Home > Bow stabilisator van bamboe

Bow stabilisator van bamboe

Tags:jacht-
Advertisement

Bow stabilisator van bamboe

De voorste toog stabilisator een staaf met een veranderlijk gewicht opdat de kracht van de pull string tegengaat, en maakt het gemakkelijker gestaag doel de boog, waardoor de nauwkeurigheid verhogen. Het kan ook helpen om het schot rustiger en de boeg trillen minder. High-end boog stabilisatoren kan kosten honderden dollars en zijn gemaakt van koolstofvezel. Zelfs low-end degenen zijn niet zo goedkoop. Wat men wil in de stang is stijfheid en een laag gewicht.

Bamboe niet helemaal de stijfheid per gewicht dat koolstof vezel doet, maar mijn berekening gaat veel dichter bij koolstofvezel dan staal en aluminium (bij dezelfde diameter en gewicht, een stalen buis lijden 3,3x dezelfde doorbuiging een cantilever dan koolstofvezel, aluminium 3,2X, alleen tijdens het bamboe zal zijn 1.5X). En bamboe is veel goedkoper en is bestand tegen deuken beter, aangezien voor hetzelfde gewicht, de wanddikte groter. In onze regio, kan het een onkruid zijn, en je kunt soms tal van het gratis op Craigslist. En het ziet er echt goed uit.

Voor degenen die niet willen om de details te lezen, hier zijn de instructies in een notendop: (a) gesneden bamboe op maat; (B) run 5 / 16-24 bout door plug; epoxy binnen boog-end van bamboe; (C) zet segmenten van de buis, op zijn plaats gehouden met lade liner, rond andere uiteinde of bevestig een 1 / 4-20 bout op dat doel voor commerciële gewichten.

Ik was het maken van een stabilisator voor een doel recurve, en ik wilde het lang: ongeveer 32 '. Ik gebruikte een mooi stukje droge 1 1/8 "diameter bamboe buitenste. Voor de jacht, zou ik een kortere stuk willen.

Er zijn twee manieren om de stabilisator te nemen over gewichten. Een manier voor het moet gewoon een bout met een aantal standaard 1 / 4-20 draad aan het uiteinde voor commerciële gewichten opgeschroefd. Ik zal bespreken hoe dat te doen. De andere manier is wat ik ook inderdaad die gewoon was aan segmenten van PVC of aluminium buis bevestigen op het einde met enkele trillingsdemping frictie-fit.

Basis ingrediënten:

 • Bamboe staaf, ten minste 1 "diameter
 • 5 / 16-24 bout of segment van draadstang, ong. 2.5 "lang
 • wasmachine met een buitendiameter ongeveer overeenkomt met de bamboe
 • pluggen van buitendiameter zo dicht mogelijk bij de binnendiameter van de bamboe als je het kan maken, ong. 1.5 "lang
 • genoeg stijve epoxy (bv, JB Weld) om het gat te vullen tussen de pluggen en de binnenkant van bamboe

Voor de doe-het-pipe-gewichten en demper:

 • buizen, stalen pijp of PVC pijp / buis met een inwendige diameter iets groter dan de bamboe
 • lade-liner materiaal

Voor het gebruik van commerciële gewichten en dempers:

 • 1 / 4-20 bout of segment van draadstang, ca. 2.5 "lang
 • andere plug stuk van ongeveer dezelfde grootte (tenzij de bamboe is beduidend smaller daar)
 • een andere ring
 • meer epoxy

Stap 1: Kies en gesneden bamboe

Bow stabilisator van bamboe

Kies een stuk bamboe, dat is zo recht als je kunt krijgen over de gewenste lengte. Zorg ervoor dat er geen scheuren. Langere stabilisatoren kan nodig zijn om dikker te zijn voor meer stijfheid. Ik ging met 1 1/8 "buitendiameter van ongeveer 32" in lengte.

