Home > DIY Cold Cathode Lamp

DIY Cold Cathode Lamp

Tags:verlichting
Advertisement

DIY Cold Cathode Lamp

De ultieme lamp voor een die-hard computergebruiker. Dit is een vrij eenvoudig proces op te bouwen en ik was erg tevreden met mijn eindproduct.

Nu net als iedere computer mod project Ik heb wel een worklog hier worden geplaatst, zodat je alle vragen die u nodig hebt hier al beantwoord zou kunnen vinden ..
DIY Cathode Worlog

Stap 1: Supplies en de eerste stappen

DIY Cold Cathode Lamp

Het materiaal
- 3/4 inch Dowel
- Hout, gebruikte ik 1x6
- Cathode en inverter
- CD - bij voorkeur enige economie die met reflecterende lagen aan beide zijden.
- Acryl tubing. Link hier
- plexiglas
- PSU micro-atx voorkeur

hieronder is de algemene prototype van wat we streven naar

De eerste stap is om het hout te snijden. U kunt deze knippen om een ​​echte lengte die u wilt. Uiteindelijk heb ik het maken van mijn doos ongeveer 5,5 x 5,5 x 5,5 dus zorg ervoor dat u zich snijdt al uw hout te passen die ooit maat je wilt. U drie stukken hetzelfde omdat deze de boven- en onderkant van basis en het bovenste stuk van de lamp is. Dan zul je twee stukken voor de zijkanten, en een stuk voor de rug te hebben.

Stap 2: tijd voor verf

DIY Cold Cathode Lamp

U wilt bovendien boor de gaten voor de kathode en de plug. Ik gebruikte 3/4 inch plug dus ik gemeten vier gelijke lengte en snijd ze halverwege in het bovenste stuk van de lamp en het bovenste stuk van de lamp. Volgende Ik boorde een iets groter gat in het centrum voor de kathode. Boor niet dat groot genoeg is voor de kathode eindigt, net voor de basis, Ik zal dit snel uit te leggen.

Zodra u een aantal snelle bezuinigingen afmaken ben je klaar voor de verf. Ik ging met allemaal zwart, maar gek; lime groen of oranje zou waarschijnlijk kijken zoet in mijn opinie.

Stap 3: het begint samenkomen

DIY Cold Cathode Lamp

Vervolgens zullen we de kathode gestoken in de plug. Voor dit, ik nam mijn dremel en een beetje schuren en geschuurd het uiteinde met de draad totdat het gleed in het bovenste stuk van de lamp.

Volgende neem uw PSU. Uiteindelijk heb ik de meeste solderen de draden, omdat ze niet nodig waren. U moet twee begane aders, een 12v en de groene draad die naar het moederbord connector te houden.

Ik geluk ook een beetje aan de PSU Fan, de helft van het was afgerond, dus ik nam mijn gatzaag en maak een 80mm gat om het te monteren op het onderste stuk. Daarna sneed ik snel een gat voor de stekker te passen in.

Stap 4: het monteren van de plug

DIY Cold Cathode Lamp

nu kun je eerlijk gebruik geen plug je wilt. aangezien dit een PSU in te gaan op de schoot nam ik de stekker uit de PSU en gemonteerd dat in de rug. Het was een extreem schoon zoek optie ook en als ik reis op het snoer van de meest het zal doen is de stekker van de lamp in plaats van de crash op de vloer.

Stap 5: zet de psu

DIY Cold Cathode Lamp

Dan zodra dit is gebeurd, kunt u uw PSU monteren. Als je de ventilator in de bodem vinden een aantal snelle spacers. Dit duurt maar even, en dan vast aan de basis van het onderste stuk.

Stap 6: de voorplaat

DIY Cold Cathode Lamp

Nu iets bijzonders, dan kunt u uw tafel zag te verlagen en zet een groef in de voorzijde van elk van de zijstukken van de basis, zodra deze twee stukken zijn bevestigd, krijg je een mooi ogende manier in uw voorpand gemaakt te zetten gemaakt hebben uit plexi.

In de plexi zullen we de montage van de schakelaar en het boren van een aantal gaten voor ventilatie. Eerst naar de plexi adviseer ik de crack en score methode te snijden. Sleep een scheermesje in een rechte lijn over de plexi 5-10 keer, afhankelijk van hoe scherp je instrument is. Ik raad het gebruik van een rechte rand. Buig vervolgens de plexi en het zal breken langs de geleiders je gewoon knippen.

Volgende boor een gaatje om de schakelaar te monteren. En wat meer gaten voor ventilatie. Zorg ervoor dat je schoon snijwonden, adviseer ik met behulp van een kolomboormachine de gaten zeer gelijkmatig verdeeld te houden, kan een handboor slenteren en kijken slecht.

