Home > Ramp paraatheid (Water Procurement / zuivering)

Ramp paraatheid (Water Procurement / zuivering)

Tags:overleving
Advertisement

Ramp paraatheid (Water Procurement / zuivering)

Water .... Als u in het concept dat we allemaal ontstaan ​​uit de oersoep van enkele prehistorische aarde geloven dan is het waarschijnlijk niet een stuk voor te stellen ons lichaam bestaan ​​voornamelijk uit water. Water is niet alleen noodzakelijk als het gaat om je fluit bevochtigen. Het is ook een vereiste voor fundamentele metabole processen zoals de spijsvertering en de regulatie van de lichaamstemperatuur door transpiratie / verdampingskoeling.

Mensen kunnen weken overleven zonder voedsel, maar zonder water of een schijn daarvan uw dagen zijn geteld, letterlijk.

De items in de volgende instructable zijn wat ik heb ervoor gekozen om gebruik te verzamelen, transport en zuiveren de natte spullen. Deze opzet werkt voor mij (en mijn nieuwe vrouw!). Hopelijk kunt u uit te nemen een idee of drie om ofwel samen te stellen of te vergroten wat je hebt gekozen om te dragen. Neem wat je nodig hebt, sloot de rest.

Stap 1: Bevochtiging Uw Fluitje.

Ramp paraatheid (Water Procurement / zuivering)

FEMA suggereert dat je op zijn minst een een liter per persoon per dag voorraad van water te houden in uw huis te allen tijde. Uitgesplitst naar de de oz. dat 384oz zou zijn voor één persoon voor 72 uur ...

Een van de leidende beginselen van het assembleren van elk type ramp kit, Go tas, wat je hebt, moet zijn; "Ons gelijke pond en pond gelijke pijn."

Dat 384oz verdubbeld voor twee en omgezet in pijn komt neer op ongeveer 50 pond van pure onvervalste zuigen!

Het menselijk lichaam heeft eigenlijk ca. 2 liter of een halve liter water per dag te leven. Dus waar komt de andere helft gallon komen?

Hygiëne; je handen wassen, tanden poetsen, baden, irrigatie wonden, het wassen van uw kleding, uw gerechten ... Als Amerikanen gebruiken we "vers" water voor zowat alles. In feite schat de USGS (United States Geological Survey) dat de gemiddelde Amerikanen gebruik maken van 80-100 liter water per dag! Maakt je een beetje ziek het niet?

Er zijn veel verschillende soorten of categorieën van water, variërend de openingszet van de duidelijkheid en de levensvatbaarheid voor menselijke consumptie. De volgende versnelling betrekking tot drinkbaar water op een andere manier kennen als drinkwater; vinden, waardoor het en drinken. Laten we graven in.

Stap 2: Kies je wapen.

Ramp paraatheid (Water Procurement / zuivering)

Containers zijn een must als het gaat om de montage van elk type ramp paraatheid kit. Er zijn overvloed aan opties beschikbaar zijn voor de moderne consument als het gaat om water vervoerders en geen einde van de discussie over waar u moet uitvoeren. Welke optie je kiest zal uiteindelijk neer op de begroting en wat je wilt dat het is voor u, naast dat wat het al is. Laat het me uitleggen...

Water blazen: Water blazen zijn groot in dat, wanneer leeg, ze nemen weinig ruimte in beslag. Veel van de moderne militaire of kamp packs hebben een plek voor hen om te worden daarin wat betekent dat ze niet bungelend aan de buitenkant van je rugzak, het gooien van je saldo. Meestal zijn deze soorten water vervoerders rietjes of flexibele slang die kan u toestaan ​​om direct te drinken uit de verpakking zonder een beat te missen. Ze hebben ook een grotere capaciteit dan heb je waarschijnlijk te vinden in elk type van geribbelde formaat betekent dat u in staat om meer water te dragen bent. Meer water, meer beter.

