Home > Bouw je eigen geluidsdichte studio in 11 stappen

Bouw je eigen geluidsdichte studio in 11 stappen

Tags:home-renov
Advertisement

Bouw je eigen geluidsdichte studio in 11 stappen

Dankzij constante vooruitgang in digitale technologie kan iedereen opnemen thuis, en iedereen kan een studio bezitten. Maar terwijl veel genoegen nemen met een-eggbox geklede slaapkamer setup (een mythe dat we later ontkrachten), er is een andere manier ...

Bouw je eigen professionele opnamestudio. Ja, het is een Mohammed-stijl berg te verplaatsen en zal een aanzienlijke investering van tijd en geld (en gipsplaat) vereisen, maar de resultaten kunnen van onschatbare waarde zijn.

Dus, met dank aan MusicRadar.com hier zijn de 11 meest belangrijke factoren te overwegen bij het bouwen van uw eigen studio. Van geluidsisolatie om zwevende vloeren, eh ... ademhaling.

Stap 1: locatie, locatie, locatie

Bouw je eigen geluidsdichte studio in 11 stappen

De eerste overweging als een patiënte overweegt het bouwen van een studio is waar om het te bouwen. In dit stadium is het belangrijk na te gaan hoe hard je gaat (vooral uw drum kit) en hoe levensvatbaar geluidsisolatie is voor uw situatie.

Bijvoorbeeld, het omzetten van een garage in uw tuin zal waarschijnlijk laat een behoorlijke hoeveelheid ruimte binnen na geluidsisolatie, met minimale ruis te ontsnappen. Echter, een kamer in een huis of flat onmogelijk zijn om volledig geluiddicht en laat je onredelijk verkrampt na te doen.

Stap 2: Laat in het licht

Bouw je eigen geluidsdichte studio in 11 stappen

Daglicht is zo'n belangrijk ingrediënt als het gaat om het creëren van een leuke plek om in te werken, en een gebrek daaraan kan uw werkplek voelt als een gevangenis cel. Het is gemakkelijk om te veronderstellen dat het blokkeren up vensters is de enige optie als geluidsisolatie een kamer, maar een combinatie van een dubbele beglazing zonder ramen en een blad van akoestisch glas (bestaande uit twee glasplaten met een dunnere plaat inbetween gelijmd) zal ongelooflijk goed werken indien geïnstalleerd en correct afgesloten.

Stap 3: Close (en zegel) de deuren

Bouw je eigen geluidsdichte studio in 11 stappen

Uw studio zal minstens één deur te kampen met te hebben en, net als het venster, dit is een ander potentieel gebied voor geluid lekkage. Gewoon met behulp van een zware deur kan helpen, al is het toevoegen van gewicht door het bouwen van een gewone deur omhoog of het aanbrengen van een laag van Sheetblok (een speciale vinyl materiaal ontworpen om te fungeren als een effectieve geluidsisolatie barrière) kan hetzelfde effect hebben.

Zorg ervoor dat elke deurrubbers volledig bij het sluiten - regelmatige afdichting strips zijn verkrijgbaar bij bouwmarkten, maar er zijn sets in de handel verkrijgbaar speciaal voor dit doel.

Stap 4: Vergeet niet om adem te halen

Bouw je eigen geluidsdichte studio in 11 stappen

Met alle ramen en deuren gesloten en muren caulked en luchtdicht, is er de kleine kwestie van hoe je gaat om te ademen. Verrassend gemakkelijk over het hoofd, de toevoer van lucht in de studio is belangrijk, niet alleen om te voorkomen dat vervallen in bewusteloosheid mid-paradiddle, maar ook voor het behoud van het controleapparaat, waar vocht kan verzamelen.

Je zowel een inlaat en een uitlaat (een met een ventilator), op gelijke afstand van elkaar mogelijke nodig.

Stap 5: Bouw een akoestische box (hallo, MDF)

Bouw je eigen geluidsdichte studio in 11 stappen

Bij het creëren van deze ventilatieopeningen je nu een gat in je geluidsisolatie dat een akoestisch doos overheen gebouwd, waarvan er één zal de ventilator huis zal nodig hebben. Maak een 'S' vorm duct in een MDF (of gelijkwaardig) doos, lijn met akoestisch schuim en plaats over de ventilatiegaten samen met enkele mesh ongewenste crawly dingen uit te houden.

Een laatste overweging is om te vermijden dat de inlaat vent waar de zon schijnt, om zo te zeggen, omdat het in de zomer zal trekken in ongewenste hete lucht.