Tot slot, om de switch draad, neemt u de groene draad van het moederbord connector en een grond draad en deze naar uw switch. Zodra dit is gebeurd, zult u uw voorpaneel klaar.

Stap 7: het snijden van uw afscheiders

DIY Cold Cathode Lamp

Het enige dat overblijft is om je kathode omvormer draad. Ik raad bedrading het in plaats van het gebruik van een molex connector gewoon om de draden tot een minimum te houden. Ik geplaatst mijn kathode omvormer aan de muur; voel je vrij om hetzelfde te doen.

Nu is het tijd om je plexi buis te snijden.

Ik vond dat de mijter grote zag werkte voor dit. Ik sneed mijn segmenten ½inch maar gebruiken wat goed voelt. Uiteindelijk heb ik het snijden van 15 het eerst, dan terug te gaan en snijden 2 om de extra lengte vullen.

Ze zien er vrij rommelig en kunnen sommige ribbels op hen hebben. Ik gewoon gladgestreken ze neer op een bandschuurmachine vervolgens gebruikt mijn nagels af te breken de overgebleven gesmolten randen. Toen ik klaar was, ik had een heel mooie schone set van buizen segmenten.

Stap 8: en we zijn klaar

DIY Cold Cathode Lamp

Nu we zo ver is het gewoon over het daadwerkelijk gedaan. Sluit uw kathode in de omvormer en draai het bovenste gedeelte van de ronde in de basis. Sluit uw PSU en bekijk het oplichten.

Het licht is niet helder genoeg om te functioneren als een normale lamp, maar het is vrij perfect als een bedlampje of ter decoratie. Ik denk dat het een vrij koel gebruik van oude computeronderdelen. Lol de PSU ik heb gebruikt is een 120W PSU uit een oude eMachine computer, dus wees niet bang om te verscheuren sommige oude computers voor deze mod zijn.

Nu moet toegeven dat ik ik ben een beetje moe, dus ik voel me alsof ik waarschijnlijk een aantal spots van dit gemist, maar ik weet dat ik schreef genoeg voor u te achterhalen van de onderdelen ik miste, maar als jullie nog vragen hebben laat het me weten, zou ik hou van een goed gesprek.

Advertisement

Related Articles

 • Gratis Cold Cathode Lighting
  Gratis Cold Cathode Lighting

  Dit is een beschrijving van hoe ik maakte een klein koude kathode lamp gratis. Ik hoop dat je ervan geniet! Scanners koude kathode lampen om de beelden die zij scant, zodat een speciale IC (Integrated Circuit) hen kan scannen verlichten. In de meeste

 • DIY Convert LED-lamp aan zaklamp zonne-Free Energy Generator Homemade

  DIY Convert LED Lamp om zaklamp zonne-Free Energy Generator Homemade Materiaal: LED Lamp 7 x 3 Watt LED super licht met voeding 220 V AC tot 25 V DC Verwijder de voeding (AC-adapter) Omzetten LED-serie parallelle circuits en verwijderen 1 LED 1 Panel

 • Cold Cathode Light Tube
  Cold Cathode Light Tube

  Tijd voor een vervanging of aanvulling op de home-verlichting? Omdat de normale gloeilampen en spaarlampen nogal oninteressant kleurtinten te maken, is deze gids is gemaakt om een ​​unieke en levendige manier van verlichting van uw leefruimte te creë

 • DIY - WOOD PENDENT LAMP // GRATIS TEMPLATE
  DIY - WOOD PENDENT LAMP // GRATIS TEMPLATE

  De ongewone lamp met een houten kap kan zeer snel en met eenvoudige hulpmiddelen bij je thuis worden gemaakt. Tips: Voel je vrij om het hout dat wordt gebruikt kleurstof of kopen gekleurd. Ook kunt u proberen een andere lengte van de ronde dakconstru

 • Macro Fotografie Light Source Met behulp van Cold Cathode Lights
  Macro Fotografie Light Source Met behulp van Cold Cathode Lights

  Wanneer het onderwerp van een lichte tent een lage intensiteit lichtbron is zeer handig. De CCFL (Cold Cathode Fluorescent licht) gevonden in LCD-schermen is perfect voor dit doel. CCFL en de bijbehorende lichtverstrooiing panelen kan worden gevonden

 • Diy LED CLOUD LAMP
  Diy LED CLOUD LAMP

  SIMPLE DIY LED CLOUD LAMP. Gemakkelijk te doen en zeer verbazingwekkend om naar te kijken. Bekijk de video tutorial over Youtube https://youtu.be/XFT1Vc7CzvE Vergeet niet te willen, te delen en te schrijven. Stap 1: MATERIALEN 1x RGB strip 5050 12V w

 • Xbox 360 Cold Cathode Lighting
  Xbox 360 Cold Cathode Lighting

  Cold Cathode Fluorescent buizen geven een mooie gloed 's nachts, en dit instructable dient om het installatieproces van twee 4 inch CCFL pijpen naar de zijkant openingen van een Xbox 360 documenteren. Ik denk dat de resultaten van aangepaste verlicht

