Home > Omkeren van UV-schade op ABS kunststof

Omkeren van UV-schade op ABS kunststof

Tags:tv-en-mov
Advertisement

Omkeren van UV-schade op ABS kunststof

Net als zoveel anderen, heb ik verliefd op Star Wars sinds ik voor het eerst zag de film als een kind. Ik heb ook een levenslange liefde voor de kostuums. Deze liefdes eindelijk samen kwamen in het midden van 2000, toen ik voor het eerst een aantal leden van de ontmoette 501st Legion op een conventie (voor degenen die niet op de hoogte, de 501 is een internationale liefdadigheidsinstelling costuming club, gespecialiseerd in de bad guy personages uit een sterrenstelsel ver ver weg). In 2009 werd ik lid van de gelederen van het legioen als TK-5246.

Ik ben een Stormtrooper; schoon, wit, eindeloos intimideren, of in ieder geval was ik. Vorig jaar, na het niet trooping voor een paar maanden als gevolg van het echte leven houdt me te druk, trok ik mijn pantser van het bin tot de ontdekking van een trooper's ergste nachtmerrie. Mijn helm was geel ... Hoe moet ik om angst in de harten van de rebellen als mijn emmer is een kleur die synonamous met cowardess. Na vragen mijn collega troopers ontdekte ik dat het een vrij vaak voorkomt, had ik drie opties. Ik kon mijn harnas te schilderen wit, proberen om zand nat van de bovenste lagen van plastic uit, of om te zetten naar een zand trooper. Geen van deze waren aantrekkelijk. Als je je bepantsering een keer te schilderen, kunt u van plan bent herschilderd het na elke paar troepen, is verf niet goed hecht aan ABS. Schuren is een veel pijn staking werk, met geen garanties dat ik mijn pantser niet zou verpesten. En als ik wilde een Sand Trooper ik zou verhuizen naar Tattoine zijn.

Terwijl op het internet op zoek naar manieren van omgaan met deze wrede speling van het lot ontdekte ik Retr0bright. Het is een open source formule van ingrediënten verkrijgbaar bij uw plaatselijke supermarkt ontwikkeld door vintage computer verzamelaars. Het keert vermoedelijk het proces van UV-verkleuring in ABS. Ik dacht dus er honderden discussies hierover op de 501 forums zou zijn, maar helaas, er waren geen. Sommige mensen vonden het als een mogelijkheid, maar het leek bijna iedereen vast met de beproefde methoden die ik sprak eerder. Na veel discussie met mezelf, besloot ik dat ik had niets te verliezen. Ik heb mijn materialen en probeerde het. De resultaten zijn als bij toverslag, lees dan verder om te zien hoe ik ging over.

Stap 1: Wat heb je nodig

 • Rubberen handschoenen
 • kwast
 • Een soort van blender (ik gebruikte een staafmixer)
 • Retr0bright (ingrediënten en formule in de volgende stap)
 • UV-lichtbron (mijne was een CFL reptiel licht verkrijgbaar bij de meeste dierenwinkels)
 • Diverse meten lepels en mengvaten
 • Vergeeld ABS, in dit geval een Stormtrooper helm.

U zult niet willen de rubberen handschoenen over te slaan. Zoals je kunt zien op de foto's, heb ik ze niet dragen. Uiteindelijk heb ik het bleken van de toppen van mijn vingers voordat ik op te zetten wat. Hoge concentratie waterstofperoxide kan nare dingen zijn en kan leiden tot vrij ernstige chemische brandwonden.

