te koppelen van de kabels en krijgen de vervoerder in en out of the box.

De relais worden direct aangestuurd vanuit de Alamode via de CNC Controller schild. Natuurlijk kunt u de drie relais om de genoemde functies te bedienen, maar ze kunnen ook worden gebruikt om de functies van de printkop en warmte pad regelen op een 3D printer of een laser een lasergraveersysteem samen met een afzuigkap of wat dan ook. Ik ben van plan de mogelijkheid om dit besturingssysteem te verplaatsen tussen al deze omgevingen in de toekomst - tenzij ik besluit om dit te wijden en meer van hen te bouwen voor mijn toekomstige machines. Het zou ook heel gemakkelijk om de 5 VDC relais gebruiken om 12 VDC te schakelen en vervolgens gebruiken om een ​​solid state relais of wat dan ook wordt gezocht onder controle te houden.

Bouwde ik een ander klein kabelboom tot 12 VDC van het openbare stroomnet board aan te sluiten op de CNC Controller schild. Deze 12 VDC wordt gebruikt om de stappenmotoren stroom.

Stap 11: de drager installeren

Raspberry Pi Alamode CNC Controller

Nu was het tijd om de drager met al zijn platen en kabels installeren in de behuizing. Het moeilijkste deel is het aansluiten van de macht aan het openbare stroomnet bord. Eerste aansluiting I in de connector om de LED's die in de schakelaars. Vervolgens komt de fans en uiteindelijk de macht. Alles is een kleurcode, want ik ben berucht voor verkeerd dingen verbinden. De kabels die zijn aangesloten op de schakelaars en de aansluitingen moeten voorzichtig worden geduwd en getrokken aan de vervoerder in de doos te krijgen, maar zodra er zit comfortabel.

Stap 12: Verbinding maken met de buitenwereld

Raspberry Pi Alamode CNC Controller

Na het ophalen van de drager board aangesloten en op zijn plaats en vervolgens vastgeschroefd op de hoeken van de resterende stappen om de schakelaars te sluiten op de CNC Controller schild. Gevolgd door de assen kabels aan te sluiten op de CNC Controller schild. Tenslotte is de laatste aansluitingen zijn de relais en de grond voor de spil verbinding. Het is krap, maar er is genoeg ruimte voor alles om mooi te passen in de doos.

Stap 13: Het testen

Raspberry Pi Alamode CNC Controller

Na het krijgen van alles aangesloten dreef ik de doos en begonnen met het testen van alles. De schakelaars gewerkt en ik was in staat om het systeem te bedienen omdat ik dacht dat het zou moeten werken.

Volgende ging ik naar mijn laptop en gebruikt de Verbinding met extern bureaublad in te loggen op mijn Raspberry Pi.

Ik had al de installatie van de Arduino IDE op de Raspberry Pi en veel gedaan voor te bereiden op het systeem te draaien. Het was een leerzame ervaring en ik wist niet wat ik zou moeten doen om alles te laten werken. Dus ik heb de software werkt voordat ik ooit iets in de doos. Het grootste verschil tussen mijn ophalen van de software werken en de huidige stand is dat ik ook nu de schakelaars en kan het systeem bedienen door op de knoppen en het allemaal werkt.

Ik rende de Grbl Controle programma op mijn Raspberry Pi en aangesloten op het Grbl programma dat wordt uitgevoerd op de Alamode. Ik opende een bestand dat ik had gemaakt (een aangepaste coaster zelfstudie) en liep het programma. Het liep helemaal door en stopte als ik had verwacht.

Ik controleerde om ervoor te zorgen dat er niets kreeg warm. Nu heb ik om eruit te komen mijn freesmachine en krijgt het weer bij elkaar en proberen om iets te maken.

Bedankt voor het lezen van mijn instructable.

Laat me weten wat zou anders hebben gedaan. Misschien zal ik een andere te maken.

