Home > DeltaTrix 3D-printer

DeltaTrix 3D-printer

Tags:3D-Printin
Advertisement

DeltaTrix 3D-printer

Onder Wijziging: Dit Instructable wordt bijgewerkt met de nieuwste versie van de DeltaTrix 3D-printer weer te geven, zoals geproduceerd voor mijn Kickstarter project. Zolang dit bericht wordt verwijderd, de update is nog in volle gang. De hele vorige versie is nog beschikbaar in de vorm van een PDF (huidige instructies + foto's) en een rar-bestand (alle andere bestanden). Zie hieronder voor de PDF en rar-bestand. De stand voldoende informatie voor het opbouwen van een printer uit een Kickstarter kit, maar nog niet genoeg voor de opbouw van de laatste versie van de grond af.

De DeltaTrix 3D-printer is een capabele en nieuwe 3D-printer, ontworpen om eenvoudig in de bouw, maar effectieve functionaliteit te zijn. Het volledig open source, dus voel je vrij om verbeteringen op de Instructables website te plaatsen, maar vergeet niet om me te laten weten om koppelingen in om je eigen instructies te zetten ...

Veel dank aan Barrie voor het doen van de video! Mede dankzij Jason Mahar voor het publiceren van zijn lied 'Pumped', zoals het auteursrecht vrije muziek.

Verschillende verbeteringen zijn aangebracht sinds het maken van de eerste printer. Ik zal snel actualiseren deze instructable, om deze verbeteringen documenteren. Ik zal nog steeds de bestanden beschikbaar zijn voor de eerste versie, maar kan hen te organiseren op een betere manier.

In 2014 werd een Kickstarter campagne gelanceerd: https://www.kickstarter.com/projects/1142241325/290437546?token=4400fa2b

Een verandering log is om deze eerste stap bevestigd. Huidige versie: V0.14 + (Under Revision !!!)

Genieten,
Richard Tegelbeckers

PS. Just so you know, heb ik gesolliciteerd voor een handelsmerk voor de werkelijke naam 'DeltaTrix'. Ik heb geen probleem met iedereen verwijzend naar de naam DeltaTrix, zolang ze niet proberen om iets te verkopen als 'DeltaTrix'. Door alle middelen, zie je ding als verenigbaar met DeltaTrix, gewoon niet te verkopen als zijnde een DeltaTrix. Bedankt, Richard.

Stap 1: Achtergrond en doelstellingen

DeltaTrix 3D-printer

Als een mechanisch ontwerp vent, ben ik zeer geïnteresseerd in de mogelijkheid om de dingen die ik ontwerp als feitelijke objecten af ​​te drukken geweest. In het recente verleden heb ik geprobeerd het invoeren van een paar wedstrijden op Instructables in de ijdele hoop om een ​​3D-printer te winnen, maar tot nu toe heb ik altijd miste mijn doelstelling van een klein bedrag. Ik heb opgegeven proberen om één voor nu winnen, dus ik belandde ontwerpen van mijn eigen land. Dit Instructable is het resultaat van deze inspanning. Bedankt Chris, voor een gesigneerd exemplaar van het boek 'Makers'. Het maakte deel uit van de inspiratie om mijn ontwerp hier als Open Source te publiceren, in plaats van het houden van het helemaal voor mij ...

De belangrijkste doelstelling is om te komen met een 3D-printer die is goed in de prestaties (onder andere, het is erg snel ...), ziet er geweldig uit op een bureau en is genadig tijdens de eigenlijke drukken. Het is ook belangrijk om een ​​aantal experimenten en upgrades in de toekomst mogelijk te maken. Ik denk langs de lijnen van 3D-scanning en dubbele printkoppen. Heeft u een idee voor jezelf een verbetering? Publiceren op Instructables en gebruik 'DeltaTrix' als een van de zoekwoorden, zodat anderen gemakkelijk kunnen vinden!

Stap 2: Sanity check!

DeltaTrix 3D-printer

Als u wilt beginnen met 3D printen door het bouwen van je eigen 3D-printer, op de hoogte! U zult in voor een hel van een reis, met veel obstakels in te stemmen. Echter, in staat om iets te bedenken, het modelleren van het op en vervolgens af te drukken als een echt object, is een zeer bevredigend ding om te doen. Waarschuwing: niet te vaak vergeten om vrienden heb je een 3D-printer, zoals u zult uiteindelijk het afdrukken van allerlei onzin voor hen ...

Stap 3: De meeste belangrijke stap: de Design

DeltaTrix 3D-printer

Als ontwerper van beroep, natuurlijk zou ik zeggen dat de ontwerpfase is de belangrijkste fase van elk project. In dit geval is er geen uitzondering. Ik heb veel energie te steken in een poging om problemen te elimineren, voordat u daadwerkelijk iets te maken. Nog steeds, na de bouw van de printer voor de eerste keer dat ik deed beoordeling diverse aspecten, de riemaandrijving die de belangrijkste is. Ik probeerde te ambitieus in gebruik glijlagers op de bovenkant van de machine voor het geleiden van de achterzijde van de tandriemen zijn. In plaats daarvan Ik belandde via timing katrollen als nietsnutten voor de distributieriemen, ondersteund door elke twee kleine lagers. Hoewel het toevoegen aan de kosten van de machine, de resulterende aandrijflijn elegant en effectief werkt.

Ik maakte de inheemse AutoCAD ontwerp-bestand (zip DWG-bestand), die de best mogelijke basis voor iedereen die opnieuw maken van de machine moet vormen. (Nieuw bestand nog niet verbonden)

Stap 4: op het snijvlak: panelen

DeltaTrix 3D-printer

Ik begon met triplex blanks, op maat gesneden in mijn lokale doe het zelf zaak. Ik gebruikte mijn CNC-machine te doen al het snijden en boren: http://www.instructables.com/id/CNC-machine-for-shaping-large-pieces-of-polystyren/

Mijn grote CNC machine was alleen bedoeld om vorm te geven grote stukken piepschuim in 3D. Zo lang als het duurt bezuinigingen in plakken, in één richting, het is zeer goed op z'n bestemming. Zodra is bedoeld voor het snijden van sleuven in bossen panelen is iets minder indrukwekkend. Toch heb ik de machine voor het snijden van de panelen voor de DeltaTrix 3D-printer. Ik ben begonnen met het maken van een bed. Zie foto's voor meer informatie. Vervolgens heb ik bewerkte onderdelen door het gebruik van G-code alsof de machine perfect zou werken. Vervolgens heb ik bewerkt alle geknutseld ik nodig met behulp van deze veronderstelling. Aangezien de machine veel vervorming, I vervolgens gemeten alle stukken voor de afwijking en aangepast de G-code te compenseren. Na dit alles gefreesd ik nieuwe stukken, met behulp van de aangepaste G-code.