Mijn moeite met stellingen soorten set-up zijn voornamelijk logistieke. Als je in het veld en de noodzaak om een ​​chemische bevooroordeeld zuiveringsmethode je hebt om de blaas te vullen met gebruik van "vuile water", guesstimate het volume, voeg de chemicaliën en dan proberen "threading 'de blaas om ervoor te zorgen dat er geen kruisbesmetting na het zuiveringsproces. als alles is gezegd en gedaan moet je in staat zijn om schoon uit de blaas voor langdurige opslag ... Ten slotte als het wordt verbroken in een mate die niet eens duct tape zal oplossen je bent vrij goed vastgeschroefd. Dat gezegd zijnde ik heb een 5QT Amerikaanse militaire waterzak / oprichtingsapparaat gekozen als mijn basiskamp water opslagoplossing

Nalgene flessen; Ten eerste wil ik zeggen dat typisch ik haat het gebruik van merknamen in berichten. Het concept van de reclame voor een bedrijf door middel van "mond tot mond" echt Foppe me af. De waarheid van de zaak is echter dat Nalgene flessen zijn de shiznit! Ik heb de Nalgene gekozen om een ​​paar redenen.

Eén: Ze zijn vervaardigd in de good ol 'US of A.
Twee: Ze zijn praktisch bom bewijs
Drie: Ze hebben ongeveer fl oz gradaties langs de zijkanten waardoor ze nuttig zijn als een maatbeker
Vier: Ze doorschijnend waardoor ze ideaal zijn voor het beoordelen van de troebelheid van het water bron
Vijf: Ze wijdmonds waardoor ze hella gemakkelijk schoon te maken
Zes: Ze zijn alomtegenwoordig. Je kunt ze altijd en overal te vinden en een groot aantal waterzuivering systemen zijn opgezet om direct aan te sluiten, awesome!

Het nadeel? Tenzij je de RVS-versie kun je niet echt het water in hen en die handige kleine gradaties aan de kant te koken krijg, goed, ze zijn nors niet van plan om eeuwig duren en dan gaat er uw maatbeker. Buiten dat de profs uit het gewicht van de nadelen, althans voor mij ze doen, dus het is opgenomen in de kit.

Roestvrij staal / aluminium waterflessen: Metal biedt veel voordelen met zeer weinig nadeel. Zowel roestvrij staal en aluminium flessen zijn duurzaam en naar alle waarschijnlijkheid zal eeuwig duren. Met metalen flessen u krijgen ook de mogelijkheid om ze te gebruiken als een schip waarmee om water te koken mocht het nodig blijken, hetzij om te koken of te zuiveren water. Dit alles leidt mij in eerste instantie met één als onderdeel van mijn kit.

Dus waarom zou ik overstappen? (Ik had aanvankelijk zijn met behulp van een 40oz Klean Kanteen) Nou, het water filter kies ik voor deze kit had een directe verbinding te maken met de Nalgene soort fles en ik vond de doorschijnendheid van de plastic fles. Het verdubbeling als een maatbeker deden pijn doen niet. Toegegeven Ik heb nu verloren een schip in staat is kokend water, maar met de 1L fles kan ik nu meer vertrouwen gebruik van chemische behandelingsmethoden zoals de meeste zijn geformuleerd voor een liter. Ik was ook in staat om een ​​andere Sierra kop stapelen op de top van de fles een verdubbeling van mijn eten / drinken schepen.

Andere: Er zijn letterlijk tientallen manieren om water en tenzij je wilt uitvoeren vast te zitten in stap 2 de hele nacht Ik stel voor dat we verder gaan, zou je niet eens? Ik dacht te gaan over de meest voorkomende en gemakkelijk beschikbaar water dragers. Als er iets is wat je denkt dat ik kon niet zonder laat het me weten te leven. Vervolgens komen de volgende

Stap 3: "Water, overal water, maar geen druppel te drinken"

Ramp paraatheid (Water Procurement / zuivering)

Hoewel het bovenstaande fragment (een citaat uit het rijm van de oude zeeman) houdt zich bezig met het zoutgehalte van het zeewater. Hetzelfde kan worden gezegd na een orkaan, tsunami of een wandeling door de straten na een natte t-shirt contest in San Juan. Gewoon omdat het water kan direct beschikbaar maakt het niet veilig om te drinken te maken. Er zijn chemische stoffen, ziekteverwekkers, bacterie, micro-organismen, noem maar op! Heck, de meeste leidingwater is waarschijnlijk in de staat Californië bekend om kanker te veroorzaken!

