Home > Maak een paar AudioStrobe-compatibele LED glazen voor gebruik met brainwave entrainment software

Maak een paar AudioStrobe-compatibele LED glazen voor gebruik met brainwave entrainment software

Tags:leds
Advertisement

Maak een paar AudioStrobe-compatibele LED glazen voor gebruik met brainwave entrainment software

AudioStrobe brillen worden gebruikt in combinatie met licht en geluid machines, evenals enkele brainwave entrainment software. De bril heeft LEDs gebouwd waarin puls synchroon met geluid, meestal ofwel binaural beats of isochronic tinten. De licht en geluid werken samen om meevoeren hersengolven van de hersenen. In wezen, je hersenen past haar dominante besturingssysteem frequentie naar de stimulus te passen.

Er zijn veel vorderingen gemaakt met betrekking tot brainwave meesleuren; sommige zijn wetenschappelijk bewezen, sommige zijn niet bewezen, maar zinvol en zijn theoretisch mogelijk, en sommige klinken als de misleide ramblings van een regering samenzwering moer. Meesleuren kunnen ontspannen of het stimuleren van de hersenen; verschillende frequenties is aangetoond dat concentratievermogen verhogen, stress, en helpen bij het geheugen bewaren. Bovendien kunnen meesleuren zeer effectief worden gebruikt voor hypnose en meditatie. Er zijn aanwijzingen dat meesleuren kan, in beperkte mate, slaap vervangen, hoewel enige studie ik gezien gebruikt magnetische pulsen naar de hersenen meevoeren. Sommige mensen gebruiken het om lucide dromen, waarin je je realiseert dat je droomt en de controle te bereiken. Er is natuurlijk ook een heleboel onzin zweven rond als goed; mensen die beweren alles van astrale projectie naar telekinese om hergroei van haar. Sommigen beweren zelfs vergroot genitaliën te hebben bereikt door het gebruik van brainwave meesleuren. YMMV. Als het voor u werkt, mail me en ik zal u laten weten waar u de cheque te sturen.

Dit instructable vermeldt de bouw van een modulaire paar AudioStrobe-compatibele LED bril. Ik gebruik een paar entrainment's, allemaal met een uitgang voor een signaal AudioStrobe. Ik heb gehoord dat fotische meesleuren, in combinatie met auditieve meesleuren, kan veel meer succes dan de auditieve stimulus alleen te zijn. Bij de prijs van deze bril, vond ik dat ze variëren van $ 20- $ 60, en je moest een aparte decoder apparaat waarvan circa $ 115 begint te kopen. Ik ben niet alleen arm, maar de gedachte van de uitgaven $ 60 op een paar veiligheidsbril met 12 LED's gelijmd op hen niet echt een beroep op me. Dus hier is een set van plannen voor een modulaire AudioStrobe decoder. De decoder kan schakelen tussen de twee uitgangen, zodat u twee sets van LED's te plaatsen op een bril en schakelen tussen hen op wil. U kunt twee verschillende kleuren van LED, verschillende aantallen LED's of een andere opstelling van LED's op de bril. De bril zelf kunnen worden geruild voor een ander paar, zodat u verschillende stijlen voor verschillende behoeften of gebruikers te houden. De decoder is ingebouwd in een Altoids mint tin, want wat Instructable compleet zou zijn zonder een van die?

De kosten voor het project zal variëren, afhankelijk van wat je bij de hand hebt en hoe goed je bent in scrounging. Ik had al alles behalve de audio-aansluitingen en de LM567, dus ik weet niet precies hoeveel alles kost. De LM567 kost $ 1,80 bij Digikey; Ik heb de mijne 3 / $ 1 aan Electronics Goldmine. De jacks waren $ 0,53 per stuk, en de 7805 kost $ 1,95 $ 0,49 bij Digikey. De elektrolytische caps zijn vrij goedkoop; u alleen echt nodig een van hen als je dit te bouwen op de goedkoop. Zie stap 1 voor een overzicht van wat kan worden weggelaten en wat niet kan. De kleinere keramische caps en weerstanden zijn spotgoedkoop, maar ofwel moet je een assortiment te kopen of kopen van een minimumbedrag (10 bij Digikey). De schakelaars Ik scheurde uit een gebroken playstation controller (had een LED, ook, hoewel ik het niet gebruiken voor deze).