Stap 2: Ingrediënten voor en het maken van de Retr0bright

Omkeren van UV-schade op ABS kunststof

 • 1- 16 oz fles van 40 volume waterstofperoxide (verkrijgbaar bij kapsalon aanbod winkels)
 • 2 ophopende eetlepels xanthamgom (ik heb de mijne op Walmart)
 • 1 afgestreken theelepel glycerine (verkrijgbaar bij de meeste apotheken)
 • 1/4 theelepel Oxyclean of soortgelijke was- booster

Combineer het peroxide en xanthaangom in een blender of in mijn geval een keramische container voor gebruik met een staafmixer. Meng gedurende 5 seconden op hoog. Voeg de glycerine en meng nog 5 seconden. Laat dit mengsel rusten voor een minuut om de ingrediënten te hydrateren en dan weer mengen gedurende 5 seconden. Wanneer u klaar bent om te beginnen toe te voegen aan de Oxyclean en opnieuw mengen. Wat je blijven zitten met een gel die kan worden geschilderd op om uw oppervlakte.

Ik zal zeggen dat dit maakt genoeg Retr0bright dat ik zou waarschijnlijk 5 helmen hebben gedaan, dus misschien wil je om de schaal van het recept.

Stap 3: Toepassing

Omkeren van UV-schade op ABS kunststof

Ik paste de Retr0bright met een penseel, zorg ervoor dat een vrij gelijkmatige laag te krijgen over het gehele oppervlak. Het moet geen invloed op de verf of de vinyl stickers, dus ik geschilderd net over hen. Vervolgens heb ik plaatste de helm onder mijn UV-licht. U kunt dit doen buiten op een zonnige dag. Echter, wil je oppassen dat je helm niet te warm in de zon krijgt of het zal het plastic beschadigen. Ik besloot om het veilig te spelen en gebruik maken van een reptiel licht, het gaf me ook de mogelijkheid om mijn helm onbeheerd achter zonder zorgen te maken over iets gebeurt om het (als een hond denken dat ziet er leuk om mee te spelen).

Ik liet het onder het licht voor ongeveer 12 uur, draaien om de paar uur.

Na het ophalen van mijn helm uit dat het koesteren plek het moest worden opgeruimd. De Retr0bright droogt op en kan een beetje moeilijk te verwijderen zijn. Schrobben voor een paar seconden, een klein gebied in een tijd met een beetje verdund afwasmiddel en een tandenborstel dan vegen het af met een papieren handdoek deed de truc. Ik waarschijnlijk zou het in het bad of de gootsteen hebben gezet en sloeg hem met een spuitbus om dingen makkelijker te maken, maar ik heb een draadloze microfoon en fans in de helm die ik niet wilde verwijderen geïnstalleerd.

Stap 4: Wetenschap en Retr0bright info

De vergeling van ABS bij blootstelling aan ultraviolet licht is het resultaat van een vlamvertrager aan de kunststof toegevoegd tijdens het fabricageproces. De meest voorkomende daarvan is tetrabroombisfenol -A of TBBP-A. Bij blootstelling aan UV-licht de TBBP-A degradeert waardoor Broom om een ​​vrij radicaal geworden. De broom vormt een band met direct beschikbare zuurstof en zorgt ervoor dat de gele kleur.

Door het bestralen van het ABS met UV-licht in aanwezigheid van meer waterstofatomen in de vorm van waterstofperoxide, breken we de bindingen tussen de zuurstof en broom en laat het broom binden met waterstof, waardoor de verkleuring omkeren.

Ik moedig u aan om hier de Retr0bright wiki en meer informatie over de mensen die kwam met dit. Het is mensen zoals deze, die achter deze dingen en maakt ze beschikbaar open source dat maker gemeenschappen te houden als de onze bloeiende.

Stap 5: Resultaten

Omkeren van UV-schade op ABS kunststof

De resultaten waren beter, dat ik had kunnen verwachten. Het ziet eruit als een nieuwe helm weer en ik ben opgewonden om terug te gaan naar trots ten dienste van de keizer.

Bedankt iedereen voor het lezen, en ik hoop dat dit helpt een aantal van mijn collega Troopers houden de melkweg veilig.

