Home > Het creëren Stacked Acrylic Landschappen van Digital 3D Topografie

Het creëren Stacked Acrylic Landschappen van Digital 3D Topografie

Tags:kunst
Advertisement

Het creëren Stacked Acrylic Landschappen van Digital 3D Topografie

Dit is een Instructable over een stuk dat ik onlangs in de Tech Shop in San Jose, CA. gemaakt (Website hier !)

Het stuk, getiteld "Mementos," begon de gevoelens die ik krijg bij het verplaatsen uit de buurt van een plaats of stad die ik heb gegroeid gehecht aan. Ik werd geïnspireerd door de historische gewoonte van het houden van een haarlok als een aandenken aan een goede vriend of familielid. De laatste gestapelde acryl stukken zijn elk van een aparte plek die is belangrijk voor mij, en mijn eigen haar is ingekapseld in-tussen de acryl, symbolisch voor mijn gevoel dat een deel van mij nog steeds woont in die plaatsen.

Een groot deel van mijn kunst houdt topografie, vooral van mijn eigen MRI-beelden (de instructable voor hoe topografische lijnen te maken uit beelden is hier), maar ik wilde topografie van echte plaatsen te gebruiken. Ik had verschillende manieren om dit te doen geprobeerd, eerst door het verkrijgen van topo kaarten online en proberen om het contrast van het beeld te verhogen en vervolgens op te sporen de lijnen in Illustrator. Dit resulteerde in een slechte kwaliteit van de lijn, echter. Ik zou ook geprobeerd om de USGS website gebruiken om bestanden om vervolgens importeren in 3dem te krijgen, maar ik gestuit op een hele puinhoop van problemen. Voor een aantal van de plaatsen die ik nodig had, kon ik niet GeoTIFF-bestanden waarmee 3dem werkt het beste te downloaden, en een poging om GeoTIFF-bestanden te downloaden voor een enkele plaats resulteerde in USGS e-mailen mij 63 verschillende bestanden. Na veel zoeken, en uren van trial-and-error, kwam ik eindelijk met een andere, eenvoudigere methode. Met deze methode, met behulp van alleen Sketchup en Rhino, kunt u heel gemakkelijk de contouren van elke geografie dat u wilt creëren, en etsen of molen ze op afzonderlijke stukken materiaal, zodat wanneer gestapeld, een 3D topografische landschap te creëren ze.

Stap 1: Het gebruik van SketchUp om Get Your Aardrijkskunde

Het creëren Stacked Acrylic Landschappen van Digital 3D Topografie

(Als u SketchUp nog niet hebt, download het. Het is gratis!)

In SketchUp, onder 'Bestand' en 'Geo-locatie,' select 'Locatie toevoegen.' (Afbeelding 1) Er verschijnt een venster waarin u wordt gevraagd om een ​​stuk land te selecteren. Voor deze stap in SketchUp, koos ik voor Devil's Tower in Wyoming als voorbeeld. (Afbeelding 2) Klik op 'Grab' en uw landschap verschijnt als een vlak beeld in je perspectief (Afbeelding 3). Om de 3D-informatie van uw bestand te laten zien, ga dan naar 'Bestand', 'Geo-locatie,' en klik op 'Show Terrain.' Je ziet nu het 3D-model (Afbeelding 5).

Opmerking: Als u werkt met een groter gebied van de geografie en de selectie plein zal geen betrekking op het gehele gebied (het kan alleen maar zo groot), herhaalt de 'Locatie toevoegen' stap en selecteer een ander gebied. Een dialoogvenster zal verschijnen en zeggen dat er fouten kan zijn omdat het gebied dat u gekozen voor een afstand van het oorspronkelijke gebied, maar ik heb geen problemen ondervonden met dit helemaal. Een van mijn stukken betrokken mij doet dit proces zeven keer om de hele berg vast te leggen, en het resulterende 3D-model was perfect in orde.

Wanneer u tevreden bent met de grootte van uw 3D-model, van 'File' en 'Export' de optie '3D-model.' (Afbeelding 5) Dit zal uw 3D-model te exporteren als een .obj bestand, dat u kunt openen in welk programma je wilt.

Stap 2: Scaling en Oriënteren uw object

Het creëren Stacked Acrylic Landschappen van Digital 3D Topografie

Open uw bestand in Rhino, en klik op 'OK' in het venster .obj Import Properties (afbeeldingen 1 en 2).

