Home > Maak een hars en LED lamp met handgereedschap

Maak een hars en LED lamp met handgereedschap

Tags:woodworkin
Advertisement

Maak een hars en LED lamp met handgereedschap

Hallo, goed nieuws! Met slechts een paar handgereedschap, sloophout, LEDs, hars en tape kun je deze coole lamp te maken. Het is echt een goed project voor beginnende houtbewerkers.

Benodigd gereedschap:

 • scherpe beitel
 • houten hamer
 • boor en verschillende grootte boren
 • mes
 • set square
 • 4 kleine houten schroeven
 • markering gauge (optioneel)
 • handvliegtuig (optioneel)
 • teller gootsteen bit (optioneel)
 • waterpas (optioneel)

Verbruiksgoederen die nodig zijn:

 • heldere giethars en katalysator
 • goede kwaliteit blue schilders tape
 • goede kwaliteit duct tape
 • schuurpapier

Items die nodig zijn om hars te gebruiken:

 • 500ml maatbeker
 • wegwerp plastic beker om hars te mengen in
 • maatlat (ik gebruikte sloophout)
 • 5 ml spuit om de katalysator te meten
 • wegwerphandschoenen
 • oogbescherming.

LED's gebruikt:

 • 5m Warm Wit Silicone Coated Led Strip licht, 300 LED's, 1000 lumen. Soortgelijke deze .

Stap 1: Bekijk de build video

Ten eerste kijken naar de 3e minuut build video om een ​​idee van wat er bij te krijgen.

Als je van mijn video kassa mijn youtube channel (:

Stap 2: Het kiezen en prepping het hout

Maak een hars en LED lamp met handgereedschap

Ik gebruikte geregenereerd pallet hout dat ton van het karakter had. Het gemeten 51.5cm x 7 cm x 5 cm (20,28 "x 2,8" x 2 "). De houtsoort is gespot gom (Australian hard hout), een harde hout van vergelijkbare grootte zal werken. Ik wil voorkomen dat het gebruik naaldhout als grenen omdat het is meer poreus en zal een deel van de hars op te vangen. Je kan gemakkelijk de schaal van het project voor een grote verklaring stuk voor de gang of schalen naar beneden voor een klein accent licht.

Als u uitgekleed, sloophout, glad naar beneden met een hand vliegtuig. Zie deze video over het voorbereiden van hout. Aangezien dit een standalone stuk, niet gebruikt voor schrijnwerk, is het niet nodig perfect vierkant te zijn. Maak je geen zorgen als je schaven vaardigheden zijn een beetje ontbreekt, is dit het perfecte project om te oefenen?

Je moet ook een stuk afvalhout meet 4,5 cm x 0,6 cm x 46.5cm (1,8 "x 1/4" x 18.3 ") voor de achterplaat.

Stap 3: Het merken van buiten en het snijden van een sleuf

Maak een hars en LED lamp met handgereedschap

Met behulp van het plein en het mes, markeren de achterkant gebied dat je gaat beitelen. Ik plaatste de lijnen 1 "van elk uiteinde, en 1/4" aan beide kanten.

Over beitel veiligheid
Je zou kunnen scheren met een scherpe beitel, dus de veiligheid is belangrijk. In feite, het scheren van de rug van je hand is een beitel scherpte test! Mijn regel is om altijd je handen achter het mes, nooit aan de voorkant.

Over beitel sharping

Om beitel uit de geul voor de LED u een scherpe beitel nodig. Verwacht niet dat de beitel je hebt het openen van verfblikken met gebruiken (: Weet niet genoeg benadrukken Je kan herstellen en aan te scherpen met zand papier en een vlak oppervlak Bekijk deze!. Video on slijpen beitels Als je wilt serieus over te komen. slijpen krijg je een set van diamant kabbelende platen (zie deze video over het gebruik van diamant slijpen platen).

Beitelen de zeelt

Zet de beitel ongeveer 3 mm van het merk lijn in een hoek, beitelen uit een ondiepe groef langs de lengte van het merk lijn. Vergeet niet om alleen gebruik maken van de hand druk of lichte kranen met een hamer. Het doorkruisen van de dezelfde lijn, tikt zachtjes uit een diepere groef door het vasthouden van de beitel loodrecht op het hout. In dezelfde lijn, plaatst u de beitel 6 mm van het merk lijn en een diepere groove. Herhaal deze stappen tot je een groef van ongeveer 1/4 "diep en 1/4" van het merk lijn.

