Home > Opknoping Waffle Grid System

Opknoping Waffle Grid System

Tags:laser-cutt
Advertisement

Opknoping Waffle Grid System

Een belangrijk onderdeel van of Liminal massa project was het ontwerpen van een subsysteem voor de 3D structuur gedrukte hangen af ​​van. Deze structurele systeem bevat alle bevestigingspunten voor de andere componenten. Het is de basis voor de elektronica, verschaft de structuur van de gedrukte elementen, en hecht aan de opknoping apparaten van het gebouw.

Het systeem is gebouwd met behulp van waterjet cut aluminium plaat, aluminium buis, en de hoek tussen haakjes. Dit was onze eerste ervaring met het snijden van grote dunne plaat goederen met de OMAX dus er waren een paar trucjes we opgehaald langs de weg!

Stap 1: Ontwerp + een prototype van uw ophangsysteem

Opknoping Waffle Grid System

Materialen / Tools:

OMAX waterstraalsnijden
OMAX Layout / Make-software
3D-modelling software (Fusion, Inventor, Rhino / Grasshopper)
1/16 "aluminium 4x4 'sheet

Conceptueel ons systeem bestaat uit een set van ribben verbonden aan een gemalen ruggengraat waarop elektronica is gemonteerd. dat wervelkolom wordt dan bevestigd aan de structuur van het gebouw.

Ontwerp je wafel gridstructuur met behulp van een 3D-modelling software, zoals Fusion 360. We gebruikten een combinatie van Fusion360, Inventor en Rhino / GH aan verschillende onderdelen van het systeem te ontwerpen. We vonden dat het werken in STEP en heen en weer werkt goed.

De eerste stap was om een ​​detail voor het aansluiten van de spiraal leden aan elkaar te ontwerpen. Onze eerste pogingen gericht op het lassen omdat we de starre moment dat verbinding zou moeten rekken te weerstaan. Na een paar mislukte pogingen TIG-lassen op dunne aluminium we besloten om te gaan met een mechanisch bevestigingssysteem.

Met de precisie van de waterstraal konden we een permanint nok te ontwerpen. Een inkeping en vergrendelen pocket wordt gesneden in de diepere dwarselement. De bijpassende notch en nok wordt gesneden in de dunnere zijsteunen. De stukjes in elkaar passen met een strak genoeg tolerantie tot 90 graden hoeken te behouden.

Nadat de delen zitten een schroevendraaier wordt in de nok van de structuur permanent vergrendelen.

Stap 2: jet OMAX Water

Opknoping Waffle Grid System

Upload uw bestand in de OMAX-software en prep uw bed voor het snijden.

 • Laad je materiaal in het bed
 • Klem het naar beneden veilig. Ook, omdat gebruikt, zoals dunne aluminium, moesten we een aantal zwaardere gewichten te gebruiken om het materiaal van het hebben van te veel koppel en het breken van de waterstraal tip te houden. We bleven goed in de gaten op het pad en verplaatst het gewicht als we moesten. Dankzij de Pier 9 personeel te assisteren!
 • Nadat u de waterstraal tip hebben zich gericht op het materiaal, en gemeten om ervoor te zorgen dat u niet zult tegenkomen geen klemmen, is het tijd om te snijden!
 • Omdat onze tool paden werden gecompliceerd, hebben we een mix van verhoogde water en laag water snijden.

Met behulp van OMAX Layout, beginnen om uw kant op de waterstraal toolpath. Zorg ervoor dat u tabbladen toe te voegen aan uw onderdelen van het vallen in het bed van gebruikte granaat en vuil water te houden.

Zodra je stuk wordt gesneden, voorzichtig ontspanschakelaars en verwijder het vel van het bed. Neem de onderdelen aan de prep gebied.

=) Worden gestookt!

Stap 3: Tips voor het snijden van dunne aluminium op de Omax waterjet

Opknoping Waffle Grid System

Begin snijden met het water naar beneden, zal dit ervoor zorgen dat u kunt zien of uw onderdelen zijn flipping up.

Als u over de plaat te verplaatsen volgen de toolpath nauw, gebruik maken van de grote zwarte plastic gewichten ingedrukt te houden deel van de plaat die zou willen flippy krijgen.