Met onbetwiste loyaliteit,

TK-5246

Advertisement

Related Articles

 • 3 Ways To Keep stickers op uw Toys Van enige schade
  3 Ways To Keep stickers op uw Toys Van enige schade

  Heb je een stuk speelgoed dat binnen enkele minuten de stickers beginnen afpellen gehad? Nou, dat kan frustrerend zijn voor iedereen. Tijd om vast te stellen van de dingen tot het allemaal goed als nieuw. Stap 1: 1 Zet Clear Tape Over The Decal Bijvo

 • Hoe te redden Apple Pro Keyboard van vloeibare schade
  Hoe te redden Apple Pro Keyboard van vloeibare schade

  Na het ongeluk wijn morsen op mijn toetsenbord de toetsen begon te werken mislukken. Ik vond verschillende sites aanspraak maken op de aluminium Apple Keyboard kan volledig worden ondergedompeld in water, maar vond geen foto's om het te bewijzen. Zon

 • 3D Printed Camera Grip: Van idee tot product
  3D Printed Camera Grip: Van idee tot product

  Mijn Olympus E-PL6 geleverd met een handgreep dat bleek nogal teleurstellend. Haar vreemde vorm en small form factor maakte het moeilijk om mijn camera comfortabel te grijpen met twee handen, en het hanteren van de camera met één hand was uit den boz

 • ABS Juice en drijfmest - Het krijgen van uw posters te plakken
  ABS Juice en drijfmest - Het krijgen van uw posters te plakken

  Heeft uw afdrukken uiteindelijk uitzien als dit? Wilt u om ze te laten lijken op de tweede foto? Met deze Instructable zal ik u laten zien hoe u uw prints te houden aan uw print bed stevig met ABS Juice. Toen ik voor het eerst begonnen met het afdruk

 • H2OT - Roof Top, onder druk, zonne-energie verwarmd douche / spuit met behulp van ABS Pipe

  In deze video wil ik het ontwerp, de bouw en het gebruik van mijn DIY zonne-energie, onder druk, dak boiler en douche te demonstreren. Ik ben al op zoek naar een draagbare boiler voor reizen en kamperen voor geruime tijd. Ik keek naar zowel de zonne-

 • Maak een 3D-printer met behulp van een CNC router - de "Deltabot"
  Maak een 3D-printer met behulp van een CNC router - de "Deltabot"

  Een andere mogelijke titel zou zijn "Maak een 3D-machine met behulp van een 2D-machine." Dit Instructable is over het gebruik van een CNC router en 2D ontwerpen om een ​​Delta 3D-printer te creëren. In mijn onderzoek over 3D-printers voor hobbyi

 • De Rollogator, voor het draaien van natte kranten in 'logs' houtkachel
  De Rollogator, voor het draaien van natte kranten in 'logs' houtkachel

  "The Rollogator" De "Rollogator" door Richard Lakin-Inzunza Na onlangs verwijderde mijn gashaarden en kocht een potkachel, omdat ik geen gas kan veroorloven niet meer, en het was iets wat ik had van plan al jaren en kreeg uiteindel

 • Oplossing voor Scheeftrekkende ABS 3D Prints
  Oplossing voor Scheeftrekkende ABS 3D Prints

  Zoals veel mensen die af te drukken met ABS kent, 3D printen met ABS kan een heel frustrerende ervaring. Ik doe heel veel van het drukken met ABS en maandenlang kon ik niet een goede oplossing te vinden. Echter, na al mijn experimenteren Ik denk dat

 • Lemonator! 3D geprint fruitpers van awesomeness * update *
  Lemonator! 3D geprint fruitpers van awesomeness * update *

  * Again van de grote gemeenschap was ik in staat om mijn ontwerp af te drukken met behulp van een groot man: Multimaker! Hij gedrukt mijn ontwerp op zijn 3D-printer. Je moet zeker kijken op zijn kanaal op youtube! * Ken je dat gevoel wanneer enige wa