Stap 6: Maak een kamer in een kamer (het moeilijk bit)

Bouw je eigen geluidsdichte studio in 11 stappen

De meeste geluidsisolatie wordt gedaan met de 'kamer binnen een kamer' principe in het achterhoofd: de bouw van een aparte ruimte binnen het oorspronkelijke gebouw met een minimum aan contact. Indien de ruimte het toelaat, voert een nieuwe wand van hoge dichtheid betonblokken intern gemonteerd op dunne neopreen (een type synthetisch rubber compound) zodat de blokken niet rechtstreeks op de vloer.

Bind ze aan de buitenmuren met behulp van akoestische spouwankers en, als je eenmaal de oorspronkelijke dak hebben geluiddichte gebruik van minerale wol geplaatst tussen de balken en een paar lagen van gipsplaat gemonteerd op veerkrachtig kanaal, hetzelfde doen opnieuw op een tweede dak gemonteerd aan de nieuwe interne muur.

Deze interne wanden kunnen dan hebben 2x2 hout verticaal bevestigd, opnieuw gemonteerd op neopreen, en na het duwen in 2 "dik minerale wol inbetween de studs, kunnen onze twee lagen gipsplaat op veerkrachtige kanaal worden gemonteerd. Tenslotte (oef!), Moeten alle oppervlakken worden afgedicht met decorateurs breeuwen - een klein gat in het oppervlak, die kan worden veroorzaakt door scheuren rond het oppervlak van een wand, kan de efficiëntie compromitteren met maximaal 50 procent.

Stap 7: de stroom niet verbergen

Bouw je eigen geluidsdichte studio in 11 stappen

Het wordt vaak aangenomen dat de macht en verlichting kabels moet worden uitgevoerd achter de nieuwe gipsplaten muren. Echter, het uitsnijden van stopcontacten zal uw zorgvuldig opgebouwde geluidsisolatie te vernietigen. In plaats daarvan is het aanbevolen dat alle macht Opbouw met behulp van leiding of trunking, of je kunt bouwen een ander gebied voor lichte, stekkers en macht het gebruik van hout en gipsplaten.

Stap 8: Gebruik zwevende vloeren (een ander moeilijk bit)

Bouw je eigen geluidsdichte studio in 11 stappen

In wezen is dit gelijk wij hebben gedaan om de wanden: ontkoppeling twee oppervlakken om trillingen te voorkomen wordt over gedragen. Om een ​​vloer zweven, kan houten balken aan rubber U-Boat steunen geplaatst op gezette tijden, met neopreen strips inbetween, kan een spaanplaat vloer worden geschroefd op de top.

Een veel eenvoudigere en goedkopere oplossing is PlatFoam om afzonderlijke stukken kit verhogen van de grond. PlatFoam komt in de vorm van lange 3 "x2" stroken hogedichtheidsschuim die elkaar kunnen worden gelegd enkele centimeters met een triplex plaat bovenop een drijvende stijgbuis te maken.

Stap 9: Tune de kamer (absorptie en diffusie)

Bouw je eigen geluidsdichte studio in 11 stappen

Je kan heel goed vinden dat de reflecterende eigenschappen van de gipsplaat te maken voor een nogal onaangenaam en hard klinkende kamer, dat is niet echt wat je wilt als je gaat om het opnemen in daar, en zeker niet wat je wilt als je zal worden monitoring en mengen in er ook niet.

Gewoon met de kamer voorzien van vloerbedekking en het zetten van een bank aan de ene kant zal waarschijnlijk helpen, maar aan de muur reflectie kunt u een combinatie van twee oplossingen aan te pakken: absorptie en diffusie.

Diffusion is het versturen van de reflecties in verschillende richtingen, het breken van het geluid, terwijl de opname opzuigt bepaalde ongewenste frequenties. Dit is waar de oude eggbox mythe kan worden gelegd om te rusten - terwijl hun vorm hen zou moeten maken in potentie goed geluid diffusers, hun materiaal is niet reflecterend genoeg, en de absorptie-eigenschappen zijn ook minimaal. Ze hebben geen van beide zien er erg mooi!

Dus, probeer het oppakken van een aantal 2'x4 'platen van hardboard en maak jezelf wat absorptie panelen met behulp van 1 "platen van minerale wol (van dezelfde grootte) geplaatst over de top en een over en strak gelegd geniet van achteren werkvel. Ze zullen kijken beter en, nog belangrijker, daadwerkelijk zal werken wanneer opgehangen aan tegenoverliggende wanden.

Als je liever investeren in iets klaar gemaakt voor de baan, probeer een aantal Aurelex, ProFoam of iets dergelijks. Deze bedrijven maken een scala aan producten voor de studio's en zelfs kamer packs met alle verschillende elementen die je nodig hebt voor de verschillende ruime kamers. Zoals je zou verwachten, dit komt op een prijs, maar geeft professionele resultaten, zowel akoestisch en visueel.

