Home > Portable Solar Generator op een fietskar voor Burning Man

Portable Solar Generator op een fietskar voor Burning Man

Tags:zonne-
Advertisement

Portable Solar Generator op een fietskar voor Burning Man

AKA Zonnepaneel On Wheels, aka post apocalyptische Power Wagon, aka Bike Dance Party USA, aka moet ik aansluiten van een elektrische motor om deze fiets cuz de trailer is zo verdomd zwaar uit de accu ...

Allereerst wil ik beginnen met te zeggen dit is niet een plan over hoe om precies te bouwen aan een Off Grid zonnestelsel. Afhankelijk van welk type van zonne-module of modules die u gebruikt of welk type van lading controller en de batterij die u gebruikt. Het plan kan komen heel anders.
Dit is meer een overzicht van een eenvoudig systeem bouwde ik met wat ik had beschikbaar. Maar .. Het doet staan ​​als een zeer goed model voor een eenvoudige Off Grid systeem dat heeft een beetje van umph erachter.
Ik heb zulke dingen ervandoor ging de trailer als een kleine koelkast, een vaardigheid zag, diverse druppel lichten, een Sawzall met een daling van licht, ghetto blaster en 3 strings van xmas lichten de hele nacht, elektrische theepot, en de lijst gaat maar door.
Dus het verhaal gaat ongeveer als volgt. Ik was van plan om Burning Man met mijn werk http://www.eesolar.com/ tot 9 zonnepanelen te bouwen. Eerst een 14k array voor ons kamp om te dienen als een openbaar oplaadstation voor elektrische auto's kunst, kamp batterijen en, iets anders onder de zon (laptops, ipods, flitslichten, vibrators, wat ooit). Daarna bouwden we arrays aan de macht 3 kampen en uiteindelijk voorzien we 5 grote kunstinstallaties met kleinere zonnepanelen (1-2 k).
Ik moest een manier vinden om elektrisch gereedschap rennen naar de andere arrays te bouwen, dus ik kwam met het idee om dit cheapy kind fietskar die ik kreeg bij een tweedehands winkel voor 8 dollar met een 80 watt zonnepaneel retrofit, 150 ampère uur batterij, opladen controller en 400 watt omvormer.
Het idee is dat ik mijn trailer kan hechten aan mijn fiets met de zonne-junk en rijden naar andere kampen die geen macht hebben en werken op materiaal. Nu dat ik thuis ben kan ik mijn fiets om overal is er een feest happen'n en maak de scène.

Stap 1: Stuff je nodig hebt

Portable Solar Generator op een fietskar voor Burning Man

Ten eerste laat me zeggen dat dit niet echt over hoe een zonne fietskar te bouwen. Dat is de reden waarom ik ben niet het krijgen in elk klein gaatje te boren en schroeven te worden geschroefd. Het meer een illustratie over hoe het opzetten van een zeer eenvoudige Off Grid zonnestelsel en de componenten die nodig zijn. Je moet in staat zijn om dit eenvoudig plan te nemen en op te bouwen het in bijna alles (caravan, camper, appartement balkon, kleine hut in het bos, ect.).
Mijn doel was om niets nieuws voor dit project te kopen. Ik vond het allemaal overgebleven in mijn garage van andere projecten of op mijn werk in het magazijn in een aantal dozen met oude onderdelen. Ik weet dat de meeste mensen niet zonnepanelen en en laadregelaars leggen rond te hebben .. maar ik zal proberen en geven u een idee over hoe je zo weinig $$ doorbrengen mogelijk. Ik denk als je kocht dit allemaal nieuw zou kunnen kosten van $ 350 tot $ 600.

TRAILER Build één !!! (Zoek "fietskar" op deze domme plaatse), garage sales, Craigs List, spaarzaamheid winkels, ect .. degene die ik gebruikte is een goedkope. Ik trok het plastic lichaam en snijd het in tweeën. Dan vastgeschroefd ik het terug op het frame en grendelde schroot multiplex over de wielen om te dienen als een sterk platform.

