Home > Een complete Beginner's Guide to Raw bestanden en Raw Processing

Een complete Beginner's Guide to Raw bestanden en Raw Processing

Tags:fotograaf
Advertisement

Een complete Beginner's Guide to Raw bestanden en Raw Processing

Een van de eerste dingen die ik geleerd over in de fotografie was ongeveer een bestandstype bekend als een RAW-bestand. Vaak wanneer iemand begint in de fotografie, hij of zij niet het potentieel van Raw-bestanden te realiseren. In eerste instantie heb ik niet het gebruik voor ruwe bestanden te zien, leken ze niets dat ik echt nodig dat ik niet kon komen met een jpeg bieden. Ook mijn raw-bestanden waren 2-3 keer groter dan mijn standaard JPEG-bestanden; mijn jpegs varieerde ergens 5-8 MB tijdens het Raw-bestanden overal 18-22 MB varieerden. Maar ik leerde al snel dat ik was best vergist: RAW-bestanden aangeboden veel meer dan JPEG's aangeboden en een hele nieuwe wereld open in de mate dat vaak tijdens een shoot ik alleen maar in rauwe schieten.

Stap 1: Wat is de big deal over Raw-bestanden eigenlijk?

Een complete Beginner's Guide to Raw bestanden en Raw Processing

Nou, met het oog op de betekenis over Raw-bestanden te begrijpen, moeten we kijken naar een aantal definities:

Wat is een JPEG-bestand? Een JPEG-bestand is een digitaal beeld dat door een compressie is. Zodra u het frame van je schot op uw camera en druk op de ontspanknop, het licht overstromingen de sensor van de camera om het beeld op te nemen op uw geheugenkaart. In die tijd, de camera snel verzamelt al het licht, analyses dingen zoals witbalans en * de temperatuur van de licht ** snel en comprimeert deze in een redelijk groot bestand, meestal een JPEG. Zelfs als u hebt ingesteld het hele schot in volledig handmatige modus en het opzetten van alles zelf, de JPEG-verwerking moet nog een aantal beslissingen te nemen als zij over alle gegevens slaan van de sensor in een kleine file comprimeert.

Wat is een RAW-bestand? Een RAW-bestand is een bestand van de beeldsensor van een camera die minimaal verwerkte gegevens bevat; in andere woorden, wat een raw-bestand vastlegt is precies wat de sensor van de camera ziet, geen compressie toegepast die is de reden waarom Raw-bestanden zijn dus veel groter dan JPEG-bestanden.

Oke, dus nu dat je weet wat JPEG en Raw-bestanden zijn, hier is de reden waarom een Raw is superieur aan een JPEG: Het probleem met JPEG-bestanden is dat de beslissingen die worden gemaakt tijdens de compressie soms het beeld op een negatieve manier beïnvloeden; deel van de reden waarom wat je ziet in de zoeker of het scherm van de camera is niet altijd hetzelfde als wat je ziet daarna op uw computer. Met rauwe, krijg je alle informatie van de camera en hebben volledige controle over de instellingen. Als er iets was te donker in het beeld, zou de informatie verloren gaan in de JPEG, maar in het RAW-bestand, kan het worden teruggevorderd. Dat gezegd zijnde, Raw-bestanden hebben het nadeel van het niet kunnen direct vanuit de camera te zijn; ze nodig hebben om te gaan door middel van een bewerkingsprogramma, zoals Adobe Camera Raw of Adobe Lightroom.

* Je kan wel of niet hebben gemerkt dat bij het onderzoek schoten na het nemen van hen, kunnen de beelden naar buiten komen met een oranje, blauw, geel tint ook al is het feit dat met het blote oog de scène zag er heel normaal. De reden voor dit vreemde tint omdat verschillende lichten verschillende temperaturen hen - een andere tint of kleur. Witbalans is een corrigerende instelling die kan camera die wordt gebruikt om de kleurstof in het beeld zo nauwkeurig mogelijk.

** De eenvoudigste manier om het licht temperatuur uit te leggen is om na te denken over de verschillende soorten lampen; Als je ooit naar een ijzerhandel zijn geweest en gezien de verschillende lampen, zult u merken dat het "wit" licht ze output is anders - sommige zijn meer om een ​​gele kant terwijl anderen meer naar een blauwe kant. Dat is de temperatuur van het licht.

Advertisement

Related Articles