Uw geografie is nu geïmporteerd! (Afbeelding 3) Voor dit voorbeeld gebruikte ik Lange Piek in Colorado. (Dit was een van de plaatsen die ik gebruikte voor mijn laatste stukken.) Ten eerste, het object te draaien, zodat het plat op je C Plane (90 graden naar links in de 'juiste' viewport.) Het gaat om een ​​te zijn immense grootte, en die je nodig hebt om het te schalen, tenzij u wilt een object een paar honderd voet lang. Door veel proef, fout, en frustratie, ik dacht dat de makkelijkste manier om dit te doen is om de linker benedenhoek van uw object te verplaatsen naar 0,0,0 (Afbeelding 4) en vervolgens schaal van het beginpunt van 0,0 , 0. Op deze manier, het maakt niet uit hoeveel u uw beeld of deze clip, zul je niet verliest je afkomst, grid, of object. Als u een of andere manier uw model te verliezen, klik met de rechtermuisknop op de naam viewport, selecteer 'pan zoom en rotate' en klik op 'zoom geselecteerd.' Natuurlijk, dit werkt alleen als uw model is geselecteerd.

Stap 3: Het maken van contouren en het opmaken van de Laser

Het creëren Stacked Acrylic Landschappen van Digital 3D Topografie

Zodra uw model is de gewenste grootte, kunt u het proces van de contouren beginnen en tot alles voor etsen en snijden.

Maak twee punten, één aan de linker bovenhoek van uw model en de andere aan de onderkant rechts, en het gebruik van deze punten om een ​​rechthoek, dat fungeert als een rechthoek te maken. Deze box zal de grootte van elk acrylstuk zijn. (Points zichtbaar in Afbeelding 1) centrum uw landschap dienovereenkomstig. In Afbeelding 1, heb ik nog niet bewoog mijn landschap, zodat de bodem is op Z 0.

Gebruik de contour commando, en stel de afstand tussen contouren als de dikte van de acryl. Afhankelijk van hoeveel regels u wilt, kunt u dienovereenkomstig re-size model. Gebruik geen lijnen naar de C Plane nog niet projecteren, verplaats de verwijzing 3D-model uit de weg. Selecteer de onderste laag van de contouren (Ik heb ontdekt dat het het makkelijkst om de doos te selecteren tool te gebruiken, zodat u ervoor zorgen dat de gehele laag te selecteren) en de groep met het selectiekader (Afbeelding 2). Verplaats de groep aan de kant, maak een andere selectiekader, en herhaal het proces totdat elke contour laag heeft zijn eigen selectiekader (Afbeelding 3). Vervolgens projecteren alles aan de C Plane, terwijl in het bovenste kijkvenster.

Toen ik mijn eigen acryl stukken gemaakt, was ik niet positief dat er lijm of cement dat ik visueel wil zou bestaan, dus ik besloot om met messing vergulde nagels gebruikt in de hoeken van de acryl om ze bij elkaar te houden. In Rhino, ik heb gemaakt kringen dat de laser zou uitgesneden zodat de spijkers in gemakkelijk kunnen worden gemonteerd. Om dit te doen, ik gegroepeerd contour lagen en omsluitende kaders samen, maar verroerde zich niet uit elkaar nog. Voor Peak acryl de Long's, maakte ik de begrenzende vakken 4 "x4". De nagels had een diameter van 0,098 ". Wilde het gat 0,2 worden" van de randen. Het was toen een aantal eenvoudige wiskunde - het maken van punten (0.2,4.8), (0.2,0.2), (4.8,4.8), en (4.8,0.2), dan is het maken van cirkels met een straal van 0,049 op die punten (Afbeelding 4) . Elke groep werd een set van hoek cirkels toegewezen, en de hele groep werd verplaatst en naar verwachting de C Plane. De groepen werden met elkaar geklikt en ingericht om te worden gesneden op de lasersnijmachine (Afbeelding 5).

Stap 4: Stapelen acryl en assembleren

Het creëren Stacked Acrylic Landschappen van Digital 3D Topografie

De acryl is uitgesneden op een van de Tech Shop Epilog lasersnijmachines, en zorgvuldig gescheiden. Met de Epilog lasers, als een lijn een breedte wordt toegekend van 0,01, de machine weet dat het in plaats van te snijden etsen. Daarom werden de begrenzende vakken en kringen deze breedte toegewezen, terwijl de binnenste topo lijnen waren ongeveer 3pt lijnen. Na het snijden en etsen, heb ik besloten dat de geëtste lijnen niet zichtbaar genoeg met het haar opgenomen zou zijn, dus besloot ik om zwarte Oost-Indische inkt en een pen te gebruiken om de lijnen donkerder te maken. (Op de achtergrond links van Afbeelding 1, kunt u zien Lange Piek gestapeld zonder inkt.)