Stap 10: Een kamer of twee?

Bouw je eigen geluidsdichte studio in 11 stappen

Als dit geluiddichte ruimte om te worden gebruikt als een opnamestudio en een oefenruimte, uw volgende overweging is of om te gaan voor een een-kamer studio of om een ​​aparte controlekamer hebben. Het lijkt vanzelfsprekend dat een opnamestudio heeft twee kamers, één om op te nemen in en één om terug te luisteren, maar voor sommige muzikanten kan het soms makkelijker zijn om te werken in dezelfde ruimte als het apparaat.

Een compromis in deze situatie is het runnen van een tweede computer monitor in de live-kamer en het gebruik van een draadloos toetsenbord en muis om dingen te regelen. Op deze manier elke kamer kan worden afgestemd op het optimale potentieel.

Stap 11: Onthouden: Rome werd niet in een dag gebouwd

Het bouwen van een studio kan een tijdrovend proces zijn en u zult ongetwijfeld tegenslagen tegenkomen. Als gevolg hiervan kan frustrerend zijn als de tijd tikt door en de kosten oplopen, maar probeer niet uit het oog verliezen van het feit dat als het eenmaal is voltooid, wordt de ruimte is aan jou om je eigen studio-omgeving te creëren.

Je zult vrij om te spelen wanneer je wilt, zonder te storen en je kunt zo creatief zijn als je wilt. Dat moet zijn de moeite waard is het niet?

Bedankt voor het lezen, zullen we het uploaden van stap-voor-stap tutorials om Instructables, maar ook voor al uw andere musicerende behoeften, check out MusicRadar.com .

Advertisement

Related Articles

 • Een complete gids voor Bouw je eigen ATtiny85 Project PCB met relais en interfacing HC05 Bluetooth-module te
  Een complete gids voor Bouw je eigen ATtiny85 Project PCB met relais en interfacing HC05 Bluetooth-module te

  Soms moeten we een kleinere circuit te bouwen voor onze projecten, maar helaas, als we de broodplank of geperforeerd koperraad gebruiken voor het project, de omvang van het project zal groter worden, dus om dit probleem op te lossen, moeten we gaan v

 • Bouw je eigen spreker vanuit het niets!
  Bouw je eigen spreker vanuit het niets!

  Na struikelen over een paar tutorials besloot ik dat ik zou proberen en bouw mijn eigen luidspreker. Deze poging lukte en het verbaasde me hoe goed het eigenlijk gespeeld. Dit is een erg leuk en kan worden gebouwd voor een prikkie. Het is ook echt ge

 • Bouw je eigen Steampunk USB -Disk
  Bouw je eigen Steampunk USB -Disk

  USB harde schijf zijn meestal niet erg mooi ;-). Ze zijn gemaakt van plastic, aluminium, rubber bekleed of geschilderd in rood of blauw. :-( Als je niet van die dingen en als u graag uw afzonderlijke harde schijf voor uw persoonlijke date dan bouw je

 • Bouw je eigen "Spy Satellite"
  Bouw je eigen "Spy Satellite"

  Ik dacht altijd dat het netjes zou zijn om uw eigen "Spion" Satellite hebben. Het feit dat we onze eigen spionagesatellieten reizen rond de aarde gewoon verbaast me. Dus waarom niet je eigen te hebben? De volgende instructable laat zien hoe u da

 • Bouw je eigen fietsenrek!
  Bouw je eigen fietsenrek!

  Als u toegang tot een lasser en sommige metalen hebt, dan maak je eigen fiets rack, kan het een stuk goedkoper zijn, en kan worden aangepast aan uw behoeften. Sorry dat ik geen foto's van het bouwproces te nemen, hoop dat je het jist van hoe het te b

 • Bouw je eigen WIFI stoorzender

  Bouw je eigen WIFI stoorzender met een 2.4GHz AV zenders. In deze video zal ik laten zien hoe je je eigen stoorzender kan bouwen aan een WiFi-verbinding jammen. Ik zal ook uitleggen hoe dit werkt en het verschil tussen jamming en interferentie. Wikip

 • Bouw je eigen professionele Bosbouw-Trailer!
  Bouw je eigen professionele Bosbouw-Trailer!

