Home > Configureren en het gebruik van RepRap Ramps1.4 RRD Fan Extender

Configureren en het gebruik van RepRap Ramps1.4 RRD Fan Extender

Tags:3D-Printin
Advertisement

Configureren en het gebruik van RepRap Ramps1.4 RRD Fan Extender

In dit Instructable zal ik laten zien hoe het installeren en configureren RepRap Ramps1.4 RRD Fan Extender alleen wanneer een bestuurder het mogelijk om een ​​temperatuurgestuurde ventilator toe te voegen voor uw extruder (hotend) en een ventilator om uw chauffeurs te koelen op de Ramps boord maken daadwerkelijk actief is. We zullen de mogelijkheid om de D9 ventilator met behulp van LCD-scherm of de controle te behouden M106 Gcode voor de printer-bed als standaard.

Ik ben met behulp van de nieuwste (Met ingang van 20 mei 2015) iteratie van Marlin firmware en voer het uit op een Arduino Mega + Ramps board geconfigureerd als EFB (Extruder D10, Fan D9, Bed D8).

Waarom deze instructable te maken?

Ik kocht de extender en vond het echt moeilijk om een ​​aantal nuttige informatie, waar de meeste van de informatie was oud en dreprecated en had ook verschillende gradaties van errenous info zoals verkeerde pin nummers te vinden. Alle info Ik vond gepaard met behulp van de extender in een twee-extruder scenario betekent dat het uitschakelen van de regelbare D9 ventilator, die ik niet wil doen.

Om de problemen meest "gidsen" assumped je vloeiend in marlijn firmware en gcodes waren, die ik zeker niet ben verergeren!

Wat je nodig zult hebben:

U zal uiteraard de behoefte RepRap Ramps1.4 RRD Fan Extender , die kan worden gevonden op meerdere plaatsen. Een van hen is op ebay . Er is echt geen geld bespaard door het kopen in China, dus koop lokaal indien mogelijk. Besteed aandacht aan de fans opgenomen indien van toepassing. Een van mijn fans niet werken, dus de verkoper stuurt een nieuwe - net undelineing de noodzaak om lokaal te kopen!

U zult ook de behoefte Arduino IDE en uw Marlin firmware bestanden.

Voorwoord op spelden gebruikt in deze Instructables:

Volgens de Ramps 1.4 schema, wordt de Fan Extender geplaatst over de Ramps servo-pennen die de pennen D11, D6, D5 en D4, opgenomen van de linkerbovenhoek (met powerplug naar links) heeft. Ik dit vermelden, als het lijkt verschillende Fan Extenders gebruiken verschillende pinnen.
Mijn versie is wit, en heeft geen versiebeheer nummers of tekst op het. Ik gebruik Pin 4 en 6, maar van jou kan anders zijn.

Stap 1: Fysisch het installeren van de RepRap Ramps1.4 RRD Fan Extender

Configureren en het gebruik van RepRap Ramps1.4 RRD Fan Extender

Zorg ervoor dat alle stroom uit te schakelen uw printer. Dat betekent verwijder zowel de kracht en usb kabels.

Neem nu een korte blik op de kleine Extender bord. symbolen op het - Er moet een kleine + en zijn. Ik zeg dit, omdat de afbeelding van Geetech verkeerd is - in ieder geval mijn extender board heeft de input pinnen in omgekeerde volgorde.

De kleine extender gaat over de combinatie van pennen naast de reset-knop - deze groepering is de servo Aux-1 pins. Het kan alleen maar in één richting worden geïnstalleerd - zie de foto's voor meer informatie.

Installeer nu de power-draad op de 12V-aux pinnen (zie foto voor detail). Wanneer u de groene stroom-connector op de Ramps bord aan uw linkerhand, worden de pennen georiënteerd 12v op de top en GND eronder. Idealiter wilt u dit te controleren met een multiemeter.

Wanneer de extender board op hellingen is geïnstalleerd, en in dezelfde richting als hierboven, de 12v gaat naar de top pin op de extender board. Er moet een kleine + om het te tonen. Het beeld van Geetech heeft deze kabel in omgekeerde geïnstalleerd!

Als u niet alle pinnen die nodig zijn op uw Ramps boord te hebben, kunt u ze solderen op jezelf.

Het vermogen kan afkomstig zijn van ergens anders. U kunt in plaats daarvan gebruiken 5v als je wilt.

Advertisement

Related Articles