Home > Het maken van een West-Groenland stijl Kayak Paddle

Het maken van een West-Groenland stijl Kayak Paddle

Tags:boten
Advertisement

Het maken van een West-Groenland stijl Kayak Paddle

Het volgende is het proces van het bouwen van een West-Groenland stijl Kayak Paddle, ontworpen om uw persoonlijke dimensies en op basis van een Inuit ontwerp dat zich in de loop van duizenden jaren. Dit is een paddle gefokt voor snelheid, uithoudingsvermogen en stealth.

Het kopen van een van deze kan de kosten van $ 250 tot $ 500, maakte ik de mijne uit een $ 13,70 stukje cederhout uit een grote doos te slaan. Dit is niet een snel proces, het is een stuk van het meten en handwerk. Hoewel, na het afronden van mijn eerste, ik kan me niet voorstellen dat het betalen van iemand om het te doen voor mij.

Toen ik begon te doen wat onderzoek vond ik dat "houten kajakpeddel" is een soort van breed, dat wil zeggen er zijn letterlijk honderden variaties, dit is slechts een. Deze instructies zijn gebaseerd off van Chuck Holst grote werk. Zeker aan te raden het lezen van zijn pdf voordat u begint om wat beter te begrijpen hoe deze stijl van paddle geëvolueerd te krijgen en hoe het van oudsher werd gebruikt.

Ten eerste, ik ben geen expert. Ik had de wens om zelf bouwen van een Groenland stijl peddel en ik gedocumenteerd het proces om me te helpen te leren en dacht dat ik zou delen. Ik heb ook een paar fouten en dacht dat ik zou die ook te delen. Er zijn een aantal grote bronnen van informatie en video's, maar ik wilde om te verzamelen wat ik gevonden in een stap voor stap uitleg.

Aangezien er veel bochten op zeer lange en smalle plank, dat een zeer gelijkmatige structuur heeft, is het moeilijk om te fotograferen, zodat je ze kan zien. Om document te helpen dit te bouwen, en een beter inzicht in mezelf te krijgen, heb ik een aantal foto's die ik heb gemaakt met de meegeleverde Google Sketchup .

Stap 1: Gebruikte hulpmiddelen

Het maken van een West-Groenland stijl Kayak Paddle

Dit zijn de tools die ik gebruikt voor dit project.

 1. Hand Plane
 2. Yard lange metalen liniaal
 3. Speed ​​square
 4. Decoupeerzaag
 5. Potlood
 6. Schuurpapier
 7. Tung Oil
 8. Staal wol
 9. Vleesmes
 10. klemmen

Er zijn een aantal vervangingen je zou kunnen maken en ik heb aantekeningen gemaakt waar nodig.

Stap 2: Selecteer het hout

Het maken van een West-Groenland stijl Kayak Paddle

Technisch gezien alles wat je nodig hebt is een 2 "x4" x8 'stuk van ceder, die is knoop vrij. Nu goed geluk het vinden van een, ik zweer ze allemaal worden gesneden van bomen die ze kregen slechts twee stukken uit. Dat gezegd zijnde, deze instructies zijn gebaseerd op het feit dat ik gebruik gemaakt van een 2 "x6" x8 '. U kunt gebruiken wat grootte die u kunt vinden dat heeft een 2x4 run die gratis is knoop.

Stap 3: Leg je afmetingen voor de lengte

Het maken van een West-Groenland stijl Kayak Paddle

 • De totale lengte is spanwijdte plus de afstand van de elleboog tot aan de pols of een spanwijdte en een el (elleboog tot vingertop). Je wordt verondersteld om te kunnen je peddel rechtop staan ​​en met gestrekte arm uit uw vingertoppen te wikkelen over de bovenkant van het blad.
 • Ik split het verschil en gemeten van mijn elleboog naar de top van mijn handpalm, in het einde werkte dit uit voor de "grijpen de top van het blad" ding.
 • Voor mij is het 73 "en 19" het geven van een totale lengte van 92 ". Snijd de totale lengte die.