  In dit Instructable zal ik laten zien hoe je je eigen professionele Bosbouw-Trailer te bouwen met veel technische hoogstandjes! Bijvoorbeeld: - Een oplooprem - Beweegbare boogie as - Flexibel laadplatform U kunt bouwen voor uw eigen, persoonlijke hou

 • Bouw je eigen Home Automation en Monitoring Systeem
  Bouw je eigen Home Automation en Monitoring Systeem

  In dit Instructable, zal ik u door de stappen om een ​​ED-E te bouwen (Edison-Esp8266, uitgesproken Eddie). ED-E is een Home Automation en Monitoring System is gebouwd met de Intel Edison en Esp8266. ED-E bestaat uit twee delen: De basiseenheid wifi

 • Bouw je eigen lightsaber
  Bouw je eigen lightsaber

  Hallo, mijn naam is Rob, Ik bouw lightsabers, en ik helpen video's voor de aangepaste Saber Shop. In dit instructable, zal u de stappen leren om je eigen lightsaber vergelijkbaar met de hierboven, maar meer basic afgebeeld construeren. Het zal sterk

 • Bouw je eigen Smartphone
  Bouw je eigen Smartphone

  Deze tutorial brengt je van begin tot eind bij de bouw van je eigen smartphone. Je zal beginnen met 3D-printen van een geval is, dan solderen printplaten samen, assemblage, en tenslotte het installeren van een mobiele OS op je telefoon en het gebruik

 • Bouw je eigen low-cost Eurorack-Koffer
  Bouw je eigen low-cost Eurorack-Koffer

  Toen ik keek uit naar oplossingen over hoe mee te nemen mijn modulaire synthesizer merkte ik drie opties: 1. besteden veel geld voor één van de (zelden) commerciële oplossingen 2. zet de spullen in een massale 19 "rack die niet zou passen op mijn bur

 • Bouw je eigen Wifi radio
  Bouw je eigen Wifi radio

  Het internet herbergt veel en veel online radiostreams, de meeste van hen met een bepaald thema, variërend van oude klassiekers aan Tibetaanse riverdancing. Ik moet toegeven dat ik hou van naar hen te luisteren terwijl ik dingen opbouwen, omdat ik de

 • Bouw je eigen Teardrop Camping Trailer!
  Bouw je eigen Teardrop Camping Trailer!

  Tijdens de voorbereiding voor mijn bruiloft afgelopen juni, ben ik begonnen met het plannen van een reis voor onze huwelijksreis. We dachten dat over het doen van een ouderwetse grote Amerikaanse road trip, maar wilde iets een beetje meer comfortabel

 • Bouw je eigen Butler Robot !!! - Tutorial, Foto's en Video
  Bouw je eigen Butler Robot !!! - Tutorial, Foto's en Video

  EDIT: Meer informatie over mijn projecten controleer mijn nieuwe website: narobo.com Ik heb ook consulting voor robotica, mechatronica, en speciale effecten projecten / producten. Check out my website - narobo.com voor meer informatie. Ooit wilde een

 • Bouw je eigen Pocket SID Audio Player
  Bouw je eigen Pocket SID Audio Player

  Laten we tijdreizen terug naar de jaren 80 opnieuw door het creëren van je eigen Propellerpowered Pocket SID Audio Player. ] Het Guinness Book of World Records geeft de Commodore 64 als de best verkochte computer model aller tijden. Een van de meest

 • Bouw je eigen Atlatl
  Bouw je eigen Atlatl

  The Hunter, besluipt zijn prooi op een open veld met de perfecte gelegenheid om toe te slaan. Ogen vernauwden met volledige intentie op een schone doden. Langzaam maar zeker de Jager tekent een pijl uit zijn koker en bereidt zich voor op de aanval. I

 • Bouw je eigen Mobility Rehab Handicapped Scooter voor minder dan $ 500
  Bouw je eigen Mobility Rehab Handicapped Scooter voor minder dan $ 500

  Ik kan je zien hoe je een Razor E300 Scooter te zetten, ik stel voor dat je koopt van Amazon.com moet ongeveer $ 250, in je eigen scooter Rehab Handicapped. De E300 Scooter ontvangt u heeft slechts één snelheid. High Speed ​​of kust, niets in tussen.

 • Bouw je eigen Djembe (en End Table)
  Bouw je eigen Djembe (en End Table)

  Lang geleden was ik een lid van mijn middelbare school Drum Circle, waar we speelden Afrikaanse drums. Als een student, dat is een van de dingen die ik het meest missen. Dus gezien mijn hobby van het bouwen van muziekinstrumenten (marimba), de logisc

 • Bouw je eigen bureau, voor minder dan 20 ($ 30)
  Bouw je eigen bureau, voor minder dan 20 ($ 30)

  Dit is mijn gids over hoe je je eigen stijlvol, ruim en aantrekkelijk bureau te bouwen voor minder dan £ 20! Toegegeven Ik werk in een bouwmarkt, maar hooguit het me zou kosten £ 22 zonder korting. Hoe dan ook, volg dan de volgende stappen uit om een