Home > DIY $ 125 futon

DIY $ 125 futon

Tags:meubilair
Advertisement

DIY $ 125 futon

/ * Ik dit project ingediend in de 4e Epilog uitdaging. Het project werd aanvaard, maar niet de final cut niet voordat oordelen. Bedankt aan iedereen die gestemd, en proficiat aan de wedstrijd finalisten! * /

Hallo collega DIYers. Ik ben de DiscountCollegeStudent, maar je kunt me bellen Disco Stu voor kort. Zoals mijn naam al zegt, ik ben een student, en ik ben goedkoop. Maar ga er niet vanuit dat alleen maar omdat ik zei dat je kunt me bellen Disco Stu, dat ik graag Disco.

// Een snelle intro - de reden waarom ik ben op deze site, en wat ik zoek te bereiken. Voel je vrij om overslaan als je je verveelt door ellenlange speeches //

Ik begon college aan de University of California, Berkeley, in 2008, en halverwege mijn eerste semester, de economie ingestort. Ik had moeite om rond te komen in het tweede semester, en na het schooljaar eindigde, trok ik als gevolg van financiële beperkingen en keerde terug naar huis naar OC. Ik heb 2 jaar het volgen van cursussen bij de lokale gemeenschap college in een poging om geld te besparen op mijn GE. College is altijd duur geweest, en een relatief moeilijke periode in het leven van een student, maar het is nog erger geworden in de afgelopen jaren. Als u vóór 2007 afstudeerde, beschouw jezelf heel veel geluk - het maakt niet uit hoeveel schuld u op dit moment kan hebben of wat dan ook waardeloos mate dat je kan hebben gekregen. Als u momenteel op de universiteit, of zich klaar om binnenkort te gaan, op te vrolijken - het ergste moet nog komen!

Vanwege de aard van de economie van vandaag, iedereen nu, maar vooral studenten, kan echt genieten van een koopje. Ik ben terug te keren naar Berkeley tot het einde van mijn diploma in Computer Science, en hebben naar mijn uitgaven gewoonten verder te veranderen in een poging om elke dollar rekken te stellen. Ik zal mijn inspanningen op deze site te documenteren in de hoop van het helpen van mijn collega-studenten, of iemand anders, die kunnen worden op zoek naar een paar dollars hier en daar op te slaan.

Ik zal proberen om te posten ongeveer 2-3 grote projecten per jaar om te proberen naar de universiteit DIYers een handige manier om geld te besparen, iets functioneel en nuttig te verwerven geven, terwijl ook het krijgen van die doe-aap uit hun rug. Ik zal ook mini-projecten posten als ik geen. Dit is het eerste project van de vele ik momenteel heb gepland.

// Ok, gedaan kruipend //

Terug in 2008, ging ik naar mijn lokale Wally Mart en heb mezelf een mooi futon. Het werd gerold stalen buizen, had een goede lassen, en kwam met een fatsoenlijke matras, alles voor $ 100. Vanwege de omvang, ik moest het weg te geven aan een vriend, toen ik verhuisde. Nu dat ik terug ga naar de universiteit, ik wil nog een te krijgen. Helaas, de huidige futon prijzen, net als Pet Rock prijzen zijn gewoon belachelijk. Echter, in tegenstelling Rocks Pet, het maken van een futon in huis is niet zo eenvoudig als lijm sommige Elmer's en googly ogen.

Ik zocht over het hele internet voor een goede set van Futon instructies. En, "over het hele internet," bedoel ik de eerste pagina van Google. Veel informatie is hier en daar verspreid, en veel van het gehele project pagina's zijn oud. Echt oud. Net als 1989 "typte ik deze instructies tijdens het spelen van een radicaal-text-based MUD game ..." oud. Verbazingwekkend, kon ik niet een volledig uitgewerkt-out reeks plannen op Instructables voor een goede futon te vinden. Dus ik op weg om dat te veranderen.

Ik verzamelde wat ik kon, en geaggregeerd het allemaal hier op dit project pagina voor uw kijkplezier. Als je hebt wilde een futon bouwen je hele leven (behoorlijk lage levensverwachtingen, als ik het zo mag zeggen), en je de juiste instructies van iemand die wist wat ze aan het doen waren, dan bent u op de verkeerde plaats wilde. Mijn hout- en metaalbewerking vaardigheden zijn naast niets. Ik heb slechts 2 elektrisch gereedschap: een B & D accuboormachine en mijn trouwe Dremel 300. Wat ik wel heb, is een goede reeks fundamentele handgereedschap, en veel geduld. Als u wilt dit project uit te proberen, zou ik raden u aan hetzelfde. Omdat het een beginner mijzelf, mijn instructies, en mijn veronderstellingen zullen worden geschreven met de beginner DIYer in het achterhoofd.

Om als een echte futon in mijn boek te kwalificeren, moet het hebben:
- Comfortabele kussens
- Een complexe-motion klapmechanisme (. Ie iets complexer dan een bi-voudige scharnier design).
- Een stevig frame.
- Modulariteit (het vermogen om te worden afgebroken voor het verplaatsen, het repareren, vervangen of reinigen doeleinden)

Vergeet niet om de volledige veiligheid vistuig, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, werkhandschoenen, oogbescherming en gezichtsmasker / respirator gebruiken. Ik ben niet verantwoordelijk voor alles wat stom je zou kunnen doen voor jezelf. Als je iets briljant in het proces van het bouwen van deze futon doen, ik beweren alle intellectuele eigendomsrechten om het het. Patent aangevraagd. Alle rechten voorbehouden. Geen take-backs.

Als je er klaar voor bent het, laten we beginnen. Zo niet, dan is er waarschijnlijk een herhaling van de Simpsons op dit moment. Als je geluk hebt, zal het een die niet zuigen (maar niet houd je adem) zijn.

Stap 1: Een korte beschrijving

DIY $ 125 futon

Dit is een futon. Het maakt deel uit sofa, deel bed, maar zo veel koeler dan een slaapbank.

Als multifunctionele meubelen waren Transformers, zou de futon Optimus zijn: zelfverzekerd en ingetogen; trashy en koppelteken: de slaapbank zou Wreck-Gar zijn.

Bij het bouwen van dit, willen we een functioneel, stevige (hopelijk esthetisch), betaalbare meubelstuk dat je zal duren in ieder geval door college met de juiste zorg. Het belangrijkste is dat het comfortabel zijn. Echter, dit is grotendeels aan jou. Ik kan het kussen materialen en methoden voor het maken van het kussen zelf, maar hoe ze zich voelen voor u en wat je krijgt voor uw geld zal onafhankelijk van wat ik zeg of doe zijn. Met andere woorden, voor comfort, je bent op je eigen. Gebruik gewoon je gezonde verstand, en als je wilt, experimenteren met andere methoden.

Dit is een low-profile, kleinere futon. De futon kader zal ongeveer 23,5 "high, 28" diep en 80 "lang. Als je de stoel omvatten, zal het ~ 34 zijn" diep en 42 "hoog. Als een bed, zal het 54 zijn" diep en 25.5 " hoog.

De gecombineerde matras is 54 "x 72". Dit is iets korter dan een standaard vol. De reden hiervoor is dat een standaard triplex plaat slechts 48 "breed en 24 een factor zowel 48 en 72 dus met behulp van zes 24" x 27 "cuts kunnen we ontsnappen met een vel triplex. Als we het standaard vol, 54 "x75", zouden we twee bladen van triplex moeten de afmetingen die we nodig hebben (zes 25 "x 27" stuks) tegemoet te komen. ik realiseer me dat in werkelijkheid, zullen we niet twee 24 "stukken te krijgen van een 48 "stuk. door de zaag, zullen we eindigen met een 24" stuk en een 23.75 "stuk of zo. Maar voor onze doeleinden, het is prima.

Cushion dikte is afhankelijk van de materialen die u gebruikt en hoeveel je gebruikt, maar verwacht ongeveer 5/4 inch van de dikte met mijn methode. Ter referentie, mijn oude futon had een 3 "matras en ik had geen moeite met slapen op. De matras zelf zal worden opgesplitst in 6 delen van 24" x 27 "voor modulariteit. De mogelijkheid om kleine delen te verwijderen van de stoel is zeer belangrijk voor mij, voor het geval ik nodig om het schoon te maken, of te vervangen / repareren. Natuurlijk kun je de matras in hoeveel stukken die u wenst te maken.

De zitting zal ongeveer 16 "uit de grond waar je benen hangen af. De armleuning zal zijn 23,5" high. In de bedpositie, zal de onderkant van de matras over 14 "van de grond.

