Home > Baofeng FB-F9 V2 + Ham Radio Wijziging

Baofeng FB-F9 V2 + Ham Radio Wijziging

Tags:elektronisch
Advertisement

Baofeng FB-F9 V2 + Ham Radio Wijziging

Dit Instructable richt zich op de volgende:

1. Mijn korte samenvatting van de FB-F9 V2 + Baofeng HT

2. Overzicht van de microfoon wijziging die ik heb gemaakt.

3. Gebruik De-Glitz, (Het was gewoon een beetje voor Shiny / blingy voor mijn smaak).

Stap 1: Een kort overzicht van de BF-F9 V2 +

Baofeng FB-F9 V2 + Ham Radio Wijziging

Ik kocht onlangs de radio op Ebay bij een erkende dealer hier in de VS

Het kwam zeer mooi / netjes verpakt en in goede staat.

Er zijn verschillende functies die ik echt graag over deze radio.

1. Met mijn ouder wordende ogen het scherm is niet alleen groot genoeg is om te zien, maar met drie scherm kleuren de leesbaarheid is uitstekend. De keuze van de kleuren zijn blauw, paars of oranje. Ze kunnen worden ingesteld op stand-by, te ontvangen of te verzenden mode. Of je kan een kleur te gebruiken voor alle drie als deze radio kun je kiezen wat je wilt.

2. De radio kan worden geprogrammeerd door mijn laptop computer zonder veel radio knop te duwen. Het kan worden geprogrammeerd door de Baofeng software of met de open source "piep" software geschikt voor gebruik in zowel Windows als Linux.

3. Er is een ingebouwde FM-radio dat de zender die u selecteert zal spelen. Wanneer een signaal wordt gedetecteerd op VHF / UHF de audio automatisch en dan terug te schakelen naar de repeater of simplex verkeer naar de FM wanneer het klaar is. Dit kan een leuke functie als je probeert te houden van het laatste nieuws, of het weer op voorwaarde dat u niet beschikt over een NOAA weerstation korte afstand te houden.

4.Het BF-F9 V2 + heeft een hoogwaardige luidspreker als ik me goed herinner ze gebruikten de zelfde Motorola gebruikt. Het frequentiebereik op het doet ook goed met muziek audio. Radioverkeer is zeer copy-staat op deze rig.

5. Ten slotte is de prijs. De FB-F9 V2 + is voorzien van een rijke het zeker geeft andere radio's een run voor hun geld! Ik denk dat ik betaalde ongeveer $ 60,00 met gratis verzending en dit met inbegrip van de radio, lader en oplader, antenne, riemclip, oor / mic stuk en polsriem. (Ik kocht een Nagoya NA-771 antenne, de voorraad is men niet zo goed als een mooiere aftermarket één voor een betere ontvangst en verzenden.)

Stap 2: Grill verwijdering en microfoon modificatie

Baofeng FB-F9 V2 + Ham Radio Wijziging

Er zijn 5 schroeven waarmee de grill houden over de luidspreker en knoop omgeving.

De grill is een geborsteld aluminium met een zwart geanodiseerde afwerking op. U vindt er een kleine TORX schroevendraaier of schroefbit nodig om de schroeven te verwijderen.

De grill moet praktisch vallen nadat de schroeven zijn verwijderd. NIET wrikken het uit zacht, zou er geen behoefte aan kracht als zijn niet nodig en kon de rand verdraaien en het creëren van een oppervlak om kleding addertje onder het gras, of zelfs u!

Het scherm luidspreker is niet gelijmd omlaag en komt los met een lichte overtuigend. Een zachte versoepeling met de scherpe rand van een mes moet het lukken als het niet vallen om mee te beginnen.

Het beeld van de grill plat shows één schroef nog komen door, dit is om te helpen bij het onderscheiden van de microfoon gat zeer dicht bij het. U zult merken Ik gebruikte een ronde diamant bekleed naald bestand naar de microfoon gat een beetje aansnijden. Een kleine boor zou werken, maar Becareful! de plaat is dun en echt niet must verandering nodig hebben. Ik diende / aangesneden het gat uit ongeveer 30%. (Op mijn eerste simplex contact was ik te horen dat mijn geluid laag was.)

Na het lezen op het internet zag ik een aantal andere Ham Operators gebruik van deze techniek zo goed, dus ik besloot om het hier te vermelden.

NOTE * 30% lijkt misschien niet veel van de uitbreiding, maar het is echt bijna een verdubbeling van de oppervlakte van het gat in het algemeen, waardoor ruimte voor meer voice audio naar de microfoon element te bereiken!