Zoet! Nu zijn alle te stukken zijn op maat !!!

Stap 5: Met een beetje hulp: plastic stukjes

DeltaTrix 3D-printer

In termen van het bemachtigen van de plastic stukjes, het is een zaak van de vangst 22. U moet toegang hebben tot een 3D-printer om de plastic stukjes te maken voor een 3D-printer. Mijn eerste stukjes kwam eigenlijk uit Instructables.

Enige tijd geleden heb ik win een 6x6x6 inch 3D druk als gevolg van het invoeren van de 'make it real' competitie. In eerste instantie was ik van plan om de afdruktaak te gebruiken voor een CNC-machine: http: //www.instructables.com/id/6x6x6-3D-print-Delta-CNC/ Ik ging het ontwerp van de machine in een wedstrijd, in de hoop een Makerbot winnen 3D-printer. Aangezien dit niet werkte, heb ik toen veranderde mijn plan en gebruikt een deel van de druk voor de oprichting van de plastic stukjes voor mijn eigen 3D-printer ontwerp. De groene bits in de foto's zijn de bits van Instructables (veel dank trouwens - geweldig werk !!!). De witte stukjes voor de bovenste katrollen, die nodig zijn voor het verbeteren van de aandrijfriem ontwerp, zijn gemaakt door Austin op zijn Ultimaker. Ik ben erg dankbaar dat hij voor dit als de onderdelen kijken absoluut briljant. De kwaliteit van de onderdelen zijn zo groot dat Ik beschouw de Ultimaker printers als de benchmark voor Open Source 3D-printen. De blauwe stukjes zijn de eerste set onderdelen gemaakt op mijn eigen DeltaTrix, om de onderdelen voor een nieuwe DeltaTrix 3D-printer te bieden. Zij zal deel uitmaken van de printer voor Kirk, die ik dank voor het hebben van voldoende vertrouwen in het ontwerp om mee te doen in een zeer vroeg stadium te krijgen geworden. Omdat het de eerste delen I gedrukt, de blauwe stukjes waren een beetje ruw en had een beetje opruimen. Sindsdien heb ik altijd heb gedaan verbeteringen en de afdrukkwaliteit is nu een stuk beter!

De bijgevoegde stl bestanden zijn van de meest recent gepubliceerde ontwerp Op 05/05 / '15. De extruder bits worden het best gedrukt in ABS omdat ze te gemakkelijk zou barsten wanneer ze worden afgedrukt in PLA. Grotere bits best gedrukt PLA aangezien dit de kans op kromtrekken te verminderen.

Update (30-01-'16): Nieuwe versies van de motorsteun en katrol beugel (versie 210.116) zijn geüpload, ter vervanging van eerdere versies. De nieuwe haakjes geven meer ruimte, waardoor voorkomen wordt dat de riemen wrijven tegen hen.

Stap 6: kopen, kopen, kopen: hardware en elektronica

DeltaTrix 3D-printer

De onderdelen worden gekocht worden in een spreadsheet worden opgenomen, zal een bijgewerkte versie binnenkort worden toegevoegd. De meeste onderdelen zijn verkrijgbaar via Ebay ...

Voor donateurs van mijn Kickstarter project Ik omvatte een paklijst (Excel-formaat) om deze stap. Het toont alle onderdelen van het uitgebreide kit.

Stap 7: gratis, gratis, gratis: software

DeltaTrix 3D-printer

Aanvankelijk keek ik naar het gebruik van delta geometrie op basis van draaipunten, maar ik aarzelde omdat er geen software beschikbaar bij het starten van het project. Altijd hebben vond de IFAB door Festo, heb ik besloten te gaan voor een lineaire delta lay-out toen ik hoorde over Johann Rocholl het publiceren van de firmware voor zijn delta als Open Source. Hoewel de eerste Marlin gebaseerd firmware Johann goed gewerkt, ik heb liever nu de nieuwste Repetier firmware voor zowel de AVR en ARM gebaseerde elektronica.

Als PC-software die ik gebruik Repetier host. Het is beschikbaar als Open Source zo goed en het heeft voorzieningen voor de delta lay-out.

Ik gebruik de Open Source Arduino omgeving om de firmware aanpassen aan mijn behoeften.

Ik pakte de foto's in deze stap van het net. Ze zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars.

Stap 8: Rechtop assemblage

DeltaTrix 3D-printer

De staande montage is essentieel voor de goede werking van de printer. Neem echt goede zorg niet aan over de schroeven. Op een 18 Volt boormachine, als een schroevendraaier, gebruik ik ongeveer een derde van de maximale draaimoment voor de laatste aanscherping. Meer en bestaat het gevaar van kromtrekken de delicate, lineaire geleider.

De poelie van de motor moet aangegeven richting en op de exacte locatie worden gemonteerd zoals in het 3D-model van een eerdere stap. Ik dank mijn zoon Nick voor zijn deskundige hulp in deze fase!

Stap 9: Verwarmd bed

Ik gebruik slechts vier schroeven om de MK2a verwarmde bed te passen, met behulp van ringen als afstandhouders. Een 3 mm dik glas vierkant (200x200mm) is bevestigd aan de top bevestigd (Prusa, bedankt voor het ontwerp van de initiële PCB en dankzij Tony Lock voor verbetering). Wees gewaarschuwd, er zijn veel verschillende 'MK2a' boards rond, niet iedereen zo goed als de andere. Niet hier, maar kijk eens naar foto's in verdere stappen, gebruik ik Supaclip 60 clips om het glas te hechten aan de printplaat. De clips zien er geweldig uit en laat de minimale afstand tot de printkop.