Je kan gemakkelijk te bouwen deze hele futon met behulp van bouten en schroeven versterken stootvoegen, maar er zou een heleboel zichtbaar hardware tonen zijn. In een poging om esthetiek te maximaliseren, ik opzettelijk te bouwen dit met zo min bouten, schroeven of spijkers toont mogelijk. De beste manier om het aantal zichtbare bevestigingsmiddelen verminderen, is het werkelijke aantal bevestigingsmiddelen verminderen. Daardoor wordt deze grotendeels futon bijeengehouden door pen- en gatverbindingen en verborgen bevestigingen. Als een zaak van de feiten, bijna elke grote joint dragende is een deuvelverbindingen. De enige uitzonderingen zijn de lange stukken van het frame, die samen met een lapvoeg worden gehouden en versterkt met 2 bouten. Elke andere niet-belangrijke joint zal een plug in een stootvoeg zijn. De achterzijde van het frame is versterkt met een paar schroeven (a pocket-gat verbinding), maar het is nog steeds een fundamenteel deuvelverbindingen.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mortise_and_tenon
http://en.wikipedia.org/wiki/Lap_joint
http://en.wikipedia.org/wiki/Pocket_hole_joinery

Ik mis de naai-vaardigheden die nodig zijn om het kussen met een afneembaar deksel maken, zodat de covers in dit project worden geniet op hout. Als u de know-how om rits covers, meer macht aan u te maken.

Hoewel ik gebruikte andere bronnen als referentiemateriaal, de opgegeven aan dit project ontwerpen zijn mijn eigen. Ze werden in elkaar geflanst na zorgvuldige observatie van tientallen andere futons zowel in het echte leven en in foto's en schema's. Het is niet een kopie van een enkel ontwerp, maar een amalgaam van allemaal, met een aantal eenvoudige ideeën van mijn eigen gegooid. Ik mijn best heb geprobeerd om krediet te geven wie ere toekomt, maar als er een geschil, neem dan gerust contact me. Echter, een Apple niet trekken me een zeg ik stal uw afgeronde hoeken. Het is een futon - ze allemaal in wezen hetzelfde uitzien.

Dit ontwerp is een eerste ontwerp. Ik trok het op een keer, en hebben geen grote aanpassingen aan het maakte - net als mijn Engels essays. En, als het is iets anders als mijn Engels essays, het zal nauwelijks begaanbaar zijn.

Stap 2: Materialen en gereedschappen

DIY $ 125 futon

Als je de kale versie van deze futon (geen extra esthetische kenmerken, minimale bezuinigingen en hardware) op te bouwen, zal het kost je in de $ 110- $ 130 bereik voor materialen, afhankelijk van wat je al hebt bij de hand. Ik zal een notitie van de optionele dingen maken we verder gaan. Als je alle optionele esthetische dingen toe te voegen, zal het de kosten omhoog van $ 130- $ 150 te duwen. Zoals altijd, zullen prijzen en beschikbaarheid variëren op basis van uw locatie.

Ik raad je het hele Instructable te lezen voor het begin van het project, omdat ik hier en daar wordt het geven van een sets van alternatieve richtingen. U kunt mixen en matchen deze alternatieve richting met de routebeschrijving I geven aan uw futon te passen. De hoofdrichtingen Ik geef zijn hoe ik mijn bijzondere futon gebouwd. De alternatieven ik geef zal ofwel het project makkelijker of moeilijker te maken, afhankelijk van wat je zoekt in een futon. Als je een complete beginner, zou ik adviseren je gewoon volg mijn belangrijkste set instructies, woord voor woord, en niet proberen om eventuele wijzigingen aan te brengen als je verder gaat.

materialen:
One 4 "x 4" x 8 'stud [$ 7]
Negen 2 "x 4" x 8 "[$ 2,50 per stuk]
Een 7/16 "x 4 'x 8' OSB mantel sheet [$ 6]
Twee nylon garagedeur rollers [$ 3]
Zes km. stof [$ varieert]
2 'houten of kunststof pluggen (keep it tussen 1 / 4in tot 1 / 2in diameter om dingen makkelijk te maken) [$ 1]
Twee 1/4 "cross plug vat noten [$ 2,50]
Tien 1/4 "zeskantmoeren [$ 2,00]
Vierentwintig 1/4 "wasmachines [$ 2]
Zestien 1/4 "zeskantbouten (twaalf 3" lang, vier 2.25 "lang) [$ 4]
Zes bijpassende deurscharnieren {1 $ ea @ dollar store]
2 "houtschroeven [$ 4]
Een full-sized matras topper [$ 25]
Zes zakken 16oz Poly-Fil [$ 3,50 per stuk]
Of acht standaardformaat 'firm' kussens [$ 4 per stuk]
Of vier 24 "x48" body kussens [$ 7 per stuk]
Oude (schone) t-shirt of andere stof [gratis]

=== Totaal = 108 $ - $ 119 (plus stof)

Optioneel Materialen:
Houtlijm (of een houten compatibele lijm)
Vlek (ik gebruikte Cherry)
Varnish (Ik geef de voorkeur satijn of semi-gloss voor dit project, maar het gebruik wat je wilt)
Non-latex, semi-glansverf
Extra vulling / kussens / kussens voor meer comfort (je kunt oude kussens te gebruiken, gewoon wassen ze eerst).
Rits
Extra scharnieren voor meer kracht.
1.5 "houtschroeven (als de scharnieren komen niet met schroeven)

Gereedschap:
Handzaag (timmerman saw)
Fine afkortzaag (aka zwaluwstaart / pluggen zag, maar je kon wegkomen met een kleine coping-zaag of ijzerzaag)
Beitel en hamer
vierkant file
Schaar
rolmaat
C-klemmen
Potlood en gum
Rubberen hamer of een ander niet-destructieve, bot instrument om het hout te hameren. Heb je voorhoofd niet gebruiken.
Nietpistool w / nietjes
Dremel met multifunctionele bit [# 561] en snijden gids
Boormachine (en boren om uw schroeven, bouten, pluggen overeenkomen, etc.)
Schuurpapier - een aantal vellen van 40 korrel tot 120 grit op zijn minst, maar hoger is ok.

Optioneel Extra:
waterpas
timmerman square
Hole snijder voor drill
Verf kwasten
Dremel routing bit
Naaimachine
Cirkelzaag / tafel zag (ik niet de eigenaar van een van deze, maar het zeker zou hebben gemaakt dit project makkelijker als ik dat deed)

Dit zijn de twee zagen I gebruikte:
http://www.amazon.com/Shark-10-2204-Dowel-Dovetail-Detail/dp/B00004TBPU/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1318528423&sr=8-3
http://www.amazon.com/Shark-Corp-10-2312-12-Inch-Carpentry/dp/B00004TBPZ/ref=pd_bxgy_hi_text_b

Stap 3: The Lumber

DIY $ 125 futon

// Zie alternatieve # 1 en //

Als je het hout gesneden in de home improvement winkel waar u het gekocht kan krijgen, dat zou ideaal zijn en bespaart u veel handmatige arbeid met de timmerman zaag. Anders, bereid zijn om uw arts te bellen met tendinitis, want je gaat te strelen veel hout ... met een zaag.

Waarschuwing: home improvement winkels (ik zal niet zeggen welke, maar laten we zeggen dat het rijmt met Been Creep-Oh) hebben de neiging om niet te snijden hout zeer nauwkeurig. Dit is omdat ze bieden de service vooral om u te helpen fit hout in uw auto, niet precisie bezuinigingen. Hierdoor worden voorbereid te hebben om sommige zagen doen, of schuren maakt niet uit hoe u uw hout te snijden.

Hier zijn de lengte bezuinigingen (en dimensionele bezuinigingen voor multiplex), gegroepeerd per beugels, waarbij elke beugel vertegenwoordigt een enkel stuk hout. Licht gebruik het potlood om de cut te voren te markeren, dan wist hij achteraf als je moet. Alle metingen zijn hier in inches. Zoals altijd, Maatregel tweemaal, knippen een keer, en proberen om geen vingers verliezen.