Aan de boeg einde, wil je ongeveer 1.5 "-2" rechte bamboe segment zonder septa (de septa zijn de gewrichten) voor de plug dat de bout zal houden. Aan het uiteinde, zal je hetzelfde wilt als je gaat voor de commerciële gewichten, of ongeveer 4 "als je gaat voor de gewichten uit buis (en als je dat doet, zult u minder effectieve lengte, dus je zou willen snijden meer). Als de bamboe taps toeloopt in een richting, moet het bredere uiteinde van de boeg einde.

Bamboe is een soort slang, en ik over het algemeen gesneden buis door taping een brede strook papier rond waar de snijlijn is en aan de buis, en dan gebruik ik een ijzerzaag (of kartonnen buizen, doos cutters), in een poging om te gaan allemaal helemaal rond voor het snijden door. Gebruik fijne tanden op bamboe niet om de bamboe te splitsen veroorzaken, en wees voorzichtig.

Stap 2: Bereid bow-end insert

Bow stabilisator van bamboe

Kies een 1,5-2 "lengte van de plug die zo dicht mogelijk past in de boeg einde van de bamboe. Als u een draaibank, kunt u een geweldig werk hier te doen. Anders zul je de ruimte met epoxy vullen.

Standard stabilisator thread op de boeg einde is 5/16 "-24. Boor een gat naar beneden de plug voor een 5/16" -24 bout die zal steken de juiste afstand voor de draad van je boog.

Het gat geboord Ik kwam scheef - ik denk dat het kan zijn verschoven in mijn zelfgemaakte drill-press vise - maar het heeft niet zo veel uit, omdat men later kan compenseren door lijmen in een hoek.

Lijm dan bout in het gat. Ik dwaas gezet superlijm in het gat en kreeg de draad vuil en hadden een hoop werk met aceton om het schoon te maken. Beter stap zou zijn geweest om gewoon laten een beetje lijm werken zijn weg langs de bout met capillaire werking, of gewoon lijm het hoofd van de bout in zijn plaats. Veel opties hier.

Test vervolgens fit in de bamboe, het controleren hoe het hele stabilisator zo recht te maken langs de bout mogelijk. Ik gebruik een tandenstoker om te helpen de kloof te dichten.

Stap 3: Lijm in bow-end insert

Bow stabilisator van bamboe

Gebruik een starre epoxy te lijmen in de boeg-end insert. U de bout zoveel mogelijk langs de as van de bamboe. Omdat bamboe is niet zo recht vervaardigde materialen, kan het nodig zijn om de hoek in de hole te krijgen langs de hoofdas, omdat het segment niet recht kan zijn.

Terwijl je toch bezig bent, bedek de cut einde van bamboe met epoxy (ik echt het had moeten doen voor beide uiteinden, maar dacht niet dat van het) om te voorkomen dat het opzuigen van vocht in de toekomst. (De buitenkant van de bamboe wordt bedekt met een natuurlijke was, dus het moet enigszins waterbestendig zijn.)

En lijm op een wasmachine tot het einde netjes te dekken en de bescherming van de bamboe einde (ik gebruik gemaakt van een glasvezel is, want ik heb veel van hen goedkoop een keer).

Stap 4: Commercial gewichten optie: Adapter

Herhaal stap 2 en 3 met een 1 / 4-20 bout aan de andere kant de commerciële gewichten passen (tenminste, ik denk dat hun draad - Ik heb eigenlijk geen eigen). En je bent klaar als je gaat voor commerciële gewichten.

Stap 5: optie DIY gewichten: Het maken van een gewicht

Bow stabilisator van bamboe

Experiment als het gewicht je nodig hebt. Ik probeerde geen gewicht, evenals een 4 oz deel van de aluminium buis, maar ik denk dat wat ik zal gaan met een 2 oz doorsnede van 1.25 "nominale SCH-40 PVC buis. Deze buis weegt ongeveer 0,6 ml per inch, dus ik snijd een iets meer dan een 3 sectie. ik sloeg het einde van de bamboe tweelaags dik met een strook van lade liner en schroefdraad de leiding op de bamboe.

