Home > KK Bossa Song en animatie op een Arduino

KK Bossa Song en animatie op een Arduino

Tags:arduino
Advertisement

Wat doet het?

Speelt het lied KK Bossa van Animal Crossing en een animatie met behulp van een Arduino Uno, een piëzo, en een 16X2 LCD.

De animatie is gebaseerd off van Animal Crossing New Leaf.

De top video is met de mannelijke dorpeling en de onderste video is met de vrouwelijke dorpeling (wisselen binnen de schets).

Dit is mijn eerste instructable, dus geniet!

Waarom dit doen?

Ik verveelde van de eenvoud van mijn Arduino Starter Kit Projects Book. Ik dacht dat dit iets anders en leuk zijn. Ik oorspronkelijk dacht dat het me zou duren twee weken, maar het eindigde met me over een maand (2016/03/23 - 2016/04/21).

Wat maakt dit speciaal?

Ten eerste de piëzo speelt twee tonen tegelijk - een voor de hoge tonen en één voor de bas. Dit levert "rijker" muziek van de opname van de bas. De code kan eenvoudig worden aangepast om alle animatie aspecten van de te verwijderen en eenvoudig worden gebruikt om twee getinte muziek af te spelen (of meer als je een Arduino Mega, maar meer code moet worden geschreven).

Ten tweede wil ik de manier waarop ik behandeld de animatie om een ​​upgrade van de huidige methoden te overwegen. Iedereen die aangepaste tekens heeft gemaakt op een 16x2 LCD zal weten om gewoon verplaatsen - zeg KK slider - over het scherm, men moet invoeren in elke aangepaste char voor elk frame. Mijn code, aan de andere kant, maar trekt de juiste ruiten grotere afbeelding van de kk slider van de aangepaste tekens voor het display te creëren. Ik laat wat details over hieronder in stap 5 Zoeken op Instructables, de enige andere persoon die ik zag dat had hetzelfde idee is UselessBagOfMostlyWater.

Ten derde, deze biedt een scala aan sommige animatietechnieken voorbij horizontale vertalingen, zoals verticale vertalingen (~ 1: 31), het weergeven van één pixel kolom in een tijd (~ 1: 00), en de overlappende afbeeldingen (~ 1: 48 gebruikt voor het weer ).

Ten vierde, het vermogen te vervagen met behulp van PWM. Ik gebruikte een pull down weerstand, maar ik heb gezien in forums die zeggen dat je een RC-filter nodig. Ik weet niet of het hangt af van de aard van de LCD, maar mijn manier gewerkt.

Stap 1: Materialen

Dit project is compatibel met de Arduino Starter Kit , dat wil zeggen alle materialen die nodig zijn in de kit.

1 x Arduino Uno

1 x LCD 16x2

1 x Piezo Buzzer

1 x drukknop

2 x 220 ohm weerstanden

2 x 1000 ohm weerstanden

1 x 10.000 ohm weerstand

# X Jumper Cables

Advertisement

Related Articles