Vanaf dit punt kunt u overschakelen naar zwaardere hamer klappen, te beginnen om echt hout te verwijderen langs de lengte van het stuk. Wees voorzichtig binnen gemarkeerde gebied te blijven en voortdurend te controleren de geul diepte. Ik liet 1/2 "van het hout aan de onderkant van de zeelt.

Wanneer je in de buurt van de andere kant, draai het hout en herhaal het proces van het maken van een groef van toenemende diepte. Je zal uiteindelijk elkaar in het midden.

Voor meer informatie over dit soort beitelen watch this video . Om eerlijk te zijn, het zal duren ongeveer 2 uur en vereisen de beitel te worden geslepen 2 of 3 keer tijdens het proces. Zet op een goede podcast of audio-boek, zal de tijd voorbij vliegt!

Als je een hand hebt router, glad uit de bodem van de sleuf. Dit is niet nodig omdat dit gebied is niet toegankelijk. Als u geen hand router moet gewoon doen de beste baan die je kunt met de beitel, probeert een vrije houtvezels te verwijderen, omdat deze kunnen interfereren met de hars gieten.

Stap 4: Het maken van de achterplaat

Maak een hars en LED lamp met handgereedschap

Nu is de geul wordt gedaan, kunt u de achterplaat te maken. Begin met beitelen een 1/4 "bij 1/4" shelf aan beide zijden van de zeelt, hierboven afgebeeld voor de achterplaat te rusten. Gebruik dit om de ruimte voor het meten, de mijne belandde meet 4,5 cm x 0,6 cm x 46.5cm (1,8 "x 1/4" x 18.3 ") dus ik geschaafd een stuk schroot cipressen pijnbomen omheining piket om deze omvang. LEDs krijgen warm dus boor een aantal gaten voor de ventilatie. ik zou adviseren het boren van de gaten voordat schaven voor de dikte, zal het minder waarschijnlijk te splitsen zijn. een van de ventilatieopeningen aan de zijkant kan voor de LED netsnoer wordt gebruikt door het snijden van een extra sleuf in de zijkant van de plaat.

Zodra u de achterplaat hebt gemonteerd, boren en teller wastafel (optioneel) gaten in elke hoek. U kunt dan gebruik maken van deze gaten voor houten schroeven.

Stap 5: Het boren van de gaten en spleten van de hars

Maak een hars en LED lamp met handgereedschap

Het is tijd om de gaten te boren. Ik wilde mooie schone gaten met minimale traan uit. Een beetje en brace is perfect voor dit en is te vinden in antiekwinkels, maar als je tweedehands beetjes te kopen zorg ervoor dat de bits zijn scherp. U kunt ook gebruik maken van Forstner bits, regelmatige of flat boren met een elektrische boor. Als u gebruik maken van reguliere of appartement stukjes plaats enkele schilders tape, of klem een ​​dun stuk hout, op de top van het gat. Dit zal scheuren te minimaliseren uit.

Probeer de plaats van de perforaties evenwicht. Gebruik veel kleine gaten, minder medium holes en een paar grote gaten. Oogbal de plaatsing van de gaten wat er goed uitziet.

Om spleten knippen, maken gebruik van dezelfde techniek die gebruikt wordt het graveren van de geul. Zorg ervoor dat wanneer je dicht bij de geul u lichte kranen gebruiken met de hamer komen. Dit grote hoeveelheden schade aan het voorko- men.

Zodra u tevreden bent met de gaten en spleten bent, is het tijd om de hars gieten.

Stap 6: Werken met hars, oefen eerst!

Maak een hars en LED lamp met handgereedschap

Hars erg onhandig. Ik beveel het boren van een aantal gaten in een stuk schroot en de praktijk met een kleine hoeveelheid hars eerste. Als je tevreden bent kun je dan gebruiken op de belangrijkste stuk. Ik had drie praktijk pogingen voordat ik ervan overtuigd was. Bij de eerste poging, kreeg ik de katalysator mix verkeerd en het duurde niet ingesteld. Op de tweede heb ik gebruik gemaakt van lage kwaliteit tape en het lekte. Op de 3e poging gebruikte ik duct tape en de in de hars thread! Volg de instructies op de hars tin. Zorg ervoor dat u duidelijk giethars gebruiken niet glasvezel hars als is niet duidelijk vastgesteld.

