Home > Hoe krijg je een gratis Synthesizer

Hoe krijg je een gratis Synthesizer

Tags:muziek-
Advertisement

Hoe krijg je een gratis Synthesizer

Wilt u een synthesizer muziek maar krap bij kas? Wist u dat u kunt krijgen een voor heel weinig (<$ 50) of misschien zelfs gratis? Lees verder en zie hoe ...

Stap 1: The Secret

Hoe krijg je een gratis Synthesizer

OK je wist dat er een catch - u niet krijgen van een Oberheim, Arp of Moog voor goedkoop hier. Maar je krijgt veel, zeker als je onderdelen nodig hebt, houdt van experimenteren of wilt u een vervlogen tijdperk van cheesy middle-class entertainment en analoge geluiden herbeleven.

Het geheim is: op zoek naar synthesizers genaamd "home organen."

Thuis organen waren populair in het Westen tijdens de na-oorlogse periode tot aan het begin van de jaren 1980. Je weet wel, terug voor het internet en mobiele telefoons, wanneer mensen deden sociale dingen samen voor entertainment - zoals het afspelen van muziek, of althans dat was het idee verkocht op het moment.

Hoe dan ook, met de komst van de moderne vormen van elektronische entertainment en de ineenstorting van de westerse middenklasse, thuis organen zijn gedaald in waarde. Wat ooit (enorm duur) duizenden dollars is nu in wezen waardeloos. Geen "normale" persoon wil deze dingen. Echter, ze zijn uitstekend als een bron van onderdelen, voor het hacken en velen van hen zijn nog steeds vrij goed in het maken van muziek.

foto hieronder zijn twee goede voorbeelden van wat u gemakkelijk kunt vinden voor een prikkie of vrij. Aan de linkerkant hebben we een Lowrey Holiday H-100 van 1977 en aan de rechterkant een Viscount F20 van ongeveer 1979. Dit zijn beide squarewave, top-verdeler synths gebouwd met TTL golfvorm het genereren van logica en analoge filtering. Meer daarover in de volgende delen.

Stap 2: Hoe om ze te vinden en wat te zoeken

Hoe ga je over het vinden van deze dingen? Omdat ze groot en zwaar, eBay is niet de beste keuze, tenzij je een lokale verkoper bereid om u te laten halen. Je bent beter af met iets als Craigslist, classifieds, goed verkopen en werf verkoop.

Zoals eerder vermeld, transistor (en hybride digitaal / analoog) startpagina organen zijn bijna allemaal in wezen waardeloos. Ze zijn groot, zwaar, zijn gedateerd klinkt, hebben een beperkte sound palet (hoewel niet in alle gevallen) en in bijna alle gevallen niet kan worden hersteld, tenzij je bereid bent om het zelf te doen zijn. Op enkele uitzonderingen na moet je elk huis orgel geproduceerd tijdens 1970-1990 behandelen als zijnde bijna waardeloos, zelfs als in perfecte staat (ze zijn meestal niet) en volledig waardeloos als helemaal niets mis mee.

Sommige modellen zoals de Eminent 310 en de Lowrey MX-1 kan nog steeds commando prijzen in de meerdere honderden variëren. U kunt ook tegenkomen recent vintage Lowreys die zogenaamd verkocht voor $ 10- $ 60K (de meeste mensen verhandelde-up, maar kreeg nog steeds opgelicht). U bent van harte welkom om rekening te houden als de prijs goed is en je een serieuze organist, maar ze zijn gewoon ROMplers en zijn niet gehackt.

U kunt ook tegenkomen Hammond Tonewheel organen. Meestal is de verkoper is savvy genoeg om het op te zoeken en vinden er nog steeds een markt voor deze. Dus, kunnen de prijzen voor Hammond Tonewheel organen nog steeds hoog. Maar niet altijd.

Stap 3: De psychologie van de Home Organ Market

Dus hier je op zoek bent naar gratis spullen te hacken of spelen op en aan de andere kant is de verkoper proberen om het maximale geld te krijgen voor zijn junk.

