Home > 123D Maak geïnspireerde acryl Lamp Mashup

123D Maak geïnspireerde acryl Lamp Mashup

Tags:verlichting
Advertisement

123D Maak geïnspireerde acryl Lamp Mashup

Kleur en licht hebben me altijd gefascineerd. Ik ben een fan van midden van de eeuw, de Deense en modern lichtontwerp voor een tijdje geweest. Ik heb het verzamelen van retro volants voor een aantal jaren, zoals hierboven gezien, want ik hou van hun uiterlijk - ze vormen een van de meest innovatieve tijden voor het gebruik van kunststoffen in lichtontwerp.

Multi-part, modulaire constructie stukken echter, net als de PH Artichoke lamp en IQlight (herschapen als Instructable hier: http://www.instructables.com/id/Universal-lamp-shade-polygon-building-kit ook andere multi -deel design piek mijn aandacht daar zij een benadering van het ontwerp en constructie van huishoudelijke artikelen die de eigenaar gedeelte van het proces uit te vertegenwoordigen, hetzij door hun lamp in kitvorm waardoor de eigenaar om de lamp zelf samen te stellen of door een aantal dezelfde onderdelen die kunnen worden gemonteerd op verschillende manieren tot verschillende resultaten.

Een aantal ontwerpers die verantwoordelijk is voor die aanpak waren architecten ingeschakeld meubelontwerpers. Een paar van de meer bekende midden van de eeuw ontwerpers bijgewoond Cranbrook Design School, een paar mijl van mijn huis. Charles en Ray Eames ( "Eames Era") ontmoet op Cranbrook http://en.wikipedia.org/wiki/Cranbrook_Educational_Community#Notable_alumni_and_faculty

Een snelle bezoeken aan de Cranbrook Art Museum om hun werken te zien in hun eigen omgeving gestart met de creatieve sappen stromen, en zo, geïnspireerd om het een schot te geven, hier is mijn Instructable op het maken van een midden van de eeuw moderne stijl lampenkap met behulp van Autodesk 123D Make .

Dit Instructable is een startpunt en instructies over "hoe te benaderen" niet per se een "hoe te reproduceren" mijn project. Laat creativiteit gids u en wees niet bang om je handen vuil.

Stap 1: Design - Kip of ei?

123D Maak geïnspireerde acryl Lamp Mashup

Tijdens het werken aan mijn andere Instructable inzending voor de orkaan Laser Cutter Contest http://www.instructables.com/id/Cool-AutomataFaux-Steampunk-inspired-CD-Case - Ik ging naar buiten om de Autodesk 123D webpagina en bekeken de 123D maak leerprogramma film http://www.123dapp.com/make Tijdens het kijken, was mijn aandacht gevangen genomen door een model van een torus gedaan in elkaar grijpende segmenten mode (wafel) dat maakte me aan het denken - "man als die werden gedaan in een gekleurde acryl, kon je een lamp te laten vallen in het midden van het en maak een echt leuke mid-eeuwse stijl lamp! Daarnaast biedt de software een geanimeerde 'hoe u uw model samen te stellen "animatie die een geweldige handleiding zou maken als je verwerkt de screen shots in een boekje.

Terwijl cool als het nu is, het zou zeker niet veel van een project zijn om gewoon te verpakken andermans werk, zelfs als dat iemand was een computerprogramma :) Ik vroeg me af als sommige editing kan worden gedaan om de individuele model stukken om de vorm te veranderen , voeg wat extra uitsteeksels, misschien waardoor het minder symmetrisch of voeg extra details. Ik voerde een van de omtrek deel's in Illustrator voor een aantal snelle bewerken, dan is een tweede invoer in een 3D-programma om te zien wat er mogelijk was. Hoewel mogelijk, werd het snel duidelijk dat vanwege de manier waarop de stukken moest samengaan, waren de kansen goed mijn bewerking van de oorspronkelijke vorm kan mijn vermogen om het model te assembleren vernietigen - immers acryl is een zeer flexibel materiaal, en indien ik maakte een bewerking die niet toestaan ​​dat de onderdelen door elkaar heen te gaan als nodig is voor de montage, ik kon worden geplakt met een grote stapel nutteloze cut plastic

De juiste aanpak zou zijn om de "voltooide" 3D-vorm eerste ontwerpen hebben dan 123D MAKE plak het in kit onderdelen.