Dit is echt een eenvoudige wijziging, maar het werkt ook, dus geef het een keer te proberen en zien wat je denkt.

Stap 3: De-Glitzing De BF-F9 V2 +

Baofeng FB-F9 V2 + Ham Radio Wijziging

Operation De-Glitz:

Ik hou van deze radio, maar het was een beetje blingy voor mijn smaak, dus ik toon besloot dat het een beetje. Ik dacht dat terwijl ik de grill af kon ik een zwarte Sharpie marker en kleur te gebruiken in de glanzende gerouteerd lijnen in de grill. Ik ben vrij zeker dat ze gebruik maken van een CNC router om de voorplaat / grill te snijden. De maker deed toon neer een beetje. Ik gedebatteerd over het kleuren van het scherm en vervolgens besloot het contrast was oke.

Een man die ik aan het lezen was over had lichtjes geschuurd de grill en het scherm en schoot het met een laag verf van een soort. Ik was niet zeker of ik wilde zo ver gaan, en ook merken heb ik de markering niet op de gebieden rond de microfoon gat of de A / B-knop of op de knop VFO / MR. Ik dacht dat het hebben van die blootgesteld met enkele definitie bij weinig licht is misschien een goed idee zijn. Als ik ging de route verf zou ik moet die weg masker etc en dat zou teveel werk zijn.

U kunt het uiteindelijke product in het beeld te zien. Van sommige hoeken van de grill schijnt nog steeds een beetje, maar het is niet zilver is het een zwarte glans, en niet zo merkbaar.

Voel je vrij om opmerkingen, ideeën of suggesties en vertrekken.

Bedankt voor het lezen Ik hoop dat je dit Instructable, 73 Bryan KC8HPS genoten

Advertisement

Related Articles

 • Baofeng FB-F9 V2 + Ham Radio Charging Stand Wijziging
  Baofeng FB-F9 V2 + Ham Radio Charging Stand Wijziging

  In dit Instructable zal ik het wijzigen van de oplader van de Baofeng radio. Ik vind dat de stand is licht van gewicht, schuift te veel, en moet minder meer stationaire bewegen en zijn. Join me op de reis naar stabiliteit :) Stap 1: De lader basis, w

 • Vanaf Ham Radio - Aan de licentie

  Hoe om te studeren aan uw Technician klasse Ham Radio licentie te krijgen voor gratis.

 • 20 'PVC Ham Radio Tower - Follow Up Video (na Sandy)

  Dit is een follow-up video met betrekking tot de 20 'PVC Ham Radio Tower-project hier op Instructables. We waren geraakt met Sandy ongeveer een week geleden. Bedankt voor het nemen van een blik. Dan www.dans-projects.com

 • Hoe om te praten met iemand die Ham Radio
  Hoe om te praten met iemand die Ham Radio

  Ham radio is cool, maar het kan erg zenuwslopend zijn om iemand te praten met het gebruik ervan. Praten met iemand met behulp van ham radio is algemeen bekend als een 'QSO' of een 'contact'. Hoewel het echt eng in eerste instantie kan lijken, zult u

 • G5RV Jr. (halve grootte) Ham Radio Antenne
  G5RV Jr. (halve grootte) Ham Radio Antenne

  Dit project geeft instructie over hoe om mijn versie van de G5RV draadantenne die wordt gebruikt op de 10-40 meter Ham Radio bands (28MHz tot 7MHz) op te bouwen. De geschiedenis en de basistheorie van deze antenne dateert uit 1946. Het werd uitgevond

 • Verharding 8-pins ham radio mike connector met Sugru
  Verharding 8-pins ham radio mike connector met Sugru

  8-pins ham radio mike connectors zijn de eenvoudigste manier om een ​​PC-interface met een ham radio voor denkt als SSTV. Voor onze http://hsbp.org/rpi-sstv project, we gebruikten twee 1 mm dikke draden (één voor zendbesturingssignaal, een voor gelui

 • Low-cost Near Space Without HAM Radio's of mobiele telefoons
  Low-cost Near Space Without HAM Radio's of mobiele telefoons

  Na onderzoek in de buurt van de ruimte ballon projecten en de lancering van twee van mijn eigen Ik heb ontdekt dat de belangrijkste hindernis in verbinding staat met de ballon payload. Veel ruimte in de buurt van ballooners gebruikt HAM radio-apparat

 • Desk Stand For A Little Ham Radio (Baofeng UV-5R)

