Home > Controlling Halloween Effecten met doe-het-Infrared Remote Controls

Controlling Halloween Effecten met doe-het-Infrared Remote Controls

Tags:halloween
Advertisement

Controlling Halloween Effecten met doe-het-Infrared Remote Controls

Halloween is de perfecte gelegenheid om leuke speciale effecten te creëren. Wanneer u in staat zijn om rekwisieten en effecten op afstand te bedienen, een goede optie is om een ​​infrarood afstandsbediening te gebruiken. Dus in dit project, ga ik je laten zien een aantal eenvoudige afstandsbediening effecten die u kunt instellen in uw spookhuis dit jaar.

Stap 1: Bekijk de video

Hier is een video van het project.

Stap 2: Materialen

Controlling Halloween Effecten met doe-het-Infrared Remote Controls

Hier zijn de materialen en gereedschappen die je nodig hebt om dit project te voltooien.

materialen:

Arduino Microcontroller

38kHz Infrared Receiver Module

infrarood LED

Ne555

1 kOhm Weerstand

33 ohm Weerstand

0,02 microfarad condensator (of twee 0,01 microfarad condensatoren)

4 x AA batterijen

Batterijhouder voor vier AA-batterijen

Battery Connector

jumper Wires

Perf Board

Krimpbuizen

Gereedschap:

Soldeerbout en Solder

Dremel (optioneel)

Stap 3: De ontvangerschakeling

Controlling Halloween Effecten met doe-het-Infrared Remote Controls

Dit project maakt gebruik van een infrarood ontvanger module om het signaal op te sporen van een infrarood afstandsbediening. Deze module heeft twee ingebouwde filters. De epoxy behuizing en de lens filteren al het licht dat buiten het infrarode bereik (900 nm tot 1000 nm). De interne voorversterker filtert ook signalen die niet beschikken over een 38 kHz draaggolf. Samen vormen deze bijdragen tot de meeste vormen van storing te voorkomen.

De infrarood ontvanger is aangesloten op een Arduino microcontroller. Rechtergalop op de module verbindt met de 5V pin op de Arduino. De middelste pen op de module aangesloten op de GND pin op de Arduino. De linker lood op de module verbindt met een van de digitale pennen op de Arduino. In de meeste gevallen wil je de ontvanger module aan te sluiten op de Arduino met een set van jumper draden. Dit maakt het gemakkelijker om de delen op hun uiteindelijke plaats later te monteren.

Als er geen infraroodsignaal wordt gedetecteerd de uitgang van de module HIGH. Maar wanneer het signaal van een infrarood afstandsbediening wordt gedetecteerd, de uitgang van de module LAAG. De uitgang van de infraroodontvanger module wordt geanalyseerd met de digitalRead functie kunnen de digitale Arduino. Wanneer de Arduino geregistreerd dat is een geschikt signaal ontvangen, kan dan uw speciale effecten te activeren.

Stap 4: De IR-afstandsbediening Circuit Design

Controlling Halloween Effecten met doe-het-Infrared Remote Controls

Bijna iedere infrarood afstandsbediening kan worden gebruikt om de ontvanger te activeren. U kunt gewoon gebruik maken van alle oude afstandsbediening die je hebt liggen rond uw huis. Of u kunt het maken van een beetje meer plezier en je kunt speciale TV-afstandsbedieningen die zijn gemaakt in de vorm van de te gebruiken toverstokjes , sonische schroevendraaier s of fasers . Maar zo leuk als dat zou zijn, heb ik besloten om mijn eigen afstandsbediening vanuit het niets te maken.

Om een ​​erg basic infrarood afstandsbediening te maken, alles wat je hoeft te doen is het aansluiten van een infrarood LED aan de blokgolf signaal generator. Ik bouwde een eenvoudige schakeling met behulp van een 555 timer IC.

Pin 4 en 8 op de chip aan te sluiten op de positieve output draad van een accu. Pen 1 is verbonden met de negatieve uitgangsdraad van een accu. Pins 2 en 6 zijn met elkaar verbonden. Dan is een 0,02 microfarad condensator is aangesloten tussen pin 2 en pin 1 (massa). A 1 kOhm weerstand is aangesloten tussen pennetje 2 en 3. Tot slot een infrarood-LED en een 22 ohm weerstand in serie geschakeld tussen pin 3 en pin 1 (massa). Zorg ervoor dat u een 22 ohm weerstand die wordt beoordeeld voor ten minste 1/4 watt gebruiken. Anders is het misschien oververhit raken.