Stap 4: Zoek uit totale breedte

Het maken van een West-Groenland stijl Kayak Paddle

 • De breedte van het blad is gebaseerd van het vormen van een C met de hand en de afstand te meten. Dit is omdat sommige stijlen van peddelen heeft u het einde van de peddel grijpen. Voor mij is dat is 3 1/2 ", dat is de reden waarom de 2" x4 "werkt goed.
 • Omdat we nodig hebben om een ​​heleboel meten gebaseerd off van de breedte kunt u het stuk gekapt te doen. Echter, ik heb niet een tafel zag dus ik tekende gewoon een lijn aan beide zijden van de raad van bestuur op 3 1/2 ". Dit betekent gewoon dat je een beetje wiskunde te doen.

Stap 5: Meet voor middenlijn

Het maken van een West-Groenland stijl Kayak Paddle

Voor mij is dit 46 "omdat mijn totale lengte is 92", meten en merk aan alle kanten van het bord. Een groot deel van onze metingen zijn gebaseerd off van het centrum.

Stap 6: Meet en merk weefgetouw hoogte

Het maken van een West-Groenland stijl Kayak Paddle

 • Het weefgetouw is schouder breed. Een gemakkelijke manier om dit te achterhalen is met je armen ontspannen aan uw zijde met een werf lange heerser in je handen te staan, schouderbreedte is de buitenkant van je handen. Voor mij is dit 23 ".
 • Snij dit in de helft, meet van de middellijn en markeer alle vier zijden van het bord.

Stap 7: Meet en merk weefgetouw breedte

Het maken van een West-Groenland stijl Kayak Paddle

 • Oke, kon niet precies achterhalen dit één dus ik maakte een "ok" teken met mijn hand en mat de diameter aan de binnenkant van het welke tot 1 1/4 "kwam. Dit werkte eigenlijk in het einde, weefgetouw voelt lekker, zal moeten wachten en zien wanneer ik het in het water.
 • Neem de helft van je mes breedte en aftrekken van de helft van het weefgetouw breedte aan de ene kant te markeren. Voor mij zou dat 1 3/4 "minus 5/8" geeft me 1 1/4 "
 • Aangezien Ik gebruik een 2 "x6" voeg halve breedte van het blad naar de andere kant te markeren. Neem de helft van je mes breedte en voeg de helft van het weefgetouw breedte naar de andere kant te markeren. Voor mij is dit 1 3/4 "plus 5/8" voor 2 5/8 ".

Stap 8: Markeer de wortel van het blad, dat wil zeggen de schouder

Het maken van een West-Groenland stijl Kayak Paddle

 • Chuck zegt dat dit is ongeveer 1 "tot 2" voorbij het weefgetouw dus, nogmaals, ik het verschil te splitsen in 1 1/2 "en maakte een merk.
 • De wortel van het blad is een kwart van de breedte van het uiteinde van het blad. Sinds mijn mes breedte is 3 1/2 "dit maakte de wortel 7/8" voor mij. Dit is waar ik een beetje in de war door de pdf Chuck's, maar de wortel is half zo breed als de tip, maar meten we de helft van die ter gelegenheid uit het midden; dat wil zeggen een kwart van het blad lengte.
 • Neem halve breedte van het blad en de wortel aftrekken. Voor mij is dit 1 3/4 "minus 7/8" geeft ons 7/8 "
 • Aan de andere kant nemen we de halve breedte van het blad en de wortel toe. Voor mij is dit 1 3/4 "plus 7/8" geeft ons 2 5/8 "
 • We sluit deze op de lijnen die we tekende voor het weefgetouw geven ons onze "schouders".

Stap 9: Mark vanaf het einde van de bladen de breedte van het blad

Het maken van een West-Groenland stijl Kayak Paddle

Voor mij is dit 3 1/2 "Vervolgens hebben we deze regels aan te sluiten op de wortel van het blad (de schouders) aan beide zijden en aan beide zijden.