Enkele veiligheidstips bij het werken met hars

Hars stinkt, gebruik het dus altijd in een goed geventileerde ruimte. Het is ook zeer kleverig, dus altijd omgaan met wegwerphandschoenen. Draag altijd een veiligheidsbril Incase het spatten. Volg de veiligheidsvoorschriften op de verpakking voor meer informatie.

Stap 7: Het gieten van de hars

Maak een hars en LED lamp met handgereedschap

Zodra u vertrouwd bent met behulp van hars, dekken de gaten met blauwe schilders tape. Neem de tijd ervoor te zorgen dat de band maakt een goede afdichting. Gebruik meer plakband dan nodig is. Geloof me, zal het lekken van eventuele lacunes. Ik had betrekking op de schilders tape met duct tape om een ​​goede afdichting te garanderen.

Voor dit project moet u drie afzonderlijke giet doen en wacht 24 uur tussen elke. Ik ben begonnen met het plaatsen van het stuk op zijn kant en het mengen van 100 ml hars. Ik bracht een volle drie minuten roeren van de katalysator voor een goede mix, maar dit leidde tot veel bellen. Na het gebruik van een sprint niveau om het stuk te controleren was niveau. Daarna goot ik de hars langzaam in de gaten en gleuven. Direct na het gieten gebruikte ik een föhn om de bubbels stijgen naar de oppervlakte en pop. Laat gedurende 20 minuten en controleer vervolgens op lekkage. Als er lekken, patchen ze met tape. Laat gedurende 24 uur.

Na 24 uur kunt u het stuk naar de volgende kant zetten, mengen tot een partij van hars, doe een ander giet. Laat nog eens 24 uur en herhaal dit voor de derde zijde.

Stap 8: Afronden

Maak een hars en LED lamp met handgereedschap

Nadat de hars is ingesteld, kunt u de tape verwijderd. Er zullen een aantal plooien in de hars als gevolg van de tape. In de video geschaafd ik deze glad. Achteraf gezien was dit een slecht idee, omdat het de hars afgestoken. Ik zou gewoon zand het glad, met behulp van 120git, 240git en 400grit schuurpapier. Vergeet niet om een ​​stofmasker en oogbescherming dragen. Zodra het is glad veeg het stof met een vochtige doek. U kunt dan het toepassen van een duidelijke lak als je wilt. Ik wil voorkomen dat met behulp van een afwerking die het hout zoals schellak, deens olie of lijnzaadolie zal vlek als het de hars gele zal maken.

Plaatsen van de LEDs

U kunt nu de LED-strip in de sleuf. Probeer om ze te plaatsen, zodat de LED's naar buiten wijzen. Snijd een kleine spleet in één van de ventilatieopeningen aan de LED koord draad door. Schroef de achterplaat, het licht en je bent klaar te testen!

Omgaan met de hars geur

Ik vond de verse hars te veel rook om binnenshuis te worden gebruikt op het eerste. Ik liet het in een goed geventileerde ruimte van mijn schuur voor een paar weken om het te laten gaan gas.

Bevestigen van het licht op de wand

Dit is een groot licht en kan gemakkelijk krijgen omgestoten. Ik had het aan de muur met een aantal dubbelzijdige tape of een kleine beugel. Voor mijn situatie geboord ik wat oog haken aan de achterkant en gebruikt kabelbinders bevestigd aan het naar mijn bed head.

Stap 9: Conclusie

Maak een hars en LED lamp met handgereedschap

Bedankt voor het lezen van mijn instructable! Dit is de perfecte project voor een beginnende houtbewerker als je niet hoeft te afmetingen exact krijgen, maar vindt u tal van beitelen praktijk en een echt unieke lamp te krijgen. Ook kunt u de kassa mijn build video , waar ik een organische hout scharnier schakelaar in dit licht aan te passen.

Als je de video vond kunt u terecht op mijn andere houtbewerking video's !