* Gewoon oproerige, leidingwater is waarschijnlijk prima. *

Wat ik echt naar toe is dat u een aantal wijze waarop moet ervoor zorgen dat het water je drinkt is geen smaad om ertoe leiden dat u meer verliest dan neem je bent en daartoe je iets nodig hebt ...

De meest fundamentele beproefde methode van de waterzuivering; koken. Als het mogelijk is mijn eerste zuiveringsmethode zou koken. Hiervoor heb ik twee Sierra kopjes (met uitzondering van de 5 kop pot uit mijn koken kit, instructable te komen, stay tuned) Ik stel met beide cups te gaan zou ik in staat zijn om voldoende hoeveelheden kook water om me te houden en de mist opgenomen gaan in noodgevallen. Ik hou van de Sierra cups voor het koken omdat ze zo dunwandige dat ze koken razendsnel. Natuurlijk, als je probeert om daadwerkelijk te koken met hen die hetzelfde kenmerk verschillen zou kunnen blijken om de vloek van je bestaan ​​zijn ... Moet ik hebben het juiste gereedschap voor de job.

Ook hoewel ik weet niet of dit zou werken Ik ben er vrij zeker dat ik kon rig de twee Sierra kopjes op een top van de andere iets scheef aan een make-shift maken nog steeds om ofwel destilleren potentieel chemisch vervuild water of ontzilt zeewater . Het lijkt erop dat ik heb wat experimenteren om te doen!

Mijn tweede waterfiltratie / zuiveringsmethode is de eerste behoefte waterfilter deluxe. Is het het beste filter? Waarschijnlijk niet, maar het was binnen mijn prijsklasse (gekocht tweede hand) en wanneer het wordt getest, doet het werk 100%. Ik vind het leuk om de handpomp vanwege het gemak en de doelmatigheid van het water verzamelen bij gebruik van een pomp op basis zuiveringssysteem. Dit toestel is geschikt voor ongeveer 150-180 liter en wat ik vooral leuk is dat zodra bracht de filter niet meer werkt. Ja, er zijn nieuwere filters die kunnen worden gewassen, maar wie zegt dat het filter niet beschadigd in het onderhoud. Plus er waren tal van positieve recensies op REI en Amazon. Kan niet met dat debatteren.

Odds & Ends: Bij wijze of pre-filters Ik heb een klein beetje van koffiefilters nestelen in de sierra kop op de grond van mijn Nalgene kreeg. Ze zijn precies de juiste grootte om de monding van de Nalgene te dekken en te helpen houden alles mooi en knus bij genest. Afronding van de willekeurige heb ik een aantal flexibele hittebestendige slangen die gebruikt kan worden als een rietje inbegrepen. een adapter voor mijn waterfilter, turniquit ... gebruik je fantasie ...

Stap 4: Leer uw grenzen ...

Ramp paraatheid (Water Procurement / zuivering)

De hiervoor genoemde versnelling is mijn belangrijkste middel van water inkoop en zuivering. Zijn er anderen. Heck ja, ton! Maar je moet je grenzen kennen. Als je al hebt het vermogen tot zes liter water vervoeren. Waarom zeven? Je moet ergens een grens trekken. Ik heb gekeken dan kits waar er drie kantines, een waterzak een inklapbare vijf liter kruik, alles behalve het aanrecht en voldoende chemische behandeling opties om een ​​gekke wetenschapper groen van jaloezie te maken.