  Bijgevoegd is een kleine video voor een desk stand voor een kleine radio. Ik wil dit kleine rig naast mijn toetsenbord, maar het flops op gemakkelijk en de hoek is niet zo geweldig voor het zien van het scherm. Dus ik dit kleine staan ​​samen in onge

 • Ford Explorer Ham Radio / Scanner Installatie
  Ford Explorer Ham Radio / Scanner Installatie

  Dit was een leuk project. Ik wilde een schone middenconsole Ontwerp Zet een paar ham rigs, scanner, luidspreker en ScanGuage. De console deksel werd gesneden op een DIY CNC machine bouwde ik in het afgelopen jaar. De gemonteerde radio's zijn gevestig

 • Ham Radio in 2006 Mustang met verborgen kabels

  Dit is een follow-up video (met enkele aanpassingen) naar een video die ik over hoe te bouwen deze mount ingediend. Ik hield niet van de draden zichtbaar zijn, dus met tegenzin, ik boorde een gat in het dashboard om de draden te verbergen. Ik bouwde

 • Ham Radio en Sirius Mount in 2006 Mustang

  Ik wilde mijn 2 meter amateur radio te monteren in mijn Mustang 2006, maar er is gewoon niet veel ruimte. Na het kijken over de 'net was er gewoon niet een commercieel verkrijgbare beugel die ik leuk vond. Dus bouwde ik een. Met behulp van een meetla

 • Ham Radio Mount Ideeën voor 2004 Jeep Liberty

  Dit is een uitdaging. Het dashboard en cabine gebied voor een Jeep Liberty is krap wanneer het proberen om netjes op te hangen amateur radio of scanner versnelling. Plotseling van het kopen van dure installaties met afstandsbediening heads Ik heb kom

 • Stomp Tuning een CB Grote Stok antenne voor 10 meter - Ham Radio
  Stomp Tuning een CB Grote Stok antenne voor 10 meter - Ham Radio

  Vele jaren geleden, toen ik net een pup was, kocht ik een Shakespeare 'Big Stick' CB-antenne. Je hebt ze gezien - ze lijken op een achttien centimeter lang, wit fiberglas hengel. Door zijn lange, magere ontwerp zou de antenne past overal, op de schoo

 • 20+ Foot Tall PVC Ham Radio Tower - Mast

  Ik wilde zien of het mogelijk was om een ​​20 voet grote ham radiotoren / mast bouwen om mijn 2 meter J pole antenne meer hoogte te geven. Mijn doelen waren ook om het project zo goedkoop mogelijk te houden. Dit PVC toren project kost minder dan $ 50

 • A Little HT Ham Radio Echolink Station

  Dit was een leuke kleine project. De meeste amateur radio operators hebben waarschijnlijk het grootste deel van de onderdelen van deze rondslingeren. Het enige wat ik nodig had om te kopen was de VOIP / AMI-interface. Er zijn veel fabrikanten van nie

 • Het opzetten van een VX-6 ham radio voor de beginner
  Het opzetten van een VX-6 ham radio voor de beginner

  materialen: Amateur Radio License (nodig om de radio te bedienen legaal) Yaesu VX-6 radio deze instructies Tijd: 2-5 minuten Programmeren en gebruik van een Yaesu VX-6 handheld kan een complexe taak zijn als de radio is bijna volledig menu gestuurd.

 • Quarter Wave Dual Band VHF / UHF Ham Radio Antenne
  Quarter Wave Dual Band VHF / UHF Ham Radio Antenne

  A Simple & Cheap Dual-band antenne zal bespaart u met twee verschillende antennes voor UHF en VHF Stap 1: Stap 1 U zult koper of messing nodig lasdraad gesneden 3 X 19.5 "lengte, een beetje langer, bijvoorbeeld 20" is OK als je een SWR meter

 • Air Choke (Ugly Balun) voor Ham Radio
  Air Choke (Ugly Balun) voor Ham Radio

  Een lucht stikken, ook wel bekend als een lelijke balun, wordt gebruikt om te voorkomen RF-stroom stroomt langs de buitenste geleider (afscherming) van uw coax en terug in je hut. Dit is handig zowel vanuit het oogpunt van veiligheid, en een praktisc

 • Stealth Gutter antenne voor Ham Radio of kortegolf

  Ik wilde dit te proberen voor een tijdje, maar nooit kreeg rond om het tot vandaag. Ik heb een snelle coax run naar buiten goot en geaarde de gevlochten zijde, vervolgens aangesloten de toevoerlijn naar een oude MFJ tuner. Ik was verrast dat de goot