En ook de kassa mijn andere instructables (:

Nogmaals bedankt!

Advertisement

Related Articles

 • Maak een mooie blauwe LED Lamp (door Brad Justinen)
  Maak een mooie blauwe LED Lamp (door Brad Justinen)

  Maak een Fancy blauwe LED Raindrop Lamp uit een 2x4 schroot, sommige acryl plexiglas, en een aantal blauwe LED's. Hier is een lijst van de tools die ik heb gebruikt, kunt u in staat om weg te komen met het gebruik van minder: -Scroll Saw -Kolomboorma

 • Hoe maak je een WiFi LYT8266 LED lamp met BLYNK CONTROL IN 5 MINUTEN
  Hoe maak je een WiFi LYT8266 LED lamp met BLYNK CONTROL IN 5 MINUTEN

  In deze tutorial zullen we zien hoe een LYT8266 WiFi bol controle in 5 minuten met behulp van de nieuwe krachtige BLYNK platform. Je zal nodig hebben: -Een LYT8266 Lamp (http://authometion.com/shop/en/home/13-lyt8266.html) -BLYNK App voor iOS of Andr

 • Maak een CLL (Compact LED Lamp) uit een dode CFL (Compact Fluorescent Lamp)
  Maak een CLL (Compact LED Lamp) uit een dode CFL (Compact Fluorescent Lamp)

  Compact Fluorescent Lamp (CFL) wordt steeds populairder met de dag vanwege het gemak van inbrengen en een laag stroomverbruik requirements.They hebben een redelijk goede leven van ongeveer 2 tot 2,5 jaar afhankelijk van het gebruik. Ik had 4 dead spa

 • Hoe maak je een onwaarschijnlijk heldere LED Lamp Task
  Hoe maak je een onwaarschijnlijk heldere LED Lamp Task

  Fiat Lux! De strijdkreet van elke wetenschapper, ingenieur, manusje van alles, of iemand die moet werken op kleine onhandig bits. Je kunt nooit genoeg licht bij het werken op een aantal dingen. Ik wilde een vervanger voor mijn 250 watt halogeenlamp -

 • Maak een Very Small Led Reflector
  Maak een Very Small Led Reflector

  Het creëren van een zeer kleine led reflector met grenen hout en chip LED set Stap 1: Koop een chip geleid en een led driver die u in dennenbos installeert Stap 2: Met een houten router snijden groot genoeg geheel om de led driver op te slaan Stap 3:

 • hommage aan Duchamps fietswiel - een dual mode LED-lamp (DC hub generator of AC plugin)
  hommage aan Duchamps fietswiel - een dual mode LED-lamp (DC hub generator of AC plugin)

  Ter ere van het 100 jaar van de beroemdste 'kant en klare' schepping van Marcel Duchamp, het fietswiel lamp en generator. Dit is een dual mode led lamp voor het aansluiten van een AC LED-lamp of spin het zelf voor het voeden van DC LED's (met batteri

 • LED-lamp Met Sleep Timer
  LED-lamp Met Sleep Timer

  Licht speelt een belangrijke rol in de slaap. Felle lampen houden ons wakker en dimlichten ons helpen om te slapen. Een van de beste trucs voor het krijgen van te slapen is om te beginnen met het uitschakelen van lichten voordat u daadwerkelijk naar

 • Omzetten van een batterij aangedreven LED-lamp op de USB-macht.
  Omzetten van een batterij aangedreven LED-lamp op de USB-macht.

  groeten, Mijn bureau op het werk heeft een hok op het met een venster tegenover, en na een telefoonsysteem verandering verloren we het verlichte LCD-panelen op onze telefoons. Aangezien mijn telefoon is gepositioneerd onder mijn hok en kon me niet sc

 • Witte LED-lamp in een bi-color LED-lamp
  Witte LED-lamp in een bi-color LED-lamp

  Dag iedereen! Dit artikel laat zien hoe u een witte kleur LED-lamp te veranderen in een bi-color LED-lamp. Om dit te doen, een SMD LED-lamp en twee whiteboard markers in verschillende kleuren nodig. Ik gebruikte een 5W LED-lamp. Stap 1: Het kleuren N