 • Fles van het Glas Plate Carrier
  Fles van het Glas Plate Carrier

  Hoe vaak heb je in de rij geweest bij een cook-out vullen van je bord alleen om te beseffen moet je de beslissing om ofwel laat uw drankje of uw zilverwerk te wijten aan het feit dat u uw handen vol? Hoewel het niet een moeilijke beslissing om te mak

 • repareren van een roest gat in een auto
  repareren van een roest gat in een auto

  car Mijn man had een groot roest gat in het spatbord onder de tankdop ontwikkeld. Het moest voor de winter vast te stellen, en mijn man had niet de vrije tijd om het zelf te repareren; en ik wilde niet de $ 150-200 te hebben gedaan door een body shop

 • Het besturen van een nieuwe heldere Toy Bulldozer met een Intel Edison
  Het besturen van een nieuwe heldere Toy Bulldozer met een Intel Edison

  Dit instructable zal de stappen die nodig zijn om een ​​tethered op afstand bestuurbare speelgoed bulldozer te converteren naar een autonome machine aangestuurd door een Intel Edison microcontroller te presenteren. Wat je nodig hebt: Battery Operated

 • Vaststelling van een Velbon VGB-36 statief grip been
  Vaststelling van een Velbon VGB-36 statief grip been

  Ik heb een leuke Velbon VGB-36 statief voor een lange tijd al. Het is een zeer goed ontworpen en betaalbaar statief voor de meeste toepassingen als je een casual of eerste dagen professional op fotografie of video. Het heeft vele aanpassingen en mani

 • Perpetual Motion Machine: The real-life versie van MCEscher's Waterfall
  Perpetual Motion Machine: The real-life versie van MCEscher's Waterfall

  als je Chinees kunt lezen, de originele Chinese versie van deze gids is hier : http: //www.guokr.com/article/18649/ Escher heeft veel rare plaatjes die een onmogelijke werkelijkheid te beschrijven getrokken, Waterval is een van hen. Dit instructable

 • Buigen kunststof. Ik maakte het in TechShop-Detroit
  Buigen kunststof. Ik maakte het in TechShop-Detroit

  Ik vond een truc voor het buigen van kunststof platen. Je krijgt meteen, heldere, uniforme bochten. Snijd een groeve rondom 0,02 "diep aan de binnenzijde van de bocht Bij de kunststof zacht met een warmtebron. (Hete draad, vlam of een warmtepistool -

 • Het maken van Semi-automatische RBG Parts
  Het maken van Semi-automatische RBG Parts

  Omdat jullie me gevraagd zo vaak voor, hier is het. Ik moet u- waarschuwen als je niet maken deze onderdelen VOLKOMEN, ze wont werk de moeite waard een verdomd, zodat je beter af zou zijn ze te kopen in een winkel op op ebay (zoals ik). Ik zou altijd

 • Low-Cost lineaire actuator Op basis van de Sarrus Linkage
  Low-Cost lineaire actuator Op basis van de Sarrus Linkage

  Lineaire actuatoren worden gebruikt in allerlei koele machines zoals 3D-printers, lasersnijmachines en CNC routers. Een van de grootste bijdrage aan de totale kosten van deze apparaten is de lineaire geleiding, bestaande uit componenten die de lineai

 • Maak van een laptop scherm in een spiegel
  Maak van een laptop scherm in een spiegel

  Hallo daar, dit is mijn eerste instructable, zodat eventuele critici en opmerkingen zijn van harte welkom! En sorry voor mijn Engels, ik ben een beetje Frenchy kerel =) Sommige foto's zijn niet erg goede kwaliteit, ik verontschuldig me voor dat., Maa

 • Montage van de 3D-printer kit
  Montage van de 3D-printer kit

  Let `s proberen om 3D-printer te bouwen , de laatste keer uitvinding. De beschrijving van wat is het en de poging om te creëren stap-voor-stap handleiding is achter. I `m niet een professional in 3D printing. Deze printer is de eerste ervaring. De re