Advertisement

Related Articles

 • Het creëren van een zaak voor een CNC-controller
  Het creëren van een zaak voor een CNC-controller

  Als je het bouwen van uw eigen CNC molen of het upgraden van degene die je hebt zul je te maken hebben met een soort van CNC-controller. Dit instructable is op de CNC-controller ik bestelde en het geval ik nodig had voor het. Ik ontwierp deze zaak en

 • Remote Raspberry Pi Robot (PS3 Controller) - Fablab NerveCentre
  Remote Raspberry Pi Robot (PS3 Controller) - Fablab NerveCentre

  Deze instructies proberen te weinig te nemen. Hopelijk, als je een Raspberry Pi kan opstarten en een internetverbinding moet je in staat om deze grote kleine project te voltooien. In principe is dit een project dat zal leiden tot enige specifieke geb

 • Raspberry Pi photo booth controller
  Raspberry Pi photo booth controller

  Foto cabines zijn leuk! Ze kunnen goofiness inspireren zowat iedereen. Voor mijn eerste project met de Raspberry Pi bouwde ik een foto booth voor een feestje. Dit was een groot project voor het leren te sleutelen aan de fotografie en elektronica op d

 • Raspberry Pi web gordijn controller
  Raspberry Pi web gordijn controller

  De Somfy afstandsbediening systeem is een gesloten, bedrijfseigen systeem. Deze Instructable laat zien hoe u de afstandsbediening hardwire naar de Raspberry Pi (RPI), en schrijf dan een eenvoudige PHP-webpagina om de gordijnen te controleren. Elke to

 • 3 Axis Arduino Based CNC Controller
  3 Axis Arduino Based CNC Controller

  Ik heb gespeeld met verschillende CNC ontwerpen en Stepper controllers nu al vele jaren. Ik begonnen met de bouw CNC-machines lang geleden. Mijn eerste inspiratie kwam van eggbot Bruce Shapiro's. Ik probeerde een paar variaties van het en zelfs het b

 • Raspberry Pi Bluetooth LE controller voor WS2812B (NeoPixels)
  Raspberry Pi Bluetooth LE controller voor WS2812B (NeoPixels)

  Bluetooth Low Energy (aka BLE / Bluetooth 4.0 / Bluetooth Smart) is de meest recente incarnatie van de Bluetooth-technologie is ontwikkeld door de Bluetooth SIG (de organisatie die de specificatie onderhoudt). Dit communicatieprotocol is ontworpen vo

 • Mijn GBRL cnc controller met Arduino
  Mijn GBRL cnc controller met Arduino

  Hier, ik u mijn afgewerkte GBRL- Arduino CNC-besturing. Voor verpakkingen gebruikt i oude lunchbox Stap 1: bedrading Ik bedraad het als het op Github getoond, en upload GBRL 8.0 met x loader

 • Hoe maak je een mini-frezen machine- handmatige of CNC!
  Hoe maak je een mini-frezen machine- handmatige of CNC!

  Ik denk dat een van de beste dingen over hulpprogramma's is dat ze kunnen worden gebruikt om meer hulpmiddelen te maken! Ik besloot om een ​​miniatuur freesmachine te bouwen voor het bewerken van kunststof onderdelen, het creëren van wax patronen en

 • Makkelijk te bouwen Stepper Controller van gerecycled materiaal
  Makkelijk te bouwen Stepper Controller van gerecycled materiaal

  ***** U kunt meer van mijn projecten en updates te zien aan mijn lopende projecten op mijn website: Colvins.ca ***** *** Voor ondersteuning op dit project kunt u gebruik maken van het forum op mijn website. Ga naar http://colvins.ca en klik op de lin

 • CNC Driver Board (Multi-as)
  CNC Driver Board (Multi-as)

  Dit is een instructable aan iedereen die het maken van de CNC-driver board door Tom McWire helpen. Original Instructable Voorgestelde ontwerp van Howim Ik zou ook graag willen thankwoodspinner voor het beantwoorden van al mijn vragen. Bij het maken v

 • Hoe te CNC: In drie stappen!
  Hoe te CNC: In drie stappen!