Na wrijven en het trekken van inkt in de lijnen, voegde ik haar en spoot een aantal acryl cement op het. Als haar werd gewreven tegen de inkt, zou het volledig de inkt op te lossen, dus ik moest heel voorzichtig zijn, terwijl elkaar te wrijven de acryl om het haar te doen interessante dingen. Door de dikte van het haar, het botcement deden weinig om de acryl- elkaar plakken, zodat de vermessingde nagels erg belangrijk. Ik gebruikte een aantal super lijm in de gaten om te helpen alles bij elkaar te houden.

De afgewerkte stukken zijn weergegeven in Afbeelding 3 en rechtsom, ze zijn:

Long's Peak, Rocky Mountain National Park, Colorado

Horsetooth Mountain, Fort Collins, Colorado

Sandia Crest, Albuquerque, New Mexico

Vijfde Lake, Rocky Mountain National Park, Colorado

Advertisement

Related Articles

 • Het creëren, snijden en afdrukken van uw eigen woodblock
  Het creëren, snijden en afdrukken van uw eigen woodblock

  Hier is het fundamentele proces voor het kopen van gereedschap, het snijden van een houtsnede, inkten en vervolgens afdrukken met het. Ik heb eigenlijk geprobeerd om een ​​weg naar het afdrukken voor een tijdje te vinden, maar geen toegang niet lokaa

 • Het creëren van een Kostuum / Cosplay van EVA foam
  Het creëren van een Kostuum / Cosplay van EVA foam

  Goedenavond dames en heren, in dit mooie Instructable Ik zal laten zien en met instructies hoe te werken met EVA schuim voor kostuums en prop creatie. Als u vragen heeft over de tutorial, het maken van je eigen cosplay / kostuum of gewoon wilt zeggen

 • Het creëren van Costume Armor met Wonderflex
  Het creëren van Costume Armor met Wonderflex

  Dit Instructable leidt u door het proces van het creëren van lichtgewicht en duurzaam armor voor kostumeren met behulp van een materiaal genaamd Wonderflex . Terwijl 90% van de armor in deze tutorial zal bestaan uit Wonderflex, is het belangrijk om t

 • Het creëren van Helmen en Armor van Videogames voor plezier en profijt!
  Het creëren van Helmen en Armor van Videogames voor plezier en profijt!

  Dit Instructable zal mijn ietwat eigenaardige manier te presenteren voor het maken van replica's van helmen en bepantsering van video-games. Toegegeven Ik ben niet de grootste beeldhouwer van de wereld, en te maken voor mijn gebrek aan deskundigheid

 • Acryl Schilderen van het Landschap
  Acryl Schilderen van het Landschap

  Ik hou van schilderen. Het is zeer de moeite waard om een ​​schilderij te maken en hang het aan de muur. Geen van mijn schilderijen zijn perfect maar ik hou van het proces, te beginnen met een idee en vervolgens na door. Hier is een stap-voor-stap ee

 • Gordon Ramsay Acryl Schilderen van het Portret & Tips
  Gordon Ramsay Acryl Schilderen van het Portret & Tips

  In dit Instructable ga ik u door het proces dat ik gebruikte in het schilderen van dit acryl portret van Gordon Ramsay - de beroemde chef-kok en de ster van "Hell's Kitchen," en vele andere concurrerende kookshows. Ik deed dit onlangs in mijn st

 • Het creëren van Verlichte 3D-objecten met een Laser Cutter
  Het creëren van Verlichte 3D-objecten met een Laser Cutter

  Hoewel ik deze technieken gebruikt om kunst te maken, de ware schoonheid van dit is dat u een 3D-object dat u wilt met een laser cutter kunt maken, of het nu het object zelf, of een negatief van het object ingekapseld in een blok, zoals ik heb gedaan

 • Het creëren van Animation and Games: Hoofdstuk 3 Lightcycles
  Het creëren van Animation and Games: Hoofdstuk 3 Lightcycles

  Welkom op de derde van een multi-delige serie: Het creëren van Animation and Games: Hoofdstuk 3 Lightcycles Deze serie zal een duik nemen in het gebruik van Propeller microcontroller gebaseerde systemen om uw eigen graphics, animaties en video games