The Home Organ markt kan worden onderverdeeld in twee delen:
- De persoon die de verkoop van het orgel, omdat een overleden familielid liet het aan hen, ze hebben geen gebruik voor het, maar hebben een vaag idee of herinnering dat "het kost een hoop geld toen het nieuw was."
- De persoon die wordt gebruikt om het te spelen, maar nu om wat voor reden wil het weg en kan al enig idee wat het waard is niet te hebben.

In het eerste geval, de verkoper is clueless of in ontkenning over wat het orgel is echt de moeite waard. Zij zullen in eerste instantie zet het te koop aangeboden op een enorm onrealistisch prijs die, voor hen, lijkt een korting op wat het oorspronkelijk werd aangekocht voor.

In het tweede geval, de verkoper heeft een aanwijzing en zal een iets meer logica achter hun prijsstelling.

Hoewel de benadering van elke wijkt af feit blijft hetzelfde: er is bijna geen enkele markt voor thuis organen en ze bijna geen waarde.

Stap 4: Zelfs een Hammond is Meestal Waardeloos!

Laten we eens een korte omleiding hier en praten over "Hammonds". Sommige Hammond orgels zijn in feite vrij zeldzaam en waardevol. Er zijn uitsluitend uit de all-buis en de buis-en-tonewheel tijdperk. Transistor Hammond orgels zijn, net als alle andere transistor organen, waardeloos.

Neem een ​​kijkje op eBay en zie wat Tonewheel Hammond orgels gaan - heel veel, soms. Gewoon voor de lol, opzoeken wat een Hammond Novachord geldt voor - veel, zelfs als het junk - dat zijn echt zeldzaam.

Maar als voor toonwielen, ze zijn collectible en in de vraag, maar alleen als ze werken, en dan nog alleen de moeite waard top-dollar bij het volledig gerestaureerd. Dat betekent dat het vervangen van elke oude carbon weerstand, ter vervanging van alle papier en elektrolytische condensatoren (en dat zijn er veel), het reinigen van alle contacten, de herziening van het smeersysteem etc ... veel tijd en moeite.

Dus, laat niemand proberen om u te laten denken dat het een Hammond, zodat het een stuk de moeite waard moet zijn.

Stap 5: Het vinden van wat je wilt en te kopen

Dus je hebt een paar organen op Craigslist of wat dan ook, wat nu gespot? Denk aan de psychologie van de verkoper. Ze zijn waarschijnlijk in ontkenning over hun orgel (of echtgenoot, moeder, opa's etc ...) waardeloos junk. Dus je moet ze wachten. Zelfs als het iets cool - misschien een Lowrey D325, die een late 70's spinet met echt goede Arp Solina-stijl strings was. Laat ze te posten voor hun onrealistische prijs en laat de prijs ten minste een keer naar beneden komen.

Zodra de prijs is gedaald, een bezoek aan de verkoper als je wilt, wees vriendelijk, vertellen wat een mooi orgel het is, maar het is veel meer dan je kunt betalen. Je kunt ze niet de waarheid vertellen (het is waardeloos), zullen ze gewoon boos. Laat ze weten dat ze kunnen later contact met u opnemen als ze hun gedachten te veranderen op de prijs.

Het idee hier is om jezelf in de verkopers gedachten te houden voor als de uiteindelijk opgeven en wil gewoon dat het voorbij. Op deze manier is het een win-win. Je krijgt het orgaan voordat het gaat in de carport of buiten op de oprit om alle vuil te krijgen en ze niet hoeven te betalen om hebben het genomen om de dump.

U kunt ook komen over de pragmatische verkoper die recht uit dat het waardeloos kent en posten een advertentie "komen halen voordat ik gooi het eruit." Dat zijn ook goed, maar alsjeblieft, niet te betalen niets als er iets mis mee is.

Stap 6: You Got It - wat nu?

Je hebt je orgel huis. Werkt het? Er gaat iets mis te zijn, dat verzeker ik je. Vaak als een schakelaar of sleutel is niet goed werkt, dan drukken en dan zal vaak duidelijk het op. Waarschijnlijk uw orgel zat al tientallen jaren zonder gebruik. Anders, kunt u het oplossen van problemen met een beetje.