Stap 10: Montage van de elektronica

Dit is eenvoudig, Schroef alles aan de onderzijde van het basispaneel! Plak dubbelzijdig plakband aan de bovenkant van de voeding en bind hem neer, met behulp van punthaken en bind rips. De band stopt het toestel zijwaartse verschuiving. Vergeet niet om bewakers passen op de ventilator, omdat het te gemakkelijk zal zijn voor draden anders om vast komen te zitten! De voeding heeft een ingebouwde aan / uit-schakelaar, die bespaart met een externe schakelaar past. RAMPS de elektronica zijn ondergebracht bij de resetknop wordt vanaf de zijkant van de machine. De toegang tot de USB-connector is een beetje lastig, maar een beetje speling houden wanneer omhoog bedrading in de volgende stap. Ik gebruik alleen USB voor het doen van de kalibratie. Op dit moment gebruik ik een SD-geheugenkaart voor het doen van de werkelijke prints. In de toekomst wil ik proberen en gebruik een Raspberry Pi om een ​​draadloze verbinding. Ik Pi al vastgeschroefd aan de basis van mijn eigen Trix, blijkt er voldoende ruimte is om het te passen in.

Stap 11: Frame assemblage

DeltaTrix 3D-printer

Verbinden van de staanders met de bovenste en onderste panelen, doeltreffend completeert het hoofdframe structuur. Gebruik 24 zelftappende woodscrews (No. 8x2 "of 4.0x50mm) in combinatie met 24 schroef cups en draai ze gelijkmatig naar beneden. De video toont panelen zonder elektronica of warmte bed. Bij het samenstellen van een frame van een uitgebreide kit, zal het onderste horizontale paneel zijn voorzien van warmte bed en elektronica pre-gemonteerd. In dit geval, zorg ervoor dat de markeringen te passen op de horizontale panelen met de juiste torens (X / Y / Z). stel ik voor om ten minste twee staanders aan de twee horizontale passen voordat schroeven in schroeven. Wees voorzichtig met dit als het gestel gemakkelijk uit elkaar kunnen komen tot de schroeven in. hulp van een assistent wordt aangeraden! aangezien dit de video ik nu gebruik bredere sleuven voor eenvoudiger montage. dit zal echter ook het risico vergroten het frame afkomstig uit elkaar totdat de schroeven in. met een elektrische driver voor het rijden in de schroeven. ik gebruik een elektrische driver (18V) met ingesteld op ongeveer een derde voor de definitieve aandraaimoment. Zorg ervoor dat de schroeven strak genoeg, dus er is geen ruimte tussen de randen van de horizontale platen en de contactvlakken op de staanders. Echter, let er dan op te vast!

Kan het mogelijk zijn om de toren montage te licht gebogen zijn, heb ik de werkelijke rail gekromd met maar liefst 0,8 mm gezien. Om dit te corrigeren, kan een straightnening beugel gemonteerd worden, zoals blijkt uit de laatste paar foto's. Het is het gemakkelijkst om dit te doen voor het monteren van het frame, maar het kan ook daarna gedaan. In dit geval zou een rechte rand moet passen in het frame. Ik heb gekapt een kleine aluminium extrusie naar 775mm voor dit doel. Bieden tot de rechte rand aan de rail en controleren of er een gat in het midden van de rail. Houd het aanpassen van de moer totdat het gat is verdwenen. Ik ben geneigd om een ​​sigaret te rollen papier te gebruiken als een graadmeter voor de zekerheid.

Stap 12: Montage pulley beugels en eindstops

DeltaTrix 3D-printer

Begin met het plaatsen van de drie katrol beugels in de topposities
van het frame en schroef in 6 off M6x20 bolkopschroeven. Pas na de poelie beugels naar beneden geschroefd, schroef de 3 aanslagen op zijn plaats. Gebruik hiervoor een 3D geprint 'spacer' en een paar 4x1 / 2 "zelftappende schroeven. Op de getoonde aanslag, de elektrische connector is in de weg van twee van de vier bevestigingsgaten. Dit is geen probleem als twee schroeven zijn genoeg!

Stap 13: Montage motor assemblages

DeltaTrix 3D-printer

Draai nu de printer op zijn kop en plaats deze op een zachte ondergrond, bijvoorbeeld op tapijt of een doek. Monteer de drie motor samenstellen, met de draden de richting van de horizontale paneel. Elke vergadering heeft 4 off M6x50 bolkopschroeven, 4 off M6 ringen en 4 off M6 flensmoeren. Niet draai de schroeven en zorg ervoor dat de vergaderingen op en neer kan schuiven. Voor nu, duw de samenstellen naar de basis paneel. Schroef in 6 off M6x50 schroeven in de horizontale panel op te treden als spanners voor de motor assemblages. Zie het schema voor het correct aansluiten van de motor connectors (X / Y / Z). Ik stel voor om de bedrading te voeden voor de X motor onder de voeding en onder de koelventilator. Dit kan een beetje onhandig. De bedrading voor de Y-motor kan ook gaan onder de koelventilator, het oversteken van de bedrading voor de X motor. Als dit blijkt te lastig te zijn, ga gewoon naast de ventilator plaats.

Stap 14: Montage gordels

DeltaTrix 3D-printer

Voor elke toren is nodig: een riem, een katrol montage, een lineaire slede no.1 (met M4 schroef + moer), een lineaire slede no.2 (met 3mm as), 2 stuks 8mm aluminium buizen, 2 stuks M4x16 CSK ( = verzonken) schroeven, 2 off M6 ringen.

Plaats de machine zijwaarts en monteer een gordel op een moment. Monteer de twee aluminium buizen op een lager wagen. Schuif nu lineaire slede no.1 op de buizen, met de schroef de richting van de aanslag. Neem het ene uiteinde van een riem en wikkel het in een lus zoals getoond in de schets. In eerste instantie gebruiken 52mm, maar als dit bewijst te strak, te gebruiken in plaats van 50mm. Plaats de lus via aluminiumbuis dichtst bij de motor, en in het vervoer geen. 1. Als dit moeilijk blijkt te zijn, gebruik dan een platte schroevendraaier om zorgvuldig te duwen in de gordel. Voer de riem rond de motor poelie. Aan de andere kant, vormen een grote lus van de band en duw hoewel de poelie beugelopening. Monteer de poelie en trek de gordel strak aan de katrol montage plaats in de katrol beugel. (Let op:. Ik wil de grub schroeven van beide poelies wijzen in dezelfde richting ik om dat te doen, ik merkte de motor poelie met een permanent marker in een eerder stadium.) Loop het einde van de band als voorheen (50 -52mm) en plaats deze over de resterende buis. Duw lineaire slede no.2 (met 3mm as) in positie en draai de ringetjes en schroeven. Stel het paar M6x50 schroeven in de basispaneel het aanspannen van de riem. Draai de vier M6x50 schroeven. Ik persoonlijk niet een sleutel te gebruiken op de flensmoeren, maar gewoon houd ze met mijn vingers. Herhaal dit voor de andere twee torens.