Terwijl we dit het snijden was het een dans met de Omax, was het snijden langzaam genoeg dat we in staat waren om de gewichten te plaatsen dan verplaats ze als Jet dichterbij kwam. Dit is een geen risico gratis en vereist een vrij goed idee van hoe de jet beweegt en waar het heen gaat naast.

In het algemeen waren we voortdurend stuitert heen en weer van de bedieningsconsole, om de arm pauzeknop, om het gewicht te verplaatsen.

Ook als gereedschap pathing rekening houden met de kant en floppiness van de stukken nadat ze zijn gesneden. Omdat we een grote vlakke plaat van meestal gesneden stukken had het was zeer moeilijk te verwijderen. Het toevoegen van opluchting snijdt in de toolpath zou een goed idee zijn.

Stap 4: Clean and Prep de Parts

Opknoping Waffle Grid System

Zodra u het stuk van de waterstraal is het tijd om de onderdelen uit de restjes te verwijderen. Gebruik je handen of een tang om de tabbladen uit te buigen en laat de gesneden onderdelen. Dit duurt enige oefening om goed te krijgen, vooral omdat het werd opgericht helemaal terug bij toolpathing!

Niet te veel over het krijgen van de stukken uit netjes voor nu zorgen, wij zorgen voor de tabbladen te nemen later maar zorg ervoor dat niet buigen of vervormen de stukken.

Nadat de stukken zijn uit de plaat, kunt u gaan na de resterende tabblad noppen met een tang. De aluminium moet scheren van recht aan de voet van het tabblad het verlaten van een zuivere snede.

Als er een vlak gebied gebruik maken van een metalen schuurmachine om de tabs rechts af zip.

Stap 5: Boor en tik op de Main Spine

Opknoping Waffle Grid System

Nu de ribben zijn klaar om te gaan is het tijd om de wervelkolom prep.

De ribben zijn verbonden met de rug van een reeks tapgaten. Mark van de afstanden van gat naar gat met een sharpie en snelheid-plein. U kon een Bridgeport gebruiken absoluut nauwkeurige informatie over deze gaten te zijn, maar er is geen noodzaak, dus ik gebruikten gewoon de boor pers en vice met parallellen. De gaten zijn gewoon aan te boren zolang ze gecentreerd zijn ze werken.

Boor de gaten een voor een, zorg ervoor dat de kolomboormachine is ingesteld op hoge snelheid voor aluminium. De muren op deze buis zijn dun dus geen noodzaak om peckdrill. Raadpleeg een Tik Boor grafiek om de juiste maat gat voor de kraan die u gebruikt te krijgen. Ik ben met behulp van M4 bouten dus mijn boor grootte # 30.

Coat het gat met tapvloeistof, is er een ander type voor aluminium en staal. Voor kleine kranen kun je een boormachine, voor een grotere kranen is het een goed idee om de hand kraan handvat gebruiken gebruiken.

Stap 6: Montage 1: Grid

Opknoping Waffle Grid System

materialen

 • Tang
 • metalen grinder
 • Bouten en schroeven
 • schroevedraaier
 • Punthaken
 • O-ringen

Nu is het tijd om het allemaal samen te stellen! Begin met het leggen van de stukken, we gegraveerd het aantal van elk stuk in de zijkant toen ze werden gesneden, zodat het gemakkelijker zou zijn om ze op orde te houden.

Eerste geassembleerd we de krimp verbindingen. De kleine ribben passen in het grotere ribben te maken van het net. Zodra we alle ribben gezeten gingen we terug door met een schroevendraaier en gekrompen sloot de rib nokken.

De 2 rastersecties overeenkomen langs de lange dunne ribben, deze moet worden opgesplitst in 2 delen te passen op de waterjet voorraad. Ze zijn verbonden door een stel klemplaten verbonden met doorgaande gaten met een starre verbinding. We gebruikten Nylock noten om ervoor te zorgen dat de schroeven vast blijven.