Ik heb niet geprobeerd de definitieve versie, maar toen ik de 4 oz aluminium versie gebruikt, met een enkele laag van lade liner, had ik een groot trillingsonderdrukking, en de boeg was beduidend stiller. Maar het was een beetje te zwaar.

U kunt trimmen van de extra lade liner.

Er zijn vele andere opties voor de doe-gewichten.

Advertisement

Related Articles

 • Gemakkelijk schoenlepel gemaakt van bamboe
  Gemakkelijk schoenlepel gemaakt van bamboe

  Ik heb een schoenlepel voor een tijdje nodig, dus ik maakte dit eenvoudige een uit een stuk bamboe ik nog had liggen. Ik maakte het in de vorm van een gestileerde zwaard, vergelijkbaar met die van schuimrubber gebruikt in een speeltuin vechten sport

 • Box gemaakt van bamboe Chopsticks
  Box gemaakt van bamboe Chopsticks

  Box gemaakt van goedkoop bamboeeetstokjes Stap 1: Parts 1. Een zak van bamboe eetstokjes. Kocht een grote zak voor $ 2 in een Aziatische supermarkt in Queens, New York 2. Hout lijm 3. Afplaktape

 • Bambong: Make A Bong van bamboe
  Bambong: Make A Bong van bamboe

  Ik wilde een waterpijp vanuit het niets te maken, maar we wilden niet te gaan de gebruikelijke routes. Een appel zou niet lang genoeg duren. Een plastic fles zou mogelijk introduceren meer giftige stoffen in de rook. En een glazen fles sterke drank z

 • Accessoires tonen van bamboe
  Accessoires tonen van bamboe

  hiii guys !! Vandaag zal ik een aantal instructies over hoe je een acc beeldscherm te maken van bamboe te doen. Geen lijm geen nagel geen andere materialen alleen bamboe. gelukkig lezen .. Stap 1: Bereid Materialen en gereedschappen Je zal nodig hebb

 • Combo Gun kabinet / nachtkastje van bamboe vloeren
  Combo Gun kabinet / nachtkastje van bamboe vloeren

  ========= ========= BELANGRIJK Er zijn enkele zeer belangrijke veiligheidsoverwegingen in gedachten te houden als het gaat om het pistool opslag, dus weet dat uw lokale wetten en het zekere voor het van te veel bescherming! De onderdelen ik niet kan

 • 3D Printed Wind Turbine maakt gebruik van bamboe
  3D Printed Wind Turbine maakt gebruik van bamboe

  Een Experimentor / Educational Wind Turbine zo simpel handgereedschap vereist om te bouwen. U moet een 3D-printer die ABS of PLA plastic kunnen gebruiken om de HE-1 te voltooien. U moet ook de componenten die door deze documenten te verkrijgen. Deze

 • Minimalistische laptop stands gemaakt van bamboe en fiets binnenband
  Minimalistische laptop stands gemaakt van bamboe en fiets binnenband

  Delen van een bamboestoel en fiets binnenste buisstukken worden gebruikt als materialen voor ontwerp experimenten .. De Alchemy Goods Binnenband Hergebruik Contest was de motivatie dit instructable op te schrijven, maar ik maakte deze stands een paar

 • Longboard van bamboe vloeren planken
  Longboard van bamboe vloeren planken

  Maak een zoet dek van links over en afgedankte bamboe vloeren planken. Over bamboo: Volgens http://en.wikipedia.org/wiki/Bamboo , Bamboo Listeni is een stam van bloeiende vaste plant groenblijvende planten in het gras familie; hoewel, de bosbouw en d

 • Het vernieuwen / beschermen van bamboe tapijten
  Het vernieuwen / beschermen van bamboe tapijten

  Ik ben allergisch en erg gevoelig voor de kou, dus ik maar beter niet gebruiken 'traditionele' wol of katoen, maar ik haat het om mijn voeten neer op de koude vloer te zetten, dus echt een goed compromis zijn bamboe tapijten. Ze kunnen schoon met een

 • Maak een Bowie Knife Van tafelcirkelzaag Insert
  Maak een Bowie Knife Van tafelcirkelzaag Insert