Stap 10: Knip de buitenkant vorm van het blad

Het maken van een West-Groenland stijl Kayak Paddle

 • Bij het snijden van de ruwe vorm zijn er een paar dingen om te onthouden 1) Probeer niet het recht te snijden op de lijnen omdat een puzzel is niet de meest nauwkeurige stuk van apparatuur die er zijn 2) Het leven is veel gemakkelijker als je alles vast te klemmen beneden 3) het is ook eenvoudiger om van het weefgetouw tot het einde van de bladen (I geboorde enkele boorgaten aan de uiteinden van de steel op alle vier hoeken).
 • Als je een goede band zag deze stap is waarschijnlijk een vijf minuten werk, maar niet alle van ons zijn zo gelukkig.
 • Zodra ik knip de ruwe vorm Ik ging terug en deed de uiteindelijke vormgeving met een hand vliegtuig en en een palm schuurmachine met 40 korrel.

Stap 11: Scheer onderaan het blad taper

Het maken van een West-Groenland stijl Kayak Paddle

 • De punt van het mes is 1/2 "en omdat het bord is 1 1/2" meten we naar beneden 1/2 "en teken over de uiteinden van de peddel. Vervolgens hebben we verbinden deze regels met het blad root (schouder).
 • Hoe je het materiaal te verwijderen is aan u. U kunt alles te gebruiken van een lintzaag om een ​​elektrische schaafmachine om een ​​blok vliegtuig. Ik ben blijkbaar masochistische en gebruikte een hand vliegtuig, zodat het op die manier ook gedaan kan worden. Ik zal eerlijk te zijn, ik heb drie gezichten naar beneden voordat ik moest stoppen, omdat ik niet kon vasthouden gereedschap en eindigde het de volgende dag.
 • U wilt zorg ervoor dat je naar beneden om de lijnen aan beide kanten en dat het plat. Ik werkte tot ik dicht en vervolgens gebruikt de gelegd op zijn kant vliegtuig om te controleren of ik het niveau was. Ik gebruikte toen mijn snelheid vierkant op de laatste passes.

Stap 12: Mark en gesneden tips van de bladen

Het maken van een West-Groenland stijl Kayak Paddle

 • Ik zag alles van vierkante uiteinden aan grote straal bochten, ik wilde gewoon knock down de hoeken en eenvoudig gebruik gemaakt van een Cool Whip deksel als een sjabloon.

Stap 13: Markeer de bladranden

Het maken van een West-Groenland stijl Kayak Paddle

 • Dit is van stap vier pdf Chuck's
 • Oke, dus overal waar ik ze checkte soort overgeslagen deze stap en de volgende, dus ik deed allerlei metingen en berekeningen (met een geweldige tijd eigenlijk), maar het was niet totdat ik begonnen met het schrijven van mijn notities die ik daar realiseerde was een gemakkelijkere manier. In principe vind het midden van het gezicht en de rand van het blad en de lijn te trekken een lichte (omdat we om zand it out later) over de lengte van het blad. Daar opgeslagen je een uur.
 • Het was ook niet totdat ik dit schreef, dat ik besefte dat ik een fout gemaakt met mijn peddel. Na ongeveer vijf minuten rechtdoor vloeken ik besloten om gewoon te repareren mijn aantekeningen en maken de veranderingen op peddel nummer twee.
 • De tips zijn 3/8 "aan de tips, zodat we meten 3/16" uit het midden en teken.
 • Het blijft bij 3/8 "tweederde van het blad. Mijn mes is 33 "zo markeren 3/16" uit het midden 22 'naar beneden het mes. Dit is waar ik mijn fout gemaakt en had net een constante helling van de wortel tot de top. Ik denk dat ik moet gewoon een andere te maken en vergelijk de twee in het voorjaar :)
 • Aan de basis van het blad is 13/16 "breed, ik heb net fudged dit een beetje en markeer 3/8" uit het midden en het blijft bij deze breedte door het weefgetouw en totdat de andere kant van de peddel.
 • Zodra je klaar bent met het markeren dan zul je verbinden alle van de merken.