Stap 7: Assembly 2: Spine en laatste

Opknoping Waffle Grid System

Na de 2 rastersecties verbonden waren we verhuisd naar de wervelkolom. We hierbij de hoek beugels die de rug aan te sluiten op het net met behulp van rode Locktite. Dit vergrendelt de draden om ervoor te zorgen dat de ar niet gaat komen.

Nadat de hoek beugels zijn geïnstalleerd we de elektronica montageplaten toegevoegd. Een klein probleem met het ontwerp was dat we moesten de voedingen op de montageplaten installeren voordat de montage van de plaat aan de structuur. We gebruikten verzonken bouten aan de PSU's hechten vervolgens gekoppeld aan de vergadering aan de wervelkolom.

Zodra de wervelkolom voltooid we toegevoegd in de verbindende ribben met de ruggengraat verbinding beugels aan de ribben. Deze werden beveiligd met Nylock bevestigingsmiddelen.

Met dat de structuur is voltooid, tijd om verder te gaan naar de montage van de prints en het opzetten van de elektronica.

Check out de voltooide project hier.

Andere Instructables in de serie zijn hier.

Advertisement

Related Articles

 • Verstelbare Opknoping Garage Storage System
  Verstelbare Opknoping Garage Storage System

  Ik heb mijn hele leven in het zuidoosten van de VS, waar een garage niet wordt beschouwd als een noodzaak voor de meeste huizen. Dus zou ik nooit woonde in een huis met een garage tot mijn vrouw en ik kochten onze huidige woning in 2009. Nu, ik hou v

 • DIY Solar op-net en van GRID PROJECT
  DIY Solar op-net en van GRID PROJECT

  Hallo vrienden , Ik ben echt gevonden van zonne-energie en mijn droom is om mijn huis verbruik verschuiven volledig op hernieuwbare energie. Ik wil een systeem dat het rooster in de ochtend toevoerontwerp en beheert mijn lading consumptie direct uit

 • PixelBrite
  PixelBrite

  Ik oorspronkelijk begon dit project, want ik wilde om de scène opnieuw in de film de Close Encounters of the Third Kind waar de mensen zijn te communiceren met de Mothership via een enorme kleur orgel. Dus ik gelijmd verschillende stukjes software bi

 • MultiSlot Clipboard
  MultiSlot Clipboard

  De Visual Studio IDE is een van de meest geavanceerde ontwikkeling omgevingen die het mogelijk maken de ontwikkeling elke vorm van software. Maar zelfs deze complexe en multifunctionele instrumenten nog steeds een aantal verbeteringen ontvangen. Deze

 • Off-Grid Party Sound Systems
  Off-Grid Party Sound Systems

  Of het nu voor een mobiel fiets partij of een zonne-energie concert, een 12V of 24V geluidssysteem is de sleutel. Ik heb onlangs een aantal systemen gebouwd voor mobiele fiets partijen en dit artikel heeft een hoop details. U kunt ook mijn Easy Bike

 • Discretionaire Load Control op Off The Grid Power System met behulp van pfodApp
  Discretionaire Load Control op Off The Grid Power System met behulp van pfodApp

  Achtergrond Een van de pfodApp gebruikers leeft van het elektriciteitsnet op een kleine landelijke woning. Dit instructable beschrijft hoe hij gebruikte pfodApp en Frequency Shift Power Control automatisch wordt discretionaire lasten op (en uit) om d

 • Dowel Peg Whiteboard Opknoping System
  Dowel Peg Whiteboard Opknoping System

  In mijn klas makerspace, student-sized whiteboards waren een belangrijk onderdeel van de planning en de feedback proces wordt gebruikt door mijn studenten in hun gedachten werk . Maar wanneer zij niet werden gebruikt, waren ze altijd in de weg. Ze wa

 • Bouw een Opknoping Shelf System
  Bouw een Opknoping Shelf System

  Deze modulaire, aantrekkelijk en eenvoudig te configureren plank systeem gebouwd kan worden vrijwel geheel met behulp van gemakkelijk beschikbare onderdelen en materialen uit een grote doos ijzerhandel. De vergrendeling kragen kan online worden gevon