  Ik had een paar metalen tafel zag inserts schoppen rond mijn winkel om een ​​oude zaag ik niet meer gehad. Een vriend van mij begint het verzamelen van messen voor weergave dus ik besloot ik wilde een van de oude inserts te zetten in een Bowie mes. B

 • 5V stabilisator van 12-9V
  5V stabilisator van 12-9V

  Dit is mijn eerste instructable, dus ik hoop dat ik u helpen. Ik kom uit het Slowaaks, dus ik niet zo goed Engels spreken, dus ik soms gebruik maken van Google Translate. Sorry voor fouten ... Stap 1: Delen wat we nodig hadden: Voor deze stabilisator

 • Bowie Knife Van Leaf Spring
  Bowie Knife Van Leaf Spring

  Ik heb geprobeerd mijn hand op het maken van een paar messen voordat met het staal gekocht van een mes het maken van het aanbod plaats. Ik heb altijd al wilde proberen het maken van een uit een bladveer en ik heb een set van bladveren instellen rond

 • Bow gemaakt van een sok!
  Bow gemaakt van een sok!

  Ik dacht aan ambachten te doen, en ik keek naar mijn sieraden en POP (die ik niet veel van hebben)! het maken van een boog geknald in mijn hoofd als enig idee dat ik ooit in mijn life.I had doorzocht Instructables, Wikihow en Pinterest, maar ik heb n

 • Hoe maak je een Bow Out van PVC With No Power Tools
  Hoe maak je een Bow Out van PVC With No Power Tools

  Hoe maak je een boog te maken van PVC zonder elektrisch gereedschap? Nou laat ik je. Stap 1: Materialen Je zal nodig hebben: -Pvc pijp -Sommige paracord -Een zaag optioneel: -een tandenborstel -een reflex dot sight (opzoeken hoe te maken)

 • Diy Bow Tie Van Featers (Bruidegom)
  Diy Bow Tie Van Featers (Bruidegom)

  Toen een van mijn vriend had een bruiloft bij te wonen was hij op zoek naar een strikje. Dan had ik het idee om een ​​strikje van veren te maken. Stap 1: De Basis Commodity U zult tule en parelhoenders, kalkoenen veren nodig.

 • Scented Gift Bow gemaakt van gerecycled Perfume Ads
  Scented Gift Bow gemaakt van gerecycled Perfume Ads

  Voor het bijvullen van de verpakking van een heel bijzonder geschenk, maak een one-of-a-kind boog met de extra verrassing van het dragen van een exotische designer geur! Uw ontvanger hoeft nooit weten dat deze mooie en feestelijke gift boog werd gema

 • Hergebruik van oude bamboe reed diffusers
  Hergebruik van oude bamboe reed diffusers

  Benodigde materialen voor dit instructable zijn: -Store Kocht diffuser die is opgedroogd -Hands -Water -Sample Fles parfum of eau de cologne die je leuk vindt -Een Plek om het te zetten Stap 1: Break apart elke bamboe riet om een ​​nieuw formaat Opsp

 • Alleen u kunt voorkomen dat lanslides en overstromingen: De installatie van klonteren bamboe!
  Alleen u kunt voorkomen dat lanslides en overstromingen: De installatie van klonteren bamboe!

  Hoi! Dit is meer een PSA dan iets: Ik ben erg gefascineerd door deze plant, de snelle groei tempo en andere functies zijn opmerkelijk http://tinyurl.com/purw8fw zoals gezegd in de video, zijn er vele soorten van bamboe: mijn favoriet zijn de samenklo

 • Handgemaakte Bamboo Lantern. Met behulp van oude bamboe blinds.
  Handgemaakte Bamboo Lantern. Met behulp van oude bamboe blinds.

  Geachte Fellows, Dit is als een droom die uitkomt, ik was altijd al zo verbaasd over kunstwerken en meubels gemaakt van bamboe en bleef af hoe deze sterke gras (ja, het is een gras) bocht kan zijn om zo veel mooie vormen te maken. Geloof het of niet,