 • DIY Led Desk Lamp Solar Magneet Motor Free Energy Generator Homemade Mini Elektriciteit

  Solar Big Energy, Free Energy, Green Energy - DIY Led Desk Lamp Homemade Mini Generator Elektriciteit

 • DIY Homemade Lava Lamp
  DIY Homemade Lava Lamp

  DIY / Homemade Lava lampen zijn erg leuk voor gezinnen om samen te doen. Het kunnen betoverende en kalmerende aan de lavalamp in actie te zien zijn. Deze activiteit houdt altijd mijn kinderen bezig voor een goede hoeveelheid tijd. Stap 1: Verzamel je

 • DIY Smartphone Melding Lamp
  DIY Smartphone Melding Lamp

  Invoering Zo veel gadgets voor uw smartphone, maar het is niet goedkoop voor je het koopt. Dus nu zal ik laten zien hoe je unieke gadget voor uw smartphone te maken voor goedkope en minder dan 30 minuten om het te maken. Ik zal Smartphone melding lam

 • DIY Luxo Jr. Lamp (Pixar Geïnspireerd)
  DIY Luxo Jr. Lamp (Pixar Geïnspireerd)

  Ik wilde een Pixar stijl lamp te maken uit hout. Het kostte me drie pogingen, maar ik ben blij met het resultaat! Stap 1: CNC Fail Ik koos voor dit project omdat ik wilde leren Google Sketchup. Het kostte me ongeveer 3 dagen, maar ik eindelijk onder

 • DIY Kan? Lamp?
  DIY Kan? Lamp?

  Maak je eigen Lamp uit blikjes. Laten we bouwen! Stap 1: Bereid materialen / Verzamel ze Je zal nodig hebben: Een pice van hout met de afmetingen 80 cm lang en 7 cm breed en 1 cm dik 4 Blikken groot genoeg voor een gloeilamp beste uit Medel, maar kan

 • DIY Solar LED Lamp Post gratis Light Energy hele jaar door en ziet er Verbazingwekkend Cool Backyard Garden

  Website: http://www.EducateTube.com | Host: Sipski Youtube Link: https://www.youtube.com/user/educatetowin?feature=watch Hoe maak je een zonne-lamp post die zal oplichten uw achtertuin het hele jaar door te maken! Sipski.

 • DIY Internet Controlled Lamp
  DIY Internet Controlled Lamp

  Hey iedereen, in dit instructable, ik zal je laten zien hoe je een doe-het-lamp die kan worden bediend vanaf elke plek in uw huis te maken. Stap 1: onderdelen en gereedschap Hier zijn de onderdelen en gereedschappen die je nodig hebt om dit project t

 • DIY handheld LED-lamp
  DIY handheld LED-lamp

  Een lamp heeft groot belang in iemands leven. Zij zijn de bron van licht en maak wat zichtbaar voor jou. Wanneer het licht wordt uitgezonden door een lamp, het reizen in alle richtingen en na het slaan van een oppervlak het gaat om onze ogen en het o

 • DIY: Antler Mount Lamp
  DIY: Antler Mount Lamp

  Dit is een stap voor stap instructies over het maken van een unieke gewei mount die zal verdubbelen als een mooie lamp. Deze instructies zullen een doe-lamp project met professionele stijl gewei plaque montage technieken te combineren. Typische gewei

 • DIY Brass Horse Lamp Herstel 3,7 volt batterij aangedreven LED
  DIY Brass Horse Lamp Herstel 3,7 volt batterij aangedreven LED

  Ja, je raadt het al recht een andere LED-lamp. Deze uitstekende Brass lamp maakt een mooie editie aan mijn verzameling. En dit kan worden gedaan met elke lamp moet u kiezen voor een aangepaste LED-lamp te bouwen voor uw lamp GA GROEN! Bewaar een deel

 • DIY Weave Pendant Lamp (Go Green)
  DIY Weave Pendant Lamp (Go Green)

  Het leren van de kunst van de lamp maken is leuk. De stralen van licht geeft en experimenteren met verschillende soorten tinten is geweldig. Ik ben net begonnen venturing in het gebied van de lampen. Dit is een hanglamp gemaakt van papier. In plaats

 • DIY PLASTIC FLES LAMP
  DIY PLASTIC FLES LAMP

  HALLO VRIENDEN DIT IS DE XTREME PRODUCTIONS EN Vandaag ga ik je laten zien een zeer eenvoudige LEVEN hack die je kunt gebruiken voor home decoratie en de noodmaatregelen PURPOSES.IF U DIT TUTIORAL, PLEASE ALS EN INSCHRIJVEN MIJN KANAAL VOOR MEER DERG