Bij de montage van de gordel, zorg ervoor dat ze de juiste lengte zodat er passende spanning. Je moet dit zelf beoordelen, maar wees niet te boven draai de riemen, omdat dit zou rekken of zelfs breken ze. Probeer om 'twang' hen als een gitaarsnaar en zorg ervoor dat ze zijn allemaal gelijk in spanning door het vergelijken van het geluid.

Stap 15: Montage van de LCD-unit

DeltaTrix 3D-printer

Het is zeer handig om de gordels wanneer de machine zijwaarts geplaatst. Aangezien de LCD eenheid steekt uit het frame, is het derhalve het beste om de LCD eenheid passen na montage van de riemen.

Het ontwerp voorziet posities voor meerdere piloot gaten. Na deze pilot-holes maakt de montage van de LCD-unit eenvoudig. Gebruik een grote schroevendraaier te schroeven in drie nee. 8x5 / 8 "Pan hoofd houten schroeven. Niet schroef ze naar beneden in een keer, maar handelen in zelfs fasen. Sluit de kabelboom zoals op de foto's. Zoom in, indien nodig!

De eerste vijf foto's tonen een vroege versie van de LCD kabel. De laatste twee beelden tonen een latere versie van de kabel, die de draden voor het aansluiten van de SD connector van de LCD eenheid bevat. De micro SD-aansluiting op de RADDS bestuur heeft bewezen veel betrouwbaarder dan de SD-sleuf op het LCD-toestel. Door het weglaten van de SD draden, hoe minder betrouwbare SD slot effectief uitgeschakeld.

(Let op: de motor vergaderingen zijn weggelaten in de eerste paar foto's)

Stap 16: Montage van de spoelhouder

Op DeltaTrix 3D printer een keuze voor de locatie van de spoel houder, die op de bovenkant van de machine of op een lagere positie. Zie de betreffende PDF-bestand voor uw keuze. De standaard toren voor het aanbrengen van de spoel houder is de Y-toren. Gebruik een D-afstandhouder met een paar moeren M6 geduwd in de voorgevormde gaten. Monteer de spacer met behulp van drie niet. 8x5 / 8 "houtschroeven, bij voorkeur door voorboren piloot gaten met een 2,5 mm boor. De spoel houder zelf zal passen aan de D-spacer door middel van een paar M6x20 zeskant schroeven en 2 off M6 ringen.

Stap 17: Montage van de extruder

DeltaTrix 3D-printer

Om de extruder in de bovenste positie te passen, in de eerste plaats een paar M6x16 zeskant schroeven in een D-spacer. Gebruik een 10mm steeksleutel en een M6 flensmoer om de schroeven in de zeshoekige gaten te trekken (zie afbeelding). De juiste positie voor de D-afstandhouder wordt weergegeven in PDF. Breng op dezelfde wijze als de voorgaande D-afstandhouders. Eventueel aangebrachte schroef de extruder met behulp van een paar M6 flensmoeren.

Om de extruder passen in de onderste positie die u nodig heeft 2 stuks M6x30 schroeven, 2 off M6 ringen en 2 off M6 flensmoeren. Versterking rib aan elke staander een paar gaten om een ​​extruder te ontvangen. Monteer de ringen op de schroeven en voeding van de schroeven in de gaten van de juiste rib, schuif de extruder op zijn plaats en zet het vast door middel van een flens ringen.

Stap 18: Montage van de trunking

DeltaTrix 3D-printer

Trunking biedt een manier om de bedrading in de staanders beheren op een nette wijze. Begin met de aanslag bedrading. De eindaanslag bekabeling bestaat uit drie draden, met een zwarte connector aan het ene uiteinde (verbinding met ramps of RADDS elektronica) en een witte connector aan het andere uiteinde (verbinding met aanslag). Voer de bedrading in de draagrail, door het uiteinde met de zwarte connector. De X-toren en de Z-toren zal een stuk trunking met slechts aanslag bedrading nodig. Voor deze torens, steek het ene uiteinde eerste (zie foto's). Dan buig de trunking en steek het andere uiteinde. Met beide uiteinden geplaatst, druk dan het hele stuk van trunking in de sleuf van de toren. Een kleine hamer of het handvat van een schroevendraaier kan worden gebruikt voor het zorgvuldig de trunking te tikken op zijn plaats.

De Y-toren moet twee kabelbomen naast de aanslag bedrading, die de bedrading van de extruder en de bedrading voor de printkop. Bereid het stuk trunking voor de Y-toren door het invoegen van de kabelbomen. U moet het deksel van het stuk trunking verwijderen om dit te doen. Zie de foto voor de juiste richting, en merkt op dat de foto toont de extruder bedrading in de plaats voor een top gemonteerde regeling. De kanalen voor de Y-toren is op soortgelijke wijze worden aangebracht als de andere twee torens, maar met de toevoeging van de eerste extruder toevoeren bedrading door het gat in de toren. Na het draagprofiel in de sleuf van de toren wordt geduwd, schroef de connectorbeugel de toren door middel van een paar 8x3 / 8 "zelftappende schroeven.