// Kant opmerking, voor het geval je het nog niet gemerkt hebben, de 2x4s zijn niet echt 2in x 4in. Ze zijn een beetje kleiner. Hetzelfde met de 4x4. Zorg ervoor dat u hiermee rekening te houden als u besluit om iets te vervangen met behulp van de alternatieven. Mijn studs waren 1.5 "X3.5" en 3.5 "X3.5" voor de 2x4s en 4x4, respectievelijk. Ik neem aan dat jullie zijn ook hetzelfde. Zo niet, stel alle metingen in de rest van de stappen nodig. //

4x4
[23, 23, 23, 23]

2x4
[37, 37, 21]
[37, 37, 21]
[37, 37, 21]
[37, 37, 21]
[39, 39, 14]
[39, 39, 14]
[21, 21, 21, 21, 10]
[28, 28, 21, 10]
[21, 10, 10]

treknagel
[2, 2, 2, 2, 2, 2, 2, 2, 2, 2]

sheathing
[24x26.5, 24x26.5, 24x26.5, 24x26.5, 24x26.5, 24x26.5]

Bewaar alle restjes.

Als u problemen ondervindt bij het snijden van de mantel, zou ik aanraden klemmen van een liniaal, als een maatstaf, op de mantel en het gebruik van uw Dremel multifunctionele bit om het hout te snijden. Plaats de Dremel (uitgezet) op de rand waar de snede moet zijn. Maak een kleine markering waar de rand van de Dremel snijden gids is. Vervolgens plaatst u de liniaal op dat merk en klem het naar beneden. Volg de liniaal met de snij-gids en je moet eindigen met een perfecte lijn. Echter, ik had geen moeite te snijden met de timmerman zaag.

Het omhulsel is iets kleiner dan de 24 "x27" bedoeld. Dit komt omdat wanneer gevouwen, twee stukken voldoen. Het hebben van 27 "stukken zal ervoor zorgen dat ze elkaar hinderen. 26.5" werkt prima.

Je hoeft niet aan deze groepen van de bezuinigingen precies te volgen. Ik ben gewoon neem aan dat je het hout ik op de vorige pagina gesuggereerd gekocht, maar als je langere of kortere lengtes gekocht, snijd ze zoals u dat wilt, zolang je in staat het krijgen van alle benodigde lengtes zijn.

Stap 4: Prep

DIY $ 125 futon

Schuren het hout een beetje om het een beetje soepeler te maken. Focus vooral op de bezuinigingen. Zand ze naar beneden om splinters te voorkomen. Ook zand langs de scherpe randen van de mantel.

Eenmaal gedaan schuren, het reinigen van het hout. Veeg het af met een schone, licht vochtige doek. Als je water uit de doek kan knijpen, er te veel water en het zal dringen in het hout. U wilt dit water te blijven op het oppervlak en opdrogen zo snel mogelijk. De mantel heeft geen werk meer. Opzij leggen. Als er een boom sap op het hout, schoon te maken met wat alcohol op een schone doek. Het moet oplossen en komen recht uit met een beetje elleboog vet. Als u gebruik maakt van een hoge% alcohol (90% of hoger), dan kunt u vrij liberaal met het, omdat het watergehalte is zeer laag.

Met behulp van een licht potlood, of een sticky-note, zul je elke kant van elk stuk nummer met een getal tussen 1-6. Kijk naar de foto voor verduidelijking. Dit is vooral om me te helpen met u te communiceren, want het is makkelijker om te zeggen zijn beurt met de klok mee naar de andere kant 3, in plaats van te zeggen turn rechtsom tot een plat oppervlak naar boven en het oppervlak met het gat naar rechts wijst.

Label elke identieke stuk met een opeenvolgende letter. Je zal eindigen met:
- 21A door middel van 21J
- 37A tot 37H
- 39A tot 39D
- 11A tot 11D
- 28A en 28B
- 14A en 14B

Dan, het organiseren van uw hout in 3 stapels, zoals hieronder aangegeven. Dit zal helpen u bijhouden welke stuk is die blijven, en zal het gemakkelijker maken om hetzelfde werk uit te voeren op meerdere stukken hout.

Pile # 1 armleuningen / benen
2x4
[28A, 28B, 21A, 21B, 14A, 14B]

4x4
[23A, 23B, 23C, 23D]

Stapel # 2 Struts
2x4
[39A, 39B, 39C, 39D, 10A, 10B, 10C, 10D]

Stapel # 3 Matras kader
2x4
[37A, 37B, 37C, 37D, 37E, 37F, 37G, 37H, 21C, 21D, 21E, 21F, 21G, 21H, 21I, 21J]

Stap 5: zaag snijdt - lap gewrichten

DIY $ 125 futon

// Zie ook alternatieve # 2 //

We beginnen met het snijden van de lap gewrichten. Gebruik de timmerman zagen voor grote bezuinigingen, en gebruik de zwaluwstaart zaag voor kleinere bezuinigingen. Wanneer het snijden, het helpt om vastklemmen van het hout op een stabiele ondergrond. Werk langzaam. Laat de zaag doen het werk voor u. Dwing het niet. Omdat we niet de hulp van elektrisch gereedschap of banken met mallen moeten rechte lijnen te krijgen, aandacht besteden aan wat je doet. We hebben maar één kans om het te krijgen meteen de eerste keer. Als u zich zorgen over het maken van een fout bent, dan onder-cut - laat wat materiaal achter, en zand of bestand later naar beneden. Beter te onderbieden en zand gedurende 5 minuten, dan over gesneden en ondergang van het gewricht.

37A-H
- Start 37A met S1 naar boven.
- Trek een verticale lijn in het midden.
- Flip over naar S3 en trek een identieke lijn.
- Sluit de twee lijnen door het tekenen van een lijn in het midden van de S5.
- Met S3 naar boven in de S5 einde, trek een horizontale lijn 2 "vanaf de rand.
- Blijf die lijn rond de hele stuk op S1, S2 en S4.
- Begin snijden op de lijn op S2 en de richting van het verticale midden lijnen op S1 en S3 te snijden.
- Knip nu S5 op de lijn totdat u de 2 "horizontale lijn te bereiken.
- Gebruik het plein bestand op te ruimen de hoeken.
- Lichtjes zand de bezuinigingen, indien nodig.
- Herhaal dit voor 37B door middel van 37H.
- Als je twee stukken plaatsen in een ronde gewricht, moeten ze een totaal van 72 te meten ".
- Zet de stukken weer in hun stapel.

39A-D
- Begin met 39A met S1 naar boven.
- Trek een verticale lijn in het midden.
- Flip over naar S3 en trek een identieke lijn.
- Sluit de twee lijnen door het tekenen van een lijn in het midden van de S5.
- Met S3 naar boven in de S5 einde, trek een horizontale lijn 3 "van de rand.
- Blijf die lijn rond de hele stuk op S1, S2 en S4.
- Begin snijden op de lijn op S2 en de richting van het verticale midden lijnen op S1 en S3 te snijden.
- Knip nu S5 op de lijn totdat u de 3 "horizontale lijn te bereiken.
- Gebruik het plein bestand op te ruimen de hoeken.
- Lichtjes zand de bezuinigingen, indien nodig.
- Herhaal dit voor 39B tot 39D.
- Als je twee stukken plaatsen in een ronde gewricht, moeten ze een totaal van 73 te meten ".
- Zet de stukken weer in hun stapel.

Stap 6: zaag snijdt - pennen

DIY $ 125 futon

// Zie ook alternatieve # 2 //

We zullen nu de pennen. Ik zal de methode beschreven voor het creëren van een pen voor een stuk. De rest van de pennen wordt gemaakt met behulp van dezelfde basismethode. Ik zal de metingen voor elk stuk te geven.

39A-D:
- Begin met 39A. Begin met S1 naar boven.
- Aan het einde S6 (tegenover de schoot gezamenlijke), trek een horizontale lijn 1 "van de rand.
- Blijf die lijn helemaal rond op S2, S3 en S4.
- Draai naar S6. Trek vier lijnen 0,5 "van de randen van S1, S2, S3 en S4.
- Blijf deze lijnen verticaal naar beneden S1, S2, S3 en S4.
- Begin met het snijden op elke lijn die u hebt getekend. Stop wanneer je een snijlijn hebt bereikt.
- Ruim de hoeken met een vierkant-bestand en wat licht schuren.
-. Eenmaal voltooid, moet u hebben een kleine rechthoek aan het eind van je post meet diagonaal 2.5 "x0.5" x1 "Dit is de pen.
- Herhaal dit voor 39B tot 39D.

21A-J:
- Snijd een pen op de S5 en S6 eindigt. Gebruik 0,5 "lijnen in plaats van de 1" lijnen boven beschreven 39A-D. Dit zal een 2.5 "x2.5" x0.5 "pen aan elk uiteinde te creëren.