 • Maak een Popsicle Stick Shutter Lamp
  Maak een Popsicle Stick Shutter Lamp

  Maak een eenvoudige en unieke lamp van ijslollystokjes! Benodigdheden: 1 gloeilamp, sockect en akkoorden van een oude lamp 36 Popsicle sticks Pen Heet lijmpistool Heerser Schaar Stap 1: Bereid Popsicle Sticks Line up ijslollystokjes tegen een rechte

 • Vervang een Burned Out Automotive lamp met een LED
  Vervang een Burned Out Automotive lamp met een LED

  Ik kocht onlangs een hoge kilometerstand 2004 Dodge Ram pick-up truck en in aanvulling op het omwisselen van de oude en vervelende koplampen heb ik besloten om ook de plaats van de standaard dashboard lampen, waarvan vele buiten verbrand had, met led

 • Hoe maak je een 6 Piece Burr Puzzle met handgereedschap Make
  Hoe maak je een 6 Piece Burr Puzzle met handgereedschap Make

  Deze puzzel is heel makkelijk te maken. Er zijn 6 identieke stukken, en er zijn een aantal manieren om de delen van de inkepingen maken. Wilt u veel van deze puzzels zeer snel te maken, kunt u het opzetten van een mal op de lintzaag of tafel zag. Wat

 • Maak een programmeerbare RGB LED Infinity Mirror met Arduino
  Maak een programmeerbare RGB LED Infinity Mirror met Arduino

  Deze Instructable laat zien hoe u een ingelijste one-way mirror die individueel programmeerbare RGB LEDs in een spiegel reflecteert te maken. Dit creëert de illusie van een oneindige tunnel van mooie lampen met een aan / uit-schakelaar. Ik wil dit do

 • Circuit Planning: Maak een Dual knipperende LED-circuit op Protoboard met 555 Timer
  Circuit Planning: Maak een Dual knipperende LED-circuit op Protoboard met 555 Timer

  Het doel van deze doe-het-project is om u door alle stadia van ontwikkeling circuit dat een bedrijf meestal zou gaan door als prototype van een product; niet alleen een eenvoudige "how-to." Dit bevat: In kaart brengen van de elektronica Het ontw

 • Hack 12 volt chinees LED lamp naar usb power led lamp met een sterke helderheid
  Hack 12 volt chinees LED lamp naar usb power led lamp met een sterke helderheid

  Deze hobby zal u breed scala macht te gebruiken van 3,3 volt tot 12 volt (misschien deze hack zal niet de moeite waard om 12 volt voeding te gebruiken, maar je kunt doen als je wilt :) Stap 1: Alles wat je nodig hebt voor deze hobby. 1 12 volt LED la

 • RGB LED Lamp met IR Control
  RGB LED Lamp met IR Control

  Maak een prachtige lamp die van kleur kunnen veranderen met een RGB Led strip en een controller. De lamp is afkomstig van IKEA en kost 15 Euro, verwijderde ik gewoon de lamphouder daaruit en voer de kabel van de controller door het gat aan de onderka

 • Maak je eigen desktop LED Lamp
  Maak je eigen desktop LED Lamp

  Desktop-lampen zijn zeer nuttig en is aanwezig in het huis van elke persoon. Mensen gebruiken ze voor het lezen en studeren. CFL lampen zijn de meest gebruikte tafellampen, maar het probleem met hen is dat ze te veel macht en ze moeten worden aangesl

 • Richtbaar Wood Led Lamp Met Clamp
  Richtbaar Wood Led Lamp Met Clamp

  Ho usato Avanzi di Legno trovati in casa, il pezzo rotondo da un Manico di scopa. Purtroppo non ho misure nauwkeurige, ma sono facilmente recuperabili dalle foto. Oltre al legno che è visibile in foto, servono: barra filettata 8 mm con dado e farfall

 • Maak een elegante en romantische slaapkamer met IKEA!
  Maak een elegante en romantische slaapkamer met IKEA!

  Deze kamer heeft een veel hulp, zodat het kan makkelijker zijn om mijn stap-voor-stap-versie te bekijken gewoon zeker om terug te komen en stem voor deze! Foto's 1-4: Tour mijn "kamer" Dus dit is mijn droevige kleine kamer. En hier is zijn verha