Stap 19: Afronden bedrading

DeltaTrix 3D-printer

Met de printer rechtop, sluit de witte stekkers voor de aanslag bedrading in het uiteinde stopt en ook invoegen de connector voor de extruder. Draai nu de printer op zijn kop, om af van de rest van de bedrading met behulp van de bijgevoegde schema en foto's. De draden van de Y-toren kan worden toegevoerd onder de koelventilator. Als dit te moeilijk blijkt te zijn, gewoon voeden de draden naast de ventilator. De oranje draad en grijze draad moeten in de verbindingen te gaan, die reeds bestaande draden (zwart en rood) bevatten. Neem de bestaande draden. Draai de oranje draad en rode draad aan elkaar en plaats deze opnieuw. Draai de grijze draad en de zwarte draad en ook re-insert. Let op: voor de beste resultaten is het het beste om de draden aan elkaar solderen alvorens opnieuw invoegen van hen. Als alle kabels zijn aangesloten volgens schema, gebruik wat kabelbinders op te ruimen de bedrading. Dit zal niet alleen zorgen dat alles er netjes, maar zal het ook mogelijk optimale koeling door de ventilator.

Stap 20: software installeren en uploaden firmware

DeltaTrix 3D-printer

Opmerking: als het samenstellen van een printer van een kit, kan deze stap in eerste instantie worden overgeslagen als de firmware wordt reeds vooraf geïnstalleerd.

Ga naar http://arduino.cc/en/Main/Software voor de Arduino IDE software, die nodig is om de firmware (Windows-versie 1.6.5 installer available hieronder) te uploaden. Installeer de Arduino IDE en start het op. Selecteer 'Extra> Board> Boards Manager' om de standaard Arduino SAM Boards structuur installeren (zie foto's). Download de nieuwste versie van de firmware hieronder en un-zip. Let op, de bijgevoegde firmware is voor Arduino Due / alleen RADDS. Zorg ervoor dat u de extra map AdditionalArduinoFiles met aparte readme die beschrijft hoe de waakhond werkend te krijgen. Het is een heel goed idee om te compileren met werkende watchdog !!! Zie foto's voor meer informatie.

Belangrijk: De standaardwaarde voor EEPROM_MODE in de firmware is 1 (zie configuration.h). Als het overschrijven van de bestaande firmware, zorg ervoor dat deze waarde te wijzigen naar een ander getal tussen 1 en 255. Gebruik de waarde 0, omdat dit zal de EEPROM helemaal uitschakelen en het zal niet toestaan ​​om te veranderen en op te slaan nieuwe waarden voor de Z-hoogte. Zie de opmerkingen in het configuration.h bestand voor meer details.

Stap 21: De kalibratie van de torens

In het verleden heb ik een DTI klok gebruikt om een ​​handmatige kalibratie van de torens voeren. Ik heb onlangs een routine toegevoegd aan de ARM versie van de firmware naar een manier om een ​​deel van het proces te automatiseren. Dit maakt het leven een stuk makkelijker!

Begin met het zetten van de kleine, messing afstandsstukken de assen van de lineaire rijtuigen en de assen van de eindeffector. Daarna past de stangen paarsgewijs middels de elastiekjes. Verdubbelen de rubberen banden en zorg ervoor dat ze zitten in de uitsparing, tussen de kop van de stang einde en het einde van de carbon fiber buis. Om te beginnen, gebruikt een eindeffector met een optische sensor gemonteerd. Steek de stekker in de ontvangende aansluiting van de Y-toren, de zorg voor de draden van de lineaire wagen niet te hinderen.

Sluit een stroomkabel op de printer en schakel de printer. Druk op de knop naast het LCD-scherm een ​​keer en draai het naar beneden scrollen om 'Configuration'. Duw de knop naar het configuratiemenu te gaan en scroll helemaal naar beneden om te selecteren 'Assisted Calib.'. Door de optie 'Take Metingen' te kiezen, zal de printer eerst 'Home' en overgaan tot een meting van het bed hoogte in de buurt van elk van de drie torens te nemen. - Let op: wees klaar om de reset-knop in te drukken (onder de aluminium draaiknop) in het geval er iets misgaat! Het is mogelijk dat een schroef in een lineaire slede te schroeven te diep. In dit geval zou de wagen het bovenste paneel te raken voordat de aanslag zou worden geactiveerd. Ook, zoals het sonderen sensor is optisch, zorg ervoor dat de indringende ruimtes zijn schoon.

Zodra de metingen met succes zijn genomen, selecteer 'Calib. Rapport om de resultaten te tonen. Wanneer de resultaten worden weergegeven, kan de knop worden gedraaid drie waarden relatief veranderen van elkaar. Dit kan nuttig zijn om een ​​van de drie waarden naar nul. De waarden laten zien hoeveel de schroeven in de wagens moeten worden aangepast, uitgedrukt in graden. Bijvoorbeeld, 86 graden 'Out' voor de Y-toren: de schroef in de Y-wagen moet worden geschroefd (bijna) een kwartslag. Gebruik een inbussleutel en moersleutel om aanpassingen te maken en selecteer 'Take Metingen' weer. Houd het herhalen van de procedure tot aan de verschillen tussen de drie torens verblijf binnen de 30 graden. De eerste keer een nieuwe printer voert de procedure de resultaten enigszins variëren alles nog in beddengoed. Na enkele cycli de resultaten consistenter.

De optische sensor in combinatie met de ondersteunde kalibratieprocedure is de snelste en meest handige manier om het afdrukken te krijgen. De meest nauwkeurige manier om de torens te kalibreren is een DTI klok gemonteerd op de eindeffector gebruiken. Dit is ook van essentieel belang om in de behoefte van het maken van afdrukken die groter zijn in x / y-richting zijn. Om een ​​handmatige kalibratie uitvoeren met een DTI klok, het idee is om het bed in de buurt van de drie torens sonde en stel het einde stopt zodat de Z metingen worden soortgelijke (binnen 0.1mm of beter). Voor een ronde bed, de voorgestelde indringende posities zijn: X = 0, Y = 120 voor Z toren; X = -104, Y = -60 voor X toren; X = 104, Y = -60 voor de Y-toren. Check hier de video van deze stap om te zien hoe de kalibratie met DTI klok uit te voeren. Tip: Een volledige rotatie van de schroef zal de schroef kan in- of uitzoomen door 0,7 mm. Gebruik dit om te voorspellen hoeveel je nodig hebt om de schroef draaien, bijv. om de schroef aan te passen door 0.35mm, draai de schroef een halve slag. Ook de DTI meting verkleinen een bepaalde toren, de lengte of de schroef, dat wil zeggen verminderen. schroef in. Om de DTI meting te vergroten, de lengte te verhogen, dwz. uitdraaien.