Keren alle stukken hun corresponderende stapels.

Stap 7: zaag snijdt - andere

DIY $ 125 futon

Deze stap houdt in het snijden van de armsteunen om ze comfortabeler te maken.

Deze stap is volledig optioneel en is puur esthetisch. Het doet er niet echt iets functioneel aan de futon toe te voegen. Op het laatste moment in het bouwen van deze, besefte ik dat ik hield niet van het idee van scherpe hoeken op de armleuningen, voor het geval iemand viel en raakte hun hoofd of iets. Het was ook meer comfort voor een hand aan de greep van de afgeronde hoeken dan een rechthoekige einde. Een ding dat ik niet van plan was, maar uiteindelijk gebeurde, was dat de nerf van het hout kwam uit prachtig in de afgeronde hoeken. Het ziet er nog beter met een aantal vlek.

Hoe dan ook:

28A-B
- Begin met 28A, S1 naar boven. Aan de rand S5, trek je een merk 1 "in van S4.
- Trek een ander merk 1 "van S2.
- Met S1 nog steeds naar boven, trek je een stempel op de S4 rand 1 "van S5.
- Teken een ander merk aan de rand van S2 1 "van S5.
- Sluit de merken om te eindigen met twee rechthoekige driehoeken aan elke hoek.
- Knip deze driehoeken met de zaag.
- Zand langs de randen om ze te ronden.
- Herhaal dit voor 28B

//Notitie//
Als de 4x4 hoeken uitsteken, snij / zand ze naar beneden op de hoeken.

Stap 8: Het boren - pluggen

DIY $ 125 futon

De gaten boren we zullen worden gebruikt voor de houten deuvel. Plan op de juiste wijze. Gebruik de bijbehorende boor voor uw plug grootte.
Werkwijze voor het boren hetzelfde blijven voor alle gaten. Net pas de laatste hole grootte en diepte voor elke hole. De vastpenopening diepte hoeft niet om precies te zijn, maar houd het in de bal-park.

Om een gat te boren:
- Begin met het markeren van de juiste locatie.
- Gebruik een kleine spijker, of een kleine puntige tip, en licht hamer het in het hout. Dit geeft je een startpunt inspringen wijs je piloot gat te creëren geven.
- Zet het hout op een stabiele ondergrond, zoals een werkbank of op de grond.
-. Boor een kleine pilot gat met een kleine boor, zoals 1/16 "De pilot gat moet zo recht mogelijk zijn Stray zelfs een beetje en het zal werpen de uitlijning..
- Ga naar de volgende boor grootte.
- Verder toenemende boor grootte tot u de gewenste gat met een diameter bereiken.

// Let op: je kon gewoon beginnen met een pilot-gat, en verplaats de hele weg tot aan de laatste bit formaat, maar met behulp van geleidelijk toenemende stukjes produceert een rechtere laatste hole, en voorkomt dat de boor "vangen" op het hout. //

Ankers
We zullen deuvelboringen, ongeveer 1 "diep, in alle van de volgende stukken:
- 23 AD
- 28 AB
- 39 AD
- 21 AB
- 14 AB
- 10 AD

23A-D:
- Op S5, trek je een set van diagonalen. Op de kruising (het centrum), boor een plug gat.

28A-B:
- Op S3, trek een verticale lijn in het midden.
- Trek nu 2 horizontale lijnen, een 2.25 "van de rand van de S5, en een 2.25" van de rand van S6.
- (Optioneel) Als u de hoeken van de armsteun afgerond, maak dan de lijnen 2.75 "van de rand van de S5 en 1.75" van de rand van de S6.
- Bij elk kruispunt, boor een plug gat.

39A, 39C:
- Op S4, trek een verticale lijn in het midden.
- Trek een horizontale lijn 23 "uit S6 (de pen).
- Bij de kruising, een gat boren.

39B, 39D:
- Op S2, trek een verticale lijn in het midden.
- Trek een horizontale lijn 23 "uit S6 (de pen).
- Bij de kruising, een gat boren.

21A-B:
- Op S2, trek een verticale lijn in het midden.
- Zoek het midden van het stuk en trek een horizontale lijn.
- Boor een gat in de kruising.

14A-B:
- Op S5, trek je een set van diagonalen van elke hoek.
- Bij de kruising, een gat boren.

10A-D:
- Op S5, trek je een set van diagonalen van elke hoek.
- Bij de kruising, een gat boren.

Stap 9: Het boren - bouten

DIY $ 125 futon

// Zeker zien alternatieve # 3 //

We zullen nu boren gaten voor de bouten en moeren. Alle bouten ik gebruikte waren 1/4 ", en ik ben ervan uitgaande dat je gebruikt hetzelfde. Als u gebruik maakt van verschillende grootte bouten en moeren, pas de boor dienovereenkomstig.

Elke ronde gezamenlijke zal twee bouten moeten versterken het.

39A-D:
- Met S2 naar boven trekken horizontale lijnen in het gewricht 1 "en 2" vanaf de rand van de S5.
- Met S2 naar boven, trek je een verticale middenlijn aan de binnenkant van het gewricht.
- Boor helemaal door op de kruising.
- Schakel over naar een iets grotere boor of gat mes om het gat te verzinken (de bit moet groot genoeg zijn om de moer, hex bout hoofd, en wasmachine tegemoet te komen).
- Met de grotere bits, boren tot een diepte van ongeveer 0,5 "op de S4 kant van het gat.
- Zet de stukjes opzij.

37A-F:
- Met S2 naar boven trekken horizontale lijnen in het gewricht 0,5 "en 1,5" van de rand van de S5.
- Met S2 naar boven, trek je een verticale middenlijn aan de binnenkant van het gewricht.
- Bij de kruispunten, boor helemaal door zes van de stukken.
- Countersink de S4 zijkanten.
- Herhaal dit voor de andere stukken.

37G-H:
- We zullen nu boren het vat moeren. Als u geen gebruik maakt van vat noten, herhaalt de 37A-F stappen voor 37G-H.
- Met S2 naar boven trekken horizontale lijnen in het gewricht 0,5 "en 1,5" van de rand van de S5.
- Met S2 naar boven, trek je een verticale middenlijn aan de binnenkant van het gewricht.
- Bij de kruising, boor een gat 1.25 "diepe Weet helemaal niet door te gaan..
- Vervolgens bovenaan de overlapnaad (S5), een lijn 0,5 "van de rand van S4.
- Trek nu een kruisende, gecentreerd lijn gaande van S2 tot S4.
-.. Boor een 1,5 "diep gat op de kruising Gebruik een geschikte bit voor het vat moer Mine waren 13mm breed Deze gaten dienen af ​​te spreken met de andere gaten je geboord..

Stap 10: Het boren - kussens

DIY $ 125 futon

We zullen nu boren gaten om prep voor de kussens.

sheathing:
- We zullen een aantal gaten in het omhulsel zodat de kussens "ademen".
- Trek een lijn 6 "van een rand van de mantel.
- Herhaal dit voor de andere 3 randen.
- Langs deze rechthoek, boor een reeks gaten. Uiteindelijk heb ik het boren zes 2 "gaten langs de boven- en onderkant, maar je kunt doen zo veel of zo weinig als je wilt. Ik gebruikte een 2" gat cutter, maar als je er geen hebt, gewoon gebruik maken van uw grootste boor .
- (Optioneel) Als u een grote boor in plaats van een gat snijder gebruikt, trek een andere set van regels, maar deze keer op 10 "van de randen, en boorgaten op de vier kruispunten.
- Let op - je kon de Dremel gebruiken voor dit zo goed door het routeren van een gat, het is gewoon niet zo mooi zijn.
- Als u denkt dat er niet genoeg gaten, of dat ze te klein zijn, voel je vrij om wat meer toe te voegen. Gewoon niet te boren binnen 3,5 "van de rand, want dat is waar de kussens zal hechten aan de matras frame.

Stap 11: Het boren - andere

DIY $ 125 futon

// Zie ook alternatieve # 4 //

Het laatste stukje van het boren.

In deze stap zullen we gaten voor de nylon wielen en de reizende bouten boren.

De gaten zal gaan in 21G en 21J, 37C-D, 21A en 21B.

21G:
- Begin met 21G, met S2 naar boven.
- Maatregel 9.5 "uit S6, en teken een horizontale lijn.
- Op S2, trek een verticale hartlijn snijdt de horizontale lijn.
- Boor een 0.25 "breedbeeld 1.75" diep gat op de kruising.