 • Het creëren van een Calculator Visual Studio C #
  Het creëren van een Calculator Visual Studio C #

  Dit Instrucable leidt u door het creëren van een eenvoudige calculator applicatie in C # met behulp van Microsoft's Visual Studo ontwikkeling van software. Visual Studio is een vorm van de ontwikkeling van software die door Microsoft om ontwikkelaars

 • Het creëren van een karakter met behulp van de Pathfinder Roleplaying System
  Het creëren van een karakter met behulp van de Pathfinder Roleplaying System

  De Pathfinder Roleplaying System, gepubliceerd door Paizo, is ongelooflijk vergelijkbaar met Dungeons & Dragons 3.5 in de meeste opzichten. In het algemeen zijn echter de speler gegeven meer opties en veel verwarrende regels vereenvoudigd. Dit is een

 • Intro - Het creëren van een printplaat voor de Moteino (ontwerp, ets, en solderen)
  Intro - Het creëren van een printplaat voor de Moteino (ontwerp, ets, en solderen)

  Houd in de gaten als we meer toe te voegen aan te sluiten op ons YouTube-kanalen als hier bij Instructables. John's DIY Playground op YouTube Mijn YouTube-kanaal Het doel van deze tutorial is om een ​​printplaat te creëren voor de Moteino. John en ik

 • Het creëren van een aangepast formaat doos voor 3D printen met OpenSCAD
  Het creëren van een aangepast formaat doos voor 3D printen met OpenSCAD

  Bij hybrislabs , hebben we internet van de dingen heel wat verkend en op een gegeven moment onze prototypes werd zo klein en geïntegreerd, dat we de noodzaak om aangepaste dozen voor deze te creëren. We aanvankelijk gebruikt 123D voor het creëren van

 • Het creëren van een functie in MATLAB
  Het creëren van een functie in MATLAB

  MATLAB is een hulpmiddel dat de ingenieurs en andere professionals kunnen gebruiken om snel en efficiënt gegevens te analyseren, maken berekeningen en informatie weer te geven. Een van de vele manieren waarop de gebruiker kan communiceren met MATLAB

 • Het creëren van een Android-emulator behulp Qemu
  Het creëren van een Android-emulator behulp Qemu

  Als onderdeel van een wetenschappelijk onderzoek dat ik heb gedaan tijdens de afgelopen zomer heb ik een Android besturingssysteem emulator op een Linux-computer met behulp van Qemu gemaakt. Na het installeren van de Android-emulator, ik ben in staat

 • Het creëren van een bush mes met gelaagde houten handvat
  Het creëren van een bush mes met gelaagde houten handvat

  Dit documenteert het proces van het creëren van een 'bush mes' van schroot staal en hout, tot het eindproduct. Het doel was om een ​​nuttig instrument te produceren voor één van mijn favoriete pass-tijd, wild kamperen. Het werd ontworpen om de volgen

 • Het creëren van een College Budget in Microsoft Excel
  Het creëren van een College Budget in Microsoft Excel

  Studenten hebben veel kosten om bij te houden van elke maand te houden. Het kan moeilijk zijn om het grote beeld van waar het geld naartoe gaat als elke maand vordert zien. Door het creëren van een budget spreadsheet in Excel, kunnen studenten duidel

 • Het creëren van succesvolle Foto's - Fine Art
  Het creëren van succesvolle Foto's - Fine Art

  Uit alle verschillende soorten fotografie, fijne kunstfotografie wordt altijd de meest gewilde in mijn mening. Iedere fotograaf is een kunstenaar, en als de meeste van hen kon maken een levende off van de beeldende kunst, ik weet zeker dat ze dat zou

 • Het creëren van Large Format stempels
  Het creëren van Large Format stempels

  Een lokale kunstenaar benaderde mij om te zien of ik wat stempels kunnen produceren, zodat ze haar limited edition prints kunnen markeren. Echter, wanneer men werkt met kunstenaars en je krijgt te praten ideeën beginnen te stromen, zodat we verhuisd

 • Het creëren van watermerken in Photoshop
  Het creëren van watermerken in Photoshop

  In deze tutorial zal ik uitleggen hoe u een watermerk met behulp van Adobe Photoshop te creëren. In deze volgende stappen zijn gedetailleerde instructies over hoe je een laag, een auteursrecht logo, tekstvak en hoe je het watermerk in combinatie met