Home > Het identificeren van aardolie geesten als vloeibare brandstof voor aanstekers.

Het identificeren van aardolie geesten als vloeibare brandstof voor aanstekers.

Tags:camping
Advertisement

Het identificeren van aardolie geesten als vloeibare brandstof voor aanstekers.

door tonytran2015 (Melbourne, Australië)

Er zijn momenten waarop we moeten lichtere kopen of brandstof kachel wanneer het buitenland reizen. Er is echter geen systeem van internarional namen voor brandstoffen geweest. Op die momenten, wordt plaatselijke begeleiding zeer gewaardeerd, maar we moeten de bijna internationale namen weten te vragen voor de brandstof en hebben een eigen identificatiemethoden voor eigen gemoedsrust. Zo kunnen mensen in Australië probleem in het buitenland hebben bij zijn verzoek om Shellite!

Wasbenzine is ook bekend als witte gas (in Noord-Amerika), white spirit (buiten het VK) of Coleman brandstof (een andere merknaam door een ander bedrijf?).

We maken gebruik van de volgende methode om alle functies te controleren om het te identificeren:

Stap 1: a / - Recommended usage

Het identificeren van aardolie geesten als vloeibare brandstof voor aanstekers.

Aanbevolen gebruik, zoals afgedrukt op containers moeten overeenkomen met die van de benodigde brandstof: De vloeistof moet geschikt als vloeibare vloeistof voor aanstekers, vloeibare brandstof voor sommige kooktoestellen of mild oplosmiddel organische vlekken reinigen op metalen.

Pas op dat tolueen (verfverdunner) mag niet gebruikt worden als brandstof. Het lijkt misschien wasbenzine, maar het is giftig als brandstof te wijten aan de inhoud van de ring (aromatische) verbindingen.

Elke verdamping of verbrandingsresten kunnen wijzen op de aanwezigheid van additieven in de brandstof. vliegtuigbrandstof kan schimmelwerende additieven.

Stap 2: b / - Fysische eigenschappen

Het identificeren van aardolie geesten als vloeibare brandstof voor aanstekers.

Cijfers: dichtheid gemakkelijk kan worden gemeten met een elektronische keukenweegschaal. De brekingsindex wordt gemeten met een liniaal en een laser.

B1 Het moet een kleurloze, transparante vloeistof.

B2- De brekingsindex 1,21 (uit mijn eigen metingen van de vloeistof in de fles in de figuur), die iets kleiner is dan die van water bij 1,33. Brekingsindex gemakkelijk nu meten. Een fles Shellite zal een afgedrukte pagina zo veel als een identieke fles met water niet vergroten.

B3- De dichtheid moet 0,67 met een onzekerheid van +/- 0,02 (uit mijn eigen metingen van de vloeistof in de fles in de figuur, bij 13 ° C).

b4 / - Van internet data, Shellite heeft een vriespunt lager dan -30 ° C en een kookpunt van 47 ° C.

Het kookpunt (lager dan 100 ° C) van een brandbare vloeistoffen zoals aardolie vloeistof kan veilig worden gemeten door een kleine druppel van het binnen een klein blikje cap drijvend in heet water op bekende hoge temperatuur en het observeren van de uitdampingspatronen. Sommige mensen vergelijkende tests door één druppel van elke vloeistof in het midden van een dunne metalen tong. Een uiteinde van de tong wordt verwarmd met een vlam en twee druppels twee vloeistof verwarmd met dezelfde snelheid. Relatieve kooktemperaturen worden dan gevonden.

Stap 3: c / - Chemische eigenschappen

Het identificeren van aardolie geesten als vloeibare brandstof voor aanstekers.

Afbeelding: druppeltje van het water trekt zich in een bol.

c1 / - Het is niet mengbaar met water. Plaats enkele druppels van het op een metalen folie en laat het verspreid over. Plaats dan een druppel water top van deze dunne laag vloeistof. Als de druppel water zelf trekt in een ronde vorm van de vloeistof is niet mengbaar met water.

c2 / - Het is een brandbare vloeistof met een koolwaterstof geur. Het heeft absoluut geen zoete geur van alcohol.

c3 / - Het is brandbaar dan kerosine. Dit is zeker sinds Zippo aanstekers prima met Shellite werken, maar hebben een harde tijd met kerosine. Dus Shelllite mag niet kerosine vervangen lampen en kachels gemaakt voor kerosine.

Gewiste fakkel zal oplaaien als gedoopt in Shellite daarom Shellite is geen vlam dansers vloeistof.

c4 / - Het heeft een hoge warmte-inhoud. Het heeft heter vlam dan alcoholen of spiritus. Daarom Shellite is geen vlam dansers vloeistof.

Stap 4: d / - Origin

Shellite wasbenzine bestaat uit ruwe olie, een totaal andere gemethyleerde spiritus die is gemaakt van methylalcohol. Niet in de war tussen hen.

Stap 5: Final testen

Het identificeren van aardolie geesten als vloeibare brandstof voor aanstekers.

Afbeelding: Een out-of-the-box nieuwe Zippo aansteker brandende op Shellite.

Indien de voorgestelde brandstof alle bovengenoemde tests dan is gepasseerd kan worden gebruikt om een ​​half vullen Zippo aansteker. Sla de vonken te controleren brandstof ontvlambaarheid, rokerigheid en verbrandingsresten.

Met 4g (in een volume van 6CC) van Shellite de out-of-the-box, nieuwe Zippo in het beeld werkt prima, geen rook, geen residu achter.

Het is een lange reeks van testen, maar aan het eind, kunt u er zeker van zijn dat de voorgestelde brandstof is de brandstof die u zoekt.

Shellite is een handelsnaam in Australië van aardolie geesten verkocht door Shell-Australië. Het is bekend om zijn vermogen om kauwgom vlekken op katoenen kleding.

Advertisement

Related Articles