SOLAR MODULE (aka zonnepaneel) Deze is een 17 volt 80 watt. Ik geschrapt uit een neergehaalde snelweg teken dat zonne-verlichting had. We gaan worden met behulp van een module rond 17v omdat we het runnen van een 12V accu. U kunt kijken voor ze gebruikt op Ebay of jacht naar een nieuwe online. Ik heb zocht en vond nieuwe degenen van $ 156 tot $ 250 (google "zonnepaneel 80 watt")

INVERTER Dit is een gewone auto omvormer die je zou kunnen aansluiten op je sigaret. aansteker stopcontact. Het verandert de 12 volt DC (zoals een accu van de auto) in 120 volt AC (zoals uw huis) Deze kwam uit Thuis Chepot en heeft een vermogen van 400 watt, dat is genoeg voor een systeem van deze omvang.

LAADREGELAAR Nu is dit een blik wormen. De regelaar beschermt de batterij tijdens het opladen. Het houdt de juiste hoeveelheid sap komen en soms zelfs uit te gaan. Degene die ik ben met behulp van een Trace C40 (lees hier voor meer informatie over deze CC) is het totaal meer dan kill voor dit project. Trace maakt ook een echt goede kleinere die prima zou zijn geweest van de C12 (meer over de C12) De C40 kost ongeveer $ 150 nieuwe en de C12 ongeveer de helft. Ze zijn van hoge kwaliteit stukken van elektrische apparatuur en zal jaren duren. U kunt een eenvoudige 12volt laadregelaar online kopen voor $ 20 tot $ 30 die zal werken.

ACCU U vindt er een 12 volt deep cycle accu moet ook een marine accu noemen. In theorie kun je gebruik maken van een 24 volt batterij, maar je zou een 24v omvormer en module nodig. Of twee 6 volt ..of .. of .. Ik geef je de klas besparen op batterijen .. dat is wat het interweb voor is. Ik gebruik een verzegelde gel soort batterij voor UPS-systemen is het 150 amp uur (die vrij groot 80 ish lbs.) Ik krijg ze vrij van een buddy die UPS-systemen bouwt elke keer in een tijdje .. dat is waarom ik dit met behulp van accu. Hij is te koop in de buurt van $ 350. Ik kon een lichtere accu, zoals Li-Ion te gebruiken en het zou slechts 30 pond weegt, maar het zou $ 2000 kosten.

MONTAGE HARDWARE De hardware die ik gebruikte was overgebleven van residentiële zonne-installaties. Het is licht van gewicht en zeer sterk. U kunt een stukje staal stut, u beugels, moeren, bouten, en fender ringen te gebruiken.

WIRE Ik gebruikte overgebleven schrammen van multi-streng 10ga draad

Stap 2: De trailer

Portable Solar Generator op een fietskar voor Burning Man

Zoals ik al eerder zei elke trailer zal doen, maar zorg ervoor dat de sterke. Ik grendelde de multiplex op goede door het boren van gaten in het stalen frame. Daarna heb ik een aantal oude boekenplank beugels aan de verticale triplex maximaal. Dat is waar ik ga naar de elektrische componenten te monteren. De zonne-module is gemonteerd met echt mooie zonne-industrie specifieke delen van ProSolar maar je kunt dingen gebruiken in uw garage of ijzerhandel. Ik deed een snel zoeken en vond een aantal willekeurige PDF met foto's van stalen veerpoten en hardware zie hoofdstuk 15

De batterij wordt gehouden op met een oude nylon gesp. Ik denk dat een bungy koord zal doen.

Stap 3: Elecrtrical Componets en bedrading

Portable Solar Generator op een fietskar voor Burning Man

Ik heb een heel eenvoudig schakelschema om te laten zien hoe ik dit ding bedraad.

Stap 4: Goed zijn vrij veel gedaan ...

Portable Solar Generator op een fietskar voor Burning Man

Vergeet niet dat dit was meer een illustratie van hoe een eenvoudige off grid PV-systeem werkt ... niet zo veel van een hoe de darn ding te bouwen. Ik hoop dat dit heb je "wielen draaien"

Advertisement

Related Articles

 • Maak een fietskar voor minder dan $ 10!
  Maak een fietskar voor minder dan $ 10!