Stap 22: Montage van de printkop

DeltaTrix 3D-printer

Mits de drie torens zijn geijkt in de vorige stap kan de printkop worden gemonteerd.

Allereerst verwijdert de sensorhouder van de eindeffector. Het is makkelijk om de printkop om de eindeffector. Dit zal niet gemakkelijk zijn want er is niet veel ruimte tussen de eindeffector en de printkopset. Zorg ervoor dat de draden uit de buurt van het koellichaam want dit is het breedste deel van de vergadering. Gebruik de zelftappende schroeven om de koelventilator te bevestigen. Let op dat deze schroeven hoeft alleen maar heel licht worden aangescherpt.

Monteer de eindeffector naar de printer. Voer een 'Thuis All' en navigeer naar de 'Configation' menu. Selecteer 'Z Calib.' en het gebruik van 'Z Pos. Fast 'om de printkop in de buurt van het bed te brengen. Zodra het zich binnen een paar millimeter, ga terug naar het menu en selecteer 'Z-positie'. Dit zal fijnafstelling mogelijk in 0.01mm stappen. Gebruik een vel papier om de printkop te verlagen tot het papier kan niet vrij meer bewogen, dwz. het vel papier begint te worden 'geknepen' van de printkop. Verwijder het papier en laat het hoofd van een andere 0.08mm. Dit houdt rekening met de dikte van het papier. Selecteer nu 'Set Z = 0 "om het niveau nul in het EEPROM-geheugen op te slaan. De printer is nu gekalibreerd.

Let op: De afdruk bed zal uitbreiden en bewegen bij hoge temperaturen. Voor PLA (57 graden C) is het niet al te slecht, maar bij ABS temperaturen (105C) het een eerlijke beetje kunnen bewegen. Voor het beste resultaat, het uitvoeren van de Z-kalibratie op dezelfde temperatuur als gebruikt tijdens een bepaalde druk. De eenvoudigste manier om dit in te stellen is om het LCD-menu 'Extruder-> B Temp' te gebruiken. Wanneer het onderdeel is voltooid, verlaat het bed bij een temperatuur en opnieuw de Z-kalibratie voor het afdrukken van het volgende deel. Na twee of drie delen, zal de hoogte bed constant blijven en u kunt doorgaan met afdrukken zonder kalibratie voor zo lang als het bed wordt gelaten op bedrijfstemperatuur.

Stap 23: eerste afdruk

Voor een eerste print, kopieert u het bijgevoegde bestand naar een SD-kaart en plaats de kaart in de LCD-sleuf of rechtstreeks in de RADDS micro-SD-sleuf *. Voeden sommige PLA materiaal in de extruder met de hand. In het LCD-menu, selecteer 'Extruder'. Set 'Temp. 1 'tot 200 graden. Ga helemaal terug in de menustructuur, zodat u de werkelijke temperaturen kunnen zien. Zodra de werkelijke warme eindtemperatuur 200 graden bereikt, start duwen totdat het filament materiaal komt uit het hete einde mondstuk. Verwijder het overtollig materiaal en ga naar het menu 'Bestand afdrukken'. Selecteer nu het bestand 'sensorP5.gcode' en achterover leunen om te zien de eerste afdruk plaatsvindt!

*: Een slechte verbinding tussen de SD-kaart en de elektronica kan problemen veroorzaken, zoals trage reactie van LCD-eenheid en onbedoelde resets. Voor het beste resultaat en maximale betrouwbaarheid, maken gebruik van een micro-SD-kaart recht in de RADDS micro-SD-sleuf.

Tip 1: Gebruik een filament cleaner om te voorkomen dat vuil in het mondstuk en mogelijk leiden tot een verstopping. Een schuim spons rond de gloeidraad verpakt door middel van een ty-rip zal het werk doen prima.

Tip 2: Verwarm het bed (57 graden C voor PLA, 105 graden C voor ABS) voordat u de Z-hoogte.

Tip 3: Zorg dat er voldoende druk op het spanwiel van de extruder. Onvoldoende druk kan leiden tot het missen van hiaten in de afdruk. Als dit gebeurt, verhogen de druk door de schroeven die duwen het stukje rubberen slang tegen het rondsel.

Tip 4: Op een gegeven moment af te drukken een reserve leegloper, voor het geval je er te veel druk op de gemonteerd rondsel en veroorzaken om te breken! ;-)

Stap 24: Het installeren van host-software.

DeltaTrix 3D-printer

Download de nieuwste versie van Repetier Host en installeren op uw computer. Gebruik de screenshots om het op te zetten. Let op: wanneer u de printer (met behulp van de 'programmering poort') op een USB-poort van uw pc aansluit, zal een nieuwe COM-poort verschijnen, die zal moeten worden gekozen. De screenshots zijn afkomstig uit een Windows 7-pc, met behulp van Repetier Host 1,06 (aan deze stap). Gehecht aan deze stap is het bestand Slic3r.rar, met een aantal instellingen. Un-rar en de instellingen te kopiëren naar de map Slice3r configuratie (bijv. C: \ Users \ UwNaam \ AppData \ Roaming \ Slic3r) of de bestanden openen in kladblok als uitgangspunt voor het maken van uw eigen instellingen.

Stap 25: Fine tuning.

DeltaTrix 3D-printer

Vorige stappen wordt beschreven hoe u de torens en de Z-hoogte kalibreren. Deze stap wordt kort hoe te fine-tunen van de instelling in de firmware, voor optimale prestaties van een delta printer. De waarden worden gewijzigd kan worden gevonden in 'configuration.h'.

Kalibreren voor juiste afmetingen:

In theorie is de standaardlengte voor de staven van de DeltaTrix zijn 280mm. Echter, de waarde DELTA_DIAGONAL_ROD worden veranderd voor aanpassing aan de grootte van een afdruk in de x / y-richting. De gemeenschappelijke aanpak is om een ​​object af te drukken, meet het, pas de waarde, opnieuw af te drukken, en herhaal totdat de resultaten aanvaardbaar zijn. Het is een stuk sneller naar een DTI klok te passen en te gebruiken om merken te maken in een paar stukjes klei-achtig materiaal (bv. Plasticine, blu-tac, play-doy). Meet de afstand tussen de merken en vergelijken de meting van wat het zou moeten zijn. Ik wil streepjes te maken bij X = -100, Y = 0 en X = 100, Y = 0. De afstand tussen de streepjes moet zijn 200mm. Als de gemeten afstand lager is, de waarde voor DELTA_DIAGONAL_ROD moet worden verhoogd en vice versa.