21J:
- Begin met 21J, met S4 naar boven.
- Maatregel 9.5 "uit S6, en teken een horizontale lijn.
- Op S4, trek een verticale hartlijn snijdt de horizontale lijn.
- Boor een 0.25 "breedbeeld 1.75" diep gat op de kruising.

37C:
- Met S6 naar boven, trek een horizontale lijn 2 "vanaf de rand van de S4.
- Trek een verticale middenlijn op S6.
- Boor een gat in de kruising. De breedte van het gat zal de breedte van het nylon roller as zijn. De diepte gelijk aan de lengte van de schacht minus 1,5 "zijn.

37D:
- Met S6 naar boven, trek een horizontale lijn 2 "vanaf de rand van S2.
- Trek een verticale middenlijn op S6.
- Boor een identieke gat 37C.

21A:
- Met S3 naar boven, trek je een verticale middenlijn.
- Trek een horizontale lijn 2,5 "weg van S6.
- Trek een horizontale lijn 17.75 "weg van S6.
- Trek een horizontale lijn 16.5 "weg van S6.
- Boor een 1 ". Diep gat naar de twee kruispunten dichtstbijzijnde S5 Maak het gat groot genoeg om de hex hoofd van uw bolt passen (1/2" is meestal goed).
- Boor een 1 "diep gat op de kruising dichtstbijzijnde S5 Het gat moet breed genoeg zijn om de nylon rol past..
- (Optioneel) Als het gat te groot om te worden geboord, route uit een plein met de Dremel gelijk aan de breedte van de nylon roller.

21B:
- Met S1 naar boven, trek je een verticale middenlijn.
- Trek een horizontale lijn 2.25 "weg van S6.
- Trek een horizontale lijn 4.25 "weg van S5.
- Trek een horizontale lijn 2.25 "weg van S5.
- Boor een 1 "diep gat naar de twee kruispunten dichtstbijzijnde S5 Maak het gat breed genoeg Bolt hex hoofd.
- Boor een 1 "diep gat op de kruising dichtstbijzijnde S5 breed genoeg om de nylon rol past Gebruik Dremel, indien nodig..

23B:
- Op S2, trek een verticale lijn in het midden.
- Meten van S5, trek een horizontale lijn 2 "down.
- Bij de kruising, boor een gat groot genoeg is voor een bout in en uit kunnen schuiven.

23D:
- Op S4, trek een verticale lijn in het midden.
- Meten van S5, trek een horizontale lijn 2 "down.
- Bij de kruising, boor een gat groot genoeg is voor een bout in en uit kunnen schuiven.

Stap 12: Routing - spiegaten

DIY $ 125 futon

// Zie ook alternatieve # 5 //

Dit is het moeilijkste en meest vervelende onderdeel van het project. Voor deze stap wordt u met behulp van de Dremel met de multifunctionele snij-bit (of routing bit), en de snij-gids. U vindt er ook de beitel en hamer te gebruiken om het schoonmaken van de randen en hoeken.

Om een tapgat maken:
- Teken de omtrek van het tapgat met een potlood (zie hieronder).
- Gebruik de Dremel met de multifunctionele bit (of routing bit) en de snij-gids (ingesteld op een geringe diepte) om de omtrek van het tapgat te traceren.
- Geleidelijk verhoging van de diepte van de snij-gids ieder aan je voorbij te maken.
- Maak 5 of 6 passes totdat u de gewenste diepte bereikt.
- Verwijder de bulk van het materiaal van het centrum.
- Stel de Dremel opzij, en pak je beitel en hamer.
- Gebruik de beitel en hamer om het schoonmaken van de randen en de hoeken zoveel mogelijk.
- Lichtjes zand de randen.
- Test met de bijbehorende pen. Als de stukken niet passen, zand het tapgat (of de pen, wat het gemakkelijkst is) tot je een perfecte pasvorm te krijgen.

23A
- Met S3 naar boven, trek je een verticale lijn 0.5 "afstand van de rand van de S2.
- Trek een andere lijn 1 "uit de buurt van S2.
- Meten van S6, trekken horizontale lijnen op 14.5 "en 17"
- Route de rechthoek die u zojuist tekende tot een diepte van 0,5 ".
- Op S2, trek verticale lijnen 0,5 "en 1" uit de buurt van S3.
- Trek horizontale lijnen van S6 10,5 "en 13".
- Route de rechthoek tot een diepte van 1 ".

23B
- Met S1 naar boven, trek je een verticale lijn 0.5 "afstand van de rand van de S2.
- Trek een andere lijn 1 "uit de buurt van S2.
- Meten van S6, trekken horizontale lijnen op 14.5 "en 17"
- Route de rechthoek die u zojuist tekende tot een diepte van 0,5 ".
- Op S2, trek een verticale lijn in het midden.
- Teken een set van regels 0.25 "aan beide zijden van de verticale lijn.
- Trek horizontale lijnen van S6 10,5 "en 13".
- Route de rechthoek tot een diepte van 1 ".

23C
- Met S3 naar boven, trek je een verticale lijn 0.5 "afstand van de rand van de S4.
- Trek een andere lijn 1 "uit de buurt van S2.
- Meten van S6, trekken horizontale lijnen op 14.5 "en 17"
- Route de rechthoek die u zojuist tekende tot een diepte van 0,5 ".
- Op S4, trek verticale lijnen 0,5 "en 1" uit de buurt van S3.
- Trek horizontale lijnen van S6 10,5 "en 13".
- Route de rechthoek tot een diepte van 1 ".

23D
- Met S1 naar boven, trek je een verticale lijn 0.5 "afstand van de rand van de S4.
- Trek een andere lijn 1 "uit de buurt van S4.
- Meten van S6, trekken horizontale lijnen op 14.5 "en 17"
- Route de rechthoek die u zojuist tekende tot een diepte van 0,5 ".
- Op S4, trek een verticale lijn in het midden.
- Draw a set of lines 0.25" on both sides of the vertical line.
- Draw horizontal lines from S6 at 10.5" and 13".
- Route out the rectangle to a depth of 1".

37A, 37C, 37E, 37G
- With S4 facing up, draw a vertical line down the center.
- Measuring from S6, draw horizontal lines at 0.5", 3", 25.75", 28.25".
- Draw vertical lines 0.25" away from the vertical line on both sides.
- Route out the rectangle you just drew to a depth of 0.5".

37B, 37D, 37F, 37H
- With S2 facing up, draw a vertical line down the center.
- Measuring from S6, draw horizontal lines at 0.5", 3", 25.75", 28.25".
- Draw vertical lines 0.25" away from the vertical line on both sides.
- Route out the rectangle you just drew to a depth of 0.5".

Step 13: Routing - other

DIY $125 Futon

The last bit of routing.

Here, we will route out the channel in which the bolt travels.

You will need the Dremel and the chisel.

21A
- In step 9, you drilled 3 holes. The last two holes were 1.25" apart. It is these two holes that we will be connecting with a route.
- Draw a vertically centered line between those two holes.
- Draw a parallel line next to the center line, 0.25" away, on the side closest to S4.
- Draw another parallel line *0.5" away from the line you drew in the last step, on the side closest to S4. (*If your hex bolt head is wider than 0.5", adjust the line accordingly).
- Draw 2 horizontal lines at the outer edges of the holes, crossing from S2 to S4.
- The section you have marked off with all these lines should somewhat resemble a telephone . This is the section you will be routing.
- Follow the same method for routing as we used in previous steps.
- The holes are intentionally offset by 0.25" to give the hex bolts something to 'catch' and to give them a place to 'sit' in. Because of this, try to leave as much material as possible, while still allowing the bolts to travel through the channel.
- Lightly sand.

21B:
- With S1 facing up, draw a vertically centered line between the two holes.
- Draw a parallel line 0.25" from the center line. Draw it on the side closest to S4.
- Draw another line 0.5" away from the line you drew in the previous step, on the side closest to S4.
- Draw 2 horizontal lines at the outer edges of the holes, crossing from S2 to S4.
- Follow the same method for routing as we used in previous steps.
- Lightly sand.

(Optional for 21A-B) You can square out the inner corners of the 2 holes using the chisel. This is not necessary, but it will help the bolts stay in place if it is tending to move around too much and slip.

Step 14: Cushions

DIY $125 Futon

// Also see alternative #6 //

To create the cushions, we will need the sheathing, , old t-shirt, foam topper, pillows/Poly-Fil, staple gun, fabric, and scissors.