  Met behulp van een fiets is een geweldige manier om zip in de stad en boodschappen te doen, maar sommige banen zijn een beetje meer dan een fiets alleen aankan. Hoe zit het met karten rond kannen water of boodschappen? Hoe krijg je elektrisch gereeds

 • Portable Solar Generator
  Portable Solar Generator

  De foto hierboven is niet van mij! Dat gezegd zijnde, ik zal het maken van een reis naar het branden van de mens dit jaar, en ik had besloten om te komen met een aantal macht deze keer! Ik heb net bouwde een draagbare moeras koeler met mij op te neme

 • (9) Nieuwe update 8/20/15 veranderd in Emergency Portable Solar Power (zie stap 10)
  (9) Nieuwe update 8/20/15 veranderd in Emergency Portable Solar Power (zie stap 10)

  Ik verhuisde van Hawaï naar Idaho en dus nu kan ik ademen en verspreid een beetje. Dit is de nieuwe Portable System Ik heb on line. Ik niet langer aan de dingen die in deze i'ble Power, de Portable Power System is nu in staat om aanvullende bevoegdhe

 • Hoe maak je een fietskar te bouwen
  Hoe maak je een fietskar te bouwen

  In dit Instructable laat ik je zien hoe je een fietskar voor alles wat rond te bewegen op te bouwen. Ik gebruik de mijne voor het nemen van dingen aan mijn toewijzing. Ik heb ook een beugel om de trailer te hechten aan mijn elektrische fiets. Deze tr

 • Nieuw: Lovely Goedkope Genius Portable Solar Zwembad Heater 2.017 k Watt of 2017 Watt, Do It Yourself Verwarming Module (101 euro voor de 1,04 k Watt versie)
  Nieuw: Lovely Goedkope Genius Portable Solar Zwembad Heater 2.017 k Watt of 2017 Watt, Do It Yourself Verwarming Module (101 euro voor de 1,04 k Watt versie)

  Ubbink Solarmax 600: Zonnepaneel en de pomp - www.ubbinkgarden.com catalogus p 83. Pomp 610 l / h max, hoofd 1,7 m max. Zonnepaneel 10 Watt. 2 blauwe buizen 32 mm x 200 cm PVC 4 X elleboog wit 32 mm 87 ° 2 X gezamenlijke sleeve voor PVC pijp 32 mm, 2

 • De zonne-ontwerp t-plein en een methode voor het ontwerpen van reflectoren voor onbemande solar cooking
  De zonne-ontwerp t-plein en een methode voor het ontwerpen van reflectoren voor onbemande solar cooking

  De eerste foto toont het ontwerpproces en ik heb een pdf van die pic in de volgende stap. (Veel gemakkelijker om de details over de pdf te zien) Ontwerp een exotische reflector voor onbeheerde solar cooking. Uw ontwerp kan wereldwijd wennen. http://s

 • Een grote, luxe Stretch Tent voor Burning Man
  Een grote, luxe Stretch Tent voor Burning Man

  Voor Burning Man 2016, de luxe Vagrants bouwde een grote, gemeenschappelijke stretch tent die we hebben gebruikt voor chill outs hangen, het gooien van evenementen, en projecteren artwork. Stap 1: Design Het jaar, mijn brandende man kamp, ​​de luxueu

 • Maak een oliebad luchtfilter voor uw motor of generator van een kopje koffie kan.
  Maak een oliebad luchtfilter voor uw motor of generator van een kopje koffie kan.