Voor het openen van het op, een beetje aan de technologie. Thuis orgels uit de jaren 1970 tot de vroege jaren 1980 waren top-divider synthesizers. Dat betekent dat ze beginnen met een master squarewave oscillator draait op een hoge frequentie en voer het uit door middel van TTL-logica divider chips om octaven te creëren. Het is simpel, houdt dingen in lijn en is geschikt voor ongelimiteerd polyfonie. De vangst is dat het signaal is een blokgolf, dus om het anders je filters nodig klinken. U kunt een squarewave filter in allerlei vormen - driehoek, zaag, sine etc .. maar dit alleen is niet genoeg om instrumenten te maken. Real instrumenten veranderingen in volume en de klankkleur. Dit kan worden geëmuleerd met envelop generatoren en voltage-gecontroleerde filters. Meestal, om de kosten laag te houden, de toetsen op het toetsenbord daadwerkelijk schakelen elke noot in elk octaaf - er is meestal geen scannen of stuur logica om de route een sleutel tot een beschikbare-voltage gecontroleerde filter (VCF). Meestal is er slechts één VCF en het niet Retrigger totdat een nieuwe toets wordt ingedrukt of alle toetsen worden losgelaten.

Bijna alle organen uit de tijd kwam ook met eenvoudige automatische begeleiding, auto-akkoorden en een ritme generator. Deze primitieve drum machines maken meestal drumgeluiden gebruik gevormde transistor lawaai en bellende filters.

Stap 7: Gebruik het, Fix it of een deel het uit?

Hoe krijg je een gratis Synthesizer

Als het werkt, misschien wilt u om het te spelen. Koel. Sommige thuis orgels hadden erg mooi geluid, zelfs door de huidige normen. Als het niet werkt en je denkt dat je kunt omgaan met de reparatie, go for it - maar wees voorbereid op het werk. Ik zeg als u de service handleiding niet gratis online kunt vinden, vergeet proberen te repareren. Zoek een andere gratis orgaan dat werkt.

Hoe dan ook, hier is wat het Lowrey eruit ziet binnen. Ziet er mooi aangelegd, maar uh-oh, elke inter-board verbinding-wire verpakt! Dat zou een grote pijn om uit elkaar te halen om te proberen op te lossen zijn.

Deze eigenlijk kwam met de auto-akkoorden, bas en begeleiding dood. Er was een gebroken draad op de CPU clock spoel. Solderen het terug op vaste het.

Stap 8: Een andere stijl en Hacking Ideeën

Hoe krijg je een gratis Synthesizer

Hier is de binnenkant van de burggraaf F20. Let op het is een stuk netter binnen en de planken stekker in de kabelboom. Maar het is nog steeds een saaie, bruisend transistor orgel. Ik ga om het te scheiden. Zie hoe het toetsenbord keurig op een rail systeem is gemonteerd? Het is gemakkelijk om te hergebruiken in een andere doe-het-synth project.

Dus wat krijg je onderdelen-wijs van deze dingen? Hier is een korte lijst:
- Makkelijk te gebruiken toetsenborden, meestal niet een matrix en vaak met meerdere contactpersonen per toets
- Verschillende printplaten voor het genereren van geluid; veel van de logica-chips, maar meestal de macht beluste TTL variëteit
- drum machine; makkelijk te gebruiken interface naar andere muzikale projecten
- luidsprekers
- versterker
- stroomvoorziening
- Sommige organen had fatsoenlijk kasten met echte hardhout; Dit Viscount hier is spaanplaat en vinyl junk - de benen zijn eigenlijk gegoten hard rubber!

De andere foto is van de Lowrey, die ik zal houden om te spelen voor nu als ik de sigarettenrook geur van te maken kan krijgen. Dit is een schot van de onderkant, waar ik een pot en keuzeschakelaar aan de resonantie en de cutoff frequentie van de "wah" circuit te veranderen.