- Cut the old t-shirt into small squares large enough to cover the breathing holes.
- Cut out the foam topper into six 25"x27" sections.
- You should use exactly all of the material. If there's a little less material than required, it's fine. Just make do and cut each section slightly smaller to accommodate. If there's extra material, accommodate the material by cutting the foam a little larger. We want to use as much of this stuff as possible, and waste none.
- Next, cut the pillows and remove the filling. This step can get a little messy, so I'd recommend you do this on a plastic or paper sheet, or at the very least, flooring that is not carpet.
- Sort the filling/Poly-Fil into 6 equal piles. If you're using a combination of different pillows/Poly-Fil, mix up the filling to get a consistent feel.
- Next, cut the fabric into 1 yard pieces.
- Take the old t-shirt squares and staple them over the breathing holes. This will help keep dust and bugs out, and keep the filling in.
- Lay the fabric upside down.
- Place the foam topper on top of the fabric with the flat side facing the fabric.
- Place the filling on top of it, layering it if necessary.
- Place the sheathing on top of the filling with the t-shirt squares facing down. Make sure to match the dimensions of the sheathing with the foam.
- Pull the fabric over on one side. Fold the edges of the fabric to reinforce it and prevent tearing,
- Staple the fabric into place on the sheathing. 3 staples per side is the minimum.
- Pull the opposite side over, fold it, pull it taut, and staple it into place.
- Pull over the third side and staple it into place.
- Make any final adjustments to the filling to even it out within the cushion.
- Pull over and staple the fourth side of the fabric.
- Repeat for the other 5 cushions.

Step 15: Assembly - mattress frame

DIY $125 Futon

// Also see alternative #7 //

Ok, I lied. There's a little bit more drilling and possibly even routing. However, it's very simple.

In this step, we will attach the 37" mattress fame pieces together, then install the hinges.

So, to begin, let's start attaching the 37" pieces together.
- Pair the pieces off. 37AB, 37CD, 37EF, 37GH.
- 37A needs to have S3 facing up. 37B needs S1 up.
- 37C needs to have S3 facing up. 37D needs S1 up.
- 37E needs to have S3 facing up. 37F needs S1 up.
- 37G needs to have S3 facing up. 37H needs S1 up.
- Put the lap joints together, with the mortices facing the same way. Bolt them into place.
- Do not glue them. The lap joints are being reinforced with bolts, and do not require glue. This also preserves the modularity of the futon.
- Set aside 37AB and 37GH.

// Note, this would be a good opportunity to make sure all the bolt holes are aligned. If anything is slightly off, go at it with your drill until the bolt is fitted and secure. //

- Lay 37CD and 37EF side by side, with the mortices facing away from each other.
- 37C and 37E should have S3 facing up. If they don't, it's upside down.
- Place the hinges across the seam. The should be face down (ie. with the pin on the bottom).
- Evenly space the hinges, but avoid the lap joint.
- Mark the outlines of the hinge with the pencil.
- Use the Dremel, set to 0.5" depth, and route out a small section of each piece to accommodate the hinge pin. It shouldn't be much material (A 0.5" x 0.5" rectangle at most).
- Use the chisel to clean up the area corners.
- Line everything up again, and lay 37CD and 37EF side by side.
- Place the hinges back on.
- Mark the outline of each hinge with a pencil.
- Route out the area you marked to a depth equal to your hinge. This will allow the hinge to mount flush into the wood.
- Lightly sand and, if necessary, chisel.
- Place the hinges back in.
- Mark the position of the holes with a pencil.
- Drill some pilot holes for the hinge screws.
- Attach the hinges with the screws.
- Test it out.
- If you find that 37CD and 37EF and hitting each other, sand down the edges to remove the excess material.

Step 16: Assembly - finished frame

DIY $125 Futon

At this point, if you're building the bare bones version, you're practically done. There will be some minor refinements, but the hard work is over. If you're going to stain, varnish, and/or paint, assemble anyways just to make sure everything is good before you begin painting.

Erase any nonessential pencil marks.

Give everything a good wipe down with a damp cloth.

Let's assemble the rest of the frame. Use the pictures for reference.

If needed, use a rubber mallet to "persuade" some of the more stubborn joints to fit.

Glue is entirely optional. If you're not using glue, skip the step entirely.

If you want to glue everything together, but will also be painting/staining, wait until after you've stained/painted to glue.

Use the level every step of the way. If you need to make a height/length adjustment, now would be the time to do so. If you don't have a level, use your ruler to measure everything over. As long as your cuts are all fairly accurate, you should be pretty level.

Armrests/legs:
- Begin with 23A and 23B.
- Attach 21A in between 23A and 23B. S1 should face left, and S2 should face down..
- Insert a wooden dowel piece into 14A, and slide it into S2 of 21A.
- Insert wooden dowels into the top of 23A and 23B.
- Attach 28A to the two dowels.
- Glue all the joints together.
- Repeat for 23C, 23D, 21B, 28B, and 14B, with 21B's holes facing left instead of right.

Struts:
- Bolt together 39A and 39B using a bolt, nut, and two washers for each hole.
- Bolt together 39C and 39D.
- Insert a wooden dowels into 10A-D.
- Attach 10A-D into 39A-D.
- Insert 39AB into the mortice in 23B. Insert 39CD into the mortice in 23A.
- Lijm

Frame:
- Lay out the mattress frame as shown in the picture.
- Put everything together. Place the tenons into their corresponding mortices. Make sure the holes in 21G and 21J are facing outward.
- Glue the joints.
- Drill a minimum of 4 pilot holes for each cushion in 37A-H, and in 21C-J.
- Place the cushions, align them, and drill/screw them into place from the bottom using the holes we previously drilled as guides.
- Insert the 2 nylon rollers into their holes in 37C and 37D.
- Insert the bolts into their holes in 21G and 21J.
- Insert a bolt and washer into 23B and 23D.
- Mount the left side of the frame into the 23AB/21A/28A armrest/leg assembly.
- At this point, it would help if you had a friend.
- Lift the other side of the frame, align it the remaining armrest assembly, and insert everything into it's corresponding place.
- Glue.

Reinforcement:
- Use wood screws to reinforce the structure. Focus on the 21" pieces in the mattress frame. If a joint is loose, reinforce it with screws, but try to hide the screws as best as possible.
- Use the scraps you saved to reinforce the major load-bearing joints, such as 37AB, 37CD, 37EF, 37GH, 39AB, and 39CD.

// If any of the joints have gaps, or are misaligned, use the chisel and/or sandpaper to fix it as much as possible //

Step 17: Assembly - let's get scrappy

DIY $125 Futon

Underneath 37GH, there should be a bit of space until you get to 39AB. This presents a problem, because there is no support for the mattress. In the folded down position, the frame is a little unstable. Putting too much weight towards the back end will make it tip. We'll fix all that here.

39AB:
- Take some scrap wood.
- With the futon in the upright position, place some of the scraps under the frame in between 37GH and 39AB. Line them up with the 21" pieces of the mattress frame. I used the scraps leftover from cutting out the 37A-H lap joints.
- Mark their position, and screw them in.
- Repeat for 39CD.

37AB:
- In the folded down position, measure the height of the rear of the mattress frame from the ground to the bottom of the frame. It should be in the ballpark of 15".
- Take some leftover 2"x4" and cut out two pieces of the length you measured.
- Attach those pieces to 37AB to create to legs that fold out when the futon is folded down. Use the remaining two hinges to do this.

The reason why we didn't simply make 39AB and 39CD higher is because the actual height will vary between different futons, due to different hinges, or slightly warped wood. Saving this step to the end ensures that the frame will be properly supported.

If you're doing the bare bones version, you're done! Proficiat! Enjoy a nap on your new futon!

Step 18: Optional #1 - protective coating

At this point, you should disassemble the futon.

You can either paint, or stain & varnish the entire thing.

If you are staining, erase all markings, and give everything another good sanding. Clean the wood with a damp cloth, and allow to dry.

If you are painting, I'd recommend just a good sanding. The paint will cover up any stray marks.

I stained my futon, since I liked the look of the Douglas Fir I used. However, if you particularly bad-looking wood, feel free to cover it up with paint.

Get creative too. It doesn't have to be boring, monotone, and homogenous. Draw a design directly on the wood, then stain and finish it. Or just use paint to directly design it.

I didn't stain mine, since I didn't want the finish to get scratched up and damaged during the move. I'll stain and finish it when I get to my new place.

Step 19: Optional #2 - Final assembly and future disassembly

Assemble the entire thing like I previously laid out.

If any joints are no longer fitted due to the finish or paint, give it a light sanding.