Stap 14: Markeer de bladvlakken

Het maken van een West-Groenland stijl Kayak Paddle

 • Op het puntje te maken van een merk 5/8 "uit aan weerszijden van de middenlijn.
 • Het blad versmalt vervolgens naar a1 / 4 "ridge op 1/2 van de lengte van het blad. Aangezien mijn blad is 33 "lang, maakte ik een teken 1/8" uit het midden 16 1/2 "over de lengte van het blad.
 • Deze rug gaat door tot ¾ van de weg naar beneden het mes. Voor mij was dit 24 3/4 "zo markeren 1/8" aan beide zijden van de middenlijn.
 • Bij het mes wortel verbreedt naar 7/8 "breed zodat markeren 7/16" aan weerszijden van ons centrum lijn.
 • Het weefgetouw zelf is 1/2 "breed zodat markeren 1/4" off van ons centrum lijn.
 • Zodra je klaar bent met het markeren dan zul je verbinden alle van de merken.

Stap 15: Verminder de peddel om de lijnen te verbinden

Het maken van een West-Groenland stijl Kayak Paddle

 • In pdf Chuck's noemt hij het snijden van de vorm met een zaag. Nu rekening houdend met alle van het complex hoeken en hoe ze in het hele peddel te veranderen, grote props als je dit kan doen.
 • Ik gebruikte een kleine hand vliegtuig en wat geduld. Het duurt een beetje wennen om het vliegtuig het uit, mijn eerste mes gezicht kostte me 45 minuten, de laatste 15 en ik kan niet van elkaar te vertellen.

Stap 16: zand voor een paar uur

Het maken van een West-Groenland stijl Kayak Paddle

 • Omdat je zo hard hebt gewerkt om de lijnen te verbinden, moet u een goed inzicht in de vorm die we zijn op zoek naar, we zijn gewoon proberen om alles glad te strijken hebben.
 • Ik voornamelijk geschuurd met de hand, maar voel je vrij om wat dan ook te doen, raden als u bereid bent om dit project je al weet hoe om zand te beginnen waren.
 • Gewoon een vriendelijke herinnering dat als je het zand alles naar beneden glad en krijgen dan alles nat en zand er weer naar beneden, afwerking is veel gemakkelijker.
 • Dit is ook het deel waar je wilt voelen uit het weefgetouw en indien nodig kunt u het scheren naar beneden om beter te passen.
 • Kanttekening: Als je kijkt naar de tweede afbeelding vindt u de mal ik gebruikt om de paddle van het vallen van het einde van de zaag paard te houden te zien. Ik geschuurd alles naar beneden en toen ik werd het opruimen van een van de tips het hele ding gleed het einde van het paard en uit mijn hand en ik brachten de komende uren vloeken en schuren uit alle van de deuken. Het is gewoon een 2x6 met zo'n 4 inch schroeven op elke hoek. Vervolgens heb ik gedrapeerd een handdoek over het hele ding, net zag eruit als een verkreukelde handdoek toen ik de foto nam, zodat je dit een te krijgen.