Handige tip: voordat je het deel uit, zet hem aan (indien mogelijk) en meet de spanningen op elk bord. Ervan uitgaande dat de stroomvoorziening is niet slecht, zul je weten wat elk bord nodig om de macht. Schrijf het neer op het bord voordat u het gooien in een doos en vergeet. Op deze manier later, zeggen dat als je wilt de drum machine te gebruiken, zult u in staat om zonder veel moeite. Als u de service handleiding kan krijgen voor gratis, sla deze.

Stap 9: Conclusie

Hoe krijg je een gratis Synthesizer

Thuis organen niet vaak verfijnd als een prestatie synth, maar ze werkelijk zijn synthesizers. Je kunt ze voor een prikkie en ze zijn gemakkelijk gehackt. Je zou zelfs pick-up een nieuwe hobby van het leren keyboards spelen.

Genieten!

Advertisement

Related Articles

 • Hoe krijg je een gratis Yacht
  Hoe krijg je een gratis Yacht

  Klinkt onmogelijk? Het is niet. Het duurde niet lang vind je jezelf geven ze weg. Hier is de inhoudsopgave van de hele saga: Hoofdstuk 1: Hoe krijg je een gratis Yacht Hoofdstuk 2: Maiden Voyage van de Vrije Yacht Hoofdstuk 3: Fix Broken Stix en ande

 • Life Hack: Hoe krijg je een gratis Redbox film
  Life Hack: Hoe krijg je een gratis Redbox film

  Iedereen houdt van gratis spullen. Hier is een eenvoudig leven hack om het verkrijgen van een gratis Redbox film. Stap 1: De enige stap Er is slechts één, eenvoudige stap om het verkrijgen van een gratis Redbox film. Als hij vraagt ​​naar een promoti

 • Hoe maak je een gratis website te maken met behulp van HTML.
  Hoe maak je een gratis website te maken met behulp van HTML.

  Nu weet ik dat iedereen kan gaan naar freewebs (ahem, vliezen) en krijg een gratis website, maar dat vereist geen vaardigheid. Wat vereist vaardigheid is HTML. HTML staat voor Hyper Text Markup Language, en het is de bouwsteen van elke website. Stap

 • Hier krijg je een gratis upgrade naar First Class
  Hier krijg je een gratis upgrade naar First Class

  Het krijgen van een gratis upgrade naar de eerste klasse is niet gemakkelijk, mensen die hebben betaald voor de eerste klasse niet wilt dat een smerig niemand rijdt gratis wanneer ze moesten betalen. Hierdoor is de check-in bedienden wont geven grati

 • Hoe maak je een gratis iPhone controle op de toepassing installeren?

  Hoe te installeren op een iPhone, iPad of iPod Touch in 5 minuten een gratis controle op de toepassing? 1. Start de Cydia applicatie (als je het niet kunt vinden in de springplank, dan kunt u Klik hier om de iDevice Jailbreak) 2. Tape op de knop Behe

 • Hoe maak je een gratis Proxy Server met Internet Explorer gebruiken
  Hoe maak je een gratis Proxy Server met Internet Explorer gebruiken

  Dit is een snelle tutorial over hoe je gratis gebruik maken van proxy lijsten aan uw IP-adres via internet te verbergen. LET OP: -gratis Proxies zijn onbetrouwbaar, en naar mijn mening, niet de veiligste optie voor het verbergen van uw IP-adres. Voor

 • Hoe maak je een gratis tekstverwerker door Eva Gebus Krijg

  Door Eva Gebus Stap 1: Voer de volgende stappen 1. Ga naar https://www.openoffice.org/ 2. Klik op "Ik wil downloaden Apache OpenOffice"

 • Hoe maak je een gratis website (je een Gmail-account nodig) te krijgen
  Hoe maak je een gratis website (je een Gmail-account nodig) te krijgen

  Dit is een zeer eenvoudig instructable over het maken van een website (gratis) met google / gmail. Aan het beste van mijn weten is dit op zijn minst semi-gedateerd. Ik denk dat de stappen voor het gebruik van het huidige programma zijn zeer vergelijk

 • Hoe krijg je een afbeelding van overal op het internet
  Hoe krijg je een afbeelding van overal op het internet

  Ok Dit is een zeer eenvoudige instructable die ik zeer gedetailleerd bij zal hebben. Dit is vooral voor de newbs aan de INTERWEBZ. Maar als je niet weet hoe het heel eenvoudig zal zijn. Oh, dit zal niet werken voor bewegende beelden, maar stills. Sta

 • Hoe krijg je een glas water!
  Hoe krijg je een glas water!