Water is belangrijk, maar net als de Boeddha predikt; "Volg de middenweg." Je moet de lijn tussen de uitersten van wat is en wat zou kunnen trekken. Carry genoeg dat je hebt je bases gedekt. . Maar niet zo veel dat in toting rond al je spullen je zweten meer dan uw putting in het behoud van transpiratie is het behoud van de vermeerdering en daartoe;

Voorkomende symptomen van uitdroging;

Lethargie (Extreme vermoeidheid of slaperigheid)
Extreme dorst (nou ja, duh!)
Verminderde frequentie met betrekking tot urineren.
Verkleuring van urine * steeds meer in de kleuren van de duisternis.
Verminderde elasticiteit van de huid.
Hoofdpijn.
Verwarring / duizeligheid

Ken de borden een act op het om u te helpen houden op het houden van op. Cheers!

Bekijk mijn volledige kit hier:

http: //www.instructables.com/id/Desaster-Preparedn ...

Advertisement

Related Articles

 • Ramp paraatheid (Ration Pack)
  Ramp paraatheid (Ration Pack)

  Eten, het is wat voor diner is! Ontbijt en lunch als goed, maar je begrijpt wat ik bedoel te vangen. In een echte "overleven" de situatie van de experts het erover eens dat in de meeste gevallen voedsel moet worden beschouwd als een non-issue. H

 • Ramp paraatheid: Communications bundel
  Ramp paraatheid: Communications bundel

  Zelfvoorziening is allemaal goed en wel, maar als je wilt om te leven met enige schijn van normaliteit in de nasleep van een onvoorziene ramp; communicatie, is de sleutel. Tyler Durden willen doen geloven: "Soap: het is de maatstaf van de beschaving,

 • Ramp paraatheid Kit!
  Ramp paraatheid Kit!

  Eerst en vooral, je hebt net klaar met de eerste stap! Kun je het geloven? Gefeliciteerd! Hoewel het klinkt misschien alsof ik dat facetious, op zoek naar informatie die u niet hebt of meningen die verschillen van uw eigen is een geweldige eerste sta

 • Ramp paraatheid; Medische kit * Foto's bijgewerkt 9/5/15
  Ramp paraatheid; Medische kit * Foto's bijgewerkt 9/5/15

  Disclaimer: Ik ben geen dokter een EMT noch een first responder. Ik ben gewoon een man die geeft om zijn welzijn en het welzijn van zijn familie genoeg tijd om het bot op de basis te hebben genomen en samen kit genoeg om de meeste van de minderjarige

 • Ramp paraatheid (Gear Repair Kit)
  Ramp paraatheid (Gear Repair Kit)

  Murphy's wet stelt; "Alles wat fout kan gaan, zal fout gaan." Er is een ontmoedigend kern van waarheid in. Gezien genoeg tijd een stuk van het vistuig je hebt (met inbegrip van u) zal stoppen met werken zoals het vroeger was, en dat is te verwac

 • Ramp paraatheid (Fire Kit)
  Ramp paraatheid (Fire Kit)

  Er is niets zo kick die je krijgt als het afvuren van de grill Memorial Day weekend, het opstarten van de ol 'open haard op een koude winters' s nachts of het vinden van een wedstrijd om de lucht van die god vreselijke stank van de laatste nachten ch

 • Ramp pakket: Urban editie, 50 tinten grijs ...
  Ramp pakket: Urban editie, 50 tinten grijs ...

  Deze kit draait om de "grijze man 'concept (Sorry geen NC-17 inhoud hier) en werd gedeeltelijk beïnvloed door deze baar hier: http://www.instructables.com/id/My-Bug-Out-Bag-Gra. .. Voor degenen onder u niet vertrouwd met het concept, de "grijze

 • hoe koel rollerblades en een zieke mini Woodward ramp te maken
  hoe koel rollerblades en een zieke mini Woodward ramp te maken

  hoe je een zoete mini-ramp en wat zoete rollerblades maken Stap 1: De dingen die je nodig hebt u een printer, harde bouw papier, basic internetaansluiting, schaar, en (aanbevolen) sneldrogende lijm nodig Stap 2: ga naar deze plaats om de afdrukken te