Stap 17: Afwerking coating

Het maken van een West-Groenland stijl Kayak Paddle

 • Zoiets als de schuren, als je deze hebt gemaakt ver je hebt waarschijnlijk een advies over de afwerking.
 • Persoonlijk Ik ben altijd een grote fan van Tung Oil geweest, ik hou gewoon de finish kunt u met een beetje geduld. Ik geborsteld op een dikkere vacht en nam af met 1 staalwol drie keer. toen ik op een jas, met een doek, en nam hem met 0. Ik heb toen op drie lagen te zetten en verhoogde hoe mooi de staalwol was totdat ik 0000 gebruikt op de laatste laag.
 • Ga nu peddelen!
Advertisement

Related Articles

 • Het maken van een graansoort doos stijl ring met geen ervaring en $ 10
  Het maken van een graansoort doos stijl ring met geen ervaring en $ 10

  Voor deze demonstratie zullen we het creëren van een eenvoudige graangewassendoos stijl ring met een klantgerichte gezicht met een kleine handvol eenvoudige technieken. U hoeft niet om geld te betalen voor de software of enige voorkennis van 3D-model

 • Building Kleine Robots: Het maken van een Cubic Inch Micro-Sumo Robots en Kleinere
  Building Kleine Robots: Het maken van een Cubic Inch Micro-Sumo Robots en Kleinere

  Hier zijn enkele details over het bouwen van kleine robots en circuits. Dit instructable zal ook betrekking hebben op een aantal fundamentele tips en technieken die nuttig zijn bij het bouwen van robots van elke omvang zijn. Voor mij is één van de gr

 • Het maken van een Cider Press
  Het maken van een Cider Press

  Het maken van een cider pers en appel grinder De eerste cider pers bouwde ik terug was in het midden van de jaren '70 en was een klassieke vat staaf stijl en de eerste molen was een 3 inch houtdiameter pluggen met kleine spijkers steken uit een kwart

 • "To Infinity & Beyond!" [Het maken van een Correx SpacePod Te gaan naar de ruimte en terug]
  "To Infinity & Beyond!" [Het maken van een Correx SpacePod Te gaan naar de ruimte en terug]

  Ik maakte deel uit van een team van DesignSpark, belast met het sturen van een Superman beeldje Space in een SpacePod, dan hebben hem 'springen' van de pod en de vrije val terug naar de aarde. Ik was verantwoordelijk voor het maken van een SpacePod b

 • Het maken van een eenvoudige lederen schede: Vouw-over Western Holster Style.
  Het maken van een eenvoudige lederen schede: Vouw-over Western Holster Style.

  Ik heb een Opinel No. 6 en ik wilde een riem schede voor het gemak van carry ... dus ik maakte een. Leder werk is een nieuwe hobby voor mij, dus ik gebruik maken van elke gelegenheid om te oefenen. Dit is mijn eerste Instructable gefotografeerd, schr

 • Het maken van een Pen Out Of Papier
  Het maken van een Pen Out Of Papier

  Micarta wordt gemaakt van lagen van papier of textiel en hars. Deze pen is eigenlijk gemaakt van papier. 20 lagen van karton gesneden in 1 "pleinen en vervolgens gelijmd in een pen leeg. Vervolgens werd aangezet hout draaibank en samengevoegd in een

 • Het maken van een keukenmes Vanuit een Machete
  Het maken van een keukenmes Vanuit een Machete

  In dit Instructable maak ik een keukenmes. Nu de metalen Ik koos ervoor om gebruik was van een goedkope machete. Het was gemakkelijk om ter plaatse te krijgen, meestal hoog koolstofgehalte dat kan worden gebruikt voor het maken van messen die u nodig

 • Het maken van een sneeuwpop met één persoon
  Het maken van een sneeuwpop met één persoon

  Dit is mijn eerste instructible dus ik verontschuldig me voor het hebben van slechts enkele foto's. Ik dacht dat dit was al gedaan. Dit is een eenvoudige wasy om een ​​sneeuwpop te maken met slechts één persoon. Stap 1: Het maken van een kubus In pri

 • Het maken van een leger van Gromit's (Claymation Mold making)
  Het maken van een leger van Gromit's (Claymation Mold making)

  Zin in het maken van een klei stop motion animatie Aardman stijl? De kans is groot dat u meer dan één kleicijfer nodig, in feite zul je waarschijnlijk een klein leger nodig. Hier is een goedkope manier om te 'klonen' van het originele beeld te maken.