 • Solar / Grid Hybride 12V System
  Solar / Grid Hybride 12V System

  Voor de traditionele off-gorden zonne-energie / accusysteem, lijkt er een onontkoombare ontwerp uitdaging: de zonne-PV en de batterij grootte moet significant over-sized zijn om betrouwbare stroom te verzekeren tijdens de winter of meerdere bewolkte

 • 'No More gaten in de muur' Art & Picture Opknoping System
  'No More gaten in de muur' Art & Picture Opknoping System

  Maak een stevige kunst en foto hanger voor minder dan $ 20 per kamer! We gebruiken deze in de SoHa Arts Building. We zochten dus veel dure systemen die worden gebruikt in musea, etc. en gerealiseerd, "hey, we zijn makers!" en bedacht het systeem

 • Modulair Opknoping Garden System
  Modulair Opknoping Garden System

  Hallo Instructables, vandaag ga ik mijn modulair hangende tuin systeem dat ik ontwikkeld om meer ruimte te gebruiken in mijn Mylar kweektent Ik heb in mijn woonkamer te delen. Het is een grote tent die zeker laat ons groeien en te experimenteren onde

 • DIY OFF GRID ZONNESTELSEL
  DIY OFF GRID ZONNESTELSEL

  Dag na dag de prijs van het zonnepaneel valt gradually.But nog steeds de installatie van een complete off grid zonnestelsel costly.So Ik schrijf dit instructable om alle onderdelen van uw zonnestelsel los te krijgen en monteren het allemaal door uzel

 • Peuter Interactive LED System (in uitvoering)
  Peuter Interactive LED System (in uitvoering)

  Ik ben bezig met twee projecten in parallel en ik wil organiseren wat ik heb aan dit project voordat ik begin het documenteren van de andere project. Peuter Interactive LED System (in uitvoering) Geschatte: 50% voltooid. Wanneer u klaar bent het proj

 • Vilt Solar System Mobile
  Vilt Solar System Mobile

  Heb je dit prachtige Solar System Mobile op auteur yosyam nog niet gezien? Ik liep over onlangs en ik wilde het meteen te maken! Een klein probleempje hoewel - ik weet niet hoe om te haken. . . Maar ik weet wel hoe nat voelde en naaldvilt. Dus hier i

 • Quixote Off-Grid Cabin Under $ 5000
  Quixote Off-Grid Cabin Under $ 5000

  Ik ben een lange tijd off-grid homesteader en ontwerper van kleine (minder dan 400 sqft) hutten en huizen voor off-grid wonen en zelfbouwers. Ik kwam onlangs over een website die een fantastische kleine cottage-stijl hut die werd gebouwd om daklozen

 • Poor Mans-Smart-Grid - Blackout Bescherming door UPS en elektrische motorfiets
  Poor Mans-Smart-Grid - Blackout Bescherming door UPS en elektrische motorfiets

  Een tijdje terug, de goedkope acculader Ik gebruikte voor mijn elektrische motorfiets ging op de fritz. Ik besloot om creatief te zien of er een manier om niet alleen een geweldige batterijlader voor GRATIS was te krijgen, maar ook het nut van mijn p

 • Nederlandse Bucket Hydroponic System
  Nederlandse Bucket Hydroponic System

  Dit, net als al mijn andere instructables is opgedragen aan mijn geliefde dochter Rachael Marie die werd genomen van mij veel te vroeg in het leven. Hier is het mensen, de degene die je al hebt gewacht. De beroemde Nederlandse Bucket Hydroponic Syste

 • Hoe ik ging Grid en Love it!
  Hoe ik ging Grid en Love it!

  Dit is niet een typisch instructable omdat ik off-grid al meer dan 15 jaar en er is geen manier kon ik al de vele projecten die ik heb gebouwd om een ​​duurzaam leven in een Instructable leven gebracht (het duurde een 355 pagina's tellende boek). Dit

 • Child Tracking System Met behulp van Smartphone en Arduino
  Child Tracking System Met behulp van Smartphone en Arduino

  Onlangs is gemeld dat vele gevallen van kinderen tussen de 6 tot 12 jaar oud gemist of ontvoerd elk jaar in de wereldgeschiedenis. Vanwege deze bedreiging ouders beginnen te maken over hun kinderen uit kidnapping of ontbreekt. Dit stelt een Android-g