Stap 1: Wat achtergrond info

Maak een paar AudioStrobe-compatibele LED glazen voor gebruik met brainwave entrainment software

Na het graven rond op het internet, vond ik een schematische detaillering een circuit om AudioStrobe signalen te decoderen. Ik zal het niet hier te plaatsen, want ik was niet in staat om contact op te nemen MagicJim, de auteur, om toestemming te krijgen. Ik baseerde mijn circuit op die ene; echter, aangezien hij gewoon het voorbeeld circuit opgenomen in de LM567 datasheet gebruikt, ik ben vrij comfortabel dat ik geen inbreuk te maken op auteursrechten door het plaatsen van deze.

AudioStrobe werkt door het coderen van een hoge frequentie (19200hz, blijkbaar) signaal in de audio stream. De meeste mensen kunnen niet horen, maar een toon decoder kan het signaal te detecteren en de kracht van toepassing zijn op de LED's wanneer deze aanwezig is. Ik weet niet zeker of de commerciële decoders zijn deze eenvoudig; misschien is er aanvullende gegevens die met de stroom, misschien als een seriële data lijn, alleen in audio. Ik was aangenaam verrast om te ontdekken dat sommige software heeft helderheid ingebouwd, en het werkt met dit circuit. Na het lezen van datasheet van de toon decoder, ik ben geen idee waarom. De decoder is een eenvoudige schakelaar; als de toon aanwezig is, het verbindt de LED's aan de grond, zonder stroom of spanning regelgeving. Het enige wat ik kan bedenken is dat de software gebruikt PWM om de LED's te rijden. In ieder geval is dit circuit werkt.

MagicJim merkte op dat u twee circuits, één voor elk oog nodig. Hoewel ongelijke auditieve stimuli goed werken, zoals in binaural beats en andere technieken behandelen beide hersenhelften, ik heb geen studies die voordelen aan afzonderlijke stimuli voor het linker- en rechteroog gezien. In ieder geval, ik was meer geïnteresseerd in het hebben van selecteerbare LED banken dan in te zien hoe massaal een migraine kon ik mezelf door het stimuleren van elk oog afzonderlijk, zodat beide ogen worden gesynchroniseerd.

De decoder unit loopt off van een 9V batterij. Als gevolg van de inefficiëntie van lineaire spanningsregelaars, in combinatie met de lage capaciteit van 9V batterijen, verwacht ik niet dat levensduur van de batterij te fenomenaal. Ik oorspronkelijk gepland om de MintyBoost circuit aan de macht van twee AA-batterijen. Ik heb niet de onderdelen bij de hand hebt, echter, en ik had geen zin om te wachten op onderdelen aan te komen. Ik heb niet het gebruik van het apparaat lang genoeg om een ​​echte levensduur van de batterij gegevens op te halen, en in elk geval, heb ik met behulp van oude accu's die ik had na het vervangen van de een in mijn rookmelders, dus het zou toch niet accuraat zijn . Als blijkt dat de levensduur van de batterij zuigt, kan ik het circuit om de MintyBoost omvatten herontwerpen.

Ik heb een paar wijzigingen in de oorspronkelijke circuit gemaakt. Ik enkele rimpel beschermkappen toegevoegd aan de 7805. Ze zijn waarschijnlijk niet nodig aangezien we met behulp van een batterij. Ik was van plan op het hebben van een DC-aansluiting met contacten die brak wanneer u een stekker werd ingebracht. Op die manier op de accu's zou lopen tot je ingeplugd in een bron, op welk punt het zou automatisch overschakelen naar de toevoerleiding. Ik gesloopt dat, omdat er te veel kabels in te gaan op het toestel zoals het was. Als u niet gebeuren met hen bij de hand hebt, moet je in staat zijn om C6 en C7 uit te verlaten zonder problemen.

Ik heb ook een diode te beschermen tegen de batterij plaatst verkeerd. Ik plaatste een SPST schakelaar om de macht, en een SPDT schakelaar om te kiezen tussen output lijnen. Ik heb ook een power-LED en de bijbehorende weerstand. Als u niet de indicator wilt, kunt LED1 en R3 veilig worden weggelaten.

Het geluid en het ingangssignaal wordt geleverd door een man op man audiokabel. Deze kabel kan worden aangesloten op de geluidskaart van je computer als u meevoeren software, uw cd-speler als u commerciële cds, of de uitgang van een licht en geluid machine. Ik heb het gebruikt met verschillende meesleuren softwarepakketten, en het werkte met alle van hen, maar ik heb niet geprobeerd met cds of L & S machines. Ik zou bereid zijn om te wedden het werkt met cds, Hemisync bijvoorbeeld zijn, maar ik kan niets beloven. L & S machines, daarentegen, zijn dubieus. Als ze de uitgang van een bog standaard AudioStrobe signaal, moet het prima werken. Maar als ze gebruik maken van alle bijzondere eigenschappen, kunnen ze niet werken.