If you ever need to break the futon down, most of the major joints are only held together by bolts, gravity/friction, or screws. If anything is held together by wood glue, you can use that rubber mallet to break the pieces apart, hopefully without damaging anything.

Step 20: Alternative #1 - lumber substitution

In this project, the 4x4 can be substituted with a 2x4 (as a matter of fact, any of these pieces of wood can be substituted with anything else, just as long as it's structurally sound). I chose 4x4s for aesthetics, but you could use 2x4s. Just be sure to adjust the measurements accordingly. Using 2x4s will also save you a bit of money.

If you don't care for modularity, you can:

- Omit the lap joints. Instead of cutting four 39" pieces and eight 37" pieces out of the 2x4s, cut them as a two 75" pieces, and four 72" pieces.
- Use large plywood pieces. Instead of cutting the plywood into six sections, leave them as two large sections measuring 27"x75". You will need two sheet of plywood for this.

Step 21: Alternative #2 - joints

Instead of using mortice and tenon joints, you could also use a combination of wood screws, nuts and bolts, or reinforcing metal brackets to join the pieces in a butt joint.

If you choose to do this, cut each piece shorter to compensate for the lack of a tenon. For instance, if you are not using a tenon on 21A, then cut it down to 20", since the total length of the tenons will be 1" (0.5" + 0.5").

The lap joints can also be substituted with any strong joint. Dovetail joints would work. So would box joints (finger joint).

pfred2 has an excellent I'ble on boxes and box joints:
http://www.instructables.com/id/How-to-Make-a-Box-Joint-Box/

I used a lap joint to minimize the number of cuts, and because the joint is reinforced with bolts anyways.

Step 22: Alternative #3 - barrel nuts

Instead of using a combination barrel nuts and hex bolts, you can opt to use either all barrel nuts or all hex nuts. Just use the drilling method appropriate for each.

Also, it's entirely possible to use hex nuts in the same manner as barrel nuts. In other words, it's possible to "bury" a hex nut inside the wood and hide it, but this generally requires a slightly larger hole.

Drill a hole to the exact with of the hex nut, measuring from one flat plane to the parallel one. Do not measure from the vertices of the hexagon. Using the width of the planes will allow the wood to "grip" the hex nut.

// VERY IMPORTANT //

If I had to do this project all over again, I probably would use 3" length 1/4" lag bolts instead of bolts and barrel nuts. I didn't have any on hand, so I used the barrel nuts instead, which I had plenty of. However, the process would be the same. Drill the holes, don't go all the way through 37G, then screw the bolt in. I imagine this would have been much easier, and recommend that you do this.

Step 23: Alternative #4 - folding mechanisms

There are dozens of ways to fold down the mattress for a futon. The way I specified is a simplified variation of the dual nylon roller design used by many futons, in which 2 sets of dual nylon rollers control the motion of the mattress frame. Although my futon uses 2 rollers, it really only uses the nylon rollers basically as a glorified pivot. I used the hex bolts to replace the other set of nylon rollers, because it was easier to route a small channel for the hex bolt head, and because the hexagon tends not to roll, which provides stability.

This futon could easily accommodate a dual-nylon roller design. Just build the basic frame, and use your own design for the nylon roller channels. However, you will have to measure out the exact routes each roller will need to travel. (check out the first link on the "final notes" page - the plan on that page uses a dual nylon roller design)

You could also use a system of levers and springs (like my old futon from Wally Mart), but that is leaving the realm of beginner projects and entering something else entirely. I have very little idea how to plan and build something like that. I imagine using a garage door spring would be part of the process, but after that, I'm lost.

Finally, there's the bi-fold futon, which, in my mind, is nothing but a glorified pool chair, and not a true futon. However, for simplicity, you can't beat a simple hinge design.

Step 24: Alternative #5 - mortices

Instead of using a mortice and tenon for the frame and the struts, you can opt to use reinforcing steel brackets attached with either bolts or with screws. Just remember to cut the wood pieces short to compensate for the added length of the tenon.

Although it's possible to use wood screws to hold the mattress frame together, I would not recommend it since it would seem to be structurally weak at the joint. However, I'm no expert, and could be entirely wrong.

I like overdoing things, so for me, mortice and tenon joints are preferred.

For the struts and the mattress frame, it's also possible you could use some dovetail joints or box joints, reinforced with a countersunk vertical bolt (or two).

Step 25: Alternative #6 - cushions

There are plenty of options for the cushions. In my futon I used a (non-memory) foam mattress topper along with the filling of some old pillows, as well as some Poly-fil. The end result was a 4 inch mattress, which is plenty comfortable.

My initial design used 2 foam toppers and 4 pillows, but I found that a layer of foam that thick didn't breathe very well, so I opted for pillows/Poly-Fil instead.

You could use any combination of pillow, filling, and foam topper.

If you have the money to spare, a memory foam mattress topper ($60) would be great. In that scenario, I imagine it would be best to place the memory foam onto the fabric first, followed by some non-memory foam, then the plywood. But it'd be best to experiment and see what feels best to you.

There's also actual upholstery foam, which, if you can get access to, would be great. This stuff varies in price depending on the quality and sizes, but will generally be more expensive than pillow and foam toppers. This is the stuff used to upholster sofas, boats, etc...

You could recycle some old sofa cushions as well, but just be sure they're clean.

Lastly, there's poly beads. This stuff is essentially the filling inside bean bag chairs. Although comfortable, the material is a huge insulator since it's mostly air. I've heard of people using this stuff for in-wall insulation. So keep in mind that it will likely trap your body heat very well, and could be uncomfortable in warmer climates. I also imagine noise would be a problem if you were to move around a lot when you sleep.

I welcome you to use any combination of the materials above, or anything else you can come up with. Use whatever you can afford, or whatever is most comfortable for you.

If you have the sewing skills, you can "shape" the fabric by sewing corners into it. It's not necessary, but does help with aesthetics a bit. Instead of 'domes' of cushion, you'll have rectangles.

Also, if you're feeling extra adventurous with the sewing machine, you can make the cover completely removable. Add a zipper to the fabric and you have a removable cover. Just be sure to buy extra fabric since the cover must wrap around the bottom as well.

Step 26: Alternative #7 - hinges

If you want, you can add some extra hinges. I find that 4 hinges is just enough (assuming you use good screws), but for added stability, more couldn't hurt. Especially if you can get the hinges for $1.

Also, in some of my previous projects in which I used hinges, I applied epoxy or superglue between the hinge and the wood. I didn't do it for this project since I wanted to be able to break everything down, but it's certainly an option you should consider. Just know that the hinges won't be coming off without a fight if you do proceed with this.

In another project of mine (a drawbridge style folding desk), I applied epoxy to the wood and hinge, and superglue to the screws for even more added strength. Don't plan on taking it apart if you do this. It's practically permanent.

I used screen door hinges for this project since they are heavy duty enough, yet also common and cheap enough. I picked mine up from a local dollar store. However, home improvement stores should sell them for $2.50 a pop, so they're still not that expensive.

Step 27: Final notes

Man that was hard work... I should have just made that Pet Rock and called it a day. But you know what? I've got myself a nice little futon now that can be broken down and taken with me when I move again. And just like with a Pet Rock, I can swing the 2x4s to kill zombies in the coming apocalypse.

In case you didn't notice, this Instructable is a little longer than average. Obviously, this can be attributed to the highly customizable nature of a project such as a futon. I encourage you, if you are comfortable, to make this project your own by customizing in ways both big and small.

I don't have the necessary software to do this myself, but if anyone who decides to build this wants to draw up plans and cutouts and post them up, I'm sure the community would be very grateful.

Although the design I presented here is certainly college dorm-worthy, I'll be the first to say that there are plenty of improvements that could probably be made. The folding mechanism could use a little work to remove sag, and the joints could be strengthened. I highly encourage anyone with the know-how (or the power tools) to improve on this design to give it a shot and post up your results in the comments.

However, for a beginner project that can basically be built in a single weekend with mostly hand tools, I think I've accomplished what I set out to accomplish: it's sturdy, cheap, comfortable, and will easily last years. I also think that this is a good intro project for woodworking. I know I certainly learned a lot.

I'd like to thank the following people/websites/places:

- PBS, Norm Abrams, and the New Yankee Workshop for helping me kill countless hours during my childhood learning about biscuit joints.
- http://www.futonlife.com/buying-guide/The-Futon-Plan.aspx for being one of the few futon plans readily available on the internet.
- http://ask.metafilter.com/69067/How-can-I-make-a-futon-mattress-for-100-or-less for getting me started down the right path in regards to the cushion.
- IKEA for letting me hang around futons all day.