Advertisement

Related Articles

 • 123D Maak een Awesome -... fill-in-the-blank. (Een lamp in dit geval)
  123D Maak een Awesome -... fill-in-the-blank. (Een lamp in dit geval)

  Toen ik mijn residency begon bij Pier 9 iets meer dan een maand geleden, ik wilde snel testen van een aantal van de machines die ik had onlangs een opleiding op. Eén van hen was de Metabeam Laser - een 400 watt laser met een 4'x4 'bed -een grote prot

 • Steampunk geïnspireerd Skull Lamp
  Steampunk geïnspireerd Skull Lamp

  Ik maakte dit vorig jaar (2011) Dit is een Victoriaanse tijdperk, Steampunk geïnspireerd Skull lamp. Handmand en is uniek in stijl en design. Volledig funtional en interactief. Aangesloten op een standaard US stopcontact. Features echte messing en ko

 • Autodesk 123D Design- Maak een aanpasbare Lamp / Pen Stand
  Autodesk 123D Design- Maak een aanpasbare Lamp / Pen Stand

  Maak je eigen aanpasbare doos, die je als een lamp kan gebruiken of een Pen Stand-by 3D printing post grootte stukken, met behulp van foto's of eenvoudige tekening u / uw kinderen hebben opgesteld en met de hulp van 3D-ontwerpsoftware van Autodesk 12

 • Tetris-geïnspireerde Modular Lamp
  Tetris-geïnspireerde Modular Lamp

  Dit was een idee bezetten mijn schetsboek voor een tijdje: een modulair lamp waarvan units zou oplichten bij contact met elkaar. Ik had lastig normen voor dit project: moet zo goedkoop mogelijk (geen solderen / lasersnijden nodig) zijn zijn als werke

 • Maak deze veelzijdige lamp
  Maak deze veelzijdige lamp

  Deze lamp zal u toelaten om uw mobiele telefoon of tablet op te laden. Dit ontwerp maakt het ook mogelijk de lamp te worden opgehangen voor een rommel-vrij night stand. Dit ontwerp biedt ook een geschakelde stopcontact voor extra opladers, accessoire

 • Maak een acryl Snowflake
  Maak een acryl Snowflake

  De feestdagen zijn een tijd te versieren het huis met winterse dingen en nieuwe tradities te beginnen. Mijn vrouw, bijvoorbeeld, maakt een nieuw ornament elk jaar (slechts één, geest) en door de jaren heen kan ze wijzen op meer dan een dozijn. Dit in

 • Maak een Leather Lamp Shade
  Maak een Leather Lamp Shade

  Ik heb geëxperimenteerd veel met beeldhouwen leer en ik wilde proberen met behulp van deze techniek om een ​​lederen lampenkap te maken. Inweken veg gelooid (onvoltooide) leder in water verandert het in een bijna klei-achtige stof die gemakkelijk kan

 • Hoe maak je een lamp met programmeerbare routines maken
  Hoe maak je een lamp met programmeerbare routines maken

  Ik gebruik hetzelfde lotion voor een tijdje nu. Op een dag zag ik de fles en ik dacht: -Mhmm ... Dit zou een geweldige lamp voor mijn bureau zijn. En het idee was geboren. Als een mooi decor of gewoon voor de lol, deze Instructable gaat over hoe je e

 • Maak een Bamboo Lamp
  Maak een Bamboo Lamp

  Hoe maak je een goedkope en knap bamboe lamp te maken. Stap 1: Koop een bamboe kom en een socket Hier krijg je een bambou kom.