De kabel voor de bril is een standaard audio kabel met een 3.5mm stereo plug. U kunt of snij een off van een hoofdtelefoon of knippen het ene uiteinde off van een man op man patchkabel. Ik zou de patchkabel aanraden, omdat ze de neiging om een ​​beetje beefier, en kan een beetje meer misbruik te behandelen.

Er is een hoofdtelefoonaansluiting opgenomen in de unit. De meeste meesleuren software en cd's vereisen dat je draagt ​​een koptelefoon, in plaats van luidsprekers, terwijl het gebruik ervan. Ik was oorspronkelijk van plan om gewoon gebruik maken van een externe kabel splitter, maar besloot dat de kans op me verliezen en niet in staat om het apparaat te gebruiken was groot genoeg om de extra $ 0,50 kosten van een extra stereo jack rechtvaardigen.

In plaats van een 9V batterij snap connector, voegde ik wat het voorjaar contacten. Ik heb altijd een hekel snap connectors, en ik heb heel wat door de jaren heen gebroken. Helaas, ik kon geen offer elektronica die bereid op te geven hun contacten waren te vinden, dus ik moest improviseren. Zie stap 4 voor meer info.

Er zijn tal van ontwerpfouten in mijn eenheid. De werkelijke glazen, bijvoorbeeld, werden gebouwd terwijl ik MagicJim's circuit breadboarded, voordat ik begonnen met het aanbrengen van wijzigingen. Ik plaatste een set van LED's op de bril, bedraad hen en expoxied alles op zijn plaats, de hele tijd te denken hoe geweldig het zou zijn als ik een tweede reeks van LED's op de bril kon plakken. Nee, ik dacht, ik wil niet dat een extra draad bungelen. Het was niet tot ongeveer twaalf seconden na de epoxygelakt genezen van dat het eindelijk viel me op dat ik de tweede signaal draad had kunnen worden gebruikt om een ​​tweede set van LED's van stroom en het gebruik van een SPDT schakelaar om te kiezen welke u wilt gebruiken. Die verandering maakte het in het circuit, maar ik heb een nieuwe bril nog niet gebouwd.

Er zijn verschillende soortgelijke veranderingen die kunnen worden gedaan om dit apparaat beter te maken, maar ik ga voor detail van de bouw van het project als ik het haalde. Ik weet dat het toestel bouwde ik werken, maar ik kan geen wijzigingen stel ik zal niet breken te garanderen. Bovendien, door te wijzen op de problemen die zich hebben voorgedaan voor mij dat ik misschien iemand anders wat verdriet te besparen. Aan het einde van de instructable, zal ik veranderingen voel ik nodig zijn suggereren.

Ik ga niet in martelende detail te gaan in bepaalde gebieden die al goed zijn gedekt door andere Instructables. Ik ga niet over het etsen van de PCB, bijvoorbeeld om te praten, want er zijn tal van instructables detaillering precies dat. Ook ga ik in extreme detail te gaan op zaken als het boren van de gaten voor uw aansluitingen en wat al niet. Dit is eigenlijk gewoon de omtrek van wat ik deed, wat er mis ging, en wat ik zou veranderen, zodat iemand anders een betere baan hun eerste keer dan ik kan doen.

Ik wil erop wijzen dat ik niet een elektrisch ingenieur, noch ik iets over elektronica (een feit dat waarschijnlijk pijnlijk duidelijk binnenkort zal worden) weet te doen. Ik weet niets over audio, ofwel weet, dus maak ik geen uitspraken over de veiligheid van uw high-end geluidskaart tijdens het gebruik van dit. Er is geen versterker in dit circuit, en ik heb geen idee hoeveel van een drain hij op het signaal. Het is mogelijk dat het kan een impedantie mismatch veroorzaken, en zo ja, kan uw apparatuur toast. Daarnaast is er geen lijn isolatie tussen het circuit en het signaal ingang. Je bent het plaatsen van een elektrisch circuit in een metalen doos en steek hem in uw computer. Als je slordig waren, zul je een slechte dag hebben. Je bent gewaarschuwd. Als er iets ergs gebeurt, het is niet mijn probleem. Doe dit circuit niet bouwen als je niet verantwoordelijk voor wat er kan gebeuren kan nemen. Dat gruwelijke waarschuwing terzijde, ik gebruik het al enkele weken, met twee computers en een cd-speler, en hebben geen problemen gehad.

Oh, en in godsnaam, als je hebt epilepsie hebt of iets dergelijks-licht geïnduceerde stoornis, niet een freaking machine is ontworpen om licht te pulseren en dan bouwen probeer me aanklagen, oké?

Advertisement

Related Articles