Comments are welcome, but do keep in mind I am not a carpenter, nor do I claim expertise in anything I have done in this project. This is: the single largest project I have ever done; the first real woodworking project I've ever done; and the first Instructable I've ever done. Please go easy. I've proof-read this I'ble over at least 5 times, but if you find any mistakes, please let me know ASAP so I can correct it.

Ik hoop dat u het project genoten.

Regards,

- Disco Stu

Advertisement

Related Articles

 • DIY Meade ETX 125 Case
  DIY Meade ETX 125 Case

  Hoi Dit is mijn eerste project. Ik ben al gebruik van de originele Meade Case voor mijn ETX 125 telescoop, maar dit is erg zwaar en onpraktisch, dus heb ik besloten om een met hoge dichtheid schuim en een koffer met vier wielen worden. Je zal nodig h

 • DIY Dual Cup zuignap Tijdelijke Autodak Rack
  DIY Dual Cup zuignap Tijdelijke Autodak Rack

  Ik vaak auto huren om lange afstanden te reizen. Er zijn tijd ik nodig om grote dingen te dragen op de top van mijn huur of mijn kleine 1993 Honda Civic. Er zijn tijden dat ik moet een meubel te transporteren van IKEA. De dichtstbijzijnde is ongeveer

 • Homemade Workstation DIY Dremel Ozito Black & Decker naar Mini Press Drill

  Homemade Workstation DIY Dremel Ozito Black & Decker naar Mini Press Drill zeer goedkoop en makkelijk Aangedreven door middel van een oude handgereedschap roterende elektrische motor, deze zelfgemaakte kolomboor, grotendeels gebouwd uit oude auto-ond

 • DIY huwelijksgunsten Project
  DIY huwelijksgunsten Project

  DIY Wedding gunsten - Budget Wedding Overzicht: Voor dit project maakte ik mijn eigen bruiloft gunsten. Ik maakte theelichtjes gemaakt met Sampaquita essentiële olie (mijn moeder en oma's geboorteland nationale bloem, Sampaquita een nacht bloeiende j

 • Carton - DIY Smart Eyewear
  Carton - DIY Smart Eyewear

  Carton - Goedkope Augmented Reality Hulpmiddelen (uiteraard voor Nerds) Carton is een Do-It-Yourself SmartGlass (ook wel Optical Head Mounted Display, maar het is minder sexy) met behulp van een mobiele telefoon en eenvoudige materialen zoals karton.

 • Homemade hand te tikken Machine DIY Precision Handy Tapper

  Homemade hand te tikken Machine DIY Precision Handy Tapper Deze starre de hand tapper helpt voorkomen dat gebroken kranen, terwijl tikken rechte gaten. Precisie geslepen werktafel en de spil te garanderen nauwkeurigheid. Tap adapters voor 3 mm tot 13

 • DIY 1GHz * Active Probe Voor Onder 20 $ **
  DIY 1GHz * Active Probe Voor Onder 20 $ **

  Dus, je bent een elektronica-hobbyist en wil een 1GHz actieve probe, of een professionele en moe van te blazen uw $ 2000 + actieve sonde in schetsmatig circuits als alles wat je wilde weten zijn de verblijfplaats van een aantal RF-signaal? Blijf dan

 • DIY AIR droge klei !!!
  DIY AIR droge klei !!!

  DIY Air Dry Clay thuis gemakkelijk en leuk om te maken eenvoudige ingrediënten no bake niet eetbaar zachte textuur geurende Hier is een aantal van mijn werk :) Burger pizza donuts hotdogbroodjes tacos en mijn favoriete Gimbap een Koreaans eten: D (ik

 • DIY Wedding Cake snijden Utensilsand Bruid en Grooms Glazen
  DIY Wedding Cake snijden Utensilsand Bruid en Grooms Glazen

  DIY / upcycled bruidstaart cutter en Bruid en Bruidegom Glazen We hadden behoefte aan Cake snijden Borden en glazen op de goedkope en dus hier is hoe we het deden. We wilden een mooie bruiloft met 125-135 gasten op een $ 14.000 maximum budget hebben,

 • Zelfgemaakte Mini PCB Press Boor DIY Boren schuifmechanisme CNC

  Zelfgemaakte Mini PCB Press Boor DIY Boren schuifmechanisme CNC erg makkelijk, Je kunt het in huis met 2 stuks 20 mm Linear Motion Ball Bearing Bearing CNC 2 stuks SHF20 Maat 25mm Linear Rail Shaft 220 mm - 20 mm Linear Rail CNC Promotie 2 stuks SHF2

 • DIY Hardwood Aquarium Stand / Surround
  DIY Hardwood Aquarium Stand / Surround

  Gebouwd over een periode van 7 maanden in mijn vrije tijd. Stap 1: Begonnen Ik ben begonnen met een stapel van ruwe gezaagde planken iroko 3 meter lang en ongeveer 30 mm dik met diverse inbouwapparatuur breedtes variërend van 125 mm tot 250 mm ook en

 • DIY Platform Bed Substitute - Out-Of-The-Box, draagbare, lichtgewicht en goedkoop
  DIY Platform Bed Substitute - Out-Of-The-Box, draagbare, lichtgewicht en goedkoop

  Ik wilde een draagbare, lichtgewicht en goedkoop platform bed substituut dat ik samen uit elkaar naar believen kon zetten en te nemen en waarvan de individuele stukken die ik kon dragen in mijn auto toen ik verhuizen. Ik vond een paar metalen bed fra

 • Sawfish, een onzinkbaar, lichtgewicht, schuim kayak (23 lbs). Gratis DIY kajak plannen, de ijzerhandel boot
  Sawfish, een onzinkbaar, lichtgewicht, schuim kayak (23 lbs). Gratis DIY kajak plannen, de ijzerhandel boot

  Wil je echt een kajak? Wil je er een zo slecht dat proef je, maar kan zich niet veroorloven een, of denkt dat u niet over de vaardigheden om een ​​te bouwen? Dan heb ik een paar vragen voor u. Kun je knippen een knapperige bagel met een mes, stapel b

 • Een handleiding voor Photojojo project DIY: Maak een glas in lood raam
  Een handleiding voor Photojojo project DIY: Maak een glas in lood raam

  Naast Instructables, Een van mijn favoriete websites is Photojojo.com (als u nog niet gehoord van deze super coole mensen moet je ze een bezoekje brengen.) Een week of zo geleden dat ze geplaatst, http://content.photojojo.com/ diy / diy-make-glas-in-

 • Batterij aangedreven vliegtuig DIY

  Leer hoe je batterij aangedreven vliegtuig uit te maken of piepschuim. Het is super makkelijk te maken en kost minder dan 2 dollar. Hier is wat je nodig hebt: piepschuim sheet DC motor SourcingMap 5PCS Electric DIY Toys DC 1.5V-3V 18000RPM Magnetic M

 • DIY Crafts - Hoe maak je mooie Paper Bloemen van de Tulp / Easy Paper Crafts / DIY Beauty and Easy

  Поделки поделки - как сделать красивый бумажный тюльпан цветы / простая бумага ремесла / DIY красоты и легко Как сделать красивый бумажный тюльпан цветы / поделки матери корабля Как сделать бумажный цветок лаванды | простые оригами Цветы для начинающ

 • DIY huidige spanningsregelaar MOT spanningsregelaar variac Rheostat

  Thuis of voorzichtig geprobeerd dit niet. Zuiver water of gedestilleerd water is geen opgeloste mineralen of zouten resulteert in een slechte elektronenoverdracht. Wanneer zuiver of gedistilleerd water contacten menselijke huid, mineralen en elektrol

 • DIY Camera Stabilizer Perfect voor het filmen van bewegende objecten

  Een camera stabilisator kan filmen zo veel gemakkelijker, maar het is altijd duur om te kopen. Hier is hoe je een camera stabilisator DIY met behulp van een papieren zak. Stap 1: Krijg een gift bag, dat is groot genoeg om uw camera in te passen. Een

 • DIY Grill Side Tables
  DIY Grill Side Tables

  Ik ga je laten zien hoe alle nieuwe / vervangende DIY bijzettafels voor uw BBQ grill met behulp van houten TV trays! Stap 1: Wat heb je nodig materialen: -Een Grill in de behoefte van de vaststelling -2 Houten TV trays -Spuitverf Gereedschap: -boren