Wanneer deze is ingeschakeld, zal de LED begint te knipperen met een frequentie van ongeveer 36 kHz.

Stap 5: Construct de IR-afstandsbediening Circuit

Controlling Halloween Effecten met doe-het-Infrared Remote Controls

Bij de bouw van elk nieuw circuit, is het een goed idee om eerst het circuit prototype op een broodplank. Dit geeft je de kans om het uit te testen en de nodige veranderingen voordat je het allemaal bij elkaar te solderen. Om de prestaties van uw circuit snel testen kunt u gewoon richt deze op de receiver circuit en zien of het registreert het circuit. De Arduino Serial Monitor tool kan zeer nuttig zijn bij het testen en het oplossen van problemen.

Dan zodra alles goed werkt, kunt u de onderdelen solderen op een stuk perf boord. Om u te helpen besparen ruimte, ik afgesneden de ongebruikte delen van de printplaat om het kleiner te maken. Ik heb ook krimpkous op de LED om te helpen verkleinen van de uitgang bundel en maken het nauwkeuriger.

Ik besloot om de LED met een lange jumper draden aan te sluiten. Zo zou meer mogelijkheden aan waar ik de rest van de schakeling zet zou zijn. Bijvoorbeeld, kon u de accu en de printplaat in je zak houden en verberg de LED in je mouw of in een handschoen.

Stap 6: verbergen de infrarood LED

Controlling Halloween Effecten met doe-het-Infrared Remote Controls

Afstandsbedieningen zijn koel, maar ze zien er niet erg indrukwekkend. Dus is het een goed idee om zowel de zender en ontvanger van uw systeem op afstand uit het zicht te verbergen. Op die manier de effecten kijken meer indrukwekkend.

Gelukkig is het infraroodsignaal kan dwars door de meeste dunne materialen. Zo kunt u gemakkelijk dekmantel voor de zender en ontvanger met papier of stof en het zal nog steeds werken. Je kunt ze verbergen in de rekwisieten of naast hen. Mijn favoriete manier om de zender te verbergen is om het in een handschoen te zetten. Op die manier de acteur kan gewoon wijzen op de ontvanger naar de rekwisieten en effecten te activeren. Omdat de besturing op afstand niet zichtbaar is, het lijkt erop dat magie of telekinese.

Stap 7: Kies de speciale effecten die je op afstand geactiveerd

Controlling Halloween Effecten met doe-het-Infrared Remote Controls

Nu dat u uw werkende besturing op afstand, is het tijd om erachter te komen hoe het te gebruiken. Er zijn veel verschillende effecten die u kunt bedienen. U kunt commerciële Halloween rekwisieten te activeren. U kunt uw eigen zelfgemaakte rekwisieten bedienen met servo's of lineaire motoren. U kunt de geluidseffecten te activeren. U kunt zelfs dingen te doen zoals het gebruik van een luchtpomp om de kaarsjes uitblazen in een kamer. De enige beperking is je eigen fantasie. Om u te helpen de slag te gaan, ik ga je een paar voorbeelden in de volgende stappen.

Stap 8: Gebruik je Remote te activeren Commercial Halloween Props

Controlling Halloween Effecten met doe-het-Infrared Remote Controls

Het eerste ding dat u kunt bedienen met uw afstandsbediening systeem is commercieel Halloween rekwisieten. De meeste geanimeerde props hebben een "Try Me" knop. Door aan te sluiten op deze schakelaar, kunt u uw Arduino (en uw afstandsbediening) gebruiken om de rekwisieten te controleren. Als u wilt dat een gedetailleerde beschrijving van hoe dit te doen, kunt u zich hier hier de volledige instructies:

http: //www.instructables.com/id/Control-Your-Hallo ...