 • Het maken van een handgeschreven teken Practice Board
  Het maken van een handgeschreven teken Practice Board

  De beste voorbereiding voor het maken van een handgeschreven teken de letters met de werkelijke eindmateriaal met verschillende handgeschreven fonts oefenen. Bij het maken van handgeschreven tekens vindt u de beste stijl met de praktijk te ontwikkele

 • Het maken van een Bowser pak
  Het maken van een Bowser pak

  Een paar weken geleden werd ik uitgenodigd om een ​​videogame-themed partij. Omdat ik wist dat de gastvrouw zou zo veel meer te bieden dan de gemiddelde run-of-the-mill-party Ook ik wilde om te komen met iets bijzonders. Ik was erg geïnspireerd door

 • Het maken van een SMD reflow oven
  Het maken van een SMD reflow oven

  Ik heb een elektronica-hobbyist voor vele jaren geweest en heb altijd zitten met through-hole componenten bij het maken van een project. Maar na verloop van tijd, niet alleen meer en meer componenten worden steeds alleen beschikbaar in SMD (surface m

 • Wake skate jig - Stap één van het maken van een wake skate.
  Wake skate jig - Stap één van het maken van een wake skate.

  Het maken van een eenvoudige mal om een ​​wake skate maken. UPDATE: Wake skate bouw hier: http://www.instructables.com/id/Wake_skate_construction_Step_two/ Stap 1: Tools & benodigdheden Dit project vereist snijlengtes hout van iets meer dan 1 meter i

 • Het maken van een end-graan snijplank - ik maakte het op TechShop
  Het maken van een end-graan snijplank - ik maakte het op TechShop

  Hieronder staan verschillende snijplanken ik op heb gemaakt TechShop, San Francisco , een lidmaatschap gebaseerde workshop met alle soorten gereedschap voor het maken van dingen. Ik heb niet veel ervaring met houtbewerking, dus ik gebruikte dit proje

 • Het maken van een Pi thema Loading Screen
  Het maken van een Pi thema Loading Screen

  Hallo allemaal! Het is niet een lange tijd geleden dat we de dag van Pi dit jaar gevierd, en vandaag ga ik het maken van een Pi thema-loader scherm. Ik zal met behulp van HTML en CSS om het te maken. Niet gebruiken in al uw Pi en wiskunde thema-websi

 • Technieken voor het maken van een paar eenvoudige dozen
  Technieken voor het maken van een paar eenvoudige dozen

  Dit instructable zal verschillende technieken voor het maken van eenvoudige houten kisten te laten zien. "Maar Photozz," zeg je .. "Dat is gewoon ... lame. Cant je hack en parasol en een broodrooster samen om iets dat houdt je droog en warm

 • Het maken van een Cookie Cake
  Het maken van een Cookie Cake

  Deze instructies zal u door het proces van het maken van een chocolate chip cookie. Het is een eenvoudig recept dat is geweldig voor feesten. Chocolate chip cookies zijn ook geliefd bij veel mensen. Om de cookie in staat men een oven en een kleine ke

 • Het maken van een paper bunny masker op de laser
  Het maken van een paper bunny masker op de laser

  Hey guys! Precies wat de titel zegt- we zullen het maken van een paper bunny masker op de laser. Laten we beginnen! ingrediënten: - White karton (ik kreeg luxe en gebruikte de glitter spullen van JoAnn's.) - Roze karton - Metaalkaartvoorraad - Maskin

 • Het maken van een plank uit een single board - mijn eerste project in de TechShop woodshop
  Het maken van een plank uit een single board - mijn eerste project in de TechShop woodshop

  Nadat ik de cursus basisveiligheid had genomen voor de TechShop woodshop in SF, ik was klaar om knock-out een aantal fundamentele projecten om wat oefenen op de instrumenten te krijgen voordat u iets ingewikkelder te proberen. Mijn eerste project was