  Hallo! Vandaag zal ik je leren hoe je een glas water te krijgen! Voor deze Instructable heb je nodig: • Uw handen (Dit is een groot deel, dus vergeet niet om hen te krijgen!) • Een glas, beker of andere drankhouder (U kunt rechtstreeks drinken uit de

 • Hoe krijg je een geweldige vakantie Oog ziet eruit

  http://www.styleunited.com/TipsAndTrends/article/How-to-Get-a-Great-Holiday-Eye-Look De vakantie is een goed moment om een ​​glanzende ogen proberen. Hier is hoe het te doen. Stap voor stap: 1. Primer ogen: Breng de concealer of rechtstreeks primer a

 • Hoe maak je een gratis reis naar de Rally van plan om Geestelijke gezondheid te herstellen
  Hoe maak je een gratis reis naar de Rally van plan om Geestelijke gezondheid te herstellen

  Hallo mensen! Als je net als mij, verzoek van John Stewart voor alle redelijke, beschaafde discussie-liefhebbende, niet heilig boekverbranding, over het algemeen matig burgers van dit land om op te staan ​​en te laten zien van de pony en radicale del

 • Hoe maak je een gratis buigen fietsketting portemonnee ketting maken
  Hoe maak je een gratis buigen fietsketting portemonnee ketting maken

  Heb je ooit geprobeerd om een ​​fietsketting te gebruiken om uw portemonnee te beveiligen om jezelf en vond het frustrerend en omslachtig vanwege het feit dat deze is het niet vrij buigen in alle richtingen .... Als je zoals vermeld in dit instructab

 • Hoe krijg je een Volumineuze Ponytail
  Hoe krijg je een Volumineuze Ponytail

  Kunt u kijken naar de onderstaande video om te leren hoe je een volumineuze paardenstaart krijgen :) Stap 1:

 • Hoe maak je een (gratis) Tactical drukschakelaar maken
  Hoe maak je een (gratis) Tactical drukschakelaar maken

  Dit Instructable beschrijft hoe een professionele (waterdicht) tactische drukschakelaar te maken voor het activeren van-geweer gemonteerde lasers, scopes, TacLights, scopes, etc. Ik vond dat heel vaak ik per ongeluk de laser op mijn red dot sight ing

 • Hoe maak je een gratis instructables t-shirt te krijgen
  Hoe maak je een gratis instructables t-shirt te krijgen

  Iedereen heeft behoefte aan een Instructables overhemd, heres hoe het te doen. Stap 1: Ga naar de website Instructables http://www.instructables.com/ Sweetest website rond, snuffel rond, leren een aantal dingen.

 • Hoe maak je een gratis computer te verkrijgen
  Hoe maak je een gratis computer te verkrijgen

  Terwijl je gezien instructables dat "gratis" te zeggen, maar je moet nog steeds betalen voor materialen kunnen hebben / ed zal ik beginnen met te zeggen dat de computer ik absoluut kreeg kostte nul en ik heb het in minder dan 1 dag. De monitor i

 • Hoe maak je een gratis (of goedkope) Sustainpedaal Make
  Hoe maak je een gratis (of goedkope) Sustainpedaal Make

  Houd er rekening met mij ... want dit is mijn eerste instructable. Elke opbouwende kritiek zou worden gewaardeerd (zo zou loven!). Ik heb onlangs geleerd om een ​​stuk af te spelen op mijn keyboard die sterk wordt versterkt door het gebruik van een s

 • Hoe maak je een GRATIS PS2 stand te maken
  Hoe maak je een GRATIS PS2 stand te maken

  Zodra ik heb mijn PS2, heb ik niet wil dat het oververhit raken. Dus, ik wilde een stand. Het probleem was, ik wilde geen geld uitgeven aan een retail-stand. In plaats daarvan, maakte ik mijn eigen. Het bleek een horizontale PS2 stand zijn, maar het