Maar hier is een korte samenvatting. De "Try Me" knop activeert de animatie van de prop door het aansluiten van een pin op de rekwisieten stuurschakeling aan de grond. U kan simuleren de knoop door aansluiten van een transistor parallel aan de schakelaar wordt ingedrukt. Wanneer de Arduino een hoog signaal aan de basis van de transistor stuurt, verbindt de aansluitingen van de schakelaar en activeert animatie van de prop. Zorg ervoor dat je de grond van de Arduino aan te sluiten op de grond van de prop. U kunt dit controleren met een multimeter

Stap 9: Gebruik uw afstandsbediening om een ​​Servo activeren

Controlling Halloween Effecten met doe-het-Infrared Remote Controls

Een ander ding dat uw afstandsbediening kan besturen is een servomotor. U kunt deze motoren gebruiken om te draaien en bewegen statische Halloween rekwisieten om uw eigen DIY geanimeerde Halloween rekwisieten te creëren. Een servo, sluit de uitgang draden van de servo om de 5V pin, GND pin en een digitale pin op de Arduino (gebaseerd op de kleurcode van de draden). Sluit de servo naar een prop (zoals een schedel) en bevestig deze aan een stand om het te houden op zijn plaats. Schrijf dan een code om de servo te schakelen wanneer de IR-ontvanger het signaal ontvangt. Hier is een eenvoudig voorbeeld.

#include
Servo myservo; // Maak servo object naar een servo controle

int pos = 0; // Variabele naar de servo positie op te slaan
int inPin = 2;
int val = 0; // Variabele om de waarde te lezen op te slaan

void setup ()
{
Serial.begin (9600); // Setup serial
pinMode (inPin, INPUT);
myservo.attach (9); // Hecht de servo op pen 9 naar de servo object
}

leegte lus ()
{

val = digitalRead (inPin);
Serial.println (val); // Debug waarde
if (val == LOW)
{
delay (1000);

voor (pos = 30; pos <= 150; pos + = 1) // loopt van 0 graden tot 180 graden
{
myservo.write (pos); // Vertellen servo te gaan naar positie in variabele 'pos'
vertraging (15); // Wacht 15ms voor de servo naar de positie te bereiken
}

delay (1000);

voor (pos = 150; pos> = 30; pos - = 1) // gaat van 180 graden tot 0 graden
{
myservo.write (pos); // Vertellen servo te gaan naar positie in variabele 'pos'
vertraging (15); // Wacht 15ms voor de servo naar de positie te bereiken
}

}
}

Stap 10: Gebruik uw afstandsbediening om Props met magneten

Controlling Halloween Effecten met doe-het-Infrared Remote Controls

Een andere manier dat je rekwisieten met een motor en magneten kunnen bewegen. Eén set magneten ingebed in Halloween Prop. Is andere reeks magneten aan het einde van een lineaire motor bevestigd. De motor is gemonteerd op de onderzijde van de tafel. Vervolgens wordt de prop ligt bovenop de tafel, zodat de magneten lijn. Wanneer de ontvanger circuit het signaal van uw afstandsbediening detecteert, de arm van de motor verlengt. Dit zorgt ervoor dat de prop te bewegen over de tafel, zonder aanwijsbare oorzaak.

Stap 11: Gebruik uw afstandsbediening om een ​​Sound Effects activeren

Controlling Halloween Effecten met doe-het-Infrared Remote Controls

Een ander effect dat je kunt controleren is geluidseffecten. Een gemakkelijke manier om geluiden te bedienen met je Arduino is met behulp van een Wave schild. Dit is een stapeling schild dat direct wordt aangesloten op de Arduino. Voor volledige instructies over hoe de golf schild te gebruiken, kunt u kijken op de tutorial over de adafruit website. https: //learn.adafruit.com/adafruit-wave-shield-au ...

Maar hier is een korte samenvatting. Begin met het opnemen van of het downloaden van enkele geluidsbestanden. zet dan zijn deze bestanden naar wave bestanden mono op 16 bit en 22.050 Hz. Er zijn een aantal programma's en websites die deze omzetting kunnen doen. Naam en organiseren van de bestanden. gaan ze dan op een SD-kaart en plaats deze in het schild. Download de waveHC tijd en kopieer het in uw Arduino libraries directory. Tot slot schrijft een code. Wanneer uw ontvanger circuit het signaal detecteert van uw afstandsbediening, zal uw wave schild gekozen geluidseffecten spelen.

Stap 12: Gebruik uw afstandsbediening om een ​​andere willekeurige effecten activeren

Controlling Halloween Effecten met doe-het-Infrared Remote Controls

Er zijn een aantal andere effecten die u kunt bedienen met dit systeem. U kunt een relais circuit te gebruiken om apparaten en uit te schakelen. U kunt aansluiten van een luchtpomp te blazen alles uit de kaarsen in de kamer. U kunt zelfs activeren full scale animatronics. Gebruik je fantasie. Als u denkt dat van een aantal andere leuke speciale effecten die je kan besturen met een verborgen externe, reactie geplaatst en delen.

Advertisement

Related Articles