 • Maak een foto lamp
  Maak een foto lamp

  Ik heb deze lamp van foto's van de mooie boeken van Richard Scarry. Mijn kinderen houdt van zijn boeken. Mijn idee is om een ​​lamp die meegroeit met mijn kinderen te maken. Als ze weinig een lamp met foto's van Richard Scarry, dan na een tijdje deze

 • Maak een Stof Lamp
  Maak een Stof Lamp

  Lampen zijn duur. En ik hou van mijn lampen in paren, zodat de prijs van de fantasie lampen snel verdubbelt. Het enige wat vaker voor dan een dure lamp is een dure lelijk lamp. Ik loste dat probleem op door het maken van deze goedkope lamp, dat is ge

 • Hoe maak je een lamp wisselaar op een stok te maken van wat andere mensen noemen garbage
  Hoe maak je een lamp wisselaar op een stok te maken van wat andere mensen noemen garbage

  Dus als de noodzaak is de moeder van de uitvinding, dan is in mijn geval, de vader is gierigheid ... en als ze een mutant baby, het lijkt erop dat deze foto ... Wat is er werkelijk gebeurd is: ik uit lopen naar mijn auto naar de de bouwmarkt te rijde

 • Hoe maak je een lamp Cord inkorten

  Als uw lamp snoer te lang is, en u niet wilt dat een spoel van draad leggen rond te hebben, is het vrij gemakkelijk om het te korten.

 • Maak een robot lamp (met behulp van afgedankte luidsprekers en een vergiet)
  Maak een robot lamp (met behulp van afgedankte luidsprekers en een vergiet)

  Dit is mijn eerste project als Artist in Residence op Instructables. Ik ben gewoon te ontdekken hoe om dingen te vinden in deze stad, dus ik begon te werken met een kleine doos van e-waste gehouden door het Instructables personeel. Bedankt jongens! I

 • Hoe maak je een lamp te maken van een barricade licht
  Hoe maak je een lamp te maken van een barricade licht

  Ik ga je leren hoe je een coole lamp te maken van een van die gele lichten zie je op de top van een barricade aan de kant van de weg. Stap 1: Het krijgen van de Materialen Wat je nodig hebt: 1-A Barricade licht .... Ik "vond" mijn op een bouwpla

 • Maak een slaapkamer Lamp Van Wiggen
  Maak een slaapkamer Lamp Van Wiggen

  De uitdaging was om een ​​lamp goedkoop te maken van dingen die ik had al tot rond. materialen - 1 Pakket van cederhout shims (3 $ - $ 4 bij Home Depot) - Sommige schroot dunne mahonie - Een beetje multiplex - De lamp onderdelen Ik bestelde korting v

 • Hoe maak je Acryl iPhone Stand
  Hoe maak je Acryl iPhone Stand

  Ik ben al op zoek naar een tijdje voor een fatsoenlijke iPhone dock of staan ​​die compatibel met mijn iPhone 4 met bumper geval zou zijn. Na mijn internet zoekopdrachten kwam te kort, heb ik besloten om een ​​ontwerp van mezelf. Ik had al een aantal

 • Maak een Lava Lamp
  Maak een Lava Lamp

  Maak een lavalamp dat je sterk zal vermaken voor ongeveer 5 minuten ingrediënten: Tall transparante container Water Olie Meel Mijn water is een beetje bewolkt, want ik gebruikte het twee keer. Stap 1: water + olie toevoegen Nou, het is zo makkelijk .

 • Hoe maak je een lamp te maken?
  Hoe maak je een lamp te maken?

  De instructable is vanaf http://www.ehow.com/how_4422309_make-light-bulb.html dit is een geweldige instructable ik groet haar creator.This wordt niet gemaakt door mij, maar ik gedeeld. Stap 1: U moet koperdraad (dikke) Ijzerdraad Aluminium Wire kurk