Kalibreren voor het afdrukken van flat:

Use a DTI clock to probe the bed at the three towers, as described in an earlier step (For a round bed, the suggested probing positions are: X=0, Y=120 for Z tower; X=-104, Y=-60 for X tower; X=104, Y=-60 for Y tower.). Additionally probe the middle of the bed, ie. X=0, Y=0. A difference between the average tower measurements and the central measurement will indicate that the printer carriage is moving in a convex/concave manner in stead of moving in a flat plane. To raise the central position in relation to the tower positions, reduce the value for PRINTER_RADIUS and vice versa.

Notes: The above steps will normally only need to be performed once for a particular printer. The tower calibration generally only needs to be performed whenever the bed assembly gets disturbed, for example after replacing the glass plate. The Z height is the only thing which needs to be set on a frequent basis. As this is easy enough to do, I tend to set the Z height before every print and with the print bed preheated.

Step 26: Fitting a Diamond Hotend

DeltaTrix 3D Printer

The Diamond Hotend as developed by RepRap.me can be fitted to the DeltaTrix 3D printer in order to achieve multi-colour and multi-material 3D printing. So far I have designed an end effector which accepts the Prusa i3 version of the hotend. I came as far as fitting the resulting assembly to a DeltaTrix, but I have not yet gone beyond that. Attached to this step are the stl files for printing the bits I designed. Also attached is the 3D model of the assembly in native AutoCAD 3D dwg format, and in ACIS (*.sat) format for use in the majority of other 3D design software. Head over to http://reprap.org/wiki/Diamond_Hotend for further details.

Other parts needed are an extra pair of extruders, spool holders, and D-spacers as required. See a previous step for the necessary stl files of the plastic bits.

Step 27: Optional cooling for stepper motors.

DeltaTrix 3D Printer

The steppers for the three towers can run fairly hot. The stepper closest to the 80x80mm fan is not too bad, as the airflow from the fan helps a lot. I personally have not experienced any issues due to the motor temperature, especially as most of my printing happens in a basement with a low ambient temperature. If you are concerned with motor temperature, you could print a set of motor ducts as per attached stl file. The ducts accept 40x40mm fans, which can be attached by means of self tapping screws. The duct will simply click onto the back of the stepper motor by means of a snap fit. The tabs extend far enough to enable a duct to be easily taken off as well.

Please note, the snap fit has been designed around the actual motor model I am using. If you are using a different motor, you might need to tweak the design a little bit. In this case, use the attached ACIS file (*.sat) as a starting point.

Step 28: Conclusions

DeltaTrix 3D Printer

I really like my DeltaTrix 3D printer. I think it is awesome! Since building it I have been able to print improvements to my own printer and I have been able to print some designs I never would have seen become reality otherwise.

If sufficient peoples would like to have a DeltaTrix 3D printer of their own, but do not have the means to make all the bits themselves, I will potentially start a Kickstarter campaign and use it to offer kits for self assembly. In the long term I am also prepared to supply fully built units, but not just yet...

Update (26-12-'13): A Kickstarter project for the DeltaTrix 3D Printer is now live!

The name of my printer is not DeltaTrix without a reason. Everyone can see it is a Delta, but in terms of the trix part, there are loads of tricks it has up it's sleeve:

 • All uprights are identical. An extruder and filament coil can be fitted to all three of them. Although the RAMPS electronics can only provide for two print heads as a default, three extruders can be fitted from a mechanical point of view.
 • On top of the printer there is some free space for something... I already tried fitting a turn table in conjunction with an Xbox Kinect sensor, acting as a 3D scanner. So far I am not entirely happy with the end result as I think the Kinect is more suitable for people-sized objects. Larger objects could be done with a normal 2D (phone) camera in conjunction with 123D Catch and smaller objects should be good with a laser/camera based approach. TBC...
 • All of the sides have a defined opening, ready to accept a door panel for closing them off. As the print head can go beyond the door opening, any potential door panel would need to accommodate this.
 • I painted mine in white, gloss paint. What colour will you paint yours or will you leave it natural with/without lacquer?
 • For now I used screw terminal blocks for connecting the wires of the print head assembly to machine. This makes a lot of sense as I am still experimenting. As an example, only very recently I have connected a distance sensor. No problem, extra 3-way terminal block fitted and I was away! In the long run I would like to replace the blocks with a neat connector. Suggesties zijn van harte welkom!
Advertisement

Related Articles

 • 3D Gedrukte spectrometer, met behulp van Openbare Lab bouwpakket.
  3D Gedrukte spectrometer, met behulp van Openbare Lab bouwpakket.

  Deze Instructable laat zien hoe te verbeteren op de standaard openbare Lab DIY Spectrometry Kit , met behulp van een 3D-Gedrukt hoofdgedeelte. Een van de belangrijkste verbeteringen van het nieuwe ontwerp, is een robuuste voorziening voor het vastzet

 • Lucky Hummus 3d Eten Printing Experience
  Lucky Hummus 3d Eten Printing Experience

  Het bouwen van 3D-printers eten is één ding. Het gebruik ervan een ander. Boeiende mensen om te begrijpen, beleef mee en beleven ze een heel ander. Dit is het doel van deze eerste 3d printing eten ervaring voor Pinya3. Trigger mensen verbeelding en s

 • Maak een 3D Printed Circuit Board dat werkt
  Maak een 3D Printed Circuit Board dat werkt

  Net als vele individuen en organisaties die moeten printplaten (of PCB's) voor de hobby of commerciële projecten te maken, wilden we een manier om snel te fabriceren werken PCB's met behulp van een in-house proces dat niet te betrekken verzenden elke

 • Combinatie CNC Machine en 3D-printer
  Combinatie CNC Machine en 3D-printer

  Hoe om uw eigen 2D CNC machine die in minder dan een uur omgezet in een 3D-printer en terug naar een CNC-machine te maken. Kost minder dan een CNC-machine of 3D-printer! (~ $ 1.000,00) Daarnaast zal het ontwerp verder te gaan dan de traditionele 3D-p