 • Een Survival Water Filter
  Een Survival Water Filter

  In de wereld waarin we leven, je weet nooit wat er komt. Branden, orkanen en andere natuurrampen kunnen leiden tot een apocalyps-achtige situaties. Dat is de reden waarom je altijd moet bereid zijn om te kunnen overleven in vele voorwaarden. Een bela

 • Ramen FIFO organisator / dispenser
  Ramen FIFO organisator / dispenser

  Hallo. In dit instructable. Ik zal laten zien hoe je een organiserende dispenser voor ramen noodles te maken. Dit project kan helpen ruimte te besparen en maakt het FIFO-systeem makkelijk te volgen. FIFO, of First In, First Out is belangrijk in vele

 • Bug Out Bag Tool te overwegen
  Bug Out Bag Tool te overwegen

  De nederige handboor (met name het ei-beater type) is een veelzijdig instrument in een survival situatie te hebben. Het kan gebruikt worden voor veel van de fundamentele eisen te overleven waaronder de bouw van onderdak, vuur maken en de aanschaf van

 • Ever Ready Pack
  Ever Ready Pack

  Toen onze kinderen klein waren, we gingen nooit ergens zonder onze Ever Ready Pack, gevuld met alles van een noodsituatie deken en EHBO-kit, voor mueslirepen, duct tape en klein handgereedschap. Tegen de tijd dat de kinderen raken hun late tienerjare

 • Bike Survival Armband
  Bike Survival Armband

  In deze tutorial Ik wou laten zien hoe je een "Fiets Survival Armband" maken Makkelijk te maken, ziet er goed uit en kan zelfs helpen in het geval van een survival situatie. Ik weet niet draag mijn smart phone wanneer ik mijn fiets (zelfs als ik

 • How To Make Potjiekos
  How To Make Potjiekos

  Achtergrond: "Potjiekos" is een traditionele Afrikaner gerecht afkomstig uit Zuid-Afrika. Het is ontstaan ​​met de Voortrekkers in de jaren 1800 en is nog steeds op grote schaal bereid en genoten in Zuid-Afrika vandaag. Het is een eenvoudige sch

 • provisiekast
  provisiekast

  Draai een ongebruikte jas kast in een bijkeuken, en op te slaan 5 jaar van ingeblikte goederen voor maximale ramp paraatheid! Stap 1: Zoek een waarschijnlijke kandidaat Identificeer een onderbenut kast in de buurt van uw keuken. We niet echt dragen j

 • Hoofd raad met de auto oprit
  Hoofd raad met de auto oprit

  Kleine jongens dromen. Hoofdeinde voor speelgoed en auto's met een ingebouwde draaibare ramp Stap 1: Stap 1 - Planning Dit Head board was gepland, zodat de oprit en aan de zijkant plank kan worden losgeschroefd en verplaatst naar de andere kant, afha

 • Duckling Ramp - Wat te doen als een eend woestijnen een nest op het punt van uitkomen
  Duckling Ramp - Wat te doen als een eend woestijnen een nest op het punt van uitkomen

  Een van de ongeschreven regels van de wederzijdse homesteading of smallholding is dat dieren en vogels altijd kiezen voor de tijd dat je weg bent om een ​​crisis te hebben! Onze buurman heeft ons verzekerd dat, alvorens weg op zijn vakantie, dat zijn

 • Water Zuivering
  Water Zuivering

  Stel je voor je gestrand op een eiland in het midden van de oceaan en je schoon drinkwater nodig hebben .... nou heb ik heb iets voor je eigenlijk zelfs als je niet gestrand op een onbewoond eiland moet je waarschijnlijk genieten van deze. Dus alleen

 • Fles snijden: wat gedachten
  Fles snijden: wat gedachten

  Ik heb onlangs het doen van veel fles snijden. Mijn laatste Instructable, Snapple, Staal en Green Fire, had een kort gedeelte op de fles snijden. Sindsdien, echter, ik heb me af wat ik kan doen om mijn tarief succes met het snijden van flessen te ver