  Ik heb altijd graag het uiterlijk van een uitgeklede, barebones motorfiets, maar ik heb nooit dol op 'pod' stijl luchtfilters geweest. Toen ik mijn fiets gewijzigd, de grote luchtfilter doos was de eerste om te gaan. Running alles wat lucht zuigt in

 • 30W Portable Solar Power Generator
  30W Portable Solar Power Generator

  Emergency reddingswerkers van International Rescue Group vroeg de Alte Store naar een manier om hun telefoons en tablets te laden terwijl het helpen van de orkaan overlevenden in Haïti. We bouwden ze een paar van draagbare zonne-energie systemen die

 • Multi-Function Survival Solar Gadget op een begroting
  Multi-Function Survival Solar Gadget op een begroting

  Sinds ik mijn laatste instructable gepubliceerd, was ik verbaasd over het gebrek aan populariteit. Ik realiseerde me dat ik nodig had om na te denken over een nieuw ding als ik wil een kans om de Survival Contest te winnen. Ik kwam met dit. Het idee

 • Portable Solar Oven The Office Worker's
  Portable Solar Oven The Office Worker's

  In overeenstemming met de grote traditie van het creëren van manieren om mijn lunch te warmen aan het werk met direct beschikbaar kantoorbenodigdheden, presenteer ik voor je recensie, lieve lezer The Office Worker's Portable Solar Oven. Stap 1: The S

 • DIY Portable Solar Cooker
  DIY Portable Solar Cooker

  Dit project zal een solar cooker dat kan worden dragen zelfs in de lunchbox te maken. Met deze post, kan het koken onder de zon gemakkelijk worden gedaan. Dit is handig bij het wandelen en kamperen. Stap 1: Mrepare materialen * Donkere fles * Glas-sn

 • Solar generator - noodstroomvoorziening - draagbare kamp macht
  Solar generator - noodstroomvoorziening - draagbare kamp macht

  Hallo allemaal -Hier van een andere één van mijn projecten: DIY - Solar generator - noodstroomvoorziening - draagbare kamp macht Dit is een zonnestelsel dat ik bouwde een paar jaar geleden. Ik heb net een belangrijke upgrade op het systeem met nieuwe

 • Portable Solar Powered luchtfilter
  Portable Solar Powered luchtfilter

  Het doel van deze Instructable is een op zonne-energie luchtfilter te creëren. Aangezien Ik gebruik een Voltaïsche System 6 Watt Solar Lader Kit , de inrichting is zeer draagbaar en kan ook worden gebruikt om simpelweg verhogen luchtstroom, bijvoorbe

 • Solar Cooking Met Een Karton Oven 1.0!
  Solar Cooking Met Een Karton Oven 1.0!

  Dit instructable zal hopelijk dienen als een inleiding tot solar cooking. Er zijn talrijke verwijzingen naar zonne ovens op het internet, en de Instructables website. Ik kreeg onlangs verslaafd aan het en voelde anderen zouden ook als blootgesteld vi

 • DIY Portable Solar Powerbank (w / 110V stopcontacten & USB-poorten)
  DIY Portable Solar Powerbank (w / 110V stopcontacten & USB-poorten)

  Deze week hebben we bouwen SlimPanel, een intelligente alles-in-één oplossing voor draagbare de productie van zonne-energie. SlimPanel heeft alle benodigde componenten in een draagbare 1 inch behuizing. Eigenlijk is het een enorm, maar draagbare powe

 • De morse code generator door een PS \ 2-toetsenbord
  De morse code generator door een PS \ 2-toetsenbord

  Dag Allemaal! Vandaag Ik probeer om u mijn laatste project uit te leggen: "De morse code generator door een PS \ 2-toetsenbord" Ik heb gebruik gemaakt van een PS / 2-toetsenbord voor het invoeren sturen naar mijn Arduino board en om te zetten in

 • Homemade Portable Power Bank back-up batterij voor mobiel

  Homemade Portable Power Bank back-up batterij voor Mobile met: Batterijhouders, 2 of 3 laptop-batterijen cellen 18650, MC34063 Hier voorgesteld is de eenvoudige schakeling van een boost (step-up) converter, die kan de uitgang van gestage 5VDC aanbod

 • Hack een Toaster voor reflow
  Hack een Toaster voor reflow

  Als ik meer serieus in mijn elektronica hobby, ik moet werken met meer SMD componenten. Sommige componentenpakketten zeer moeilijk of onmogelijk te solderen met een soldeerbout traditionele. Om dit probleem op te lossen, heb ik besloten om een ​​broo