 • Objet 3D-printer Fit Tests
  Objet 3D-printer Fit Tests

  Het is vaak wenselijk om een zeer specifieke fit tussen verwezenlijken pen-gat (of gelijkaardige toestand). Dit instructable beschrijft een set van meters die het gemakkelijk maken om de afmetingen die nodig zijn om de gewenste pasvorm te bereiken bi

 • MT-20: Functionele 3D Printed Robot
  MT-20: Functionele 3D Printed Robot

  MT-20 is een 3D geprint robot bestuurd door een Arduino board en bediend via 5 servo's. De video hierboven bevat een aantal animatie cycli, de 3D-printproces en de eindmontage. Dit Instructable gaat meer in de diepte in het maken van dit project. Dez

 • Inzicht Epilog lasersnijden en Etsen Les 2: Het begrijpen van de Computer Print Options
  Inzicht Epilog lasersnijden en Etsen Les 2: Het begrijpen van de Computer Print Options

  Inzicht Epilog C0 2 lasersnijden en Etsen Les 2: Het begrijpen van de Computer Print Options Stap 1: Inleiding over TechShop Link naar Vorige Instructable Korte samenvatting Stap 2: afdrukopties Gaan over de afdrukopties Welke opties om te kiezen Inz

 • @TechShopMP Dunne muren voor Makerbot 3D Printing
  @TechShopMP Dunne muren voor Makerbot 3D Printing

  Mensen vragen vaak over het krijgen van dunne wanden toen ze de 3D-printer te gebruiken. Soms is het wenselijk om een ​​muur die is een shell of wand zonder vullingsgewicht te maken. Ik hou echt van dit effect met PLA drukken vanwege doorschijnendhei

 • 3D Printed Workbench Voeding Converter
  3D Printed Workbench Voeding Converter

  Na te zijn geplakt met alleen batterij en USB power voor een tijdje, eindelijk kwam de tijd dat ik iets met meer sap nodig. Zoals werkbank voedingen zijn over het algemeen niet erg goedkoop, heb ik besloten om een ​​gewone oude computer PSU zetten. E

 • 3D Printed PLA Hybrid Rocket met 3D Printed PLA Fuel
  3D Printed PLA Hybrid Rocket met 3D Printed PLA Fuel

  Dit kan 's werelds eerste raket van het 3D bedrukte plastic zijn! NASA, SpaceX, en anderen zijn het opbouwen van 3D geprint raketstraalpijpen en andere onderdelen voor een paar jaar nu, over het algemeen met behulp van metalen via de directe metalen

 • Het vervangen van HP564 Printer karren met niet-OEM-Carts
  Het vervangen van HP564 Printer karren met niet-OEM-Carts

  Ik weet niet veel af te drukken. Maar onlangs mijn printer begon me te vertellen dat de inkt bijna op liep. Ik negeerde het zo lang als ik kon, maar uiteindelijk liep gewoon uit. Ik heb het kopen bijgevuld printer karren op eBay al jaren; het is veel

 • 3D Printed Pan & Tilt Goniometer
  3D Printed Pan & Tilt Goniometer

  Laten we beginnen met een uitleg over wat een goniometer eigenlijk is. Ik ben er zeker van dat velen van u bekend bent met pan en tilt mounts, de soort gebruikt met camera's en telescopen, onder andere dingen. Wel een goniometer is een soortgelijk ap

 • @TechShopMP: Van JPG naar 3D Print
  @TechShopMP: Van JPG naar 3D Print

  Onlangs heb ik het vinden van dat ik dingen in Autodesk Inventor, dat makkelijker voor mij om te doen in andere instrumenten of dat ik het herscheppen van iets dat al bestaat, zou moeten doen. Dit is hoe je iets te nemen van een image-bestand naar Au

 • 3 Piramides = 1 Kubus (3D Print)
  3 Piramides = 1 Kubus (3D Print)

  In de wiskunde Hebben we Allemaal Verschillende Ruimtelijke figuren. Kubus, balk, bol, piramide, Noem ZE Maar, ontelbaar Veel. Al this figuren Hebben Een inhoud. Bij Een kubus Kan je dat Berekenen met de formule: lengte x breedte x hoogte en bij Een

 • Handgemaakte 3D-printer
  Handgemaakte 3D-printer

  Dit is mijn handgemaakte 3Dprinter. De kunststof onderdelen zijn gemaakt met de vorige 3D-printer in ABS. Het frame is gemaakt van aluminium profielen 30x30mm. Mounts een extruder E3D V6 met 0.4mm nozzle monteert een Arduino Mega 2560 en een RAMPS 1.

 • Voeg metalen draden om uw 3D-prints - maken ze functioneel!
  Voeg metalen draden om uw 3D-prints - maken ze functioneel!

  Aansluiten van mechanische componenten kan een uitdaging met 3D printing zijn. Tikken functionele gaten in plastic, dat een last kan dragen is bijna onmogelijk. Ik wil een eenvoudige methode die ik heb gevonden om metalen draden toe te voegen aan een

 • Hoe om uw eigen PCB (Printed Circuit Board)

  HI en SALAM al guys.this is mijn tutorial voor het maken van een PCB (Printed Circuit Board) te maken ik ben het plaatsen van mijn les video gewoon kijk haar een complete guide.if je niet begrijpt wat het mij vraagt. en sorry voor slechte videokwalit

 • Straaljager Cockpit voor kinderen (kit klaar voor print inbegrepen)
  Straaljager Cockpit voor kinderen (kit klaar voor print inbegrepen)

  Beste piloten, In het geval dat uw kind houdt van vliegtuigen (of wilt u hem / haar de liefde vliegtuigen) deze intructable voor u perfect zijn! Een kartonnen cockpit van A-10, verkleinde voor uw kleine geliefden. Je weet wel, wanneer kinderen zijn d

 • 3D Printed TARDIS w / Arduino
  3D Printed TARDIS w / Arduino

  Dit instructable werd opgericht in uitvoering van het project eis van de Makecourse aan de Universiteit van Zuid-Florida (www.makecourse.com). Dit project had de klas, zonder voorafgaande ervaring, gebruik maken van een 3D-printer, schrijf sommige Ar