  Aan de slag met CNC kan lastig zijn, het is een krachtige methode om bijna alles te snijden, maar weten waar te beginnen en het begrijpen van de fundamenten kan worden overweldigend. Ik breek elke stap naar beneden en laten zien hoe je een simpel pro

 • Aluminium cnc router
  Aluminium cnc router

  Dit Instructable is niet van plan om een ​​stap voor stap bouwen log van mijn machine, maar een overzicht van mijn ontwerp en wat ik geleerd heb in de loop van deze build zijn. Hopelijk kan ik een paar dingen om te helpen met uw CNC build delen. Mijn

 • Raspberry Pi Controlled Aquaponics
  Raspberry Pi Controlled Aquaponics

  Aquaponics / ækwəpɒnɨks /, is een productie van levensmiddelen systeem dat conventionele aquacultuur combineert (het verhogen van waterdieren zoals slakken, vissen, kreeften of garnalen in tanks) met hydrocultuur (kweken van planten in water) in een

 • Eenvoudige Stepper Motor Driver voor Arduino CNC Projects
  Eenvoudige Stepper Motor Driver voor Arduino CNC Projects

  Dit is een eenvoudige dual H-Bridge schijf die ik enige tijd geleden gemaakt met behulp van enkele chips ik uit eBay. Het maakt gebruik van een PIC micro-controller om de stap richting ingangen spoelaandrijvings- logica hanteren. Ik gebruikte de goed

 • TheMaker2 Homemade CNC
  TheMaker2 Homemade CNC

  Hoi! In dit instructable ga ik je laten zien mijn tweede zelfgemaakte CNC: TheMaker2 . Om een ​​robuustere structuur bouwen besloot ik niet te bouwen met een bewegende gantry, maar met een bewegende tafel op x-as en een vaste structuur voor y-as, waa

 • Android CNC-besturing met GRBL
  Android CNC-besturing met GRBL

  Project voor make Android cnc controller met GRBL (0,9) CNC Controller Via Bluetooth BAUDRATE 9600 BPS Android CNC Controller Met GRBL hoeft geen PC Computer .. Voor meer GRBL Controller informatie kunt u terecht http://github.com/grbl/grbl GRBL Cont

 • CNC Laser voor afdrukken Beelden en Graveren - Shapeoko 2 op basis
  CNC Laser voor afdrukken Beelden en Graveren - Shapeoko 2 op basis

  Als u eigenaar of van plan bent om een ​​Shapeoko 2 CNC-freesmachine te bouwen, zal dit Instructable u door de stappen die nodig zijn om te kunnen een 2 watt laser kan afdrukken grijswaarden foto's op een groot aantal vlakken toe te voegen. U vindt e

 • goedkoop, mooi en rare A4 grafiek plotter ($ 25 + een aantal schroot)
  goedkoop, mooi en rare A4 grafiek plotter ($ 25 + een aantal schroot)

  Bijgewerkt op 2 juni 2014 Mijn wedstrijdingang werd aanvaard - nu kunt u stemmen voor dit project als je het leuk vindt! Bedankt! -------------------------------------------------- -------------------------------------------- Hallo daar! Aan het begi

 • REAL TIME WATERKWALITEIT TOEZICHT EN AANBOD SYSTEEM IN ivd MILIEU
  REAL TIME WATERKWALITEIT TOEZICHT EN AANBOD SYSTEEM IN ivd MILIEU

  Abstract-- In stedelijke gebieden de watertoevoer naar het verblijf en commerciële instellingen worden geleverd op een vaste stroomsnelheid. Er zijn incidenten van overtollig water tekening door bepaalde klanten / gebruikers door het aansluiten van d