Home > Hoe maak je een gebruikte WiFi-router resetten

Hoe maak je een gebruikte WiFi-router resetten

Tags:elektronisch
Advertisement

Hoe maak je een gebruikte WiFi-router resetten

Net als ik, moet u wellicht een paar gebruikte routers rond zitten, maar ze zijn beveiligd met een wachtwoord, dus je kunt niets doen met hen is. Gelukkig, ze resetten is vrij eenvoudig. Routers zijn geconfigureerd door het openen van een web-based setup pagina en in te loggen. Het webadres is gewoon het IP-adres van de router. De meeste routers standaard op 192.168.1.1 wanneer reset, maar sommige niet.

Ten eerste, sluit u de router aan op een stopcontact en de stekker uit alle Ethernet-kabels. Dan vindt de reset-knop ingedrukt gedurende 30 seconden.

Stap 1: Het vinden van de standaard IP-adres

Hoe maak je een gebruikte WiFi-router resetten

Vervolgens zult u wilt controleren wat standaard IP-adres van uw router is. Een manier om dit te doen is online zoeken naar het standaard IP-adres van uw router (gebruik het modelnummer en merknaam te zoeken).

Als u geen toegang tot internet hebben, is er een andere optie; echter, ik weet alleen hoe het te doen met Windows. Ten eerste, sluit de router aan op een stopcontact en sluit deze aan op uw pc. U kunt deze via WiFi of een Ethernet-kabel te doen. Hoe dan ook, zorg ervoor dat het de enige verbinding actief is. Ga dan naar Configuratiescherm> Network and Sharing Center. Onder de enige actieve verbinding (de router), vind "Aansluitingen:" in de buurt van het midden van het scherm, en klik op de volgende link. Klik op 'Details' en zoek het punt met "Default Gateway" in de naam (zie foto hierboven). Nogmaals, voor de meeste routers, zal 192.168.1.1 zijn.

Advertisement

Related Articles